Real Madrid

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

filip13

Re: Real Madrid

Post Postao/la filip13 » 28 jun 2015, 18:51

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 28 jun 2015, 20:17

Zaslužio je završiti karijeru u realu, a ima još šta ponuditi
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 01 jul 2015, 23:22

Ljulj ostaje , najbolja moguca vijest.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 01 jul 2015, 23:24

Sergio ostaje :opaopa:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 01 jul 2015, 23:35

Raul_64 je napisao/la:Ljulj ostaje , najbolja moguca vijest.
:tokralju: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa: :opaopa:
uljepsa mi noc Raule :mrgreen:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 jul 2015, 16:31

Strah ga NBA, pussy

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 06 jul 2015, 16:35

alemsa je napisao/la:Strah ga NBA, pussy
bola' zena naredila, ne da joj se selit... :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 06 jul 2015, 16:47

Produzio do 2021. :grin:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 06 jul 2015, 20:25

Ne želim da me Realovci krivo shvate, vjerujem da vam je drago zbog Sergiovog ostanka u klubu, ali ovo je po mom mišljenju veoma loš potez, a evo i zašto. U Realu je osvojio sve što se moglo osvojiti, izdominirao prošlu sezonu i bio po mišljenju većine najbolji igrač, dakle dosegao maksimum (barem što se tiče trofeja, a oni se najviše pikaju). Gledajući situaciju iz tog ugla, teško da on može postići više od toga u budućnosti. Može jedino stagnirati igrajući košarku koju je već prekucao, a siguran sam da to ne želi. Ovako, mogao je otići kao pobjednik i ikona navijača, čovjek čije će ime ostati zlatnim slovima upisano u historiju kluba (ostat će i ovako, da ne bude zabune, ali mislim da shvatate na šta ciljam).

Ima sve predispozicije da zaigra u NBA i prava je šteta što u naponu snage ne želi da se okuša "preko bare" i da sazna gdje je u stvari njegov igrački limit, šta može ponuditi na najvišem mogućem nivou. Novi izazov i novo iskustvo bi mu dobro došlo, no ne ostaje nam ništa drugo nego da poštujemo njegovu odluku. Vrijeme će pokazati je li bio u pravu.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 06 jul 2015, 20:29

Ovo je mozda los potez Ljulja(iako njegov licni izbor)al ne moze nikako biti los potez Reala jer boljeg igraca ne bi nasli da ga zamijene na trzistu.A pogotovo kad znas da ulazi tek u najbolje godine zivota(28 puni) i da svake godine bude bolji jer je pravi profesionalac koji ulozi truda.

Uz dodatne faktore kao "dokapetan" , "idol navijaca" , "srce ekipe" i sve te floskule koje su u njegovom slucaju tacne.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 06 jul 2015, 20:38

Ne, ne, nisam ni pod razno mislio da je ovo loš potez Reala (naprotiv, fantastičan potez, Llull je nezamjenjiv igrač), govorio sam isključivo iz njegovog ličnog ugla. Po mom mišljenju, nedostatak ambicije za nešto više bi ga mogao unazaditi i spriječiti u namjeri da postane još bolji igrač. Evropska košarka mu ne može dati ništa više od ovoga što je do sada ostvario, zato sam mišljenja da je ovo za njega bio idealan trenutak za odlazak u NBA.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 06 jul 2015, 20:42

Claus je napisao/la:Ne, ne, nisam ni pod razno mislio da je ovo loš potez Reala (naprotiv, fantastičan potez, Llull je nezamjenjiv igrač), govorio sam isključivo iz njegovog ličnog ugla. Po mom mišljenju, nedostatak ambicije za nešto više bi ga mogao unazaditi i spriječiti u namjeri da postane još bolji igrač. Evropska košarka mu ne može dati ništa više od ovoga što je do sada ostvario, zato sam mišljenja da je ovo za njega bio idealan trenutak za odlazak u NBA.
Ma razumijem sta govoris,nisi jedini.

Opet ako bi ja bio njegov advokat,ono zaradjivat ce fino i u Realu(poboljsani ugovor)tu je citav zivot,tu mu je djevojka,porodica,familija citava.
Mozda poucen iskustvima Rodrigueza,Rudia i kompanije ne zeli biti jedan od preko bare , vec "glavni u selu".

Na kraju krajeva , svakom svoje :D
Meni naravno izuzetno drago sto ovakva igracina ostaje.

ps. dogodine bi se mogao oprobati svakako , jer klauzula je manja a bit ce vise novca tad u opticaju u NBA-u

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 24 jul 2015, 08:34

Zašto se niko ne oglašava? Pa zar ja sam trebam saznat kakvu smo mašinu doveli?!

slika

madre mia :tokralju:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 jul 2015, 09:53

spomenuli smo to cini mi se na euroliginoj temi

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 24 jul 2015, 10:06

filip13 je napisao/la:spomenuli smo to cini mi se na euroliginoj temi
Promaklo mi. :thumbup:

Llull, Rudy, Taylor, Thompkins/Reyes, Ayon

Chacho, Carroll, Maciulis, Nocioni, Slaughter + Doncic

:wtf:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 24 jul 2015, 11:20

Jel bas toliko dobar ovaj Taylor ? :)

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 24 jul 2015, 14:26

MElloo je napisao/la:Jel bas toliko dobar ovaj Taylor ? :)
Ae , napisao sam koju rijec o njemu i novoj ekipi generalno.
[youtube][/youtube]

This is Jeffrey Taylor.

Rodjen 1989,skoro napunio tek 26 godina.Njegov otac je bio profesionalni kosarkas i u jednom djelu karijere igrao u Svedskoj gdje je ostao zivjeti.Samim time je Taylor dobar dio djetinstva proveo u evropi,do 17 godine je bio u Švedskoj prije nego je skocio na univerzitet u Americi.Tako da on nije "prosjecni amer",daleko od toga,logicno igra za svoju Svedsku koju naziva "jedinm domom".Pocnimo odma od toga jer je vrlo bitno,cesto kad dovodis nekog amera preko bare koji se prvi put susrece sa evropom moze podbacit,moze imati nostalgiju,moze se osjecati cudno i bez mogucnosti da prihvati timski koncept evropske kosarke.To nije slucaj s ovim igracem,osim sto je proveo citavo maloljetstvo u evropi igrajuci po raznim U-18,20 turnirima,takodje je prosao sve 4 godine koledja u Vanderbiltu.Jako cudno je danas da igraci provedu duze od 1,2 godine prije nego skoce direktno po novce u NBA ili evropu.Znaci da uz elemenat evrope odrastanja + 4 godine koledja govorimo o jednoj razvijenoj figuri i licnosti koja je isla postepeno prema vrhu.

Na koledju je svake godine dizao brojke i procente do 2012 gdje je izabran od strane Charlota kao prvi pik druge runde drafta.Imao je odlicnu rooki sezonu gdje je pokazao svoju nestvarnu atletiku i kvalitetnu odbranu koja bi ga trebala dugo godina drzat u ligi ;
[youtube][/youtube]
Onda su se desile dvije stvari koje su ga izbacile iz lige i omogucile da bude dostupan i nama.Prva je bila povreda ahilove tetive nakon 25 utakmica druge sezone gdje je bio evidentno popravio brojke i polagano postajao starter u ekipi cesto i ispred Michel Kidd Gilchirsta.Ta povreda ga je ostavila van terena do kraja sezone i imao je jos jednu godinu ruki ugovora da pokaze kako pripada ligi.I onda pred pocetak sezone se desila ta nemila scena gdje je uhapsen zbog "nasilja u porodici".Kazu da je bio pijan i odgurnuo djevojku,ne zvuci fino al ne zvuci toliko ni strasno.Dobio je drakonsku kaznu od 25 utakmica suspenzije jer ameri vole pravit primjer na takvim situacijama.On je rekao ""There's not a day that goes by that I don't regret what happened, that I don't wish I could go back in that moment and change everything," sta ja znam,valda svako zasluzuje novu priliku i ne treba nosit krst na celu do kraja zivota.No to ga je svakako kostalo NBA karijere,konkretnu tu sezonu od projektovanih 900 k izgubio preko 200k zbog suspenzij,izgubio minute,utakmice u godini kojoj se borio za novi,bolji ugovor.Sam se sjebao,ajmo reci ovako,da nije bilo tog incidenta on bi proslu sezonu poceo vrlo moguce kao starter cime bi potpuno sam uvjeren se izborio za fin ugovor od nekih 6,7 mil. po godini bez dileme,a to bi bilo van dometa naseg i svih drugih u evropi.Ovako uz dvije krnjave sezonu i s tim "dosijeom" je bio svojevrsna crna macka na trzistu koju nisu zeljeli dotaci,mozda bi ga neko zelio zbog kvaliteta koje posjeduje al ne zeli da bude klub koji ce potpisat "zlostavljaca zene",interet je grub danas,svako moze pisati sta zeli,barcelonini navijaci vec kukaju kako "tog lika i ne bi zeljeli u ekipi",valores.

Fizikalije
[youtube][/youtube]
201 cm , 100 kg
40 max vertical , tijelo Michela Jordana

eh sad , da bi vam mogao docarati koliko je impresivan ovaj vertical od 40.

Khawi Leonard ima 35
J.R Smith ima 35,5
Blake Griffin 36
Westbrook ima 36,5
James Harden ima 37
De Rozen ima 38,5
Josh Smith ima 39
Jimmy Butler ima 39
Gerald Green 39 , pobjednik all stara u zakucavanju ne tako davno

Samo primjera radi gdje sam naveo atlete u NBA-u,jedne od vecih.Taylor ima veci skok od svih nabrojanih,skandalozno,on je iznad prosjecni atleta za NBA uvjete.Za evropske e pa , imas ideju.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Toliko se lagano,brzo i visoko dize od zemlje da je to ljepota za gledati.Ovakvi igraci djeluju kao baletani kako plesu,obruc se cini previse mal.Mislim pogledati ovo kucanje protiv Bostona,cutuje,prima loptu u srcu reketa i iz mjesta sa dvije noge zakucava preko dvojice sa dvije ruke.Bolesno lako izgleda.

Nacin igre

Pa nije tesko zakljucit iz ranije pomenutog da se uveliko oslanja na svoje fizikalije na oba kraja terena.I ja bi da mogu skocit preko 40 incha ili 100 centimetara iz mjesta.On je prije svega fenomenalan defanzivac,al fenomenalan za NBA nivo.Evropsko skolovanje,godine koledja plus fantasticne fizikalije i lateralna brzina od njega cine jednog bolesnog defanzivca.Kako 1 na 1,gdje je jak u kontaktu i vecina ga blizu obruca ne moze kaznit,gdje vani zbog svojih brzih stopala ga ne mogu probit pa nerijetko je mogao cuvati sve igrace od 1 do 3.Odlican na linijama dodavanja i kvalitetan kradljivac lopti,jednostavno bestia sa fizikalijama i adekvatnom tehnikom i zeljom(sto je najbitnije) na tom djelu terena.

Ono zbog cega nije ostao(izmedju ostalog nabrojanog) u NBA-u je nemogucnost da do kraja razvije konstantan sut za tri poena,da bude pravi 3 and D kapitalac.Kontekst je sve,on je u zadnjoj godini koledja imao 40% za tri poena,ko moze tvrdit da nije bio draftovao od banana fransize Charlota vec od San Antonia npr. da bi bio Danny Green? sa 11 miliona po godini.vrlo moguce.Mehanika mu je fina,procenti su prosjecni(za nba nivo)i opet vjerujem da ce biti ala Rudi u evropi u sutu sto ce biti i vise nego dobro.Ostalo je bio sve prosjek,ballhandling,kreiranja nije bilo dovoljno dobro i zavisio je od drugih.Al nije bilo dovoljno dobro za NBA nivo protiv najboljih igraca na svijetu.

Ako pogledate ove dvije utakmice sa eurobasketa protiv Rusije i Italije,znaci top ekipa,igraca , moze se vidjeti mnogo toga ;

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Tu gdje je imao vecu slobodu i igrao protiv slabije konkurenciji(doduse opet par nba igraca bilo tu)tj. konkurencije protiv koje bi igrao u evropi,vidi se mnogo brutalniji napadacki potencijal.Nece biti trazeno od njega da nosi toliki teret niti ce se igra zasnivati oko istog,ali samo dokaz da moze.Da jednog od ovih dana ako Rudiova ledja budu varljiva,mozes dat protagonizam komforno Tayloru.Igrac koji si u svakom trenutku moze iskreirati sut,sad dal ce uci je druga prica al kos je blizi preko bare i sasvim je razumno za ocekivati da ce svi procenti rasti.Pricamo o osobi koja moze raditi sve pomalo,to sve pomalo nije dovoljn dobro za NBA ako nisi onaj elitni nivo ala Harden,James da se oko tebe gradi igra.Tu ako nisi vec taj elitni talenat onda je puno bolje da se razvijes u tog nekog specijalca(3 and d , pick and pop , pick and roll) i ti pomenuti specijalci koji uspjevaju u nba-u su vrlo vjerovatno za evropski nivo slabiji tip igraca od Taylora koji protiv ove konkurencije de facto moze radit sve pomalo , dal probit do obruca , dal igrati na niskom postu , dal doci do slobodnih , dal uzeti sut koji zeli odakle zeli , dal biti jos brutalniji fizikalac.Brojke Sonny Weemsa , Jamesa Andersona , Andrew Goudelocka u NBA nisu bile nista bolje(sto se tice ofanzivnog ucinka)a znamo da su isti bili ponajbolji skoreri citave evrope.Sto definitivno moze i on,bez da govorimo da igra jedno x puta bolju odbranu nego svi pomenuti.Tim igracima koji imaju talenat al im je NBA prevelik zalogaj,treba samo malo pouzdanja prije nego pocnu dominirati u evropi.Zbog toga bi ovo bilo fascinantno pojacanje jer isti bi mogao imati Rudy Fernandez efekat.Rekao bi da je Rudi bio malo bolji igrac u momentu kada se vracao i "sigurnija stvar" bar sto je Spanac i guess , ali Taylor u najboljim godinama , zeljan dokazivanja bi mogao biti...grrrrrrrrrr...Krajem prosle sezone je dobio par utakmica sa teskom minutazom,nakon odsluzenja kazne.Imao je jednu odlicnu utakmicu krajem godine protiv Houstona i Hardena od 16 poena uz dobre procente,a gdje spusti Hardena na 7/20 iz igre.Mislim jedan banalan primjer al bitan,to je jedna od posljednih utakmica Taylora prosle sezone kao dokaz da unatoc svom tom sikaniranju nije zaboravio igrati.

LOLASO 5.0 - Proba
[youtube][/youtube]
we are all witness

€800,000 je izuzetno mala cifra za njega , pogotovo kad pricamo o covjeku koji nije previse zaradio do sada u karijeri.Al njegova ideja je jasna,ove godine se dokazat kako bi ubrao kajmak,mozda od nas,mozda od neke ekipe preko bare.No sama cinjenica da je odbacio dvogodisnji ugovor Maccabia i isao na "rizicnu varijantu" mi se svidja,jer to govori da ce doci potpuno spreman,motivisan da se dokaze i vrati na pravi put.Opet ako on bude pokazao sve sto moze(a moze puno) u evropi ce igrati samo za nas da se razumijemo,ne bi ga pustili nekim Turcima i slicnim.Jedna godina u evropskom pravu za totalno iskupljenje,ima da dodje zategnut krajem avgusta u kamp 8-) jer valja napomenut da nema Svedske na euru i da ce od pocetka biti u trening kampu sto je vazno za adaptaciju.

Pricao sam vec o njegovim individualnim kvalitetima,samo mozes za tri poena reci da gubimo u odnosu na Riversa,al i to trebamo vidjeti.U svim drugim aspektima igre je Taylor mnogo dominantniji igrac da se ne zavaravamo.Prilagodba nece biti laka i jedan od razloga zasto smo mi zeljeli kontinuitet Riversa kao prvu stvar(vidjeli smo prosle godine koliko je trebalo njemu i svim pojacanjima da se prilagode,Ayon kao najveca klasa je imao dosta problema na pocetku,ulazis u kompleksan sistem i treba mjeseci da uloga bude izdefinisana).No jednom kad sve sjedne na svoje mjesto,a hoce,dal ce to biti decembar,januar ili februar ne znam al onda bi mogli vidjeti nesto posebno.Odigrao je malo utakmica,malo minuta u zadnje dvije godine i trebat ce tekmi da vrati osjecaj,tekmi da vrati onu napadacku sigurnost koju je osjeca na eurobasketu 2013 sa Svedskom.Odbrana nece biti problem svakako,od prve sekunde ce biti vjerovatno najbolji defanzivac u evropi slika

Ono sto je mnogo bitnije od njegovog kvaliteta je njegova uloga u timu.Rivers je zbog toga bio fantasticno pojacanje Lasa(njegova izrazita zelja) jer je ostvario par koncepta koji su se od njega trazili,branio brze igrace na perimetru i donosio dodatni sut/osiguranje za Carrolla na perimetru.Imali smo u svakoj petorci njega ili J.C-a kao tog specijalistu za tri poena kako bi sirili teren jer smo vecinom igrali sa Reyes-Ayon tandemom a pod kosem su bili jos Slaghuter,Bourusis,Mejri koji nisu mogli sirit teren.Zbog toga je bio savrsen za proslogodisnju ekipu,al imam opravdane sumnje da bi Taylor s ovom novom koncepcijom ekipom mogao biti bolji fit i to ne samo zbog veceg kvaliteta tbt Procente koje mozda cemo malo izgubit za 3 poena na poziciji niskog krila cemo vratit na poziciji visokog sa Thompkinsom,to nismo imali prosle godine osim Andresa u ogranicenoj roli.Trey ce donosit tu Mirotic rolu koja je bila velik dio naseg identiteta pod Lasom a koju nismo imali prosle godine,pa kada imas jednog Mirotica na "4" onda je pozeljnije imati nekog fizikalca na trojci a ne beka koji glumi trojku(Carlos Suarez,Kyle Singler,Tremmel Darden samo neki od jasnih trojki za vrijeme Nikinog perioda).

Jednostavno ce reket biti vise otvoren dok Trey bude visio oko linije za tri poena sa jednim covjekom unutra,u toj situaciji je pozeljnije cak da imas igrace koji mogu iskoristit taj dodatni spacing(kao sto ce Khawi i Parker ove godine biti jos bolji zbog LaMarcusa,vise prostora za operiranje,isti princip)a ne igraca koji ce takodje visit na tri poena.A JT je svakako igrac koji moze penetrirati i spustit loptu na parket.Naravno da bi Rivers imao svojih prednosti i u ovom konceptu ali bas zbog Treya , idealan partner uz Rudia i Ljulja da koristi taj prostor u reketu je u pravo nase novo pojacanje,jer ono nije samo sposobno doci do obruca sa loptom,vec je bas kao Rudi vrhunski igrac od lopte.

[youtube][/youtube]

Podsjeca na Rudia dosta s ovim backdoor cutovima,jedna od jacih strana u njegovoj igri.Na eurobasketu je pokazao da moze biti vrhunski kreator za sebe na tom nivou,u NBA-u ne moze biti vrhunski kreator al se prilagodio i postao fantastican igrac od lopte koji se krece nevidljivo po ceonoj liniji.Tako da mi cemo dobit pomalo oba djela paketa,kod nas ce moci vise kreirati nego preko bare logicno,al opet nece morati/niti trebati previse uz "spanske inkvizitore" al je pokazao da i tu dodatnu ulogu moze odradit bez problema.Igrati 40 minuta kvalitetnu odbranu a u napadu se zadovoljit samo trcanjem oko reketa dok ti neko ne baci loptu,treba imati volju i disciplinu za to bez da ti odbrana popusti(pitajte samo Bruca Bowena).

Mogao bi nam uveliko popravit ponajvecu labilnost prosle godine > defanzivni skok.Labilnost je nas vlastiti izbor zbog vrste pivota koje bira Laso al jedan bek koji igra trojku sa 195 cm(poput Riversa)svakako nece pomoci unutrasnjoj liniji da iskontrolise defanzivni skok.JT? 201 cm legitimno visoko krilo koje skace kao kengur? o da , hoce.Sada sve ovo zvuci kao naknadna pamet iako smo zeljeli Riversa,al prosle godine smo jedno vrijeme zeljeli da Darden ostane pa na kraju "smo se zadovoljili" Riversom i vidjeli smo kako to prodje.Ovdje je samo stvar toga da "if aint broken , don t fix it" i svi smo se povezali sa ekipom i igracima koji su doprnijeli(nismo se povezali sa campazzom aman) u nestvarnoj sezoni,samo zbog toga ovo se gledamo pod kocnicom..al jednom kad budemo trijezno racionalizirali , zamijenili smo za iste pare (iste bi dobio Rivers) jednog kvalitetnog rotacionog igraca u euroligi za jednog rotacionog igraca iz NBA lige , no brainer.Jer najgori scenario Taylora je da bude ponabolja trojka evrope samo na osnovu brutalne odbrane , skoka i cinjenice da ce trcati kontre kao jelen.A znamo koliko je tranzicija bitna za Lasa,uvijek trcati kad mozemo,svi trce u svakoj situaciji,konstantno gurati loptu u ledja protivnika.Mislim da je dovoljno i najobicnijem laiku skontati kako se ovaj tip igraca uklapa u taj "kontrolisani run and gun pabla lasa " , on nece postizati samo velik broj poena iz klasicnih kontri , nego iz te siline Sergia ce vjecito biti u nekom mismatchu sa protivnickim igracima.A tu onda ima mnogo prednosti,protiv veceg igraca moze probiti do obruca(sto kod su mogli) samo Ljulj,Rudi i Cacho,nize protivnike moze postupovati i to je radio kroz svoju karijeru,znaci ne govorim to cisto zbog 201 cm vec jer je znao postup spustati,a isti moze radit protiv svakog krila evrope a kamoli beka.On komotno bi mogao igrati "4" u evropi sa svojim atributima,cak mislim da ga je Maccabi i zelio za tu ulogu.Ono kad mozes branit playa i visoko krilo,polivalentno zvuci zar ne?!

slika

Najvaznija stvar od svega je > Rudy ce biti full time "2" , gdje je najbolji na svijetu.Znamo da Rudi komotno moze igrati trojku sto je radio vecinu vremena od kad se vrati u evropu,dal sa Carrolom zajedno dal sa oba Sergia,Rudi je bio trojka u odbrani i napadu.U odbrani preuzima Sonny Wemsa , preuzimao Hezonju , preuzimao najvece,najace vanjske igrace protivnika tj. niska krila.Sto je nova potvrda koliko je dobar igrac kad je konstantno igrao nesto sto mu manje pase,mislim svi ti udarci,kontakti,borba i utrosak energije na tom kraju uzme od svakog igraca.Poenta je da produzimo zivotni vijek Rudia a to je da on igra dvojku,gdje je Jordan za sve u evropi u smislu da je veci/brzi/jaci od svih dvica,moze i dalje dolazit do obruca lagano al u odnosu na protivnicke trojke koje su ga cuvali moze uzimati mnogo bolje suteve i nemojte se iznenadit ako njegovi procenti budu rasli.Sjecam se onog perioda za vrijeme lockouta kad je bio par mjeseci i igrao dvicu,to je bilo nesto najbrutalnije sto sam vidio u zivotu,jadni bekovi nisu znali kakva ih je bestia snasla.Bolji i zdraviji Rudi , to je uistinu nesto najbolje sto mozemo dobit iz ovog dogovora.

Evo maloprije Chris Copeland dobi 1,1 mil. od Bucksa.Spominjem ga jer igra istu poziciju kao nas JT,samo sto je dosta stariji i slabiji igrac.Da bi stavili u perspektivu ovu "kradju" od 0,9 mil. (DOLARA) znaci ima nekih 3,5x manje od Rudia jbt ta njegova osuda ga je jako kostalo tamo preko.Cudni su putevi boziji,najbolje pojacanje u zadnjih 20 godina kosarkaske sekcije je doslo u Madrid jer njegova djevojka Helen Lindes nije zeljela pravit karijeru preko bare,a posto smo svi vidjeli Helen Lindes necemo zamjerit Rudiu sto je dosao njoj na noge,zahvaljuci njoj,mi dobili Rudia.Zahvaljuci cinjenici da je jednu noc Taylor popio,dobili smo njega.Zene i alkohol , zvuci potpuno logicno da kroje i ovdje sudbinu.

Kako li ce Perperoglua zaustavit na niskom postu? :zid:
slika

DDD - Dnevna doza Doncica

Lluill/Rodriguez/Doncic
Rudy/Carroll
Taylor/Maciulis
Reyes/Thompkins/Nocioni
Ayon/Hernangomez/Slaghuter

Dvije napomene,prva Reyes je jos u prvoj posto frajer napreduje svake godine trebat ce TT biti cudesan da ga izbaci iz prve petorke :mrgreen: Druga napomena je , da sam stavio Luku kao treceg playa,mada je preciznije kao stavit kao treceg playa,beka i nisko krilo.Prvo dvoje moze igrati zbog kvaliteta,trece zbog fizikalija 8-) Ja uvijek mogu naci pozitivnih stvari u zivotu.Nova pozitivna stvar kod trampe Rivers - Taylor je u pravo Luka.Kojem bi vise minuta svakako krao K.C cisto zbog strukture ekipe,ovako je Luka definitivno treci izbor na obje pozicije(PG/SG)mislim nije to nista uklesano u kamen,igrat ce sa nekim Sergiom skoro uvijek ali vise ce minuta "Riversovih dobit" jer vjerujem da nemamo u planu ga gurati na trojku tako mladog s obzirom na fizicki napor koji iziskuje ta pozicija.

slika
naporne pripreme za sljedecu sezonu tbt

Tim

Ponovo ekipa od 13 igraca koja je funkcionisala prosle godine.Rezon kaze da ce Luka biti cesce u 12 nego sto neki misle,pogotovo jer Slaghuter je dokazao svoju profesionalnost da obuce odijelo kad treba uz cinjenicu da ce Reyes i Nocioni vise odmarati ove godine.Rudia,Carrolla cemo takodje cuvati sto znaci dovoljno minuta iluzije za Palacio.No tu imamo jos jedan problem jer situacija oko Slaghuterovg pasosa(koji je isti kao riversov) je takodje komplikovana i postoji opasnost da ne moze igrati ligu samo euroligu,al radimo na tome,ne vjerujem da cemo uci toliko tanki na centarskoj poziciji za ligu.

Nije tu bilo previse promjena da se moze znacanije analizirati.No vise minuta za Rudia na dvojci,Taylor igrajuci vecinu minuta na trojci.Trey ce biti zanimljiv jer sam potpuno uvjeren da moze igrati obje visoke pozicije i samim time mislim da ce igrati najvise minuta.Chapu je uveliko prosle sezone bio na doziranoj minutazi i bit ce i na ovaj,Reyes bi mogao takodje skratit minute.Nece biti lako naci za sve minute pod kosem sa 6 visokih,nije bas cilj da potpuno isljucis dvojicu igraca iz rostera(Mejri/Burusis)al s obzirom na godine Reyesa i Chapua i mladost Hernangomeza,profesionalnost Slaghutera vjerujem da se to moze iskombinovati na dovoljno dobrom nivou da sacuvamo veterane i pruzimo dovoljno minuta za Wilia kako bi napredovao.Unutrasnja linija je barem nakon 4 godine upotpunosti onakva kakvu zeli Laso.Nema tu vise tornjava nefunkcionalnih u ovom sistemu,nema vise teskasa koji se gegaju niz teren i sporo iskacu kod pika.Laso ide nadmasit Kerra i svaki smal ball svijeta,a ko gleda kosarku zadnjih par godina zna da je to ispravan nacin.Pivoti koji ce biti jaki kod iskakanja,preuzimanja,lateralnih kretnji kako bi mogli branit najcesci napad protivnika tj. pick and rol , ko danas igra na post sem barcelone i njihovog silovanja Tomiceve statistike,nema tu evropskih centara koji ce kaznjavati nas nedostatak "klasicnog viskog".Ustvari neuki mogu reci "Tomic zabio 25,Krstic zabio 25,Paul Davis..." al ko je dobio tekmu? ima i na drugom djelu terena gdje ti nasi nizi,pokretniji visoki omogucavaju brz,fluidan napad.Pisao sam milion puta o tome al nece dosadit nikad.No nakon svih Tomica,Begica,Hefstmaera,Burusisa i Mejria(za kojeg je jos bila neka nada da ce zbog mobilnosti se uklopit al manjak IQ-u je to nazalost ponistio)Laso ima kompletnu unutrasnju liniju onakvu kakvu zeli.Trey 208 , Ayon 208 , Hernangomez 210(daleko od toga da neamo visokih igraca da se razumijemo,Trey na cetvorci ce biti previse mocan).

Zrno mudrosti

Cilj danasnje kosarke je da imas u petorci svih pet igraca oko 2 metra,to je ideal kojim se tezi danas.(zbog toga ce luka doncic biti dominator najveci tbt).

Lluill
Rudy
Taylor
Trey
Ayon

Ljulj je vise SG skoro nego PG , znaci za poziciju playa njegove fizikalije su iznad prosjecne i dominantne za svakog evropskog playa u oba smjera.Isto vazi za Rudia,u evropi je prosjek trojki 196 cm , a Rudi na dvojci sa 198 cm je Jordan kao sto sam vec pomenuo.Taylor i njegova fizicka dominacija nad ostalim trojkama? smijesno diskutovati.Od Thompkinsa ne znam da ima veca cetvorka u evropi(Doleman 205,Vezenko 203 cm su undersize igraci za njega na tom mjestu).I onda imas Ayona ili Slagutera za ovaj primjer nije bitno,koji su nizi od prosjecnih centara.Al imamo na 4 pozicije visinsku prednost koju kompenziramo zbog inferiornosti na poziciji "5".A ta pokretljiva petica onda pomaze ostalima kod a)preuzimanja igraca b)nizih bekova pogotovo c)udaranja blokova i izvlacenja protivnickih bandera visoko d)trcanjem niz teren(brzim)kojim otvaraju teren za ostale.Cilj je imati 5 likova od 2 metra sam rekao,pa ovo je as good as it gets.Ova ekipa je fizicki dominantna u odnosu na sve u svakom pogledu,pogotovo onom najvaznijem da je brza od svih,skocnija takodje jer od 1 do 3 sve su vrhunske atlete.I s ovom ekipom neces imati problema sa defanzivnom skoku,cak stavise vjerovatnije je da imas dominaciju bez obzira sto nemas famoznog centra preko 210.LOLASO svake godine se smanjuje i postaje bolji.Jedan od ovih dana ce Carroll biti cetvorka koja siri teren.

Ilusion

Iluzija radi sistema,radi fantasticne ekipe,radi ekipe koja znas da ce dobiti 95% svojih utakmica i biti u borbi za svaki trofej.Malo ko se moze unaprijed radovati takvoj ekipi u bilo kojem sportu..Ne samo ekipi koja ce dobit 95% tekmi vec ekipi koja ce 4 godinu zaredom igrati najbolji,najljepsi,najbrzi i najefikasniji basket u evropi koji ce svaku partiju ostavit par hajlajca vrijednih pamcenja.Iluzija radi Ljulja koji ni po bilo kojoj logici osim madridizma nije trebao biti ovdje,to smo ocigledno prelako zaboravili,Arroyo je play barcelone,eto koliko je znacajan bio ostanak covjeka koji je prerastao evropu a ove godine moze samo nastavit gradit svoj legacy kao ponajbolji euroligaski igrac ikad i bit ce ga ljepota gledati.Cacha je uvijek ljepota gledati al ove godine ne bi trebao imati iste zajebancije sa zlijezdom i uci potpuno spreman u sezonu,kostalo ga je prosle taj ulazak u sezonu i slabije pripreme.J.C-a je zivot , J.C je ljubav , samo da zglob bude dobro.Rudi na dvojci vec opjevana prica,moglo bi biti jos posebnije.Jonas , uvijek u mojoj ekipi!Mozda gledamo zadnje minute Reyesa i Nocionia,kakva dva suvenira fiba basketa,dovoljan razlog da se ukljuci tv.Ayon je prosle sezone dosao u sred razvoda,povrede,selidbe i normalne prilagodbe na drugi basket.Ayon ove sezone nema takvih problema,ima slobodno i ljeto za razliku od prosle godine,ocekivati jos bolju verziju covjeka koji nas napravi sampionom.Slaghutera brata iscekivati sa novim kvalitetnim instragram sadrzajem,novom kvalitetnom odbranom,energijom,pjesamam na balknu,Marcus brat.

I onda nakon svih godina gdje smo dovodili raznorazne amere poput Hosleya i Maseya , vjerovatno niste tada ni pratili sekciju i bilo vam je bolje nego meni.Ili Klaya Tuckera i slicne prosjecne amere koji nisu ispunili ocekivanja,ustvari jesu,da budu prosjecni.No nisu to samo amerikanci vec generalno pojacanja do te neke 2012,dovodilo se sve i svasta i skupo i jeftino,nepovezano u svakom smislu.Znao se ponekad pogodit igracina al dzaba kad si ga dovodio u ekipu bez projekta i da se ponovim po 100x , sistema , nista nije bitnije u basketu od istog.A sada kada imamo najacu ekipu u evropi , kada imamo najbolji temelj iako su nam armaturu u vidu Ljulja zeljeli ukrasti , mi dodajemo fasadu u vidu dvije najljepse crne mlade na trzitu(no homo).Trey je za mene bio glavni evropski igrac na trzistu za kojeg je bilo jasno da nece u NBA(gdje su ga otpisali zbog povrede , lucky us)a mi smo taj transfer zavrsili vec u Maju covjece , kapa do poda Herrosu.Druga statisticki najbolja cetvorka eurolige sa 25 godina koja se ukalapa idealno u nas sistem(baj de vej prva je bio MVP eurolige , Bjelica koji dobi milionski ugovor u NBA-u)not bad.I onda od tih silnih granicnih NBA igraca kako ih volim nazvati,bila su mnogo imena u opticaju ovo ljeto.Shved,Datome itd. itd. vidimo kako barcelona nije mogla privuci nijednog jer oni kostau bruku novca.Shved ima €3 miliona godisnje u Khimiu i najskuplji je igrac evrope,ima vise od Rudiovih €2,7 mil. i mi da smo imali prostora skoro bi ga nemoguce doveli,pogotovo jer su porezi zajebaniji u Spaniji nego Rusiji.I sad ti igraci(Datome €1,7 mil.) su isli za brutalne pare koje mi ne bi mogli uklopit u nas budjet gdje te masne pare idu na Rudia,Ljulja,Ayona,Cacha prije svih.Pa smo opet uspjeli uhvatit isti tip igraca za €800 k i evropskim pasosom,to se zove bolesno dobar i **** posao.Jeff Taylor i Trey Thompkins nova pojacanja Reala,kako to dobro zvuci covjece,zvuci kao da pravimo novi projekat sa njima kao vodjama ekipe,a ne da oni dolaze na aktuelne sampione univerzuma da budu "jedni od",strasno,jedva cekam da ih vidim u dresu.

Zadnji al ne manje bitan razlog za iluziju , imat cemo cak 2 igraca cantere u prvom sastavu.Tek sad vidis nakon dugo godina koliko je taj sentimentalni faktor bitan,bitan za nas ovdje daleko,a mozemo samo pretpostavit koliko bitan za Spance.@Fernando napisa kako Luku obozavaju u Palaciu.Luka je njihov projekat,njihov trud,njihov biser,njihov rezultat teskog rada i ponos svih ljudi u dvorani koji se mogu kurcit sa vlastitim napravljenim sampionima a ne kupljenim,to ima tezinu svakako.Nikola je bio vratio tu iluziju nakon dugo godina u Palacio i sada se samo nastavlja sa fenomenalnim radom u canteri.Isto vazi za Hernangomeza koji je jos Spanaci vrlo moguce jedan od glavnih igraca Spanije u narednoj deceniji,svaki njegov minut ce biti podjednako uzbudljiv jer vidis nadu,vidis buducnost,vidis zivot poslije Reyesa i kompanije.Luka i Willy samo dodatni pokazatelj svim mladim igracima u canteri da nastave sa kvalitetnim radom jer ce se on isplatit,pokazatelj ostalim talentima u evropi da je Real pravi izbor koji pazi na mlade igrace,promovise ih i pravi nba igrace od njih(kako ovo cudno zvuci u kontekstu reala kojeg svi mi znamo pod perezom).Samo da napomenem da se danas igrala prva utakmica U-18 prvenstva gdje najbolji igraci Spanij su bili nasi,najbolji igrac bio ubjedljivo Bareiro,Rico bio starni play i odigrao kvalitetno.To donekle govori i o brutalnoj kvaliteti Luke,jer svi nabrojani su bili njegovi segrti a isti referentni kao nabolji igraci tako jake reprezentacije(radi se fenomealno u canteri).

Ide jos jedna godina za pamcenje potpuno sam uvjeren.Trofeja ce biti vise ili manje no put ce biti podjednako uzbudljiv kao i uvijek.Kako je fin osjecaj kad znas da navijas za najacu ekipu evrope,koju svi ostali trebaju pokusat skinut,ekipa koja kad dolazi na gostovanje,karte se prodaju u roku od sat vremena jer svi zele vidjeti tu vec legendarnu ekipu kako bi se mogli hvalit unucima da su bili TU.

Sezona ne moze poceti dovoljno brzo , vive la ilusion!

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 24 jul 2015, 14:49

Pa ja sam na Willya totalno zaboravio.

Neam šta dodati, osim da će ovo biti najdosadnija sezona u historiji evropske košarke. (doduše kako kome :mrgreen: )
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 jul 2015, 16:10

@raule,sto o nba ne pise ovakve tekstove,uzivanje je ovo citati

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 jul 2015, 11:05

Clutch je napisao/la:Pa ja sam na Willya totalno zaboravio.

Neam šta dodati, osim da će ovo biti najdosadnija sezona u historiji evropske košarke. (doduše kako kome :mrgreen: )
Znaci i Kvačilo se prebacio na košarku :tralala: hajd fino :mrgreen:

on topic, Real bi lako mogao ponoviti prošlu sezonu, kad se pomeli sve što se moglo pomesti

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.