Manchester United FC - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Koga bi od navedenih željeli kao pojačanje?

Morata
29
16%
Belotti
19
10%
Lukaku
21
11%
Lacazette
13
7%
Griezman
42
22%
neko drugi
14
7%
dovoljni su Rashford i Martial
49
26%

Ukupno glasova: 187

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Transferi

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 30 jun 2015, 08:35

Nisam uopšte fan Ramosa, odvratan mi je lik onako i spada u red igrača koje ne simpatišem, ali mu klasu ne može niko osporiti. Još jedna prednost je što može igrat i desnog beka, pa bi tako možda dvije muhe jednim udarcem riješili. Možda im to i jest plan ako tu zaista i ima nešto.

Mada, i pored svih tih rumoursa, sumnjam da će se taj transfer ostvarit. Mislim da je to neka igra oko De Geinog transfera ili Ramosovog novog ugovora.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

edoroki
Kontakt:

Post Postao/la edoroki » 30 jun 2015, 09:12

Od juce top tema na sky sports news ramos,iskreno ja bi volio da dodje....

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 30 jun 2015, 09:31

Njegovo ogromno iskustvo iz lp bi samo tako leglo na ovu uzdrmanu odbranu Uniteda. Preko 80 nastupa u lp, lider, organizator odbrane,...

Otamendi je sigurno na slicnom nivou mozda trenutno i jaci u nekim defanzivnim segmentima, al' Ramos je prekuc'o ovu poziciju.

Dobar transfer jos iz razloga (ukoliko dodje do istog) sto Luj trazi od stopera da u nekim situacijama iznesu loptu, stoje dosta visoko, a Ramos je tehnicki odlican igrac, brz,...
- Ed Woodward for Prime Minister !

EPL
Kontakt:

Post Postao/la EPL » 30 jun 2015, 10:46

Sky Sports Football
✔ ‎@SkyFootball
.@BumperGraham explains Sergio Ramos' situation as the defender asks for a move to Man Utd http://skysports.tv/ctRL4Y

Zanimljivo će biti, ali mislim da od ovoga nema ništa, i nisam za njegov dolazak.
Više sam za Otamendia.
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 30 jun 2015, 13:14

Realno i za Otamendija previse traže,vjerovatno se ide na Ramosa jer oni žele Davida,pa bi na kraju moglo doci do neke kompenzacije..
Mene zanima gdje ce Turan,spominjemo se samo mi i Chelsea,mada sumnjam da nam treba nesto,al dobar je igrac..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 jun 2015, 13:18

Narin je napisao/la: Mene zanima gdje ce Turan,spominjemo se samo mi i Chelsea,mada sumnjam da nam treba nesto,al dobar je igrac..
Chelsea, jer nama i nije nešto potreban, a Jozo ima fetiš na igrače Atletia :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 30 jun 2015, 13:24

Interesantni ste, Ottamendi vrijedi 50 a Ramos ne. Po kojoj logici? Kvalitet dobijas kupovinom bilo kojeg ali Ramos ima toliko jakih utakmica u nogama i moze podnijeti svaku vrstu pritiska dok se Argentinac jos nije okusao uopste u najjacim klubovima. Ja ih necu ni porediti stvarno, bezobrazno bi bilo prema Ramosu pa dosao ili ne.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 30 jun 2015, 14:23

Tako je @Rooney88
Ramos kad bi se doveo bio bi jedan od rijetkih koji su dosli kao kompletni i izgradjeni igraci u ovaj klub,svi znamo da ne dovodimo previse skupocjena pojacanja ali Ramos bi bio sigurno jedan od boljih transfera ako ne i najboljih ovog kluba(s obzirom koliko nam je potrebna to pojacanje u odbrani)

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 30 jun 2015, 14:29

Otamendi kosta 50 mil eura, a Ramo blizu 60. Bilo kakvo prekoracenje u oba slucaja je previse.

EPL
Kontakt:

Post Postao/la EPL » 30 jun 2015, 14:32

Follow

Amy Lewis
✔ ‎@SkySportsAmy
Understand Man Utd bid for Schneiderlin 10 days ago (under £25m). Didn't meet Saints asking price & was rejected. Also told no contact since
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 30 jun 2015, 14:34

Otamendija možeš dovesti za tih 50, a za Ramosa možda budu morali i dati više.

Što se tice Morgana, kažu da su se dogovorili s igracem, ali s klubom još nisu cijenu dogovorili. Mogao bi i on propasti.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 30 jun 2015, 14:35

Mislim da je Morgan zavrsena prica a cijena ce se kretati u regionu oko 30 mil funti, sto je odlicno za takvog igraca.

Kada se moglo za talentovanog Shawa dati oko 28 mil, zasto ne koji mil vise za vec izgradjenog igraca, a odlicno bi pasao u tim u svakom pogledu.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 jun 2015, 14:43

Ne razumijem zašto bi iko od vas bio protiv dovođenja Ramosa. Mislim da se razumijemo, moje mišljenje je da je Ramos precjenjen, te da je igrač izuzetno limitirane inteligencije sklon kiksevima, ali... Ramos je kvalitetan štoper sa ogromnim iskustvom, i prije svega lider, lider kakav je apsolutno neophodan Unitedu trenutno. Plus duplo je bolji od svih vaših defanzivaca zajedno.

Što se Otamendija tiče, ja mu ne vjerujem. Ima jednu dobru sezonu iza sebe u Valenciji, a prije toga je bio samo jedan od igrača u Portu, nije se previše isticao. Ramos je svakako bolje rješenje od njega, pogotovo za ekipu kojoj je potreban lider u odbrani.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 30 jun 2015, 14:55

Bit` ce jos vatre oko Morgana, nece ni oni olako pustiti ponajboljeg igraca. Pazljivije ako pogledas vidis da je njima igra prosle sezone mnogo zavisila od njega, one tekme sto je propustio su najbolji pokazatelj. S njim je i odbrana bila sigurnija dosta, a njihovu je bilo najteze probiti svim ekipama.
Belmin6 je napisao/la:Otamendija možeš dovesti za tih 50, a za Ramosa možda budu morali i dati više.
Mozes ali ako mene pitas bolje je za Ramosa dati i 10 vise. Otamendi je takodjer odlican stoper. Ne volim to procjenjivanje igraca, koliko ko vrijedi i slicno jer u tome ima mnogo marketinga, odredjene igrace kada dovodis to je kao da kupujes i firmu u istom, doprinose i rejtingu kluba tj. podizu isti a donose i potrebni kvalitet. Zbog toga i Ramos vrijedi vise. Covjek koji se dokazao na najvecem nivou brzbroj puta i mora vrijediti od nekoga ko je odigrao tek jednu odlicnu sezonu u ne bas tako top klubu, uz svo postovanje Valencii zna se na sta mislim.

@Donnie

Niko ovdje nije protiv Ramosa, cak i momci iz cijih se postova dobija takav zakljucak su savrseno svjesni njegovih kvaliteta ali bi neki mozda drugog igraca, Otamendia evo.
Donnie Darko je napisao/la: Što se Otamendija tiče, ja mu ne vjerujem. Ima jednu dobru sezonu iza sebe u Valenciji, a prije toga je bio samo jedan od igrača u Portu, nije se previše isticao. Ramos je svakako bolje rješenje od njega, pogotovo za ekipu kojoj je potreban lider u odbrani.
APSOLUTNO POTPISUJEM!!!

Kljuc bilo kakve rasprave Ramos vs Otamendi. Jenodstavno ih ne mozes porediti, to je kao da guras Kanea i Suareza u istu recenicu, oba su sigurno odlicni napadaci ali se jedan dokazao na najvecem mogucem nivou i zaradio rejting koji ima dok drugi lebdi na jednoj dobroj sezoni u klubu gdje ambicije nisu ni slicne onom drugom. Nebo i zemlja jednostavno!
R.I.P

MIRZA RASCIC

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 30 jun 2015, 14:59

Ma nema tu neke vatre. Naravno da je kljucni igrac, al' je Koeman svjestan cinjenice da pomenutog ne moze zadrzati, kako zbog finans stanja kluba tako i Morganove zelje za trofejima (i naravno ono najvaznije, plata).

Koliko sam informisan preko ozbiljnijih izvora, jedino je United od jacih klubova opasno zagrizao.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 30 jun 2015, 15:03

OnlyUnited je napisao/la:Ma nema tu neke vatre. Naravno da im je bio kljucni igrac, al' je Koeman svjestan cinjenice da pomenutog ne moze zadrzati, kako zbog finans stanja kluba tako i Morganove zelje za trofejima (i naravno ono najvaznije, plata).

Koliko sam informisan preko ozbiljnijih izvora, jedino je United od jacih klubova opasno zagrizao.
Vatre u smislu da ce sto vise "otezati" da izvuku sto bolju cifru. Arsenal je bio u igri i odlicno sto su se povukli jer bi onda i cijena rasla ako se vec dva ozbiljna konkurenta fajtaju za potpis. I ja mislim da ce ga tesko zadrzati zbog hiljadu razloga.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 30 jun 2015, 16:42

Malo mi je cudno da za 10 dana nismo poslali novu ponudu za Morgana,pogotovo nakon sto je postalo izvjesno da od Bastiana nema nista..Mislim da ce ipak na kraju doci,jer se jedino sa njim povezujemo,a uz stopera nam je ova pozicija najpotrebnija..

Rio - mislim da si u pravu..Nisam primjetio da iko od ozbiljnijih novinara nas povezuje toliko sa Ardom..Samo sam ocekivao da ce Gaal pokusati sto ranije rijesiti transfere,ali izgleda da cemo se opek nacekati dok svu kupovinu zavrsimo..

Elangelito7
Kontakt:

Post Postao/la Elangelito7 » 30 jun 2015, 17:25

Lijep pozdrav svima.Moje ime je Enis i imam 20 godina. Navijac Uniteda od 6te :D. Odavno pratim forum sportsporta ali tek sam sad napravio acc . Nadam se da cemo se fino druziti i diskutovati .
Inace sto se situacije u klubu tice volio bih vidjeti Snajderlina sa Anderom zajedno , takodjer dobrog stopera(ne Ramosa) i Lorisa na golu.

Sve najbolje svima. Pozz jos jednom

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

nepoznat1
Kontakt:

Post Postao/la nepoznat1 » 30 jun 2015, 18:12

Elangelito7 je napisao/la:Lijep pozdrav svima.Moje ime je Enis i imam 20 godina. Navijac Uniteda od 6te :D. Odavno pratim forum sportsporta ali tek sam sad napravio acc . Nadam se da cemo se fino druziti i diskutovati .
Inace sto se situacije u klubu tice volio bih vidjeti Snajderlina sa Anderom zajedno , takodjer dobrog stopera(ne Ramosa) i Lorisa na golu.

Sve najbolje svima. Pozz jos jednom

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Slab si,ja navijam od pete :P.Pozdrav druze i tebi i da se zajedno radujemo uspjesima Uniteda :D

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 30 jun 2015, 20:06

U narednih nekoliko dana najbitnije je završiti transfer Schneiderlina, ovo odugovlačenje me brine pomalo. 25-30 mil funti je sasvim ok cijena.
Što se tiče stopera, stvarno mi nije jasno kako nismo uspjeli doveli Hummelsa, fino ponudit 30-40 mil ako treba i imamo lidera u zadnjoj liniji. Ok, sklon je povredama, to stoji, ali ko može garantovati da bi se to ponovilo i u Unitedu :?: Ja i dalje smatram da bi eventualno sa manje izbivanja bio za klasu iznad Ramosa, uz svo poštovanje. Sigurno puno manje kiksa, jači u duelu i jednako dobar u skoku recimo, a mlađi 4 godine.
''Neka me mrze samo da me se boje''

Odgovori

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.