FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Koliko je momak dominantan
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
pa zato najbolje da vidimo ko ce proci pa se pripremiti fino za tu tekmu,sansi imamo pa imali smo ih i protiv Plzena samo eto nazalost rejting nase lige je takav da mi ne mozemo parirati toliko ekipama koje igraju ozbiljniji fudbal od nas,ali iznanadjenja se dese cestoEdoM je napisao/la:Nisam gledao, zato i kažem kako su ljudi ocijenili prepadoše me, na TV to puno drugačije izgleda nego uživo, to svi znamo. Ako oni budu gledali nas protiv Plzena prošle godine u gostima, sasrat će se. S druge strane, i na brzu igru postoji odgovor, nametnuti svoj stil, umrtviti igru pa pokušavati na kontre/polukontre. Sad i ja pametujem, ali ovo je nekakvo moje razmišljanje, a vjerujem da će Oda i ekipa imati adekvatan odgovor na igru bilo koje od ove dvije ekipe, idemo se nadigravati. Vjerovatno jesu u prednosti nad nama, tu prije svega mislim na lige iz kojih dolaze, mada o ovim iz niske zemlje ne bih ni raspravljao, pa pobogu ne dolaze iz Bundeslige, a ispali su iz nje, ali svako ima svoje mane i vrline.delinjo je napisao/la:ma moze se igrati sa njima i vise od toga samto ako si gledao utakmicu shvatio si da je malo brza igra od one sto smo mi navikli,ali opet to nije mjerilo niti mroa nesto znacitiEdoM je napisao/la:Nisam gledao ovu utakmicu, ali prema pisanju stručnjaka ovdje imam osjećaj kao da su igrale u najmanju ruku dvije ekipe iz lige petice. Čudan je naš mentalitet, čas smo zmajevi, čas male mace. Vjerujem da te ekipe posjeduju kvalitet, ali brate pa nismo ni mi tolika rupa kako sami sebe predstavljamo. Ako su brzi, ako su tehnički potkovani, agresivni, provokatori, ja vjerujem da se neko od naše trenerske struke za to pobrinuo i da će prenijeti igračima ono na šta treba obratiti pažnju i da ćemo imati oružje da odgovorimo onako kako to NAŠ ŽELJO mora i treba, borbeno, srce na teren. Mislim da imamo i znanja, kondicija nam jeste slabija strana u euro utakmicama, nadam se da će se i to popraviti, ali ako stanemo na loptu, i budemo igrali svoju igru onda imamo šanse. Mislim da su nam naši omladinci ove sezone prednost, jer će sigurno svaki atom snage potrošiti na terenu, da se neće štediti, a pokazali su da se ne boje nikoga. Zato im dajmo podršku, a u uzvratu protiv koga god budemo igrali napunit Koševo i onda je sve moguće.![]()

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Koja crna Bundesliga?
-
- Kontakt:
Imal jagnjetaaaaaa, insajderiiiiiiiii
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !
Liverpool !
Ima u Jablanici.
NE DOLAZE IZ BUNDESLIGE!!! Na to se odnosi, a ispali su iz Eredivisiecala je napisao/la:Koja crna Bundesliga?

Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje
Utakmica koju smo igrali protiv Balzana nije nikakvo mjerilo pred drugo pretkolo jer je vidljivo da su se naši čuvali kad su došli do rezultata. Bilo je vruće, ovi su igrali grubo, a i prvi je meč, još nismo u punoj formi. Ako pogledate drugo poluvrijeme protiv Sarajeva na Koševu uvjerićete se da mi itekako možemo igrati u brzom ritmu kad je na drugoj strani jak protivnik, iako u toj utakmici nisu igrali naša dva najbolja trkača, Memija i Beganović. Sigurno ćemo ako Bog da igrati u još bržem ritmu kad budemo igrali drugo pretkolo jer ćemo tada biti u punoj formi.
ZaZelju je napisao/la:Utakmica koju smo igrali protiv Balzana nije nikakvo mjerilo pred drugo pretkolo jer je vidljivo da su se naši čuvali kad su došli do rezultata. Bilo je vruće, ovi su igrali grubo, a i prvi je meč, još nismo u punoj formi. Ako pogledate drugo poluvrijeme protiv Sarajeva na Koševu uvjerićete se da mi itekako možemo igrati u brzom ritmu kad je na drugoj strani jak protivnik, iako u toj utakmici nisu igrali naša dva najbolja trkača, Memija i Beganović. Sigurno ćemo ako Bog da igrati u još bržem ritmu kad budemo igrali drugo pretkolo jer ćemo tada biti u punoj formi.

Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
- vazdazeljo
- Kontakt:
Re: ZaZelju
Majstoree svaka ti je na mjestu (y)
I ja ja isto mislim, mi smo takav narod, od svakog protivnika "bauk" napravimo, npr ovaj Ferencvaros i nije nesto, mi od njega Barsu pravimo, a daju se pobijediti samo sa pravim pristupom, i nadam se da ce aBd tako biti i da cemo svi zajedno slaviti, a prije toga idemo napuniti lavor i ispratit balzaM s petardom
!
JURIIIIŠ ŽELJOOOOOOOO!
I ja ja isto mislim, mi smo takav narod, od svakog protivnika "bauk" napravimo, npr ovaj Ferencvaros i nije nesto, mi od njega Barsu pravimo, a daju se pobijediti samo sa pravim pristupom, i nadam se da ce aBd tako biti i da cemo svi zajedno slaviti, a prije toga idemo napuniti lavor i ispratit balzaM s petardom

JURIIIIŠ ŽELJOOOOOOOO!
JA SAM LUD, JA SAM JAK, JA SAM ŽELJIN MANIJAK!
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI!
- vazdazeljo
- Kontakt:
btw. Jel u pon pocinju clanske? 

JA SAM LUD, JA SAM JAK, JA SAM ŽELJIN MANIJAK!
Protiv Viktorije prije dvije godine, koja je 'by the way' sigurno jača od dva moguća protivnika u drugom pretkolu, niko nam nije dao nikakve šanse, pa smo zabili tri gola u gostima iz izgrađenih akcija, kontri. Oni su nama dali četiri gola koja su postigli pukom srećom, odbijene lopte, slabo postavljena odbrana koja je prvi put igrala zajedno, minus Stanić, nije igrao zbog zarađenog crvenog kartona godinu dana ranije. Na Koševu, doduše sa igračem više, cijelo drugo poluvrijeme smo igrali na njihovoj polovici terena, vršili pritisak. Ta ista Viktorija je igrala ligu prvaka te godine, a prije toga su tukli timove kao što su Napoli, Atletiko. Samo je još Real uspio postići tri gola u Plzenu. Hoću da kažem da se svakim može igrati ukoliko imaš pravi pristup, a ne sumnjam u Odovića, imam povjerenje u njega i ljude koji su s njim, prije svega Mulalica. Ubjeđen sam da će vrhunski pripremiti ekipu za drugo pretkolo. U četvrtak ako Bog da nadam se da dobro popunimo stadion, nije bitno što protivnik nije po mjeri jer je najvažnije da bodrimo našeg Želju. Ja planiram uzeti karte za Zapad ovaj put.
Niko ovdje ne spominje ove afere oko Mamićevih što je dobro, jer nam vjerovatno neće uzeti Memiju tek tako, bar ne ovu (polu)sezonu.
- egocentrik
- Kontakt:
Sestrić mi je vaš prvotimac, ako želiš o platama opleti u pp da vam ne kvarim atmosferu, kakve veze ima što sam pitar, dovoljno sam ozbiljan da ne izmišljam situaciju.Senad1921 je napisao/la:egocentrik je napisao/la:Memija je igrao za 600km neredovne plateDamir05 je napisao/la:Ja govorim da im se trenutni ugovori povecaju duplo,evo recimo Memija je igrao za 900km prosle sezone plata mjesecna,hej kad bi ti njemu dao 2000eura on bi letio po terenu covjece,a nebi mu se nigdje islo,ne dacemo Memiju u bescjenje za 200000eura a dovest cemo Stokica i njemu cemo dati platu 3000eura jer je on priznato ime.A ChWilla ne pricamo da ih trazi neko iz Azije,nego ih traze Dinamo i Maribor,nece ni tamo sigurno imati astronomske plate,a tamo je zivot skuplji u svakom pogledu nego ovdje.....
Ps.da se razumimo ja nisam rekao da mu je cijena 200000eura nego sam samo citirao nekoga ko je spomenuo tu cifru,ja ne znam dali je tako,a slazem se da bi ga dao za 450-500000 eura naravno.....
Hajde ne lupetaj Allaha ti. Posto si pitar i realno ogranicen objasnicu ti, pa ti procitaj vise puta pa ces mozda skontati.
Kolika je plata igracima niko ne zna tacno osim par ljudi u klubu koji su zaduzeni za to. Ono sto je na papiru je nidje veze, pravi razlog za to je placanje dadzbina drzavi koje ukupno iznose negdje nesto manje od 70% na iznos od plate. Pa recimo da klub koji prijavi igraca i na papiru mu stoji 10 000 KM mjesecno klub je duzan drzavi platiti na tu cifru jos 7 000 KM. Sad samo skontaj kolike su to cifre na 30+ igraca...
To neredovna plata i sl to mozes u po kobljoj glavi prosipati.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness
Mine's a Guinness
U linkovima koje si ostavio vidi se da je partizan osvojio titulu u sezoni 1946/1947 , a za tu istu sezonu na hajdukovoj stranici i pise da su osvojili 4. mjesto (na hajdukovoj stranici oznaci sezonu 1946/1947). Tako da poredis dvije razlicite sezone.zeljeznicar1 je napisao/la:Mozda sam malo dosadan, ali evo opet gledam malo ovu sezonu iz 1946 godine gdje pise da je partizan osvojio tada titulu.
Izmedju svih klubova Jugoslavije.
http://www.partizan.co.rs/istorija-klub ... 1946-1947/
Ali kada sam pogledao vidio sam su na zvanicnoj stranici hajduka takodjer priznali titulu iz te 1946 godine, iako su na ovoj
tabeli gdje je partizan prvi tek 4 na tabeli.
http://hajduk.hr/utakmice/arhiva/prvenstvo/1946
Zasto nikada niko iz naseg ne uradi po ovom pitanju cudim se.
Naravno i dalje ostaje pitanje zasto niko ne radi na tome da se prizna titula 1946.
Sve na stranu. I ja se nadam, ali nemoj pretjerivati. Viktorija nas je dole ubila, i punom srećom nije bilo 3-4 razlike za njih. Bio dole, vidio. Mi iz 4 šanse dali 3 gola, a oni su trebali zabiti bar još 3-4.ZaZelju je napisao/la:Protiv Viktorije prije dvije godine, koja je 'by the way' sigurno jača od dva moguća protivnika u drugom pretkolu, niko nam nije dao nikakve šanse, pa smo zabili tri gola u gostima iz izgrađenih akcija, kontri. Oni su nama dali četiri gola koja su postigli pukom srećom, odbijene lopte, slabo postavljena odbrana koja je prvi put igrala zajedno, minus Stanić, nije igrao zbog zarađenog crvenog kartona godinu dana ranije. Na Koševu, doduše sa igračem više, cijelo drugo poluvrijeme smo igrali na njihovoj polovici terena, vršili pritisak. Ta ista Viktorija je igrala ligu prvaka te godine, a prije toga su tukli timove kao što su Napoli, Atletiko. Samo je još Real uspio postići tri gola u Plzenu. Hoću da kažem da se svakim može igrati ukoliko imaš pravi pristup, a ne sumnjam u Odovića, imam povjerenje u njega i ljude koji su s njim, prije svega Mulalica. Ubjeđen sam da će vrhunski pripremiti ekipu za drugo pretkolo. U četvrtak ako Bog da nadam se da dobro popunimo stadion, nije bitno što protivnik nije po mjeri jer je najvažnije da bodrimo našeg Želju. Ja planiram uzeti karte za Zapad ovaj put.
-
- Kontakt:
Ljudi dragi, idemo se boriti....Srce na teren i to je to...LIMVO TE LJOŽE!!!
- bistrikboy
- Kontakt:
Bas su nas unistili onaj Hadzic branio sve zivo.Ma moze se sas vakim igrati ako se znas postaviti,do struke je.ublehas je napisao/la:Sve na stranu. I ja se nadam, ali nemoj pretjerivati. Viktorija nas je dole ubila, i punom srećom nije bilo 3-4 razlike za njih. Bio dole, vidio. Mi iz 4 šanse dali 3 gola, a oni su trebali zabiti bar još 3-4.ZaZelju je napisao/la:Protiv Viktorije prije dvije godine, koja je 'by the way' sigurno jača od dva moguća protivnika u drugom pretkolu, niko nam nije dao nikakve šanse, pa smo zabili tri gola u gostima iz izgrađenih akcija, kontri. Oni su nama dali četiri gola koja su postigli pukom srećom, odbijene lopte, slabo postavljena odbrana koja je prvi put igrala zajedno, minus Stanić, nije igrao zbog zarađenog crvenog kartona godinu dana ranije. Na Koševu, doduše sa igračem više, cijelo drugo poluvrijeme smo igrali na njihovoj polovici terena, vršili pritisak. Ta ista Viktorija je igrala ligu prvaka te godine, a prije toga su tukli timove kao što su Napoli, Atletiko. Samo je još Real uspio postići tri gola u Plzenu. Hoću da kažem da se svakim može igrati ukoliko imaš pravi pristup, a ne sumnjam u Odovića, imam povjerenje u njega i ljude koji su s njim, prije svega Mulalica. Ubjeđen sam da će vrhunski pripremiti ekipu za drugo pretkolo. U četvrtak ako Bog da nadam se da dobro popunimo stadion, nije bitno što protivnik nije po mjeri jer je najvažnije da bodrimo našeg Želju. Ja planiram uzeti karte za Zapad ovaj put.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Ostaje činjenica da smo glupe golove primili. Prvi, drugi i četvrti su bile odbijene lopte. Ništa čudno jer je ovo bila prva zajednička utakmica skoro kompletne Željine odbrane. Mora nešto i golman odbraniti, ne može svaka lopta u gol, mada je nekoliko puta Hadžić zaista fenomenalno reagovao,a sreća prati hrabre. Šteta pa je u revanšu upravo Hadžić bio kriv za prvi gol, a drugi su nam postigli iz ofsajda pošto je Svraka izgubio loptu. Ja se sjećam u Plzenu da je Hasanović imao dobar šut koji je blokiran, te Bajićev udarac sa preko dvadeset metara pred kraj utakmice. Znači, suprostavili smo se Viktoriji koja je realno jača od oba kluba s kojima imamo priliku igrati u drugom pretkolu. Ukoliko uđemo hrabro i dobro pripremljeni nismo bez šansi, to je poenta ovoga što sam pisao.
isto ostaje činjenica da "pamentne" nismo zahvaljujući sreći i hadžiću. a mogli smo tri u prvom opušteno primiti, sve iz izrađenih akcija.
mada plzen i ovi zaista nisu isti padež, to rezultati jasno govore.
mada plzen i ovi zaista nisu isti padež, to rezultati jasno govore.
Ne mislim ni da je ovaj Ferencvaros puno slabiji od onog Plzena.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.