zaboljisportuBiH je napisao/la:@zaživot cijeli ja pričam o našem pomoćnom a ti o opštinskom. Ja ti kažem isto ovo što @virtual objašnjava. Imaš 100.000 i ulažeš u stvari koje su prioritetne. Prvo su to dugovi koje ako ne riješiš nemaš licence, drugi prioritet su stvari od kojih možeš imati povrat sredstava, zatim idu stvari kojima poboljšavaš uslove proizvodu ove firme a to su igrači i omladinski pogon, zatim uslovi svim uposlenicima koji opslužuju sve to, a na kraju ide čupanje trave, čišćenje stolica i sl. Sad kad uposlenici dobijaju platu možeš ih naterati da čiste. I wc na sjeveru je bio obnovljen pa se uništava. To je rupa bez dna i dok nemamo mogćnost da stavimo kamere da uhvatimo levata koji razbije šolju moramo se strpiti jer ćemo do besvjesti obnavljati wc zbgo idiota, a na drugoj strani ne ispatiš platu trojici igrača. Stadion kad se napravi, bojim se da će biti veći problem održavati ga. Ja bih ovaj sjever ostavio ovakav kakv jeste i od njega pravio gostujuću tribinu pa nek razbijaju levati. Ostavio bi im i prljave stolice i sve jer će koliko god mi to obnavljali opet levati razbiti, ali eto nadam se da će se do tada popraviti stanje sa policijom, a da će na novom stadionu biti nadzorne kamere itd itd. Nadam se shvataš poentu. Detalje naravno samo navodim kao primjer, a o svakom detalju se može posebna rasprava voditi.
razumijem o cemu govoris, poenta je jasna. prioriteti se znaju.
medjutim, trebamo se zapitati zasto imamo samo tih 100.000KM s pocetka tvoje price a ne vise od toga! ja govorim o tome.
propusti koje sam spomnuo ranije, su nas doveli do toga da danas prodamo, lupam, 3 hiljade godisnjih umjesto 8 hiljada. tu smo izgubili dodatnih cc 200.000 KM. ako se nesto ne promijeni za par godina necemo prodati ni te 3 hiljade.
pogledaj reklame na stadionu i vidi na sta one lice. zar je to odnos prema klijentu koji nam donosi novac? pogledaj ulaze na stadion i stolice na kojima publika sjedi. zar je to odnos prema navijacima koji nam donose novac?
pogledaj i taj obnovljeni pa devastirani keramicki WC. zar se tako pravi, ondosno obnavlja WC na stadionu, zar je to WC?
pogledaj na koji nacin se prodaju clanske, polugodisnje i godisnje karte? zar je to nacin na koji se obezbjedjuju sredstva?
sve dok se bude radilo na nacin da se zadovolji forma, a ne po JUSu mi realno necemo i ne mozemo naprijed. ako i bude neki iskorak, bice kratkog daha jer iza njega nece stajati ozbiljan sistem i planski rad nego stihija, sreca i milostinja.
nazalost, jos uvijek je lakse izvaditi licnu kartu nego kupiti godisnju kartu Zelje.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!