AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Batva
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Batva » 06 jul 2015, 22:55

Principe je napisao/la:Pratio sam ga ja, nekako imam osjećaj da će nam on biti najveće pojačanje. Igrom podsjeća na De Jonga s tim što je možda malo brži. Prznica je velika i za njega nema izgubljene lopte.

Jose Mauri to Milan Channel:
"I was the one who chose Milan, and the phone call with Galliani persuaded me even more. What do I expect in Milanello? Hard training sessions, I spoke with Paletta & he told me that the trainings are not that simple, Paletta is a friend of mine and he spoke very well of Milan. For this Milan to return great it needs the work of everybody, I'll do my job and I can't wait. My role models are Mascherano and Gattuso, I hope to win half what he won with Milan. My dreams for the season is to play and Milan returns again to the first places."
slika

slika

slika
Sve je rekao, cim vidimo ko su mu uzori. :mrgreen: Samo da jos to i pokaze na terenu i barem se priblizi Gatuzu i Maskeranu.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 06 jul 2015, 22:58

Stvar je u tome da je Milan dosao do novca iznenada. Na transfer trziste se uslo bez plana a igrace dovodi i dalje Celo i Berlu. Ne razmisljaju sta treba treneru.

Miha je tu ali on nema jasnu sliku sta i kako. Tek bi sljedece sezone mogao nadoci sta mu treba. Ali kako to kod Milana vec ide potrajat ce sezonu i onda ce dobiti nogu.

Zato sam navijao za Carlita.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 06 jul 2015, 23:04

Ma dobro, nije niko ni ocekivao neke wc igrace, ali mislim da se merkato mogao pametnije odraditi.
Bacca bi bio sasvim dovoljan, mogli smo igrati sa krilima, dovesti Wijanlduma i ofanzivca (pametno iskoristiti onih bacenih 20 miliona za Bertolacija), nazad Romagnolija i jos jednog i to bi za mene bilo odlicno. Al' ovo dosad mi se ne svidja, prvenstveno jer je takva formacija gdje ti treba vise dobrih igraca gdje bi to sve skupa funkcionisalo nego sto bi to bio slucaj sa 4231, a tim gore sto nemaju jasnog plana i sto misle da ce problem rijesiti Witselom, a ekipa vec godinama zudi za nekim kreativcem.

Valjda iduce godine to bude licilo na nesto i pametnije se kupovalo, samo da se docepamo LS. I to bi nam umnogome pomoglo.
Ma ustvari, vidjet cemo sve do kraja merkata, dosta toga ce ovisiti i o prijateljskim utakmicama.

Ne znam sta cemo sa tim stoperima, jos gore pa se iskoristila obadva mjesta za igrace bez EU pasosa, pa ne mozemo dovesti ni Abdenura ni Nastasica.
Ne znam kakav je taj Umtiti il' kako se vec tip zove, al' nam treba jos jedan jak stoper uz Romagnolija (njega vec nekako smatram "nasim"). :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 06 jul 2015, 23:09

Rope, po cemu ti je Romagnoli ok i vrijedi 20 mil a kupovina Bertollacija je bacenih 20 mil? Majke mi, morat cu Bertollacija stavit na avatar, on ce nam bit najbolje pojacanje ;)
Il Club più titolato al mondo!

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 06 jul 2015, 23:10

rope11 je napisao/la:Ma dobro, nije niko ni ocekivao neke wc igrace, ali mislim da se merkato mogao pametnije odraditi.
Bacca bi bio sasvim dovoljan, mogli smo igrati sa krilima, dovesti Wijanlduma i ofanzivca (pametno iskoristiti onih bacenih 20 miliona za Bertolacija), nazad Romagnolija i jos jednog i to bi za mene bilo odlicno. Al' ovo dosad mi se ne svidja, prvenstveno jer je takva formacija gdje ti treba vise dobrih igraca gdje bi to sve skupa funkcionisalo nego sto bi to bio slucaj sa 4231, a tim gore sto nemaju jasnog plana i sto misle da ce problem rijesiti Witselom, a ekipa vec godinama zudi za nekim kreativcem.

Valjda iduce godine to bude licilo na nesto i pametnije se kupovalo, samo da se docepamo LS. I to bi nam umnogome pomoglo.
Ma ustvari, vidjet cemo sve do kraja merkata, dosta toga ce ovisiti i o prijateljskim utakmicama.

Ne znam sta cemo sa tim stoperima, jos gore pa se iskoristila obadva mjesta za igrace bez EU pasosa, pa ne mozemo dovesti ni Abdenura ni Nastasica.
Ne znam kakav je taj Umtiti il' kako se vec tip zove, al' nam treba jos jedan jak stoper uz Romagnolija (njega vec nekako smatram "nasim"). :mrgreen:
ovdje ti treba da pise 'znam' ;)

Sreca pa smo ga mi doveli ali nisam vidio da se Milan uopste i interesovao za Khediru a dosao bi vam fantasticno. Sreca pa je 'nas'

Konop ode u Sevillu a besplatan igrac bio...Bilo je takvih igraca za koje je Milan trebao da se interesuje...

Khedira, Cabaye for example...Konop...i onda skrsis love na odbrambene igrace koji su Milanu potrebni...daleko se to pametnije moglo odraditi
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.

Maestro21

Post Postao/la Maestro21 » 06 jul 2015, 23:18

Naš najveći problem i jeste što nema plana kako da se kupi igrač. Pukli smo keš za Bertolaccia a za manje love smo mogli dovesti Cabayea. Isto tako smo ispušili za Teveza, dali Juvetu keš da sebi kupe igračinu. Ispao nas Matri skuplje nego Eriksen za kojim smo plakali. Trebaju nam mladi i stručni ljudi u klubu koji poznaju svaku ligu i tržište.

Drugi problem je što se ne sarađuje sa trenerom, mislio sam na početku da će Miha da odredi ko je višak i ko su mu želje. Ipak je ispalo da ćelo hoda po večerama i gomila napadače. Džaba nam sve i veza i napad kad će nam odbrana biti rasulo bez obzira što je tek počeo merkato jer nama treba kompletna rekonstrukcija odbrane.

Mexes je uvijek igrao srcem i borio se na terenu za razliku od Zapate ili Bonere koji su obične klade. Neka njima Alexa koji se povrijedi svakih pola sata.
Forza Milan!

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 06 jul 2015, 23:24

Slazemo se u svemu samo ne u jednom. Meni neopisivo drago sto je Mexes otisao. Volio sam da su i ostali otisli. Ja kada pomislim na Milan pomislim na
slika
a iskreno ovo im je kvarilo sliku toga
slika
Milan will soon make a new offer for the 20-year-old Roma defender Romagnoli, according to Sky.

Maestro21

Post Postao/la Maestro21 » 06 jul 2015, 23:28

Taj Mexes kao da je jedini krkan, Mascherano ili Chielini su duplo veći idioti od njega. Neka on ide ali u klubu su ostale još veće neznalice.
Forza Milan!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 06 jul 2015, 23:33

Pa naravno da se moglo bolje, al' sta ocekivati od one dvojice koji su glavom jos uvijek u proslom stoljecu i koji po svom svjetonazoru dovode igrace, sto je u danasnjem fudbalu isfurano. Davno ja rekoh, dzabe nama i pare dok su oni tu, a sa boljom upravom garantujem da bi sklopili bolju ekipu i sa duplo manje para nego sto sad imamo. :zzz:
Cekamo mister Pcelicu da to sve protjera, samo je pitanje vremena kad ce... :kafa:

Ma cini mi se da smo se povezivali jedno vrijeme, al' je tad bilo aktuelno da ce preci i Salke, a i mi smo nekako bili u fazonu "ma nema sanse da ce pristati doci ovdje", tako da je ostalo sve na tome. :mrgreen:
Ali da, moglo se ustediti dosta na njemu jer bi bio free, a sad se interesujemo za Witsela od 30 miliona koji sigurno nije nista bolji igrac od Samija.

Ovako se potrosilo bruku para na Baccu, Adriana (racunajuci platu i petogodisnje ugovore) i Bertolacija, a sta smo uradili? Nista konkretno. I to nije sve, dat ce sve od sebe da dovedu Ibrahimovica, a sezdeset osmi napadac u ekipi je upravo ono sto nam baaaaas treba. How yes no. :zzz:

Mexes je odlican back up stoper za nas, tesko da mozemo bolje naci. Mislim mozemo, al' moras i platiti za sta nema potrebe, ovaj uvijek maksimalno dobro odradi svoje zadatke i neka ga tu jos te dvije godine.
I neka je lud, fali nam ludjaka medju ovim mimozicama sa savrsenim frizurama i obrvama, nikad pizdastiju ekipu nismo imali. :kafa:

FORZA MILAN !

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 07 jul 2015, 00:19

GdS: Milan have rekindled their interest in the 24-year-old Dortmund midfielder Gündogan. He recently extended his contract to 2017.
:facepalm:

Principe
Kontakt:

Post Postao/la Principe » 07 jul 2015, 00:23

Ma sumnjam da ima istine u tome, pa nisu TOLIKI idioti .. ajmo bit realni.t
Il club più titolato al Mondo - 1899 - Rosso e nero.

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 07 jul 2015, 00:39

Ibrahimovic' agent Raiola is in Paris, prospect Mastour could be the key to bring Ibra back to Milan. (DiMarzio)
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 07 jul 2015, 01:11

Ako prodaju Mastoura sami su se posrali sebi na jezik,i na suplju pricu o buducnosti.

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 07 jul 2015, 01:47

Jbg ljudi vama nikako ugoditi. Kad dovode otpad (zadnje tri sezone) ne valja, kad kupuju bolje igrace nego sto mi trenutno imamo opet ne valja. Ovdje sve strucnjak do strucnjaka!
Mauri i Bertolaci su sigurno bolji nego Poli, Essien i Muntari, al opet ne valja.
Bacca i Adriano su bolji nego Pazzini, Destro, Matri, al opet ne valja.
Sta vama valja????
Ko ce nam doci kad ne igramo Evropu? Nisu ljudi budale.
Malo ste nerealni.
Imam i ja svoje zelje i primjedbe ali ruku na srce bolje je nego sto je bilo i trebamo biti zadovoljni.
Ne mozemo mi sad kupiti 11 igraca i napasti scudeto. Glupost ziva!
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 07 jul 2015, 02:37

Mislim da je stvar u tome sto ne kupuju pametno i sto nemaju jasnu viziju sta i kako raditi, a to je kljucna stvar za izlazak iz krize. Ne zaboravite da nas je ovo bacanje para, gomilanje igraca, precjenjivanje i kupovine a la "nek se zna ko je gazda u selu" upravo dovelo do ovoga sto gledamo zadnje tri godine, pa ne bih da za par godina opet kmecimo. :oops:

Kakva prodaja Mastura :facepalm: evo ja prvi mislim da su vece sanse da mali flopne nego da ostvari ocekivanu karijeru, ali nisam za prodaju, pogotovo ne radi penzionera.
Yebo ga tito i zlatan, sta su toliko zapeli za njega u pm.

FORZA MILAN !

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 07 jul 2015, 11:34

Milan potvrdio kada ce se igraci koji su trenutno na odmoru vratiti:

slika

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 07 jul 2015, 11:41

koraj je napisao/la:Jbg ljudi vama nikako ugoditi. Kad dovode otpad (zadnje tri sezone) ne valja, kad kupuju bolje igrace nego sto mi trenutno imamo opet ne valja. Ovdje sve strucnjak do strucnjaka!
Mauri i Bertolaci su sigurno bolji nego Poli, Essien i Muntari, al opet ne valja.
Bacca i Adriano su bolji nego Pazzini, Destro, Matri, al opet ne valja.
Sta vama valja????
Ko ce nam doci kad ne igramo Evropu? Nisu ljudi budale.
Malo ste nerealni.
Imam i ja svoje zelje i primjedbe ali ruku na srce bolje je nego sto je bilo i trebamo biti zadovoljni.
Ne mozemo mi sad kupiti 11 igraca i napasti scudeto. Glupost ziva!
Nije rijec o tome da niko ne valja. Rijec je o tome da se ne kupuje planski i da nema odredjenog cilja.

Do sada je potroseno minimalno 60 miliona eura i jedino sto ja vidim jeste napredak napada ali i napad nece igrati sam jer treba podrsku ostalih dijelova tima.

Potrosit ce se jos love kako bi se doveli neki igraci ali znam da se to moglo bolje odraditi.

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 07 jul 2015, 12:23

Znaci, prva pripremna bez Bacce i Adriana.?
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 07 jul 2015, 13:37

Izgleda da bi Gundogan trebo doc,samo mjkti da smrša i bit će ona zvijer iz 2013 kad je jeo loptu i protivnike :D
Nadam se da je kraj više price ovo sa Ibrom samo zato jer će mi onda otic ,El sharawy ili cerci ,što nebi svakako volio

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 07 jul 2015, 14:01

A jesmo mi i silna ekipa kad smo jedini na Planeti koji necemo Ibru u svom timu,dajte ljudi dodjite sebi vise.
Zlatan je zvjer,i sad sa 33,a bit ce zvjer i kad napuni 38 godina. Lik gdje god dodje usadi pobjednicki mentalitet i daje drugu dimenziju citavoj ekipi.
Ako ce mi Cerci lletiti zbog njegovog dolaska onda Ibra bujrum u Milan.
Fazon je sto on nece biti posljednje pojacanje u ovom prelaznom roku,valjda. Doci ce sigurno neko u defanzivu i vezni red. A kad imas Ibru u ekipi,mnogi ce te gledati mnogo ozbiljnije i rado ce doci u ovaj klub.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.