FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neandertalac
Kontakt:

Re: RE: Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 07 jul 2015, 11:46

Elegant je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Ps. Janje, kao dobra vijest je tempirano za par dana prije madjara.
Cekamo. :kafa:
Imam osjecaj da bi par vas voljelo-zeljelo da se nista ne desi kako bi mogli kritikovati-pljuvati.
Samo cekajte ;)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

plavanacija
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plavanacija » 07 jul 2015, 11:47

Virtu4l je napisao/la:
plavanacija je napisao/la:mislim da treba sve dici na jedan veci nivo i posjeta da bude 7500-10000, mislim da je ovo moguce i realno..
Daj molim te objasni nam model kako da dođemo do te cifre, obzirom da kažeš da je moguće i realno.
1. sigurnost na stadionu,
2. nagradna igra,
3. ubaciti standove gdje se toci piva(zaradjuje klub),
4. omoguciti slikanje sa igracima,
5. reklama, plakati po gradu, internet itd (sve naveo jeftina varijanta),
6. angazovati 5 studenata da operu stolice na kojima se sjedi,
7. pokazati projekt za buducnost recimo petogodisnji plan, sta se ocekuje i koja je obaveza navijaca,
8. zabraniti bacanje pirotehnike (bakljade, petarde i sl. sto jako kosta nas klub),
9. uspjesnost kluba (kupa takmicenje, Pl takmicenje, evropska takmicenja),
Mali milion stvari se moze srediti i to je korak naprijed, za vecinu smo mi direktno povezana a za ostale indirektno. sorry na pametovanju i gusenju teme :P

Elegant
Kontakt:

Re: RE: Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Elegant » 07 jul 2015, 11:49

Neandertalac je napisao/la:Imam osjecaj da bi par vas voljelo-zeljelo da se nista ne desi kako bi mogli kritikovati-pljuvati.
Samo cekajte ;)
Ja nisam taj, ali me bas interesuje sta je u pitanju oko "janjeta". Bilo bi mi drago da krene na bolje, nako ove dugogodisnje suše.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 07 jul 2015, 11:51

Elegant je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Imam osjecaj da bi par vas voljelo-zeljelo da se nista ne desi kako bi mogli kritikovati-pljuvati.
Samo cekajte ;)
Ja nisam taj, ali me bas interesuje sta je u pitanju oko "janjeta". Bilo bi mi drago da krene na bolje, nako ove dugogodisnje suše.
Generalni sponzor ;)
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 07 jul 2015, 11:54

Mladi ali i povremeni A reprezentativac Bosne i Hercegovine Riad Bajić predmet je interesovanja nekoliko klubova koji bi željeli angažovati napadača Željezničara od početka nove sezone. Iako na Grbavici šute o potencijalnim kupcima, informacije obično procure u javnost, pa se tako saznalo da je Maribor jedan od zainteresovanih klubova za kupovinu najboljeg strijelca iz protekle sezone BH Telecom Premijer lige. Pored Viola tu je još nekoliko destinacija koje su za sada samo predmet špekulacija. Ipak, malo ili gotovo nikako se pisalo o mogućem odlasku 21-godišnjeg napadača u Njemačku. Naime, prema pisanju nekoliko njemačkih medija, koji se pozivaju na izvore u našoj zemlji, veliki interes za Bajića pokazao je Kaiserslautern. Član 2. Bundeslige, koji je četiri puta osvajao šampionsku titulu uz dva pehara DFB Pokala, Bajića vidi kao moguće pojačanje na krilnoj poziciji, iako mladi reprezentativac već neko vrijeme ne igra na to mjestu. Navodno, tim koji sa klupe predvodi Kosta Runjaić nije jedini klub koji bi želio dovesti Željinog fudbalera. Pored Kaiserslauterna spominje se i novi bundesligaš Ingolstadt, te Union Berlin, još jedan član 2. Bundeslige. Kaiserslautern po svemu spada među njemačke fudbalske velika, bez obzira što igra u nižem rangu. Po broju osvojenih titula u Bundesligi nalaze se na osmom mjestu, a ispred njih su Bayern (25), Nürnberg (9), Borussia Dortmund (8), Schalke 04 (7), HSV (6), te Stuttgart i Borussia M'gladbach (5)

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/ino_fudbal/njemack ... ica/166650
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 07 jul 2015, 11:54

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

plavanacija
Kontakt:

Post Postao/la plavanacija » 07 jul 2015, 11:54

Najbolji strijelac PL BiH Njemački velikan sa četiri titule prvaka želi Riada Bajića Piše: D. Stambolić Danas, 11:11 Mladi ali i povremeni A reprezentativac Bosne i Hercegovine Riad Bajić predmet je interesovanja nekoliko klubova koji bi željeli angažovati napadača Željezničara od početka nove sezone. Iako na Grbavici šute o potencijalnim kupcima, informacije obično procure u javnost, pa se tako saznalo da je Maribor jedan od zainteresovanih klubova za kupovinu najboljeg strijelca iz protekle sezone BH Telecom Premijer lige. Pored Viola tu je još nekoliko destinacija koje su za sada samo predmet špekulacija. Ipak, malo ili gotovo nikako se pisalo o mogućem odlasku 21-godišnjeg napadača u Njemačku. Naime, prema pisanju nekoliko njemačkih medija, koji se pozivaju na izvore u našoj zemlji, veliki interes za Bajića pokazao je Kaiserslautern. Član 2. Bundeslige, koji je četiri puta osvajao šampionsku titulu uz dva pehara DFB Pokala, Bajića vidi kao moguće pojačanje na krilnoj poziciji, iako mladi reprezentativac već neko vrijeme ne igra na to mjestu. Navodno, tim koji sa klupe predvodi Kosta Runjaić nije jedini klub koji bi želio dovesti Željinog fudbalera. Pored Kaiserslauterna spominje se i novi bundesligaš Ingolstadt, te Union Berlin, još jedan član 2. Bundeslige. Kaiserslautern po svemu spada među njemačke fudbalske velika, bez obzira što igra u nižem rangu. Po broju osvojenih titula u Bundesligi nalaze se na osmom mjestu, a ispred njih su Bayern (25), Nürnberg (9), Borussia Dortmund (8), Schalke 04 (7), HSV (6), te Stuttgart i Borussia M'gladbach (5).

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/ino_fudbal/njemack ... ica/166650

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 07 jul 2015, 11:55

Virtu4l je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:@vitual e to je npr informacija koju bi u klubu trebali redovano davati ali i to je upitno. Stalo u kantonu. Federalna vlast otišla u neku stvar pa ne možemo dalje, ali kažem opet možda ima neki razlog zbog kojeg se šuti. Možda muntaju Koldžu i blizu su da postignu rješenje, a ti ga oblatiš da on koči i sve propadne zobg toga jer sujetni su ljudi ovdje pogotovo ovi funkcioneri a od njih zavisiš kako god okreneš. I zbog papira i zbog dijela love.
Prvi preduslov za svaku investiciju u nekretnine su riješeni vlasnički odnosi, nakon toga dolazi investitor pa tek onda Koldžo. Sve tri strane trebaju sarađivati da bi se takav projekat realizovao. Koldžo bi na kraju trebao ubrzati urbanizam, izmjene i dopune prostornog plana koje nekad znaju trajati predugo, a investitor nema vremena da čeka beskonačne javne rasprave i usvajanje istih.

Mi se nemamo zbog čega brinuti ako imamo riješeno pitanje vlasničkih odnosa, jer svaki vlasnik, pa i onaj najmanji sa 0,1% može zakočiti apsolutno sve i bez njegovog potpisa se ne može ići u realizaciju projekta. Čitam da su neki poslovni prostori u vlasništvu drugih subjekata, navodno Mars i Burek, i ako je to istina onda su i oni bitni faktori i bez njih ne može, a možda ih ima još.

Što se tiče samih investitora, mislim da na Arape ne možemo računati, jer oni vrlo rijetko investiraju u projekte u kojima nemaju većinsko vlasništvo. Oni rade u fazonu 'imam pare, ne pitam za cijenu, platim i moje je'.

Ovdje nema preskakanja i sve mora ići po standardnoj proceduri. Investitora ne možeš tražiti ako nisi riješio stavku sa početka mog posta.
Zbog stvari koje si nabroajo sam i napisao da bi informaciju trebali redovano davati, a onda sam dodao da je upitno jer možda nešto ne znamo. Naveo sam na kraju možda pogrešan primjer ali i taj primjer se može desiti u nekom kasnijem dijelu provedbe izgradnje stadiona. Na kraju krajeva već su raja ovdje pričala da je bilo zainteresovanih strana ali da ih je odbio prostorni plan bez kojeg ne možeš riješiti neke stvari, a prije toga niko neće dati pare da se riješe vlasnički odnosi, a mi trenutno nemamo da kupimo taj recimo Mars i BUrek pogotovo što bi oni garant lupili nerealne cijene. Znači to bi taj investitoar trebao otkupiti a on neće dok se plan ne pormijeni itd itd. Nadam se da smo se sad razumjeli.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 jul 2015, 11:56

http://fkzeljeznicar.ba/samo-zvanicne-t ... zir/15220/
Uprkos različitim medijskim špekulacijama koje se iznose u javnost bez prethodne provjere sa Klubom, FK Željezničar nije primio nijednu zvaničnu ponudu drugih klubova za nekog od naših igrača od početka ljetnog prelaznog roka.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 07 jul 2015, 12:08

Ova akcija cigla super stvar. Još da joj se ozbiljno pristupi i jedno 4000-5000 ljudi proprati.
Da je Hajduk i Dinamo u pitanju dosada zidine bile dignute

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jul 2015, 12:08

zaboljisportuBiH je napisao/la:Zbog stvari koje si nabroajo sam i napisao da bi informaciju trebali redovano davati, a onda sam dodao da je upitno jer možda nešto ne znamo. Naveo sam na kraju možda pogrešan primjer ali i taj primjer se može desiti u nekom kasnijem dijelu provedbe izgradnje stadiona. Na kraju krajeva već su raja ovdje pričala da je bilo zainteresovanih strana ali da ih je odbio prostorni plan bez kojeg ne možeš riješiti neke stvari, a prije toga niko neće dati pare da se riješe vlasnički odnosi, a mi trenutno nemamo da kupimo taj recimo Mars i BUrek pogotovo što bi oni garant lupili nerealne cijene. Znači to bi taj investitoar trebao otkupiti a on neće dok se plan ne pormijeni itd itd. Nadam se da smo se sad razumjeli.
Dao si ti dobar primjer, Koldžo će nam trebati, ali samo da ubrza neke procese. Međutim, moći ćemo i bez njega, samo bi možda trajalo malo duže.

Prostorni plan ne smije biti problem, on se veoma lako mijenja, jer nećemo mi mijenjati pravac saobraćajnice ili nešto veliko, moramo ostati unutar okvira parcele. Idejni projekat koji radi investitor mora biti u skladu sa urbanističko tehničkim uslovima, ali to je rutina. Sve to dolazi na kraju, prije toga mi moramo riješiti svoje repove.

Mars i ostali ne moraju biti problem, oni mogu dobiti svoje prostore i u novom objektu, to im čak mora biti i u interesu, jer će se promet u i oko stadiona debelo povećati, samim tim i njihov profit, kao što će se enormno povećati vrijednost tih poslovnih prostora. Može im se ponuditi i dodatna kvadratura i još mnogo pogodnosti, samo je potrebno malo dobre volje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 jul 2015, 12:13

ipe javi se na telefon, igraš se sa životom :mrgreen:

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 07 jul 2015, 12:13

Skoro zaboravih. Neko rece kako je Dogan otisao jer mu ne odgovara transparentnost.
Kakva laz i glupost!

UPRAVA NAPOLJE!

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 07 jul 2015, 12:17

Imamo janje, imamo akciju na fejsu, bilo bi lijepo da je svi podrzite. Sta je sljedece? Mogla bi ovo biti lijepa prica. :salut:
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 07 jul 2015, 12:21

plavanacija je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
plavanacija je napisao/la:mislim da treba sve dici na jedan veci nivo i posjeta da bude 7500-10000, mislim da je ovo moguce i realno..
Daj molim te objasni nam model kako da dođemo do te cifre, obzirom da kažeš da je moguće i realno.
2. nagradna igra,
7. pokazati projekt za buducnost recimo petogodisnji plan, sta se ocekuje i koja je obaveza navijaca,
8. zabraniti bacanje pirotehnike (bakljade, petarde i sl. sto jako kosta nas klub),
Mali milion stvari se moze srediti i to je korak naprijed, za vecinu smo mi direktno povezana a za ostale indirektno. sorry na pametovanju i gusenju teme :P
1. bez izgradnje stadiona i bez boljeg rada policije i tužilaštva ne može nikako. Jedino kroz tvoju tačku 8 koja je prošle sezone odlično funkcionisala samo nije kroz zabranu nego kroz dogovor (jer ne moežmo zabraniti), a i to je nekima smetalo u smislu što se direktor dogovara sa Zulićem i sl
2. nema šanse da to privuče više gledalaca na stadion
3. pozakonu piva se ne može točiti na sportskim terenima
4. to i sada možeš i mogao si i zimi
5. veći trošak nego dobit jer kod nas raja ne gleda plakate nego ih loži tvoja tačka 9. ili neka druga furka
6. ok ali ni to neće nešto sad puno povećati broj ljudi. Rijetki su kojima je to osnovni razlog za nedolazak. Imaš novine. Kao i tačka 2.
7. prezentiran na rošloj skupštini, možda nije petogodišnji, ali prezentirano je svašta nešto a i Greda je svašta nešto objasnio kroz intervju navijačima
8. već sam obasjnio
9. TOme se svi nadamo a klub radi na tome

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 07 jul 2015, 12:27

zaboljisportuBiH je napisao/la:@zaživot cijeli ja pričam o našem pomoćnom a ti o opštinskom. Ja ti kažem isto ovo što @virtual objašnjava. Imaš 100.000 i ulažeš u stvari koje su prioritetne. Prvo su to dugovi koje ako ne riješiš nemaš licence, drugi prioritet su stvari od kojih možeš imati povrat sredstava, zatim idu stvari kojima poboljšavaš uslove proizvodu ove firme a to su igrači i omladinski pogon, zatim uslovi svim uposlenicima koji opslužuju sve to, a na kraju ide čupanje trave, čišćenje stolica i sl. Sad kad uposlenici dobijaju platu možeš ih naterati da čiste. I wc na sjeveru je bio obnovljen pa se uništava. To je rupa bez dna i dok nemamo mogćnost da stavimo kamere da uhvatimo levata koji razbije šolju moramo se strpiti jer ćemo do besvjesti obnavljati wc zbgo idiota, a na drugoj strani ne ispatiš platu trojici igrača. Stadion kad se napravi, bojim se da će biti veći problem održavati ga. Ja bih ovaj sjever ostavio ovakav kakv jeste i od njega pravio gostujuću tribinu pa nek razbijaju levati. Ostavio bi im i prljave stolice i sve jer će koliko god mi to obnavljali opet levati razbiti, ali eto nadam se da će se do tada popraviti stanje sa policijom, a da će na novom stadionu biti nadzorne kamere itd itd. Nadam se shvataš poentu. Detalje naravno samo navodim kao primjer, a o svakom detalju se može posebna rasprava voditi.
razumijem o cemu govoris, poenta je jasna. prioriteti se znaju.
medjutim, trebamo se zapitati zasto imamo samo tih 100.000KM s pocetka tvoje price a ne vise od toga! ja govorim o tome.

propusti koje sam spomnuo ranije, su nas doveli do toga da danas prodamo, lupam, 3 hiljade godisnjih umjesto 8 hiljada. tu smo izgubili dodatnih cc 200.000 KM. ako se nesto ne promijeni za par godina necemo prodati ni te 3 hiljade.
pogledaj reklame na stadionu i vidi na sta one lice. zar je to odnos prema klijentu koji nam donosi novac? pogledaj ulaze na stadion i stolice na kojima publika sjedi. zar je to odnos prema navijacima koji nam donose novac?
pogledaj i taj obnovljeni pa devastirani keramicki WC. zar se tako pravi, ondosno obnavlja WC na stadionu, zar je to WC?
pogledaj na koji nacin se prodaju clanske, polugodisnje i godisnje karte? zar je to nacin na koji se obezbjedjuju sredstva?
sve dok se bude radilo na nacin da se zadovolji forma, a ne po JUSu mi realno necemo i ne mozemo naprijed. ako i bude neki iskorak, bice kratkog daha jer iza njega nece stajati ozbiljan sistem i planski rad nego stihija, sreca i milostinja.

nazalost, jos uvijek je lakse izvaditi licnu kartu nego kupiti godisnju kartu Zelje.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

droba
Kontakt:

Post Postao/la droba » 07 jul 2015, 12:29

Ubrzo jos lijepi vijesti, solidan igrac. :)

Neandertalac
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 07 jul 2015, 12:31

zaboljisportuBiH je napisao/la:
plavanacija je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la: Daj molim te objasni nam model kako da dođemo do te cifre, obzirom da kažeš da je moguće i realno.
2. nagradna igra,
1. bez izgradnje stadiona i bez boljeg rada policije i tužilaštva ne može nikako. Jedino kroz tvoju tačku 8 koja je prošle sezone odlično funkcionisala samo nije kroz zabranu nego kroz dogovor (jer ne moežmo zabraniti), a i to je nekima smetalo u smislu što se direktor dogovara sa Zulićem i sl
2. nema šanse da to privuče više gledalaca na stadion
3. pozakonu piva se ne može točiti na sportskim terenima
4. to i sada možeš i mogao si i zimi
5. veći trošak nego dobit jer kod nas raja ne gleda plakate nego ih loži tvoja tačka 9. ili neka druga furka
6. ok ali ni to neće nešto sad puno povećati broj ljudi. Rijetki su kojima je to osnovni razlog za nedolazak. Imaš novine. Kao i tačka 2.
7. prezentiran na rošloj skupštini, možda nije petogodišnji, ali prezentirano je svašta nešto a i Greda je svašta nešto objasnio kroz intervju navijačima
8. već sam obasjnio
9. TOme se svi nadamo a klub radi na tome
1- Dici krov na zapadu.
2- Funkcionalni toaleti.
3- Betonirati jug+jugozapad.
4- Natkriti jug, nista spektakularno, konstrukcija + lim, ili sta vec ide-moze.

Investicija od max 100 milja km, ugrubo. Vrijeme potrebno za zavrsetak 15 dana!
Dobit visestruka.
Naravno ovo za pocetak, nista pretjerano ili preskupo, pa kada se stvore uslovi praviti dio po dio po potrebnim standardima.

Ps. Naravno ja sve ovo pricam kao laik, koliko je moguce, izvodivo, potrebno znaju strucniji i upuceniji, ali misljenja sam, bolje ista nego nista.

UPRAVA NAPOLJE!

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 07 jul 2015, 12:33

Ja moram da pohvalim rad zvanične stranice našeg kluba, samo neka ovako nastave :thumbup:

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 07 jul 2015, 12:39

Ovo s jugom i limom si se bas preracunao.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.