FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Rooney88
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Rooney88 » 08 jul 2015, 18:34

DzoleZeljo je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la:Stanic? Baljic? Mihajlovic? :lol: Jel` se zajebajes ti ?

Jedini nacin u koji se mozes 100% pouzdati je da okupis dobar tim ljudi, ova uprava je to u mojim ocima. Onda oni kroz svoje kanale nadju dobre investitore i onda ono najvaznije. DAJU DOBRU PONUDU, nece niko nista dzaba. Mora on zaraditi i hoce da zaradi i to je samo moderni biznis, ako je ikada i bio drugaciji doduse. Dakle, dovuces investitore i grade tribinu. Ove opcije navijaci, cigle, donacije i legende su gluposti da se jezim na pomen takvih stvari. One zvuce lijepo, kao iz bajke a takve stvari su obicno i opasne, odvracaju pozornost od teskog puta ka uspjehu. Ova uprava samo nek` nastavi raditi ovako kao do sada i ja se za buducnost ne plasim. Investitori ce se naci, lova takodjer a onda je samo do nas samih, nadam se da smo taj most davno srusili.
Slika je samo asocijacija.. ;) Ne svataj bukvalno stvari...
Kao i moja reakcija na imena, post se samo ostro protivi slicnoj ideji, to je sve. Tj. ne protivi koliko govori da nije realna i da je djecija.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

abuzenze
Kontakt:

Post Postao/la abuzenze » 08 jul 2015, 18:53

Ima li sutra prenosa utakmice?

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 08 jul 2015, 18:59

ne.

IvicaOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvicaOsim » 08 jul 2015, 19:20

- Iskren da budem, ne sviđa mi se što će biti odlazaka, ali poštujem politiku kluba. Vidjet ćemo u narednim danima šta će sve biti, ali svakako, ako bude odlazaka, bit će i dolazaka da popune praznine. Nama i s ovakvim timom nedostaju dva igrača - zaključio je Odović.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 08 jul 2015, 19:22

to je od prekjuče :mrgreen:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 jul 2015, 19:28

Ako Bajic i Memija ostanu nakon europe to je odlicno za nas !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 08 jul 2015, 19:37

Antolovic ide poslije evrope.
KHAJ PRICE

manijakdokraja
Kontakt:

Post Postao/la manijakdokraja » 08 jul 2015, 19:37

Jesi pegla aldine vise
Mirza Raščić Manijak do kraja !

Katakomba is back !

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 08 jul 2015, 19:37

Odlični lijevi bek Josip Kvesić bi ovog ljeta nakon četiri sezone mogao napustiti Željezničar.
Prema pisanju turskih medija ovog 24-godišnjaka će u sutrašnjem meču protiv Balzana na Koševu posmatrati pomoćni trener Antalyaspora Gokhan Kilavuz.

Ambiciozni turski klub je dogovorio lične uslove sa Kvesićem, a Gokhan želi da se na licu mjesta uvjeri u kvalitete lijevog beka sarajevskih Plavih nakon čega će biti donijeta konačna odluka.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 08 jul 2015, 19:38

Pa da i ode ima Vedran
Zeljeznicar! 1921 !

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 08 jul 2015, 19:40

DzoleZeljo je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la:Stanic? Baljic? Mihajlovic? :lol: Jel` se zajebajes ti ?

Jedini nacin u koji se mozes 100% pouzdati je da okupis dobar tim ljudi, ova uprava je to u mojim ocima. Onda oni kroz svoje kanale nadju dobre investitore i onda ono najvaznije. DAJU DOBRU PONUDU, nece niko nista dzaba. Mora on zaraditi i hoce da zaradi i to je samo moderni biznis, ako je ikada i bio drugaciji doduse. Dakle, dovuces investitore i grade tribinu. Ove opcije navijaci, cigle, donacije i legende su gluposti da se jezim na pomen takvih stvari. One zvuce lijepo, kao iz bajke a takve stvari su obicno i opasne, odvracaju pozornost od teskog puta ka uspjehu. Ova uprava samo nek` nastavi raditi ovako kao do sada i ja se za buducnost ne plasim. Investitori ce se naci, lova takodjer a onda je samo do nas samih, nadam se da smo taj most davno srusili.
Ne slazem se djelimicno. Pricati treba pa kakva god da je prica, ovo se treba Vise pomaknuti sa mrtve tocke. Ne da se prica dva, tri dana, pa opet zatisje, vec da se stalno prica, jer bez toga buducnosti nema pa neko slagao sa mnom ili ne, to je cinjenica. A druga cinjenica je KAMP koji ti daje status profesionalnog kluba.

Slazem se da bi pojedine stvari nas sklonile sa teskog kolosijeka uspijeha, ali polako, ako je to jedino rijesenje, necemo sigurno cekati neko drugo. Bar ja tako mislim. Uzmi ono sto ti se trenutnu nudi, a vjerujem da bi se tu slozio sa mnom?

Investitora nece biti ako se ne pomjerimo sa mrtve tocke, jer gledaj a znas ti dobro, imas mnogo postova, nisi "levat" neki, KAPITALIZAN = IDI TRAZI POSAO (Klienta, investitora, itd), dok sa druge strane, SOCIJALIZAM = CEKAJ DA SE NESTO DOGODI, POKRENE!

Izgleda sa smo konacno uspjeli svatiti znacenje ovih rijeci.... :) ;)
Pricati naravno treba, nek` se tema drzi i nek` bude bliska svima a raditi se MORA uporedo.

Uzmi ono sto ti se trenutno nudi? Ne znam bas. Imas klubova koji su nakon gradnje tribine ili stadiona zapali u totalni ambis iz kojeg se nikada nece izvuci. Ne treba uzeti daj sta dash ponudu pa cemo o problemima koje ista u buducnosti moze stvoriti raspravljati kada dodje vrijeme za to. Prvo sto trebamo izbiti iz glave je ovu gradnju tribine/stadiona iz ljubavi, to je jedina prica koja meni smeta. Kao, ajde da galamimo na Dzeku i CO pa da nam oni daju para jer MI SMO ZELJINI ZELJO JE NAS a i njihova krv je plava, sve to kroz megafon, raja klice, Sljivka za predsjednika, nice nova Grbavica... To su fantazije prijatelju, filmovi i bajke a nama najmanje sada trebaju iluzije. Dakle, investitor (XY) zeli uloziti onda kada vidi priliku da i on zaradi vise. Niko nece ulagati ako mu ne stavis na stol ponudu po kojoj ce i on biti dobar dobru cifru nakon sto udje u projekt. Tu se jednostavno ne smijemo izgubiti, to je moderni biznis i te pregovore bi prepustio timu strucnih ljudi bez Gredica (ne vjerujem da bi on tu mogao isposlovati dobar ugovor po nas, ne kazem da sam protiv njega) a ako te investitori tu naguze onda mozes biti u debelom problemu ali to je vec za ljude koji taj posao rade u klubu, ne za nas koji nemamo uvid u tacne detalje pregovora.

Naravno, s tobom se apsolutno slazem da invesitor nece doci ako ga ti sam ne dovedes, to je to pomjeranje s mrtve tacke ako mislimo na isto? Nece ga privuci ni komentari na drustvenim mrezama ni cigle pred Grbavicom nego ljudi u klubu koji mu stave na stol dobru ponudu.
R.I.P

MIRZA RASCIC

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 08 jul 2015, 19:40

Stanite malo...

Dakle, upitni ostanci su kod sljedecic igraca (poslije Evrope):

1. Bajic (Slo ili Ger);
2. Kvesic (Fra ili Tur);
3. Memija (Hr), i
4. Antolovic (?)

jbg, mislim, ako odu ovi, svi iz prvih jedanaest, mi smo onda u jos vecemom ***** nego sto smo bili, ako cete iskreno...

@Rooney88 - Sada se apsolutno slazem sa tobom u svakom segmentu tvog posta. :) ;)
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 08 jul 2015, 19:43, ukupno mijenjano 1 put.

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 08 jul 2015, 19:42

Jasno je da je najveca zelja svih nas taj stadion ili bar istocna tribina, mada mislim da bi nam bile potrebne minimum dvije funkcionalne tribine.

Ono sto ja mislim da je najlakse za sprovesti i najprimamljivije, a uz to i najisplatnije za sve,
je da ukoliko dodje do izgradnje istoka ili zapada,
da klub ponudi DOZIVOTNE karte i stolicu na stadionu sa tvojim imenom (naravno stolicu koju bi sam izabrao gdje inace ces sjediti)
cijena neka bude 1000KM
ipak je to dozivotna karta, a i sama pomisao na to koliko bi pomogao klubu, i zauzvrat bi realno dobio vise nego sto si platio ako je koristis bar 10god, plus imas svoje ime ugravirano negdje na stadionu.
Ja bih to kupio ako ikako bi bio u mogucnosti(nisam dobrostojeci), znam jos par ljudi koji bi, uglavnom dobrostojeci ljudi, sa dobrim primanjima ali nisu bogati, koji vole Zelju, svake godine kupuju godisnje,dres i majcu..,

Stvar je u tome sto je vrlo malo ljudi potrebno da se stvar isplati, neka 100 nas kupi dozivotnu kartu, to je 100 000KM,
a plus znamo svi da lokalne gazde kafica, prodavnica, firmi, te malo vidjeniji i ljudi po Sarajevu nebi odolili toj privilegiji da imaju dozivotnu kartu i ugravirano ime, a ima tu i bivsih igraca, uopslenika itd. mislim i ne samo oni vec i ostali koji bilo kako to mogu sebi priustiti.
Cifre su ogromne, Zeljin ulog je minimalan.
Gubitak je minoran, znaci minus od 100-500 godisnjih ulaznica u narednim godinama, a potencijalni profit je ogroman...
Ne znam, mislim da je ideja dobra...

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 08 jul 2015, 19:46

Za Kvesica cemo dobiti [email protected] eura. Antolovic oko 70.000 eura
KHAJ PRICE

DANDY
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la DANDY » 08 jul 2015, 19:48

DzoleZeljo je napisao/la:Stanite malo...

1. Bajic (Slo ili Ger);
2. Kvesic (Fra ili Tur);
3. Memija (Hr), i
4. Antolovic (?)

jbg, mislim, ako odu ovi, svi iz prvih jedanaest, mi smo onda u jos vecemom ***** nego sto smo bili, ako cete iskreno...

@Rooney88 - Sada se apsolutno slazem sa tobom u svakom segmentu tvog posta. :) ;)
Niko ne ide jer nema zvanicne ponude prema klubu.I a Kvesom je ista stvar dolazi covjek da ga gleda i tek poslije slijede pregovori.

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 08 jul 2015, 19:48

Ako Memija nastavi pruzati igre kao prosle sezone, a ne vidim razlog zbog kojeg bi slabiji bio onda je realno ocekivati njegov poziv u A repku jer svi znamo kako na toj poziciji stojimo.Izuzev veterana Mujdze nemamo pristojnog beka tako da Memija je realna opcija ako oni iz repke budu imali sluha barem malo. Price oko stadiona prezvakane, samo se vrtite u krug. Prosjek bez derbija jedva 3000 ljudi i raja raspravlja o milionskim prijektima koje bi navijaci finansirali :roll: Sutra svi na groblje, svi se uclanite i dosta od nas.
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

BlueIsTheColor
Kontakt:

Post Postao/la BlueIsTheColor » 08 jul 2015, 19:49

Elegant je napisao/la:25. godina od rata se nije skupilo za jednu tribinu, a navijaci treba da od usta odvajaju za stadion ili jednu tribinu.

Zalosno sta se sve predlaze.
Pa sta sad? Ne treba ni narednih 25 godina nista da se desi? Klub jedva sastavlja kraj s krajem da dobije licencu, da radi, da isplacuje sta se treba isplacivat i tesko da ce imati 5-10 miliona za izgradnju tribine... Sto je zalosno? ti ako mislis da ne treba da das, nemoj ni dat i zivio... jeste, odvajanje od usta je sigurno 2-3, pa i 5 KM koje vjerovatno i ti, kao i 80% ljudi dnevno portosi na kafu, cigare, kladionicu... sta je problem ako navijaci zele da pomognu? Pa sta bi ti uradio da ti je kuca ne daj Boze ostecena il nesto slicno? isao bi da je renoviras i opravis makar onoliko koliko je dovoljno da ne dovodi u opasnost tebe i tvoje ukucane... tako i mi zelimo sa nasom Grbavicom... To je nasa druga kuca i bolno je da ne mozemo da odigramo Europu na njoj vec trebamo da zavisimo od raznoraznih pjevaca i drugih likova, treba da molimo nekog pored svoje kuce... Grbavica je nasa druga kuca i svi mi zelimo da pomognemo i da ne gledamo sta su drugi uradili i da se inatimo ljudima iz kluba, kao zar mi "sirotinja" da pravimo stadion... oni eto kao nece... moze se probati sa akcijom, sto da ne? a ti ako ne zelis da das, nema veze... nemoj ni davati, ali nemoj ni osudjivati ljude koji bi dali i puno vise od tih 2-5 KM da se pravi tribina... ima tu mnostvo nacina da se pokusaju namaknut pare, treba samo dobra priprema, dobra akcija, sposobni ljudi i nikad ne znas gdje mozes zavrsit...
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

arena
Kontakt:

Post Postao/la arena » 08 jul 2015, 19:49

moj prijedlog je pare ako se proda Džeko u romu uložiti u izgradnju istoka do zadnjeg feninga.Sad će neko reći od čega će klub živjeti?Od čega će klub živjeti ako se ne proda

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 08 jul 2015, 19:50

DzoleZeljo je napisao/la:Stanite malo...

1. Bajic (Slo ili Ger);
2. Kvesic (Fra ili Tur);
3. Memija (Hr), i
4. Antolovic (?)

Ma za nabrojane postoji interes koji je konkretan jedino u slucaju Kvesica, nesto jaci kontakti i razgovori postoje i oko Bajica ali je i to daleko od realizacije. Memija vjerovatno ostaje.
R.I.P

MIRZA RASCIC

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 08 jul 2015, 19:51

arena je napisao/la:moj prijedlog je pare ako se proda Džeko u romu uložiti u izgradnju istoka do zadnjeg feninga.Sad će neko reći od čega će klub živjeti?Od čega će klub živjeti ako se ne proda
Sace netko dodati, te pare su vec potrosene... kuknjava

@Rooney88 - To je dobro cuti onda...

Kako raja ovdje kuka i pise, covjek stegne dojam da onda nismo nista spektakularno postigli ovim dovodenjima, osim sto smo rupe popunili ako ovi odu..
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 08 jul 2015, 19:52, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Napaceni87, Orvel, perodeformero i 79 gostiju.