FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

gramparada
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la gramparada » 06 jul 2015, 14:10

damirc je napisao/la:Neka drago mi je ako nas ovo ne natjera do pocnemo nesto raditi oko stadiona onda nas nece nista ni natjerati.
J.ebote i stadion kada neki futavac ima prednost za održavanje koncerta od utakmice nasih klubova u Evropi.

Tako je isto mogla biti zakazana korida na Kosevu i oni bi ustupili prije stadion za taj događaj, nego za utakmicu nasih klubova
Futavac je zakupio stadion kad mi nismo ni znali hocemo li evropu izborit i uredno platio,nije to nikakva prednost.ko nam je kriv sto nemamo stadion

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 06 jul 2015, 14:12

članstvo bi trebalo biti kontinuiran proces i za njega ima vremena, za njega ne prolazi voz sa početkom prvenstva. a kod nas ovisi i ovisiće o rezultatu više nego o bilo kakvoj kampanji. i onda ti je rezultat u češkoj prodao članstvo, da je bilo 4-0 a ne 4-3 mogao bi cijeli grad oblijepiti i bilo bi slabe fajde.

što se godišnjih tiče sedam dana prije prvenstva je ipak prepremalo u sezoni godišnjih odmora. neko će svo to vrijeme biti negdje vani na odmoru. onaj ko je tu i radi isto tako neće imati bogzna koliko vremena da kupi. to moraju dati bar dvije sedmice ako hoće išta da prodaju.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 06 jul 2015, 14:13

Ma **** je ta bina, znam one manje se postavljaju citav dan a vjerujem da ce njegova biti dosta veca tako da im i treba vise vremena za pripremu, valjda i probu ili sta vec tako da smo se doveli u stvarno **** situaciju. Rjesenje ce se naci, utakmica ce se odigrati ali se moralo voditi racuna i o planu B.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 06 jul 2015, 14:15

Poslije one famozne najave koncerta, **** ko ode :)
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 06 jul 2015, 14:23

http://fkzeljeznicar.ba/javni-oglas-za- ... ika/15213/

Ja se nadam da ce neko strucan i sposoban doci na ovo mjesto..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

chanchi
Kontakt:

Post Postao/la chanchi » 06 jul 2015, 14:23

ChWilla je napisao/la:članstvo bi trebalo biti kontinuiran proces i za njega ima vremena, za njega ne prolazi voz sa početkom prvenstva. a kod nas ovisi i ovisiće o rezultatu više nego o bilo kakvoj kampanji. i onda ti je rezultat u češkoj prodao članstvo, da je bilo 4-0 a ne 4-3 mogao bi cijeli grad oblijepiti i bilo bi slabe fajde.

što se godišnjih tiče sedam dana prije prvenstva je ipak prepremalo u sezoni godišnjih odmora. neko će svo to vrijeme biti negdje vani na odmoru. onaj ko je tu i radi isto tako neće imati bogzna koliko vremena da kupi. to moraju dati bar dvije sedmice ako hoće išta da prodaju.
Drug, zar ne možeš kupiti godišnju kad dođeš na prvu utakmicu prvenstva na Grbavici?

Rios

Post Postao/la Rios » 06 jul 2015, 14:29

Nadam se samo da cemo,ukoliko igraci za koje se spominje mogucnost odlaska i odu,naci adekvatne zamjene.Nije bas da se radi o Vareji ili Bucanu,to su igraci koji su cinili jako bitne karike u ekipi i sigurno da bi se njih odlazak itekako osjetio ako se ne nadju adekvatne zamjene,bar priblizno nesto.Sto se Kvesica tice i ja se slazem da momku ne treba praviti probleme,zasluzio je da ga se ispostuje jer je i on ispostovao nas.Za preostale svakako treba uzeti adekvatno obestecenje.Drago mi je i sto dolaze samo pozitivne informacije o ovom Brazilcu,bio sam pozitivno izenadjen gledajuci onaj klip i sam sam pisao da bi mogao biti najugodnije izenadjenje prelaznog roka,kasnije sam vidio da ga je i Oda pohvalio,evo i dalje dolaze samo dobre inf o njemu. :thumbup:
Sto se tice predstojece utakmice sa Balzanom,tu je vjerovatno najveca nepoznanica posjeta,jer prolaz ne bi smio doci u pitanje.Ja licno ocekujem pristojnu posjetu,nekih 7-8 hiljada,mada ne bi se iznenadio ako bude i vise.Malo se raja zazelila fudbala i utakmica,Zelje,ova ekipa odise nekako optimizmom i mogla bi raja doci u vecem broju od pomenute cifre,nikad se ne zna..Ali neka realnost je ocekivati nekih 7-8 hiljada.Ja iskreno opet jedva cekam iftariti cekajuci da pocne Zeljina evropska utakmica :mrgreen:
I na kraju ono sto smo i najavljivali i cega smo se pribojavli i obistini se - problem oko revansa na Kosevu :| Ne znam sad kako se prijavljuju stadioni po kolima,da li svako pojednicano ili moras odjednom prijaviti za 2-3 kola!? Ako ide kolo po kolo onda se napravio propust oko koncerta,jer Merlin je davno nekad najavio svoj termin 25 jula..Elem,kratak je period,vidim,za rjesavanje tog problema,i dvije su mogucnosti vjerovatno - il zamjena domacinstva il da se vidi sa Merlinom nesto..I da,jos jedan pokazatelj da se mora raditi snaznije na rjesavanju pitanja Grbavice,nisam izmislio toplu vodu znam,ali moram to napisati.
Eto,izvinjavam se na postu duzem,nisam pisao nekoliko dana nista pa sam se dotako vise stvari nekih. :)
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 06 jul 2015, 16:32, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 06 jul 2015, 14:38

Ispostovali smo i mi Kvesica dok je bio povrijedjen. Pored toga, ko zna gdje bi on bio bez Zelje. Ovdje prvenstveno treba misliti koliko mi dobijamo njegovim odlaskom ili ostankom. Nemamo mi igraca za bacanje, pogotovo ne na poziciji lijevog beka.
Zadnja izmjena: ZaZelju, dana/u 06 jul 2015, 14:49, ukupno mijenjano 1 put.

anonimni
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la anonimni » 06 jul 2015, 14:43

Ajzea je napisao/la:Poslije one famozne najave koncerta, **** ko ode :)
Ne samo poslije najave, ne znam ko uopste moze ici na njegov koncert iz vise razloga, al' nije on tema, pa je bolje da preskocimo kretena... 25. je svakako prvo kolo PL, pa svakako trebamo ispostovati Zelju tad :D

Nista onda izgleda ne preostaje osim zamjene domacinstva, nadam se da ce nas Madjari makar tu ispostovati, samo je pitanje sta ako Go Ahead kojim slucajem prodje, imaju sansi, al' niko to ne spominje :mrgreen:

O Kvesi je sve vec receno, vracamo se na isto, ja smatram da bi ga trebalo pustiti da se obezbijedi konacno vani, zasluzio je svojim odnosom prema klubu i navijacima to, a i 25 mu je godina, kasnije ce teze naci klub gdje moze koliko-toliko uspjeti i biti zadovoljan...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

delinjo
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 06 jul 2015, 15:04

LeoMessi je napisao/la:Jutros oko 11 bio na Grbavici narucio dres da se stampa i cl kartice ce u cetvrtak bit a sezonske sedam dana prije pocetka sezone tako kazu u nasoj sluzbi za merketing pozdrav
Odmah kljuc u bravu ;)
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 06 jul 2015, 15:08

Evo mozda se Edin proda pa nam dođe nesto novca. :mrgreen:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

delinjo
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 06 jul 2015, 15:09

damirc je napisao/la:Neka drago mi je ako nas ovo ne natjera do pocnemo nesto raditi oko stadiona onda nas nece nista ni natjerati.
J.ebote i stadion kada neki futavac ima prednost za održavanje koncerta od utakmice nasih klubova u Evropi.

Tako je isto mogla biti zakazana korida na Kosevu i oni bi ustupili prije stadion za taj događaj, nego za utakmicu nasih klubova
Eto drug i tu se vidi javasluk nase uprave,jedan Hajduk je na vrijeme prijavio drugi stadion zbog slicne stvari ali jbg nema kod nas neko da sjedne i razmisli t minuta ...puno li je
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

sportskilaik
Kontakt:

Post Postao/la sportskilaik » 06 jul 2015, 15:13

Meni nisu jasne dvije stvari. Prva zasto se u Zelju moze uclaniti samo na pocetku sezone ? I zasto se godisnje ne pocnu prodavati na kraju jedne sezone, za drugu sezonu? Glupo je da mogucnost uclanjenja traje mjesec dana u ljetnom periodu, a ne citavu godinu. To nikada necu moci shvatiti. Godisnje karte se prodaju 7 dana prije pocetka sezone, pa pustis ih u prodaju u maju, stavis cijene nize u maju, povecas ih mjesec prije pocetka sezone. Ja nisam nikakav marketinski strucnjak,niti moras biti samo prekopiras praksu europski klubova.

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 06 jul 2015, 15:28

Time će plavi inkasirati gotovo milion maraka, ali tek u novembru ili decembru, kada UEFA obično uplaćuje novce klubovima koji su učestvovali u Ligi prvaka.

Hoće li imati sluha?

U perspektivi, zvuči dobro, pogotovo ukoliko se tome doda činjenica da plavi čekaju adekvatne ponude za nekoliko svojih igrača. U izlogu su Marijan Antolović i Riad Bajić, koji su već na prozivci najavili kako će na Grbavici biti samo dok se igraju evropske utakmice.

Za njih dvojicu još nije stigla zvanična ponuda (Za Bajića zainteresovan Maribor), ali zato jeste za Josipa Kvesića i to iz Antalyaspora, za kojeg su nedavno potpisali nekadašnje zvijezde Barcelone Samuel Eto'o i Ronaldinho. Za Kvesića, ovo bi bila idealna prilika da napreduje u karijeri, a za Želju da inkasira 100.000 eura, koliko su sami procijenili da vrijedi lijevi bočni plavog tima.

Međutim, u svemu postoji jedan problem - Željo ne želi pustiti Kvesića prije nego završi evropsku avanturu, a s obzirom na to da su plavi već jednom nogom u 2. pretkolu, to znači kako će lijevi bočni u Sarajevu ostati gotovo do kraja jula.

Logike ima, ali i ne, jer u tom slučaju Željezničar propušta priliku da proda igrača, koji je već tu četiri godine. Uostalom, Kvesić je jedini igrač, koji je na Grbavicu došao iz drugog kluba, a zadržao se četiri godine. U te četiri sezone, ne računajući onu koju je preskočio zbog povrede, lijevi bočni Želje je uvijek bio jedan od najboljih igrača.

Nikad se nije žalio, niti pravio probleme upravama tokom pregovora, a bez riječi je potpisivao nove ugovore, želeći se odužiti plavima za priliku koju su mu dali. Međutim, sada kada su plavi u prilici njemu obezbijediti egzistenciju i dopustiti mu transfer u Antalyaspor, a pri tome još zaraditi solidan iznos, oni stavljaju rampu, svjesni da će transfer propasti ukoliko se uskoro ne realizuje.

Pitanje je hoće li dobiti sličnu priliku za prodaju Kvesića, kojeg u Antalyu vodi njegov dugogodišnji menadžer Edvin Kurtagić, a koji je iskoristio svoju trenutnu poziciju u ovom turskom klubu (posredovao kod dolaska Eto'oa i Ronaldinha), kako bi doveo svog igrača.

Ne tako davno, zbog odugovlačenja i nemanja sluha, propao je i transfer Tomislava Tomića, za kojeg su česi nudili gotovo 300.000 KM. Umjesto da se plavi i Tomić dogovore, da obje strane budu zadovoljne, desilo se da klub suspenduje kapitena, a onda on ode besplatno u Grčku, čime je klub ostao bez itekako bitnih finansija.

Desetorostruko veći uslovi

Kvesić, koji je rijetko dobar momak, ima nešto drugačiji karakter i sigurno je da neće dići glas i pobuniti se, ali isto tako to ne znači da je zadovoljan, što mu klub uskraćuje priliku za egzistencijom, jer uslovi koje mu nudi Antalya su desetorostruki veći od onih koje trenutno ima u Željezničaru.

Uz to, svojim igrama, ponašanjem i iskrenošću, zaslužio je mnogo više od decidnog NE od čelnih ljudi Željezničara, koji su u nekoiliko navrata pokazali kako prave pogrešne poteze.

Ovaj put je vrijeme da razmisle i naprave i jedan dobar, ljudski, ali i poslovni.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 06 jul 2015, 15:30

U mi smo fakat u problemu :plac:

Hocel konacno objavit kad je prodaja karti, ap ne igramo protiv Travnika..
Zadnja izmjena: likusa, dana/u 06 jul 2015, 15:34, ukupno mijenjano 1 put.
Željeznicar za život cijeli !

ZELJOx4xlife
Kontakt:

Post Postao/la ZELJOx4xlife » 06 jul 2015, 15:32

sportskilaik je napisao/la:Meni nisu jasne dvije stvari. Prva zasto se u Zelju moze uclaniti samo na pocetku sezone ? I zasto se godisnje ne pocnu prodavati na kraju jedne sezone, za drugu sezonu? Glupo je da mogucnost uclanjenja traje mjesec dana u ljetnom periodu, a ne citavu godinu. To nikada necu moci shvatiti. Godisnje karte se prodaju 7 dana prije pocetka sezone, pa pustis ih u prodaju u maju, stavis cijene nize u maju, povecas ih mjesec prije pocetka sezone. Ja nisam nikakav marketinski strucnjak,niti moras biti samo prekopiras praksu europski klubova.
Uclaniti se mozes tokom cijele godine ;)
SEXA, PIVE I HULJEVA IVE!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 06 jul 2015, 15:40

likusa je napisao/la:U mi smo fakat u problemu :plac:

Hocel konacno objavit kad je prodaja karti, ap ne igramo protiv Travnika..
Cekas se da se vidi prvo hoce li biti sta od zamjene terena za prvu utakmicu.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 jul 2015, 15:45

chanchi je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:članstvo bi trebalo biti kontinuiran proces i za njega ima vremena, za njega ne prolazi voz sa početkom prvenstva. a kod nas ovisi i ovisiće o rezultatu više nego o bilo kakvoj kampanji. i onda ti je rezultat u češkoj prodao članstvo, da je bilo 4-0 a ne 4-3 mogao bi cijeli grad oblijepiti i bilo bi slabe fajde.

Drug, zar ne možeš kupiti godišnju kad dođeš na prvu utakmicu prvenstva na Grbavici?
ja mogu i kupiću. al' da se prodaju sedam dana u jeku godišnjih odmora je stvarno malo.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 06 jul 2015, 15:47

Kakav je to fazon rezervisati stadion i za 3 dana prije koncerta? :wtf:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 jul 2015, 15:51

a što se ovog iznad tiče, isti bi ton bio i da je kvesić pušten bez pitanja. tad bi bilo zašto pobogu puštaš jednog od najboljih igrača prije evrope, zar se nije moglo naći da odigra evropu, a u naslovu bi obavezno bilo da je otjeran iz želje. plus neistina za tomića.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []