Arsenal - Transferi
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
- Donnie Darko
- Kontakt:
Re: Arsenal - Transferi
Mislim ne govorim ja o realnoj vrijednosti Alexisa, koja se bazira na njegovim kvalitetama, već jednostavno o cijeni koju su timovi bili spremni platiti Barceloni poslije prošle sezone. Bio sam ja veliki njegov fan i jedan od ljudi koji su se najviše zalagali za njegov ostanak, jer Alexis je bio jednako dobar fudbaler u Barci kao što je sada u Arsenalu i u Chileu cijelo vrijeme. Ali, kada se uzmu svi faktori, sistem koji mu nije odgovarao, užasna sezona Barcelone na svim frontovima, želja Barcelone da ga se riješi što prije, i nesposobnost uprave da se igrač proda za njegovu realnu cijenu, Alexisova cijena je bila mnogo manja nego što bi bila u nekom idealnom paralelnom svemiru.let3 je napisao/la: Ne kažem da nisi u pravu, kad jesi...ali po meni, to je preglup nacin formiranja cijene.
I dobro si naveo primjer Hamesa, odigra covjek 3-4 dobre utakmice na SP i automatski sebi udvostruci cijenuništa onih 30-tak utakmica u Monacu ili gdje je vec igrao.
Današni fudbal sa takvih trendovima je otišao u 3 lijepe pm.
Sva sreća pa se desilo SP, inače bi ga poslali u Juventus za max 25 miliona koje bi ovi isplatili na 250 rata
-
BigBigBang
- Kontakt:
To tako i ide e sad ne razumijem se ja najbolje u te klauzule koje ocigledno u Engleskom fudbalu i ne psotoje niti se valjda po njihovim pravilima racuna klauzula kao ona npr. u spaniji i portugalu. To sa Suarezom nije bila uobicajena situacija u engleskoj su te klauzule izgleda beznacajne.anell je napisao/la:Kad bi to tako išlo Suarez bi sad igrao u Arsenalu.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Pa što onda Hazard ne igra u Arsenalu ako tako ide ?
Ja mogu ovako do sutra nabrajati igrače Schneiderlin ?
Ja mogu ovako do sutra nabrajati igrače Schneiderlin ?
Pld W D L
38 26 12 0
38 26 12 0
sve recenoDonnie Darko je napisao/la:Mislim ne govorim ja o realnoj vrijednosti Alexisa, koja se bazira na njegovim kvalitetama, već jednostavno o cijeni koju su timovi bili spremni platiti Barceloni poslije prošle sezone. Bio sam ja veliki njegov fan i jedan od ljudi koji su se najviše zalagali za njegov ostanak, jer Alexis je bio jednako dobar fudbaler u Barci kao što je sada u Arsenalu i u Chileu cijelo vrijeme. Ali, kada se uzmu svi faktori, sistem koji mu nije odgovarao, užasna sezona Barcelone na svim frontovima, želja Barcelone da ga se riješi što prije, i nesposobnost uprave da se igrač proda za njegovu realnu cijenu, Alexisova cijena je bila mnogo manja nego što bi bila u nekom idealnom paralelnom svemiru.let3 je napisao/la: Ne kažem da nisi u pravu, kad jesi...ali po meni, to je preglup nacin formiranja cijene.
I dobro si naveo primjer Hamesa, odigra covjek 3-4 dobre utakmice na SP i automatski sebi udvostruci cijenuništa onih 30-tak utakmica u Monacu ili gdje je vec igrao.
Današni fudbal sa takvih trendovima je otišao u 3 lijepe pm.
Sva sreća pa se desilo SP, inače bi ga poslali u Juventus za 25 miliona koje bi ovi isplatili na 250 rata
meni je i dan danas prosto nevjerovatno koliko par utakmica na SP može uticati na formiraje cijene nekog igraca
Ne moramo govoriti samo o Alexisu i Jamesu, možemo uzeti i na manjem primjeru našeg Bešića....momak odigra JEDNU kvalitetnu utakmicu ( i to protiv Argentine), sebi udvorstuci cijenu (kakva god da je) i to ga proda odmah u Everton , u EPL
mislim, meni je drago radi momka
Alexis je kvalitetom tu negdje sa Jamesom ili Baleom, ne vjerujem da su ovi baš toliko bolji fudbaleri... a pogledajmo koliko su ovi placeni
Zato kažem da je Arsenal platio Alexisa ispod njegove cijene, ako gledamo transfer nekakvog Carrolla koji je isto placen
Zadnja izmjena: let3, dana/u 05 jul 2015, 20:31, ukupno mijenjano 1 put.
-
BigBigBang
- Kontakt:
Cuj sto pa zato sto mi nismo dali onoliko koliko je Lille trazio. Ne razumijem o cemu pricas kakve veze ima sitaucija Hazarda sa Suarezom. Hazardovu cijenu je diktirao Lille nije bilo klauzule oni traze koliko hoce a za Suareza smo mislili da vrijedi klauzula i ponudili smo kolika je...
let3
Zamisli tek sta bi bilo da je Bale ostao godinu dana jos u Totenhemu ili da je svjetsko bilo godinu ranije a Wales igrao svjetsko na kojem je ovaj zabio koji gol kolika bi mu cijena bila?
let3
Zamisli tek sta bi bilo da je Bale ostao godinu dana jos u Totenhemu ili da je svjetsko bilo godinu ranije a Wales igrao svjetsko na kojem je ovaj zabio koji gol kolika bi mu cijena bila?
Bila bi mu ista ili niža cijena, logično. Cijena od 100 miliona je hir reala, nema veze sa stvarnim tržišnim cijenama niti inflacijom niti ičim.
Madriđani su budale, al im se može
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Moze im se jer vode dobru politiku kluba. Naravno da svaki skupi igrac nece opravdati cijenu, vecina nece, ali treba se dovesti u situaciju da ti se moze placati tolike pare za igrace.
Uvijek sam se divio njihovoj politici vodjenja kluba, Barceloninoj pogotovo.
Uvijek sam se divio njihovoj politici vodjenja kluba, Barceloninoj pogotovo.
Naravno da jesi. Diviš se i Sitijevoj, nikakvo čudo 
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
-
BigBigBang
- Kontakt:
Ma naravno to je hir Reala oni ga mogli dovesti za 60 ali namjerno dali 100 da bude najskuplji transfertopnik1 je napisao/la:Bila bi mu ista ili niža cijena, logično. Cijena od 100 miliona je hir reala, nema veze sa stvarnim tržišnim cijenama niti inflacijom niti ičim.
Bezveze se forsiraš..
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Da da, tacno je to ali Sitijevu i Celzijevu sam vise opravdavao nego sto sam im se divio.topnik1 je napisao/la:Naravno da jesi. Diviš se i Sitijevoj, nikakvo čudo
Ja se cak i bojim da ce Barca postati apsolutni gigant u Evropi i da ce im tesko ko moci parirati u skoroj buducnosti.
Čekaj da ti probam nacrtatiBigBigBang je napisao/la:Cuj sto pa zato sto mi nismo dali onoliko koliko je Lille trazio. Ne razumijem o cemu pricas kakve veze ima sitaucija Hazarda sa Suarezom. Hazardovu cijenu je diktirao Lille nije bilo klauzule oni traze koliko hoce a za Suareza smo mislili da vrijedi klauzula i ponudili smo kolika je...
let3
Znači sad Southampton traži za Schneiderlina 25mil, mi im ponudimo 15mil i oni će ga nama na kraju dati za 20 ? Šta misliš hoće li ovo uspjeti ? Pošto si ti zaključio da to tako ide.
Pld W D L
38 26 12 0
38 26 12 0
Čelzi u zadnje vrijeme radi dobar posao, djeluju kao normalan klub. Siti neću da komentarišem, i ovo ukidanje sankcija FFP-a ... Cirkus...SamoZeljo je napisao/la:Da da, tacno je to ali Sitijevu i Celzijevu sam vise opravdavao nego sto sam im se divio.topnik1 je napisao/la:Naravno da jesi. Diviš se i Sitijevoj, nikakvo čudo![]()
Ja se cak i bojim da ce Barca postati apsolutni gigant u Evropi i da ce im tesko ko moci parirati u skoroj buducnosti.
Barsa i Real imaju duopol u Španiji i dovoljno je pogledat koliko dobijaju za TV prava u odnosu na ostatak lige. Krave muzare iste.
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Re: RE: Re: Arsenal - Transferi
Prvi izvor na kog sam naletio je bilo 25 miliona funti Juventusa. I to sam kopirao.BigBigBang je napisao/la:Jos jednom si uhvacen u muckoj lazi sad lafo to nije bitno. Juventus nudio sicu ovi trazili 30 dakle obicno u takvim situacijama klubovi bi se nasli na 25 ali Juve nije htio ponuditi toliko i otisli smo na svjetsko. Na svjetskom Alexis ne igra nista posebno te mu tek onako cijena skace za jednu trecinu trazene cijene i on se prodaje za 40 miliona eura a nista posebno nije odigrao.
A dobro ste pomenuli onog Jamesa. Njemu je cijena skocila trostruko dok je Alexisu skocila za 10 miliona. O vi razumom obdareni,jel vidite razliku. .
A.F.C. Bournemouth!
stroga istina, krenuh napisati slicno, ali si me preduhitriotopnik1 je napisao/la:Čelzi u zadnje vrijeme radi dobar posao, djeluju kao normalan klub. Siti neću da komentarišem, i ovo ukidanje sankcija FFP-a ... Cirkus...SamoZeljo je napisao/la:Da da, tacno je to ali Sitijevu i Celzijevu sam vise opravdavao nego sto sam im se divio.topnik1 je napisao/la:Naravno da jesi. Diviš se i Sitijevoj, nikakvo čudo![]()
Barsa i Real imaju duopol u Španiji i dovoljno je pogledat koliko dobijaju za TV prava u odnosu na ostatak lige. Krave muzare iste.
ako je u Španiji dupol vec decenijama, u Njemačkoj je bavarski monopol...ali u suštini, to je vrlo slicna prica.
Oko toga bi se dalo citavi eseji pisati....odkad je to tako, zašto, kako, zbog cega i slicna pitanja
Piplsi, kakva su vaša očekivanja po pitanju Wellingtona za ovaj transfer rok? Hoće li gdje na posudbu? Tu su zatim i Toral, Illiev, Iwobi, Crowley, Bielik... To bih ja sve na posudbe 
"Sve će proći. Ali kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe?"
Meša Selimović
Meša Selimović
I mene zanima zašto savezu odgovara da hoda na rubu bankrota, i da mu 90% lige truhne, al ima neki razlog vjerovatnolet3 je napisao/la: stroga istina, krenuh napisati slicno, ali si me preduhitrio![]()
ako je u Španiji dupol vec decenijama, u Njemačkoj je bavarski monopol...ali u suštini, to je vrlo slicna prica.
Oko toga bi se dalo citavi eseji pisati....odkad je to tako, zašto, kako, zbog cega i slicna pitanja
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ja bih Paju i Simena poslao na trogodisnju posudbu u redove navijaca Chelsea. Zamisli temu sa njima te Fukarom i Bluesom. Rapsodija u plavom. A I nama ljepse.Amarildo je napisao/la:Piplsi, kakva su vaša očekivanja po pitanju Wellingtona za ovaj transfer rok? Hoće li gdje na posudbu? Tu su zatim i Toral, Illiev, Iwobi, Crowley, Bielik... To bih ja sve na posudbe
Celik!3,2,2.
-
BigBigBang
- Kontakt:
Vjerovatno nece jer je svaki transfer prica za sebe, Southamptonu se i ne prodaje Scneiderlin, ne bi se oni bunili nista da im motor ekipe ostane i naredne sezone a stvar koju sam ja spomenuo a to je Sanchez je drugacija jer se Barcelona zelila rijesiti igraca u korist Suareza kontas? Barcelona je zeljela prodati i da nije bilo svjetskog vjerovatno bi pristali prodati za 25 jer je prije istog jedini Juve bio kupac.anell je napisao/la:Čekaj da ti probam nacrtatiBigBigBang je napisao/la:Cuj sto pa zato sto mi nismo dali onoliko koliko je Lille trazio. Ne razumijem o cemu pricas kakve veze ima sitaucija Hazarda sa Suarezom. Hazardovu cijenu je diktirao Lille nije bilo klauzule oni traze koliko hoce a za Suareza smo mislili da vrijedi klauzula i ponudili smo kolika je...
let3
Znači sad Southampton traži za Schneiderlina 25mil, mi im ponudimo 15mil i oni će ga nama na kraju dati za 20 ? Šta misliš hoće li ovo uspjeti ? Pošto si ti zaključio da to tako ide.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.