Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

uNbx
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la uNbx » 30 jun 2015, 14:44

Nek svako upisuje sta ga interesuje, pa makar to bila komunikologija na FPNu, a oni sto upisu fakultet za koji nemaju afiniteta, mrka im je kapa 95%, zato nema smisla prisilno usmjeravati ljude da upisuju nesto jer tog kadra fali. A svaki student koji zavrsi fakultet i koji vlada znanjem, vjest je, snalazljiv, jos ako ima prosjek na nivou, za njega nema zime, sta god da studira. Najlakse je zavrsit i cekat da te neko zovne. Ko ce te ba zvat? Na ovom svijetu ti niko nece crveni tepih prostrijet, imas samo ono za sta se ti sam izboris.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 30 jun 2015, 14:54

uNbx je napisao/la:Nek svako upisuje sta ga interesuje, pa makar to bila komunikologija na FPNu, a oni sto upisu fakultet za koji nemaju afiniteta, mrka im je kapa 95%, zato nema smisla prisilno usmjeravati ljude da upisuju nesto jer tog kadra fali. A svaki student koji zavrsi fakultet i koji vlada znanjem, vjest je, snalazljiv, jos ako ima prosjek na nivou, za njega nema zime, sta god da studira. Najlakse je zavrsit i cekat da te neko zovne. Ko ce te ba zvat? Na ovom svijetu ti niko nece crveni tepih prostrijet, imas samo ono za sta se ti sam izboris.
Druže moj, ne znam odakle si, ali fakt je da studenti unaprijed imaju određena 2-3 fakulteta.
Uvijek ima onaj "po želji", onaj "po isplativosti" i onaj "po lakoći".
Ako ne upadnu na onaj željeni, a obično su to tehnički fakulteti, onda biraju između isplativih i laganih. Češće upišu lagani, onaj na kojem se ispiti polažu ili plavom kovertom, ili minimalim učenjem ili štelama. To je fakt. Ako upišu isplativi, ulože u sebe i to je to, ali ne zna svako šta je isplativo za njega.
Zato imaš brdo socijalnih radnika na birou, pravnika, ekonoma, komunikologa, sociologa (posebno onih s FPN-a, jer na FF sociologiji bude po 5-6 studenata na završnoj), prevodilaca i svačeg drugog.
I zato imaš nestručan kadar, pedagozi u školama, socijalni radnici u socijalnim službama, vrtićima i gdje već, ekonomi uz koje bi i trafika propala, sociolozi koji ne znaju ni društvene teorije..
I slabo ko vlada znanjem, vlada se skriptama.. Mračna tajna UNSA. Ima jedna cura na FF-u, javno pisala u grupi o skriptama.. i kaže može se dobiti 9 od toga. Jel to znanje? Prosjek jeste.. Znanje sigurno nije.
Na filozofiji od 20 osoba, 5 studenata se izdvoji.. ostalo kulira sa skriptama, pitanjima s prošlih rokova. Ovih 5 ko nešto čita, a stvarna situacija jeste da 2 osobe čitaju, 3 se šlepaju uz njih i rade.. A imaš i 2-3 studenta koji su ni tamo ni vamo, ko nešto rade, bore se, al nevezano za to totalno, pokažu interes za druge stvari.
Znači 20 ljudi na budžetu, jedva 10 kvalitetnih.. Zar nije logičnije skratiti to na 10 mjesta od sadašnjih 20 i ko hoće da se zajebava, nek plati.. Ha ya.
FPN pun studenata "izvana". Dođe cura, studira Međunarodne odnose i diplomatiju, ne zna 2 progovoriti, a da nisu je-be, buraz, gandža i sl.., radi u kafićima, kulira, zajebava se.. To je budući "diplomata"? Diplomata my ass..
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 30 jun 2015, 14:58

I onda dodjem ja na FPN :kafa:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 30 jun 2015, 15:01

Ima li ko da ce na gradjevinu i da ide na ove pripreme? :mrgreen:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 30 jun 2015, 15:08

@Najda
Pa onda nek kukaju poslije kako nema posla. Slazem se ja sa tobom kako raja bira fakultete, kako se odnose prema gradivu itd itd. Sustina onoga sto ja hocu da kazem je da svakoj zemlji treba kvalitetnih ljudi u svim djelatnostima, politici, pravu, ekonomiji, masinstvu, elektrotehnici, novinarstvu, medicini, farmaciji itd. Nece ni kod nas vjecno biti ovako. Ali i u ovom stanju u kakvom smo sad, moguce je naci dobar posao u svojoj struci (i kada su drustvene nauke, odnosno djelatnosti u pitanju), ako posjedujes znanje, kvalitet, vjestine, sposobnost. Tesko jeste, treba bit namazan i izborit se za to, ali nemoguce nije.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 30 jun 2015, 15:12

Predao papire na mašinstvo, smijer mehatronika. Ima li još neko tu da je predao ? Ne znam nikog da jeste. Jest mi mrsko upoznavat svijet ponovo, čudo jedno. Koliko sam vidio u studentskoj bit će kobaja party. :mrgreen:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 30 jun 2015, 15:45

Otelo je napisao/la:I onda dodjem ja na FPN :kafa:
Jesi, ali sam ti zato dao savjet da se na početku odvojiš, da radiš duplo, vannastavne aktivnosti, a da učiš ko sumanut. Nemoj se predati masi.. J3beš masu. Masa zove na kafe, partije, aftere, oni polože na skripte, rođaci ih uvale na poslove koji veze s vezom nemaju, čak i ako ih nije zanimalo to što studirate, a ti osta. Bio potencijal, želio i zajebali te.. povuče jednostavno.
Zato budi pametan, nemoj bit k'o 90% ovih ovaca na UNSA, postiži rezultate i eto.. Usput, poznanstva su ključ. Ja na početku, kad sam uradio svoj prvi časopis, nisam nikog znao.. onda je počelo, daj da te upoznam s ovim, ovo vam je Taj i taj i tako te ljudi upoznaju. Nakon toga je bilo, znam ja ovog, radi to i to dobro.. Nisam se sam promovisao totalno, drugi su pomogli. Isto je i s tobom. I rekoh ti, mnogo portala nudi da radiš volonterski. Niko nije odmah dobio 1000 maraka platu. Piši, izgradi ime i to je to :thumbup:
uNbx je napisao/la:@Najda
Pa onda nek kukaju poslije kako nema posla. Slazem se ja sa tobom kako raja bira fakultete, kako se odnose prema gradivu itd itd. Sustina onoga sto ja hocu da kazem je da svakoj zemlji treba kvalitetnih ljudi u svim djelatnostima, politici, pravu, ekonomiji, masinstvu, elektrotehnici, novinarstvu, medicini, farmaciji itd. Nece ni kod nas vjecno biti ovako. Ali i u ovom stanju u kakvom smo sad, moguce je naci dobar posao u svojoj struci (i kada su drustvene nauke, odnosno djelatnosti u pitanju), ako posjedujes znanje, kvalitet, vjestine, sposobnost. Tesko jeste, treba bit namazan i izborit se za to, ali nemoguce nije.
Treba kvalitetnih, sa svim se slažem, ali kako ćeš očekivati kvalitetne kad se ponašaju tako. Seminarski rad lažiraju. Šta da trebaju praviti neke ugovore, sporazume? Hladno bi kopirali.. :guz:
A itekako se slažem da je moguće, ali ne mogu oni, kad ne znaju napisati rečenicu koja treba biti smislena i logična, a kamo li da progovore bez onog ovaj onaj.. Neće niko PR Managera koji ne zna bar improvizovati u govoru
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 jun 2015, 16:10

VolimTz je napisao/la:Predao papire na mašinstvo, smijer mehatronika. Ima li još neko tu da je predao ? Ne znam nikog da jeste. Jest mi mrsko upoznavat svijet ponovo, čudo jedno. Koliko sam vidio u studentskoj bit će kobaja party. :mrgreen:
Kakav je to smjer, zvuči kao ženski transformer :mrgreen:
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 30 jun 2015, 16:14, ukupno mijenjano 1 put.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 30 jun 2015, 16:13

Ako to ima, upisi, najpotentniji smjer. Dosta se traze na Zapadu. Oni iz Novog Sada mehatronicari napravili robota Marka s kognitivnim osobinama za potrebe lijecenja djece :thumbup:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 30 jun 2015, 16:27

Donnie Darko je napisao/la:
VolimTz je napisao/la:Predao papire na mašinstvo, smijer mehatronika. Ima li još neko tu da je predao ? Ne znam nikog da jeste. Jest mi mrsko upoznavat svijet ponovo, čudo jedno. Koliko sam vidio u studentskoj bit će kobaja party. :mrgreen:
Kakav je to smjer, zvuči kao ženski transformer :mrgreen:

Nema kod nas ovdje tog smjera, barem nije bilo kada sam ja upisivao, zapamtio bih da jeste :mrgreen:

Dobar smjer... Nema ga na birou :D Taj odsjek jedino ima u Tz. Spoj masinstva, elektrotehnike, automatike, robotike, informatike...

U sustini sve sto je potrebno da se jedno auto napravi, od gume do krova
Mia San Mia

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 30 jun 2015, 16:38

Sad kontam nešto, od 10 predmeta na prvoj godini, za moj smjer treba velikih 1 :rol:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 30 jun 2015, 17:01

Što se tiče smjera istražio sam dobro prije odluke, sve je tačno što ste naveli. Samo nek nije neupotrebljivo zvanje ko ovo sadašnje "tehničar računarstva", kakva greška.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 30 jun 2015, 17:15

Završio Turistički Tehničar, a ako bog da probat ću upisati saobraćanji fakultet u Doboju, samo gadan neki prijemni Matematika se radi, a ja Matematiku imao samo dvije godine, da bi upasti, pa onda kontam bit će lakše.

A i ovo mi dođe ideja odjednom da probam, vidim dosta mojih to upisuje, pa ću i ja probati, žašto da ne, ne mora plaćati ni prevoz, ni smještaj, a i fax je među boljima u RS, a za BiH ne znam.

Sad za ova dva mjeseca valja vježbat matematiku. :D

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 30 jun 2015, 17:20

Ljudi, nemaj haira od studiranja. Uhvatite se lopate. :mrgreen:
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 30 jun 2015, 17:58

bulbasor je napisao/la:Ljudi, nemaj haira od studiranja. Uhvatite se lopate. :mrgreen:
:nene:

Rad je stvorio covjeka, a nerad gospodina :mrgreen:

@VolimTz ako zatreba sta javi se u pp.
Mia San Mia

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 30 jun 2015, 18:08

R32 je napisao/la:
bulbasor je napisao/la:Ljudi, nemaj haira od studiranja. Uhvatite se lopate. :mrgreen:
:nene:

Rad je stvorio covjeka, a nerad gospodina :mrgreen:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Drzim se i ja toga, ali se vremena mijanjaju.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 30 jun 2015, 18:42

Otelo je napisao/la:I onda dodjem ja na FPN :kafa:
Ti ces samo po kafanama visiti. :yawn:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 30 jun 2015, 19:03

Jel ima neko da je na masteru na ETFu smjer Automatika i Mikroelektronika ? Zanima me jel se u toku studija radilo sta konkretno na podrucjima mikroelektronike i prvenstveo optoelektronike.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 30 jun 2015, 20:31

Epidaurus je napisao/la:Jel ima neko da je na masteru na ETFu smjer Automatika i Mikroelektronika ? Zanima me jel se u toku studija radilo sta konkretno na podrucjima mikroelektronike i prvenstveo optoelektronike.
Jest na optoelektronici ja mislim, mi brucoši im ko pokusni kunići ispali, sa njihovim nekim projektima :lol:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 30 jun 2015, 21:16

Dex je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Jel ima neko da je na masteru na ETFu smjer Automatika i Mikroelektronika ? Zanima me jel se u toku studija radilo sta konkretno na podrucjima mikroelektronike i prvenstveo optoelektronike.
Jest na optoelektronici ja mislim, mi brucoši im ko pokusni kunići ispali, sa njihovim nekim projektima :lol:
Znaci nema kod nas hajra od optoelektronike ? :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, JackW, MaroonBjelave i 56 gostiju.