Druže nijedan klub na svijetu nije napravio sebi stadion. Stadione prave lokalne zajednice, gradovi, države itd, a Željo od grada, kantona i države dobija 0 KM .. Da bi napravio neki moderan stadion potrebno je uložiti milione i milione u to. Mi kao klub možemo napraviti tribine, npr. istok napraviti, to nam je jeftinija varijanta od gradnje zapada, i isplativija mada ako hocemo da igramo evropske tekme ne smijemo imati drvenu tribinu(zapad) Treba dosta toga da bi mogli ispuniti standarde UEFE krenuvši novinarske lože, parking mjesta, prilaza stadionu itd, mi trenutno imamo solidan pomocni teren i vrhunske svlacionice i sjevernu tribinu koja je dobra, a sve ostalo se treba izmjeniti..astra1922 je napisao/la:ljudi napravite sebi stadion pa sramota je da zeljo kao najveci klub u drzavi nema uslovnog stadiona..bruka je to ulazete u igrace a nemate stadion.morate zrtvovati par sezona i dovesti grbavicu da ima uslove
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
Ne vjerujem da ima razloga za paniku jer oni mogu komotno poceti pripreme za koncert iza jednog gola (pravit binu) a mi komotno odigrat tekmu i nikom nista..
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Igranje u grupnoj fazi Evropske lige bi pokrenulo sve ostale pozitivne stvari kao što su ulaganje investitora, boljih sponzora, a usput bi se zaradilo finog novca. Onda bi mogli početi gradnju stadiona. Da bi tako nešto uradili ne smijemo prodavati igrače nakon jedne sezone ili polusezone.
Jel ovo umjetna trava il mi se cini kod ovih holandjana ?
- super
- Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
- Kontakt:
u 18 sati je utakmica
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
Čini mi se da je umjetna trava.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Who is your čampion??
Nek' si nam rekaosuper je napisao/la:u 18 sati je utakmica
Kad bi sad dobili nekog jaceg sponzora, cisto da se plate i razna druga potrazivanja mogu redovno placati.ZaZelju je napisao/la:Igranje u grupnoj fazi Evropske lige bi pokrenulo sve ostale pozitivne stvari kao što su ulaganje investitora, boljih sponzora, a usput bi se zaradilo finog novca. Onda bi mogli početi gradnju stadiona. Da bi tako nešto uradili ne smijemo prodavati igrače nakon jedne sezone ili polusezone.
A onda barem dvije-tri sezone jednu generaciju igraca uz poneko pojacanje zadrzati tek bi onda nesto mogli u europi, ovako svake godine nesto novo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- samogrbavica
- Kontakt:
Eto ti si mi zaradio pa smijes pisati, e jesi faca.ublehas je napisao/la:Ma je.bo to. koga je briga. Bitno je da se samo nesto sere i prigovara. Ovdje većina nije zaradila nekoliko hiljada u životu, a svi se gađaju milionskim ciframa.FKZ1921 je napisao/la:5% od karata u zadnjih 20 godina,nije više od pola miliona km...
KHAJ PRICE
-
BlueFamily
- Kontakt:
Kakva god da je meni drugog doma nema..Dolina mi je druga kuca i bit ce uvijek.A ko i svak normalan zivim za taj dan kad ce se evropa na Grbavici igrat,ali trebamo utuvit sebi u glavu da od tog nema nista bar narednih 10 godina.Volim te Željo!
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...
- samogrbavica
- Kontakt:
Svi mi volimo Grbavicu a ovi svi sto su prosli kroz Zelju od Njukastla do danas gledaju samo svoje interese. Sad je interes da prodaju par igraca rastale se svi pomalo a to sto nemamo stadiona sve ove godine, sto nemamo marketinga, sto navijaca gledaju kao stoku ali su tu samo da zanovjetaju ako je njima u interesu. Ublehe obicne prolaze godina kroz klubBlueFamily je napisao/la:Kakva god da je meni drugog doma nema..Dolina mi je druga kuca i bit ce uvijek.A ko i svak normalan zivim za taj dan kad ce se evropa na Grbavici igrat,ali trebamo utuvit sebi u glavu da od tog nema nista bar narednih 10 godina.Volim te Željo!
Jedina svjetla tacka je Amar jer je bar napravio rezultate, trofeje nam donio, doveo finih igraca, gledao se dobar fudbal. A sad satro vracaju nesto a samo se gleda kad ce tusnut nekog igraca..
KHAJ PRICE
Da je kakvih dobrih doktora za bolesne ljude...
A zbog čega ne bi bilo? Jedini smo klub u državi koji ima stadion u svom vlasništvu i može raspolagati svojom imovinom na način kako to želi. Je li to ova uprava ima problem da nađe koncesionara za za ovako atraktivnu lokaciju? Ne vjerujem, mislim da će se stvari početi uskoro odvijati brže nego što mi to mislimo.BlueFamily je napisao/la:Kakva god da je meni drugog doma nema..Dolina mi je druga kuca i bit ce uvijek.A ko i svak normalan zivim za taj dan kad ce se evropa na Grbavici igrat,ali trebamo utuvit sebi u glavu da od tog nema nista bar narednih 10 godina.Volim te Željo!
Hajd molim te nemoj vise pisat na ovom forumusamogrbavica je napisao/la:Svi mi volimo Grbavicu a ovi svi sto su prosli kroz Zelju od Njukastla do danas gledaju samo svoje interese. Sad je interes da prodaju par igraca rastale se svi pomalo a to sto nemamo stadiona sve ove godine, sto nemamo marketinga, sto navijaca gledaju kao stoku ali su tu samo da zanovjetaju ako je njima u interesu. Ublehe obicne prolaze godina kroz klubBlueFamily je napisao/la:Kakva god da je meni drugog doma nema..Dolina mi je druga kuca i bit ce uvijek.A ko i svak normalan zivim za taj dan kad ce se evropa na Grbavici igrat,ali trebamo utuvit sebi u glavu da od tog nema nista bar narednih 10 godina.Volim te Željo!
Jedina svjetla tacka je Amar jer je bar napravio rezultate, trofeje nam donio, doveo finih igraca, gledao se dobar fudbal. A sad satro vracaju nesto a samo se gleda kad ce tusnut nekog igraca..
Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar
Cisto me zanima sta ti mislis onda da je rjesenje?zaboljisportuBiH je napisao/la:Prvo nije se moglo znati smeta li Merlin do prije 10tak dana kada je bilo izvlačenje, pa tako da uprava prije toga nije mogla ništa ni uraditi. Drugo, Željo ne može praviti stadion sam, pogotovo ne sada. To šta je moglo da smo počeli skupljati pare prije sto godina, o tome je sad bezveze pričati. Uzmite intervju Mamića od prije nekoliko dana na HRT-u (bio je i ovdje na portalu isječak čini mi se kad pjeva onu ne može nam niko ništa) pa će vam biti jasno zašto Željo sam ne može praviti stadioin. Kad predjsednik DInama priča da ni njihov savez ne može ništa bez države, a ni DInamo koji ima love više nego svi odjednom klubovi na ovim prostorima. Nemojte dosađivati sa tim stadionom svaki put. Krenulo se u finu priču oko stadiona da finansiraju svi pomalo i znamo ko je zaustavio sve to. Bez držanih organa na bilo kojem niovu nema ni dozvola ni bilo čega drugoga, a da bi Željo mogao igrati Evropu treba 7-8 miliona vlastitih sredstava. Prema tome bezveze palamudite po stoti put.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Drug prodajemo najboljeg lijevog beka za 100 hiljada tako da nista od togaZaZelju je napisao/la:Igranje u grupnoj fazi Evropske lige bi pokrenulo sve ostale pozitivne stvari kao što su ulaganje investitora, boljih sponzora, a usput bi se zaradilo finog novca. Onda bi mogli početi gradnju stadiona. Da bi tako nešto uradili ne smijemo prodavati igrače nakon jedne sezone ili polusezone.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: FK Željezničar
Pustite vise debila sto samo sere o svemu, djete napaceno cvikerasko za kompjuterom cijeli dan pa naso gdje srat 
na ignore listu ga svi stavimo i nek onda san sa sobom pise sa svojoj 3-4 nicka
na ignore listu ga svi stavimo i nek onda san sa sobom pise sa svojoj 3-4 nicka
Sjedi i placi, eto ti moje rijesenje.delinjo je napisao/la:Cisto me zanima sta ti mislis onda da je rjesenje?zaboljisportuBiH je napisao/la:Prvo nije se moglo znati smeta li Merlin do prije 10tak dana kada je bilo izvlačenje, pa tako da uprava prije toga nije mogla ništa ni uraditi. Drugo, Željo ne može praviti stadion sam, pogotovo ne sada. To šta je moglo da smo počeli skupljati pare prije sto godina, o tome je sad bezveze pričati. Uzmite intervju Mamića od prije nekoliko dana na HRT-u (bio je i ovdje na portalu isječak čini mi se kad pjeva onu ne može nam niko ništa) pa će vam biti jasno zašto Željo sam ne može praviti stadioin. Kad predjsednik DInama priča da ni njihov savez ne može ništa bez države, a ni DInamo koji ima love više nego svi odjednom klubovi na ovim prostorima. Nemojte dosađivati sa tim stadionom svaki put. Krenulo se u finu priču oko stadiona da finansiraju svi pomalo i znamo ko je zaustavio sve to. Bez držanih organa na bilo kojem niovu nema ni dozvola ni bilo čega drugoga, a da bi Željo mogao igrati Evropu treba 7-8 miliona vlastitih sredstava. Prema tome bezveze palamudite po stoti put.
Ne postoji nikakvog niti ekonomskog, niti pravnog osnova da se Grbavica pravi. Sve i da nas kupi neko kao sto je Sarajevo kupljeno (dakle ne ovih nasih fol 49% pa nece niko da ti ulozi u klub vise od 100k) opet se ne bi Grbavica renovirala jer za to treba previse para. Niko nece uloziti 30 miliona u stadion kako su pricali prije par godina, kada ne moze nikakav profit ostvariti sa Zeljom. Prosjek gledalaca 3000, najveci Europski uspjeh ispadanje u drugom pretkolu.
A sve i da naleti kakva psihicki nestabilna osoba, koja ima unutrasnji sukob sama sa sobom i ulozi neke pare. Doci ce ti ovi lihvari iz Opcine, Kantona itd. i traziti svoj dio, i samim tim odbiti i tu nestabilnu budalu koja zeli uloziti.
Mislim jednostavan je odgovor na to pitanje. Stavi sebe u poziciju poduzetnika, i zapitaj se bi li ti investirao u nasu drzavu odnosno nas fudbal. Recimo i da imas neki trgovinski lanac tipa Konzum i odlucis renovirati Grbavicu kako bi otvorio tu poslovne prostore, zasto bi to radio kada je potrosacka moc BiH najslabija u regionu. Godine i godine bi ti trebalo da vratis samo ulozeno, a tek da ostvaris profit....
[youtube][/youtube]
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje
Trenutno korisnika/ca: Lekqqq1921 i 7 gostiju.