Izbori
Copa America-Chile 2015
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: Copa America-Chile 2015
Oscar i L.Gustavo su ozlijeđeni koliko ja znam.Zato nisu putovali na Copu.
Izbori
Izbori
- ASD
- Kontakt:
Dunga je los trener, german u tijelu Brazilca, pokusava neki evropski stil a to ne ide kod Brazilaca.Manuel je napisao/la:Ma sve je do trenera.Mozes ti imati ne znam kakvu ekipu al kad imas idiota na klupi onda ne mozes nista dobro uraditi.
Nikako mi nije jasno da Brazilci ne mogu dovesti neku klasu od trenera nego stalno vracaju Dungu a ne bi me cudilo da vrate i Luksemburga![]()
Al sta tek reci za igrace koje je pozvao.Pa pola ovih igraca nebi igrali u jednoj Svicarskoj a ne u Brazilu.Ne pozoves Felipe Andersona,Oscara,Luiz Adriana,Hulka,Bertranda,Marcela,Lucasa Mouru pa i Damiaa koji je klasa za sve ove napadace i onda ocekujes nesto da uradis haha.
Sreca za njih da su veceras ispali jer bi ih Argentinci silovali ili ipak ne bi jer i oni imaju prevaru od trenera.
Valjda se u finalu sastanu Argentina-Cile jer jedino oni igraju fudbal u ovoj Juznoj Americi.
Navijaci ocajni,ja koji volim Juznu Ameriku i pratim njihov lige vise nego bilo koje al sam razocaran pogotovo Argentinskim navijacima.Pa ljudi naprave haos kad igraju klubovi iz te zemlje al kad igra repka onda je smjesno.
Nista nadam se da ce ovo Argentina osvojiti
ali kod njih to nije samo problem, problem je slab igracki kadar.
Njihov stil igre zahtijeva jake individualce a to nemaju.
Dovoljno je pogledati ovu temu da se prizivaju igraci poput Oscara, Luiz Gustava, Luiz Adriana, Moure, da se razumijemo to su OK igraci, ali da budu vodje jednog BRAZILA nisu.
- ASD
- Kontakt:
Mladje kategorije su im odlicne, tu se nema sta prigovoriti.muamerc je napisao/la:Nema vise magije, nema vise Brazila. Vremena se mijenjaju, ekipe evoluiraju, napreduju samo brazilci ganjaju magiju, emocije i tu neku patetiku. Dok je svijet bio zbunjen i naivan i moze se reci iskompleksiran brazilci su trehli sve. Sad kad se fudbal tako takticki usavrsio i kad sve repke i timovi to primjenjuju oni jos zive na starim lovorikama. Neozbiljan rad u mladjim kategorijama ih dovodi do ovoga plus i treneri nisu nesto bog zna sta i ta kombinacija dovodi do ovakvih rezultata. U buducnosti se samo ocekuje gore. Njima treba trener tipa Ota Rehagela da malo obo takticki i disciplinovano dovede u red, nikakve Dunge i pm. Dok, moze se reci Argentina malo naginje na evropski i moze se nadati necemu dok ovi jok.
Problem im je u Savezu i klubovima.
ali oni su zvali najbolje... + naravno što su ionako jači od brazilario_Ferdy88 je napisao/la:Nije ni Argentina ništa bolja, a ni ostali latinosi, ne zna se ko je gori na ovom prvenstvu, trofej će osvojiti najmanje loša repka, a ne najbolja
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Uvaljat ce Argentina ovim bukerašima peticu. Cuj Paragvaj.
Finale Čile - Argentina.
Brazil ima dobre igrače, al' im je blećak na klupi, kakav crni Dunga.
Finale Čile - Argentina.
Brazil ima dobre igrače, al' im je blećak na klupi, kakav crni Dunga.
To je sustina.muamerc je napisao/la:Nema vise magije, nema vise Brazila. Vremena se mijenjaju, ekipe evoluiraju, napreduju samo brazilci ganjaju magiju, emocije i tu neku patetiku. Dok je svijet bio zbunjen i naivan i moze se reci iskompleksiran brazilci su trehli sve. Sad kad se fudbal tako takticki usavrsio i kad sve repke i timovi to primjenjuju oni jos zive na starim lovorikama. Neozbiljan rad u mladjim kategorijama ih dovodi do ovoga plus i treneri nisu nesto bog zna sta i ta kombinacija dovodi do ovakvih rezultata. U buducnosti se samo ocekuje gore. Njima treba trener tipa Ota Rehagela da malo obo takticki i disciplinovano dovede u red, nikakve Dunge i pm. Dok, moze se reci Argentina malo naginje na evropski i moze se nadati necemu dok ovi jok.
Oni od 2002. imaju "kako cemo, lako cemo" pristup kada je reprezentacija u pitanju. Cela njihovo kolektivno shvatanje fudbala se i svodilo na joga bonito, toliko je taj indiviaulni kvalitet Ronalda, Rivalda i ostalih izasao na videlo, da se nekad postavljalo pitanje da li im je trener uopste potreban. Danas verujem da bi to tesko islo, a jos manje kada Brazil danas nema uopste takvog igraca, i jedini koji je blizu je Neymar. Mada ni onda, onaj Brazil nije bio "toliko" jak individualno, kao onaj 2006. ili jos ranijih godina na primer, i mozda je poslednji u nizu timova koji su bili koliko toliko kolektivno jaki i oslanjali se na samo 3-4 jaka indivualaca i slomljenog Ronalda, dok su ostatak tima cinili igraci poput Klebersona i slicni.
2006. su imali super tim kakav se nekad ovde na forumu spominje, kad ljudi kazu tad kakve su imali igrace, a kakve sad, a onda shvatis da je takav super tim doziveo relativno debakl kada se pogledaju ocekivanjima. Zasto ? Mozda zato sto je fudbal napredovao dosta onda, a kamoli sada na takticko-tehnickom planu i da se princip dosta bazira na kretanju bez lopte, kretanju igraca u prostor, nije vise toliko bitno da li mozes da trcis 50km na mecu, nego kako da raspodelis pametno tu "kilometrazu", i dosta nekih sitnih ali vrlo bitnih detalja, sto govori samo koliko se fudbal uozbiljio, koliko sada parametara odlucuje u jednom mecu, dokaz da je fudbal gotovo postao predmet nauke. Dok Brazilci generalno i dalje samo siluju bazicne treninge driblinga i stancuju i dalje tehnicki mocne igrace, i nazalost tu se sve i zavrsava.
Selekcija u mladjim narastajima je nikakava, evo samo protiv Srbije u mecu u21 u finalu, sam mogao primetiti koliko su to ustvari slicni igraci i da nemaju napadaca klasicnog uopste. Sve isti igraci slicnih karakteristika a la Neymar ili Lucas Moura. Brza, i tehnicki jaka krila, i to je veliki problem.
Mozda na silu pokusavaju prekopirati model Spanije, ali ne ide to tako, mnogo ozbiljniji pristup Spanija je imala, i oni su daleko od te price.
pa cim vidis Robinha u repki znas koliko je sati
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- ASD
- Kontakt:
On ima oko 100 nastupa i jedan je od rijetkih koji lici na Brazilca u ovoj Repci.miki_92 je napisao/la:pa cim vidis Robinha u repki znas koliko je sati
Drugi je problem sto nije vec dugo vremena u formi, znanje ima ali ne za ovog sistema.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 28 jun 2015, 16:09, ukupno mijenjano 1 put.
Re: RE: Re: Copa America-Chile 2015
Ja ga vidio sinoc al opet sam morao da pogledam na mobitel koliko je sati tako da nemoj siriti dezinformacije.miki_92 je napisao/la:pa cim vidis Robinha u repki znas koliko je sati
- OnlyUnited
- Kontakt:
provukoše se argentinski cigani
drago mi je što je Brazil ispao, bolje i ne zaslužuju dok ih vodi retard Dunga
drago mi je što je Brazil ispao, bolje i ne zaslužuju dok ih vodi retard Dunga
- Donnie Darko
- Kontakt:
Chinaglia je napisao/la:provukoše se argentinski cigani![]()
Chinaglia je napisao/la:provukoše se argentinski cigani :oops
- ASD
- Kontakt:
I Brazilci su zvali najbolje, barem po formi, moglo bi se diskutovati o 2 ili 3 igraca ali nebi im donijeli nikakav napredak, bili bi isti.DANTES je napisao/la:ali oni su zvali najbolje... + naravno što su ionako jači od brazilario_Ferdy88 je napisao/la:Nije ni Argentina ništa bolja, a ni ostali latinosi, ne zna se ko je gori na ovom prvenstvu, trofej će osvojiti najmanje loša repka, a ne najbolja
Večeras prvo polufinale. Standardni termin od pola 2. Sve osim rutinske pobjede Čilea bi bilo iznenađenje.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
messilla je napisao/la:Večeras prvo polufinale. Standardni termin od pola 2. Sve osim rutinske pobjede Čilea bi bilo iznenađenje.

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Re: RE: Re: Copa America-Chile 2015
Prije da bi rutinska pobjeda bila iznenadjenjemessilla je napisao/la:Večeras prvo polufinale. Standardni termin od pola 2. Sve osim rutinske pobjede Čilea bi bilo iznenađenje.
Sent from my ST26i using Tapatalk
Pa eto, vidjećete. Čile dva razlike. Nemojte samo plakati kasnije. 
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Cile ce ovo dobit samo ako neka jajara opet simulira ili trpa prst u guzicu protivniku.
U suprotnom gotovo su
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
U suprotnom gotovo su
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Čile dobija 100%, navijam da pobjede a i ranije sam rekao da će osvojiti Copu, mada ne bi bilo nezasluženo i ako Peru pobjedi, ali ipak vjerujem i Čileance.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.