Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

ledar
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la ledar » 29 jun 2015, 23:43

@amer

Istina je da je Behrami prgav igrač ali po meni imao je pravo prozivati neke igrače zbog kukavičluka i alibi igre. Također, čini mi se ispravnijim da se stvari riješe direktno nego nekim zakulisnim igrama, tužakanjem treneru itd. Osim toga igrači su plaćeni da daju sve od sebe na terenu bez obzira ko igrao a ne da to uvjetuju nekim svojim zamislima o sastavu momčadi. No, isto je tako istina i da je Behrami bio malo prežestok i nekim svojim startovima stekao lošu reputaciju kod sudaca.
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 30 jun 2015, 16:25, ukupno mijenjano 1 put.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 jun 2015, 15:06

@ ledar

opet ponavljam tu informaciju su prenijeli BILD i HA, dok je npr. Matz isao i dalje i rekao da su se igraci preko svojih managera zalili kod pussy-ja zbog toga sto Behrami nije morao tokom sedmice da trenira radi njegovih problema sa koljenima, da bi se svakog vikenda onda nasao u prvih 11.

U ovoj situaciji vise treba kritivi trojcu IDIOTA i Labbadija je shvatio da je bolje imati 10 igraca na svojoj strani nego li jednog i odstarnio ga i sada IDIOTI koji su sami sebi iskopali jamu kada je Behrami u pitanju pokusavaju ga se rijesiti.

Prema pisanju BILD-a zainteresovani samo za Sakaija iz Stuttgarta kao back-up Diekmeieru i Ostrzoleku i navodno je on zelja Labbadije. Po meni veoma zahvalan igrac koji moze igrati obje bekovske pozicije, no s obzirom da mu ugovor istice naredne godine po meni max. iznos koji bi trebali platiti trebao bi iznositi 1,5 miliona €.

Nadam se da ce uskoro pored Gregoritscha uskoro dovesti i tog veznog igraca koji bi nam trebao biti prioritet ovo ljeto. Ne znam sto treceligaski manager 2.0 ne pokusava dovesti Frei-ja ili Daridu za koje Basel odnosno Freiburg traze 5 miliona €.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 30 jun 2015, 15:18

Freija je Mainz pokupio ima par dana i to za siću (3,6 mil eura). Darida će najvjerovtanije završiti u Hethi, a vama preostaju neke druge opcije, vidim uprava vama pojačanja traži po drugoj ligi, svaka čast.

Gregoritsch da je valjao ostao bi u Hoffenheimu, ne bi ga tek tako odbacili. Oumari, Ghazal, Sakai su ipak igrači za donji dom Bundeslige, čak bi reko da ovi momci teško da mogu i biti neka pojačanja u ovako jakoj ligi, ali očigledno vama mogu. Da nema Darmstadta i Ingoldstadta, mirne duše bi vas okarakterisao kao putnike za drugu ligu, ali sreća pa se pojave Darmstadti, Paderborni pa vam uprava može još koji put zamazati oči.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 30 jun 2015, 16:13

@Frank

Potpuno se slažem sa svime. Što je još žalosnije Gregoritscha nam pokušavaju prodati za 2,5 milje što je čak četiri puta više od njegove tržišne (a ja bih rekao i realne) vrijednosti. Sakai je u najboljem slučaju prosječan igrač, i to Hiroki, a Gotoku je još slabiji.

@amer

Ne znam šta bih ti reko, osim da je sve to jako žalosno, i oko Behramija i inače. Koliko ima istine u Matzovom blogu ne znam, ali znam da je to jedan od najvećih smutljivaca kojem bi ja već odavno zabranio pristup u klupske prostorije i igračima svaki kontakt s njim. Žalosno je da menadžeri sastavljaju momčad treneru (ako je to istina), žalosno je da imamo pi.čkice od igrača koji se ponašaju ko u djevojačkom internatu umjesto da ko muškarci riješe stvari, žalosno je da imamo polovnjake koji se izruguju mladima kad rade dodatne treninge ....
Behrami i Diaz bili bi dobar par zadnjih veznjaka, a trenerova bi trebala biti zadnja i ko se ne slaže zna gdje su izlazna vrata. Iako se ja u jebbadijine procjene ne bih pouzdao, u odnosu na ona dva papana ipak njemu dajem prednost.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 01 jul 2015, 09:32

Sakai je gotov. Odsteta: 700.000 €. On u subotu dolazi iz Japana direkt u Švicarsku na pripreme sa HSV-om.

Hamburg je jos uvijek zainteresiran za Ekdala. Navodno je on odlučan da napusti Italiju i da se preseli u Njemačku (vidi se da je naš mentalitet - samo gledaj kako ćeš u Njemačku :mrgreen: ).

Brunst-Zöllner po pisanju Bilda ide u Wolfsburg (planiran za Wolfsburg U23). Odšteta: 200.000€.

Što sam prije par dana naletio, menadžer našeg Emira Spahića je nudio Emira HSV-u ali su iz HSV-a to odbili.

Izgleda da su čvrsti da ne žele Taha prodati tako da se i Bayer sada okrenuo nekoj drugoj alternativi (o nekom mladom francuzu radi).

Labbadia pojacao svoj strucni stozer sa Traresom (igrali su skupa u 3 kluba) koji je u Schalkeovom timu kao Talent-Scout zaposlen.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 01 jul 2015, 15:05

Gregoritscha je potpisao guzen za 3 milje, s tim što će ostat na posudbi u Vfl-u ove godine. Dobro je što su nas ovog puta guzeneri pretekli i spasili od nas samih, a njima 3 milje ionako ne znači puno pa ako uspije dobro, ako ne rizik posla.

Mislim da će naši papani nakon CA prodat Diaza za 4-5 milje i to po dobrom starom običaju skršit u neke polovnjake. Također će se riješit Behramija na način da mu tutnu u ruke pola milje i daju ga negdje zabadaf.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 jul 2015, 16:08

Danas je odrzana press konferencija na kojoj su prisustvovali pussy i Labbadia...Pussy je izjavio da je transfer Sakaija gotova stvar i da ce u subotu obaviti medicinski pregled i nakon toga potpisati ugovor. Takodjer ovdje sam zadovoljan sa odstetom jer smo dobili solidnog back-up igraca ukoliko Diekmeier i Ostrzolek budu sprijeceni da nastupe.

Labbadija je izjavio da je njegov plan da se ekipa pojaca na sljedecim pozicijama: AV, DM, ZM (ukoliko Kacar ne prihvati ponudu), RA/LA i ST. AV-a smo vec rijesili u vidu Sakaija, dok ce taj RA/LA najvjerovatnije biti Gregoritsch (Bochum je demantovao da su pregovarali sa Leverkusenom). Mislim da je za nas kljucno odnosno vazno da pogodimo sa igracima kada je pozicija DM-a i ZM-a u pitanju. Ukoliko Kacar ne prihvati ponudu, onda se nadam da ce dovesti nekog talentovanog igraca, a kada je pozicija DM-a u pitanju tu nam treba kvalitetan igrac i vidijecemo koje ce rijesenje predstaviti na toj poziciji.

PS: KMK nije iskljucio mogucnost da ulozi jos novca u ekipu, ali to sve zavisi od sastanka kojeg ce u ovoj sedmici imati sa Labbadijom.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 jul 2015, 23:48

Prema pisanju italijanskih medija poslali smo ponudu za Ekdala koju Cagliari razmatra...Nadam se samo da ponuda ne iznosi vise od 3 miliona €, jer kao prvo Cagliari je ispao iz Serie A, a kao drugo Ekdalu ugovor istice naredne sezone.

Ekdal nije bio prvi na mojoj listi zelja i vise bih umjesto njega volio vidijeti Stefana Johansena, no valjda IDIOTI znaju sta rade...

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 02 jul 2015, 14:35

Labbadia jedino još nije spomenuo pozicije IV i OM, sve drugo je tražio. Ne znam šta će nam centralaš kad imamo Diaza, Jiračeka i Demirbaya (i od mladih Cigercija koji neće dočekat svoju priliku). I to opet još jedan polovnjak umjesto da se forsa Demirbay. A strikera isto imamo na izvoz - Lasogga, Rudnevs, Olić (Zuju ćemo valjda dat negdje na posudbu). Sad se tu spominje Zapata, no ne vjerujem da ćemo ga dobit jer je preskup (a i ne treba nam). Jedina dobra stvar u ovoj situaciji je što papani nemaju novaca i KMK im nikako ne bi smio više dat ni centa, jer su u stanju zbrobit još 35 milki za još goru momčad nego lani.

Kod Gregoritscha očito ima dosta lažnjaka, jedan od njih su lažljivi i zlonamjerni mopovci a zatim nije jasno ko tu koga, jer da su guzeneri dali 3 milje i posudbu onda se ne bi imalo o čemu razgovarat a još se razgovara. Dobro je što smo u prvu momčad uzeli Ahmeta Arslana i pokazali da imamo vlastite snage, jedino je pitanje kolko će to Labbadia prepoznat.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 03 jul 2015, 13:47

Kako je bilo i za očekivati i kačar je produljio na 1+1 godinu. To je loša vijest jer sad skoro sigurno odlazi Behrami, jedini klasni igrač u momčadi. Tako smo produljili one koji još pešest kola prije kraja lige nikome nisu bili ni na kraj pameti, a rješavamo se onih koji su bili ili trebali biti oslonac. Ali tako je to kod nas, put od vrha do ponora i natrag je jako kratak i sve ovisi o treneru, kad ode bruno opet će sve naglavačke.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 jul 2015, 13:53

Saljite te ponude za Cimirota :kafa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 03 jul 2015, 15:26

Žao nam je ali imamo već jednog Gojka, možda za dvije godine (ostaće do 2017.-te jer je to vjerojatno isti tako glupi aranžman ko i sa holtbyjem i djuruom :puke: :puke: )

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 jul 2015, 15:35

Kühne izjavio da je spreman pomoci sto se transfera tice, ali da mora biti igrac koji ce odmah preuzeti liderske sposobnosti na terenu...
Sada ne znam jesu li IDIOTI iz uprave u stanju pronaci takvog igraca i istog predloziti Kühne-u. Taj vezni igrac je kljuc uspjeha u narednoj sezoni. Kada kazem kljuc uspjeha mislim na sezonu gdje cemo biti u zlatnoj sredini tabele.

@ ledar

moraju se IDIOTI rijesiti Behramija i to iz vise razloga. Kao prvo poceo je negativno u medijima pricati o klubu i kao da se njegova porodica ne osjeca ugodno u Hamburgu, kao drugo ne mozes imati klauzulu u ugovoru da ne moras trenirati tokom sedmice i da igras za vikend. Tu odmah kvaris atmosferu u timu - naravno nije tu Behrami kriv vec IDIOTI iz uprave koji su mu dali takav ugovor i tu se vidi koliko su nekompetentni.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 03 jul 2015, 16:02

@amer

Sa Behramijem sa MORA sjesti za stol i otvoreno porazgovarati, siguran sam da se može izgladiti stvar i pronaći rješenje, on nam je potreban ko kruh. Također, nije istina da ne trenira, on zbog specifične situacije sa koljenom trenira po posebnom programu i to se zna, ali zbog svoje britkosti na jeziku nije "legao" nekim našim pi.čkicama koji spletkare i tužakaju naokolo umjesto da rade ono za što su plaćeni, a to je da igraju. Sa Behramijem gubimo ključnog igrača i teško ćemo doći do takvog kalibra, pogotovo što bi se on jako dobro nadopunjavao sa ofenzivnijim ali fizički slabijim Diazom, pa i Keremom.
Sa igračima tipa kačar nećemo daleko dogurati.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 03 jul 2015, 16:30

Zasto pokušavati izgladiti situaciju sa Behramijem?
Ako je vjerovati goalu, Knäbel je našao bolje rješenje. Dogovara sa Behramijem prijevremeni raskid ugovora :clap:
Derweil steht der Schweizer Valon Behrami vor einem Wechsel ins Ausland. Sportdirektor Peter Knäbel verhandelt am Freitag mit dem Berater des 30-Jährigen, Fali Ramadani, über eine Auflösung des Vertrages.

Why so serious?!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 jul 2015, 19:08

Prema pisanju italijanskih medija dogovorili smo uslove ugovora sa Ekdalom, ali Cagliari navodno trazi izmedju 6 i 8 miliona € :lol: :lol:
Samo se nadam da ce Kühne odbiti IDIOTE ukoliko budu zahtjevali od njega taj novac kako bi doveli ovog igraca. Takodjer prema pisanju MOPO-a zainteresovani smo za Spahica i mislim da on ne bi bio lose rijesenje, kako bi u zadnjoj liniji donekle uveo red.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 04 jul 2015, 01:42

Ako se ne prodaje Tah (barem se nadam) onda nema smisla potpisivati Spahića (sjetimo se epizode sa Scharnerom). Ispodkapacitirani smo drastično na krilnim pozicijama - na desnom krilu nemamo doslovce nikog osim mladog Arslana (n.müller nije pravo krilo), a na lijevom imamo/nemamo iličevića, dok Stieber nije pravo krilo, isto ko ni Gouaida (on bi bio dobar veznjak).

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 jul 2015, 13:44

http://www.hsv.de/teams/meldungen/bunde ... et-spahic/

Odlican potez IDIOTA u upravi i mislim da cemo sa njim u zadnjoj liniji biti stabiljniji u odnosu na proslu sezonu...

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 05 jul 2015, 13:50

Odlican potez

Napokon nesto pametno kod njih
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 05 jul 2015, 15:52

Definitivno dobar potez. Prije par dana se pisalo da su ga odbili ali ocito je to bila samo patka.

Vjerovatno je sad definitivan odlazak Taha. To bi steta bila.

Why so serious?!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.