FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

antibot
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la antibot » 01 jul 2015, 12:06

Pozdrav ljudi pošto neamo lijevog krila kako treba sta mislite o ovom iz Travnika Musicu 19 god dal ima šanse da nam on dodje. http://www.transfermarkt.de/semir-music ... ler/166694

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 01 jul 2015, 12:08

fedeltafrotta je napisao/la:od ponedjeljka bi trebale članske
Hvala drug, meni su rekli da ce biti pocetkom mjeseca, sve zaboravim da pitam. Kako su mi rekli da ce moci i svi drugi navijaci u BiH i inostranstva moci doci do clanske. Sad vidjecemo sta ce biti.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

CARSON

Post Postao/la CARSON » 01 jul 2015, 12:10

FKZ1921 je napisao/la:Malo previše se igramo trenera,menadžera i sl..
Po meni,nema potrebe...
Neće biti prodaja. Možda jedan igrač, vjerovatnije ni jedan.
Samo je Bajic u nekom ozbiljnom izlogu,ali nije frka i neće se forsirati njegova prodaja. I cijena s kojom se otišlo prema potencijalnom kupcu govori u prilog tome da se ne žuri s prodajom (1 250 000 eura).
Dobro je otvorio sezonu, koji zna...
Ali,mi bi svoju pažnju i energiju trebali usmjeriti na ono zbog čega postojimo kao navijači. A to je priprema za predstojeću sezonu,koja je evo već počela. Priprema u smislu prikupljanja para za članske i godišnje karte,odnosno za predstojeće domaće utakmice evropske lige.
Pametovanjem na forumu nećemo puno doprinijeti uspjesima Želje.
Kad kažem pametovanjem, mislim na teme sa početka pošta.

:clap: :clap:

Kad ce se moci kupiti novi dresovi

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 01 jul 2015, 12:14

Kupuju se vec uveliko, za clanove su 50KM.

logme
Kontakt:

Post Postao/la logme » 01 jul 2015, 12:15

antibot je napisao/la:Pozdrav ljudi pošto neamo lijevog krila kako treba sta mislite o ovom iz Travnika Musicu 19 god dal ima šanse da nam on dodje. http://www.transfermarkt.de/semir-music ... ler/166694
Ko da je bitno šta mi mislimo.

Damir05
Kontakt:

Post Postao/la Damir05 » 01 jul 2015, 12:17

Ako je tacno da su dali cijenu 1 250000 ja sam prezadovoljan,i koliko jos imaju ugovora Bajic i Memija?mislim na godine trajanja ugovora???Znam da je Amar potpisao s njima i mislim da je bilo na vise godine,ne znam tacno koliko....

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 01 jul 2015, 12:18

Damir05 je napisao/la:Ako je tacno da su dali cijenu 1 250000 ja sam prezadovoljan,i koliko jos imaju ugovora Bajic i Memija?mislim na godine trajanja ugovora???Znam da je Amar potpisao s njima i mislim da je bilo na vise godine,ne znam tacno koliko....
Baja do 2018. , Memija do 2019.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

benya99
Kontakt:

Post Postao/la benya99 » 01 jul 2015, 12:29

delinjo je napisao/la:I hvala osimu sto nam je penal sredio :D
Sredio i Sarajevu protiv Splita :lol:

CARSON

Post Postao/la CARSON » 01 jul 2015, 12:30

tm8782 je napisao/la:Kupuju se vec uveliko, za clanove su 50KM.

jesi me obradovao 18 hadziahmetovic ima da legne

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 01 jul 2015, 12:39

Zadovoljan sam rezultatom, a kako cujem i pristupom igraca na prvoj evropskoj utakmici. Opravdali su ocekivanja rezultatski i mozamo biti mirni pred revans susret. To je dobra stvar, nekad su ovakve utakmice protiv losijih protivnika dobar uvod u takmicarsku sezonu, jer se nastavlja niz tog nekog pobjednickog mentaliteta, stvara se samopouzdanje u samoj ekipi i sama ekipa vjeruje u svoje mogucnosti, sto je psiholoski uvijek jako potrebno.

Malo bih se nadvezao na ove price o prodaji igraca i zelje koje neki forumasi imaju vezano za cijene. Sve se slazem i potrebno je da pojedine igrace izbacimo u izlog, kao klub ponudimo cijenu i probamo da se drzimo u tom smjeru. Tacno je da je lova potrebna i da se naziru nove finansijske mogucnosti, sto od evropskih nastupa, pa do prodaje bar jednog igraca koji bi bio u izlogu, a da ne pisem o nekim mogucnostima Dzekine prodaje i eventualnim dobijanjem generalnog sponzora pride.
Medjutim sam sebi postavim malo drugaciju sliku u glavi, kada razmisljam o tim stvarima. Gledajuci na evropu i sve silne evropske klubove, gdje mnogi mladi igraci svake godine izlaze u prve timove mnogih osrednjih evropskih klubova, koji su opet i dosta jaci od nas, imaju po svemu jace reference.
Cinjenica jeste jedna i ona je istinita, da mi u svom timu imamo nekoliko mladih igraca koji bi mogli biti interesantni za neke regionalne, ili evropske klubove, tog nekog osrednjeg tipa, koji bi mogli dati lovu za nekog naseg igraca. Opet, kada gledam sa strane, nasi igraci igraju ovu ligu i taj kvalitet koji su podigli u odnosu na cijelu ligu jasno govori da su ti igraci sve to prevazisli i da su u stanju napraviti iskorak i napredovati u tom smislu u svojoj karijeri. Jesu mladi i kao takvi imaju sansu.
Ali evropa i evropske ekipe su pune mladih i dobrih igraca poput recimo Bajica, Memije. Oni su odlicni igraci u nasim uslovima, u uslovima ove lige, ali i sve ostale ekipe nekog osrednjeg niva proizvode mnogo mladih igraca koji bi mogli biti interesantni kao sto je mali Bajic. Tako da nece biti lako prodati naseg igraca po nekoj cijeni koja bi nas nesto puno izdigla iz sivila. Jedino ako bi taj igrac bio prepoznat od nekih velikana i da ima 15-tak godina, velikani u evropskom fudbalu traze takve mlade talente. Vec igrac koji ima 20 godinaa i igra u nasoj ligi, nece biti predmet zanimanja neke velike evropske ekipe.
Sansa za prodaju nekog za nas kvalitetnog igraca, npr. Bajica i jeste u tome sto je on nesto jeftiniji u izlogu od recimo nekog igraca slicnih kvaliteta i godina koji igra u Ceskoj, Slovackoj, Poljskoj, Belgiji, Holandiji itd. Te su zemlje pune mladih igraca koji su kvalitetom tu negdje sa Bajicem, samo su po referencama lige i klubova skuplji u odnosu na nas i nase igrace.
Ako postavis cijenu koja bi bila ravna cijeni onog igraca koji igra u Austriji npr. i ima slicne kalitete, onda ce se zainteresovani klubovi uvijek okrenuti tim igracima iz Austrije, jer po referencama lige ima bolji garant da ce mu taj igrac eventualno valjati u odnosu na naseg igraca.

Nije nemoguce prodati igraca za odlicnu cijenu, ali za to moras biti virtuoz i namazan svim bojama. Kvalitet lige je veliki problem, ali ni liga Hrvatske ne kotira kao top liga u evropi, pa igraci vodecih klubova zaista odu za ogromne novce. Moguce je sve to, ali mi je vjerovatnija ova druga opcija, da smo mi malo jeftiniji u prodaji svojih dragulja kako bi privukli potencijalne kupce koji su uglavnom okrenuti evropskom trzistu jacih ali opet osrednjih evropskih liga, a pogledaju na nas ako vide da ima nesto interesantno, ali u svakom slucaju jeftinije nego je to u takvim ligama. U nasoj drzavi, i u regionu, talenat igraca je jako veliki, imamo ogroman potencijal i mogucnost za kolektivni napredak u odnosu na evropsko trziste, no u ovom trenutku kada bi za Bajica realna cijena bila milion eura, da bi ga prodali, morali bi to spustiti. No nikako ispod svih mjera.
Tek bi po mom misljenju mogli napredovati u tom smislu kada se liga smanji kada bi koncentracija klubova koji su ostali u ligi kvalitetom bila veca, pa samim tim i odredjeni prodor u evropskim takmicenjima bi postavio drugu sliku cijele lige. I srbi i hrvati i slovenci su napravili takve prodore u evropskim grupama i na njihovu ligu se vec odavno drugacije gleda. Tek kada se to desi, ja ocekujem milionske transfere iz nase lige. Inace, trebamo biti zadovoljni kada neko pokaze interes i ponudi oko pola miliona eura za nekog naseg mladog igraca. Nazalost. I to je samo zato sto nam lova treba.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

sz21
Kontakt:

Post Postao/la sz21 » 01 jul 2015, 12:48

CARSON je napisao/la:
tm8782 je napisao/la:Kupuju se vec uveliko, za clanove su 50KM.

jesi me obradovao 18 hadziahmetovic ima da legne
Ako je istina da je 50 km za članove novi dresovi onda za mustuluk si :D
" Jednom ZELJEZNICAR uvijek ZELJEZNICAR, to je tako " I.O
51%

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 01 jul 2015, 12:49

jeste.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 01 jul 2015, 12:53

Vec su kupljeni po toj cijeni ;)

sz21
Kontakt:

Post Postao/la sz21 » 01 jul 2015, 12:54

ChWilla je napisao/la:jeste.
Vrh svijumi, hvala moram kupit :D
" Jednom ZELJEZNICAR uvijek ZELJEZNICAR, to je tako " I.O
51%

IvanOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvanOsim » 01 jul 2015, 12:59

Stvarno je dobra cijena, nema dalje ne mogu da se odlucim izmedju sva tri :)
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 01 jul 2015, 13:02

Kad bi prosli u 3.predkolo porasle bi i cijene za ove momke.. treba uspjeh da bi te neko primjetio,a Dinamu i Mariboru vazda mozemo talnuti nekog naseg dobrog talenta za 200 milja.Misljenja sam da nasa uprava ceka ishod meca sa Madjarima ili Holandjanima pa tek onda prodaja Baje i Memija.. ja bih volio da ostanu kod nas,al ako se mora bože moj idemo dalje ..nego treba podrzati ove momke i pravac Kosevo.. iftar nije izgovor.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 01 jul 2015, 13:06

IvanOsim je napisao/la:Stvarno je dobra cijena, nema dalje ne mogu da se odlucim izmedju sva tri :)
Do kada radi fan shop je do 18h?

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 01 jul 2015, 13:13

mislim 17.

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 01 jul 2015, 13:14

na jednom forumu(org) memija vec dogovoren za Dinamo,,ovdje nema prodaje sta ce biti na kraju istina ?

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 01 jul 2015, 13:23

Hajde vi dovedite svoje prijatelje na utakmicu naredni cetvrtak i tako pomozite klubu. Da nas bude 15000 na Koševo, a ne oko 8000 koliko se trenutno ocekuje :) pa bi mozda sigurno zadrzali Memiju i Bajića.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 50 gostiju.