KAJKUT: BIĆE NEIZVJESNO, ALI TITULA JE NAŠA
Pogotkom Saše Kajkuta iz jedanaesterca Borac je sinoć u Banja Luci s minimalnih 1:0 svladao Travnik, te tako ostao u utrci za titulu.
Pet kola prije kraja prvenstva Borac i Željezničar imaju isti broj bodova, a Kajkut se nada da će on i njegovi saigrači na kraju podignuti pehar namjenjen najboljom ekipi Premijer lige.
"Zano sam i prije samog početka utakmice s Travnikom da nas očekuje težak posao. Travnik je došao u Banja Luku samo s jednim ciljem, a to je sačuvati svoju mrežu", rekao je strijelac pobjedonosnog gola Saša Kajkut za SportSport.ba i dodao:
"Mi smo dominirali tokom cijelog susreta, pogotovo u drugom poluvremenu, no nije nas htio gol. Promašili smo previše prilika i u jednom momentu sam pomislio da ćemo biti kažnjeni. Međutim, naša ofanzivna igra isplatila se na samom kraju i mislim da smo sasvim zasluženo pobijedili."
Pet kola prije kraja prvenstva Borac i Željezničar vode "mrtvu utrku" za titulu i kako sada stvari stoje novi šampion mogao bi biti odlučen tek u posljednjem kolu.
"Drago mi je što smo upravo mi i Željezničar u borbi za naslov jer mislim da smo u ovom prvenstvu i najviše pokazali. Biće neizvjesno do samog kraja, ali nadam se da ćemo mi podići šampionski pehar. Obje momčadi imaju težak raspored i odlučivaće nijanse, no nakon sinoćnje pobjede uvjeren sam da će titula doći u Banja Luku", istakao je Kajkut.
Pored borbe za šampionski titulu pred Borcem i Željezničarom je i borba za Kup.
"Biće to dva u pravom smislu riječi fudbalska praznika. Očekujem pune tribine i u Banja Luci i u Sarajevu. Možda je Željezničar u maloj presdnosti zbog toga što je revanš na Grbavici, ali to i ne mora biti tako. Igraćemo otvoreno u oba susreta i najbitnije je da fudbal pobjedi. Normalno je da želim da mi osvojim i pehar pobjednika Kupa, no biće neizvjesno i pobjednik se neće znati do posljednjeg sudijskog zvižduka", zaključio je Kajkut.
e ovo volim da vidim, mislim da ce nakon jucerasnje utakmice sve biti drugacije, nek je bilo malo i varnica sa protivnicima, to zblizava ekipu

ovaj optimizam je nuzan, dolazimo ponovo u pobjednicki mentalitet a to moze biti presudno !!!!