SP 2018. u Rusiji - UEFA kvalifikacije
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: SP 2018. u Rusiji - UEFA kvalifikacije
"Treba se uzeti u obzir da je UEFA zatražila da Engleska, Francuska, Njemačka, Italija, Španija i Nizozemska budu uvršteni u grupu koja sadrži šest reprezentacija"
Zbog ovoga, postoji 57,14% da će Italija i Francuska (jer su u drugoj jakosnoj grupi) završiti u grupi sa Engleskom, Njemačkom, Španijom ili Nizozemskom (koji su u prvoj jakosnoj grupi). To podrazumjeva da je veca šansa da će biti barem jedna grupa smrti nego da je ne bude.
Na drugu ruku, svi ostali nosioci (prva jakosna grupa), naime Hrvatska, Wales, Portugal, Rumunija i Belgija sanjaju da budu izvučeni u grupu sa pet reprezentacija jer to podrazumjeva da ne mogu se susresti niti sa Italijom ni Francuskom. Znaci one dvije grupe od po pet reprezentacija sigurno nece imati Englesku, Francusku, Njemacku, Italiju, Španiju i Nizozemsku.
Rusija će najvjerovatnije biti uvrštena u jednu od te dvije grupe sa po pet reprezentacija kao virtuelna reprezentacija kako bi reprezentacija koja je trebala imati slobodan termin igrala prijateljsku sa njima. Sta ce biti uradjeno sa jos jednom tom grupom od pet reprezentacija, ne znam no sasvim je moguce da samo je ostave takvu te da reprezentacija koja ima slobodan termin sama zakazuje prijateljsku utakmicu.
Zbog ovoga, postoji 57,14% da će Italija i Francuska (jer su u drugoj jakosnoj grupi) završiti u grupi sa Engleskom, Njemačkom, Španijom ili Nizozemskom (koji su u prvoj jakosnoj grupi). To podrazumjeva da je veca šansa da će biti barem jedna grupa smrti nego da je ne bude.
Na drugu ruku, svi ostali nosioci (prva jakosna grupa), naime Hrvatska, Wales, Portugal, Rumunija i Belgija sanjaju da budu izvučeni u grupu sa pet reprezentacija jer to podrazumjeva da ne mogu se susresti niti sa Italijom ni Francuskom. Znaci one dvije grupe od po pet reprezentacija sigurno nece imati Englesku, Francusku, Njemacku, Italiju, Španiju i Nizozemsku.
Rusija će najvjerovatnije biti uvrštena u jednu od te dvije grupe sa po pet reprezentacija kao virtuelna reprezentacija kako bi reprezentacija koja je trebala imati slobodan termin igrala prijateljsku sa njima. Sta ce biti uradjeno sa jos jednom tom grupom od pet reprezentacija, ne znam no sasvim je moguce da samo je ostave takvu te da reprezentacija koja ima slobodan termin sama zakazuje prijateljsku utakmicu.
mah, opet ćemo imat' dobru grupu, kao i za SP, odnosno EP, samo je pitanje da l' ćemo šta napravit'?
SP smo usrali, na dobrom smo putu da useremo i plasman na EP ..
SP smo usrali, na dobrom smo putu da useremo i plasman na EP ..
Kakvu smo samo sansu imali da povezemo 3 prvenstva i to nesto napravit na njima. Yebem ti Safete sve. 

Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Cuj da uvezemo 3 prvenstva jos da nesto uradimo. E i ti ga mozes pretjerivati. Sa kim bolan ? Sa klupasima? Ne znam za EP da li cemo ici , imamo sanse preko baraza , ali Rusiju necemo vidjeti kakva god grupa bude. Ova generacija se odavno pocela raspadati. Pa nama i dalje igrac od 34 godine u odbrani neprikosnoven. Da ne nabrajam stanje igraca koji su nas nosili u kvalifikacijama za SP. Mi smo mali i skontajte to vise jednom .Cartman je napisao/la:Kakvu smo samo sansu imali da povezemo 3 prvenstva i to nesto napravit na njima. Yebem ti Safete sve.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
-
Idemo na SP, ako ne otjeraju Mesu, s njim imamo vise nego realne sanse.
Mi smo od Nigerije imali duplo bolju ekipu, a Papke je opet izgubio od njih. Hvala mu na tome. Koliko bolju ekipu imamo od jednog Izraela ili Kipra ne vrijedi ni spominjat, ali je i to zayebao. Sada nas Mesa mora vadit iz govana. Da smo normalno odradili ove kvalifikacije vrlo moguce da bi bili i u prvom sesiru ovdje.emir79 je napisao/la:Cuj da uvezemo 3 prvenstva jos da nesto uradimo. E i ti ga mozes pretjerivati. Sa kim bolan ? Sa klupasima? Ne znam za EP da li cemo ici , imamo sanse preko baraza , ali Rusiju necemo vidjeti kakva god grupa bude. Ova generacija se odavno pocela raspadati. Pa nama i dalje igrac od 34 godine u odbrani neprikosnoven. Da ne nabrajam stanje igraca koji su nas nosili u kvalifikacijama za SP. Mi smo mali i skontajte to vise jednom .Cartman je napisao/la:Kakvu smo samo sansu imali da povezemo 3 prvenstva i to nesto napravit na njima. Yebem ti Safete sve.
Na SP smo mogli i morali smo više. Kvalitetniji smo od Nigerije. Žali Bože postavke, formacije, ofsajda i stative one. Ko zna šta bi onda bilo. Imamo onako pristojne šanse za baraž i eventualni plasman na EP. Naš broj navijača će biti ogroman, tako da i tamo bih se nadao velikom uspjehu i prolasku grupne faze.emir79 je napisao/la: Cuj da uvezemo 3 prvenstva jos da nesto uradimo. E i ti ga mozes pretjerivati. Sa kim bolan ? Sa klupasima? Ne znam za EP da li cemo ici , imamo sanse preko baraza , ali Rusiju necemo vidjeti kakva god grupa bude. Ova generacija se odavno pocela raspadati. Pa nama i dalje igrac od 34 godine u odbrani neprikosnoven. Da ne nabrajam stanje igraca koji su nas nosili u kvalifikacijama za SP. Mi smo mali i skontajte to vise jednom .
Što se tiče Rusije, to je podaleko da ipak se da neki komentar.
Možda jesmo mali po površini i svemu, ali imamo izuzetne igrače i osobe u ekipi. Kvalitet imamo, ne vrhunski, da se nosimo rame uz rame sa Njemačkom, Argentinom i takvima, ali za plasmane na velika takmičenja itetkako imamo pravo da se nadamo. Možda više subjektivno nego objektivno, ali imam pravo i očekivati da uradimo nešto ne velikim takmičenjima. Nisu nam igrači iz treće vatikanske lige, niti su kakvi amateri.
Zasto bi neko tjerao Mesu. Nema potrebe , on ce biti i sledjeci ciklus to je 100%.SjeverniVjetar je napisao/la:Idemo na SP, ako ne otjeraju Mesu, s njim imamo vise nego realne sanse.
Nije do Mese o ovome sto ja pisem. Radi se o igracima , a mi sa ovakim igracima koji imaju nikakav status u klubovima ne mozemo na SP. Da su oni mladji pa hajdi , ali ulaze i u godine jos ne igraju.
@ Cartman
Pretjerujes i tvoji komentari sa realnoscu nemaju veze. Da Dzeki ne ponistise gol , ili da Dzeko iskoristi 3 mrtva zicera , malo sutra bi ti ovako danas pisao.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Da nas je Ciro vodio protiv Nigerije izgubili tu utakmicu nebi i to sam 1000% siguran. Kako bi samo on momke motivisao da daju zadnju atom snage za svoj narod i zemlju. Igraci bi letjeli po terenu kao i Hrvatska na SP98. Ciro je tada udario temelje HR reprezentacija koji traju jos i danas i te kako isto tako udario je i temelje nase selekcije koju je Pape preuzeo i osim plasmana na SP sve drugo je kiksao. Steta nepopravljiva osim ako nas Mesa sada ne izvuce iz provalije. Sretno Mesa

Ovo je jako diskutabilno. Ćiro je mač sa dvije oštrice. Od svog tog naboja, euforije, mi bi mogli doživjeti krah i osramotiti se.Ajax je napisao/la:Da nas je Ciro vodio protiv Nigerije izgubili tu utakmicu nebi. Kako bi samo on momke motivisao da daju zadnju atom snage za svoj narod. Igraci bi letjeli po terenu kao i Hrvatska na SP98. Ciro je tada udario temelje HR reprezentacija koji traju jos i danas i te kako isto tako udario je i temelje nase selekcije koju je Pape preuzeo i osim plasmana na SP sve drugo je kiksao. Steta nepovratna.
Nekad je dobro tako raditi, a nekad Pape je imao pravo kada je smirivao situaciju i imao drugačiji pristup.
Ali ono u čemu se slažem jeste da bi totalno drugačiji pristup utakmici bio.
On moze biti mac sa dvije ostrice u kvalifikacijama da se zakaci sa nekim igracem/igracima eventualno i tako izgubimo igraca. Samo sto se tice SP e tu je on bas maher i dolazi na svoj teren a i igracima je to veliko zivotno iskustvo i nebi dovodili njegov autoritet u pitanje. Kako bi ih samo motivisao i napunio samopouzdanjem da niko nije bolji od njih to je cudo jedno. A gore nego sto je bilo protiv Nigerije tesko da bi ispalo pa sve da nas je Nikola Nikic vodio.HariTz je napisao/la:Ovo je jako diskutabilno. Ćiro je mač sa dvije oštrice. Od svog tog naboja, euforije, mi bi mogli doživjeti krah i osramotiti se.
Nekad je dobro tako raditi, a nekad Pape je imao pravo kada je smirivao situaciju i imao drugačiji pristup.
Ali ono u čemu se slažem jeste da bi totalno drugačiji pristup utakmici bio.
Stanovnistvo je ovdje mnogo bitnije nego povrsina. Ako gledamo po broju stanovnika, Urugvaj je tu neprikosnoven jer sa nekih 3,5 miliona stanovnika na citavoj planeti stvaraju onakve rezultate. Bošnjaka ima oko 2,5 do 3 miliona na planeti, BiH ima oko 3,2 do 3,5 miliona stanovnika u svojim granicama dok ljudi koji poticu iz BiH se pretpostavlja da ima oko 6-7 miliona diljem planete.HariTz je napisao/la: Možda jesmo mali po površini i svemu
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Bespotrebno se ide u ot, i bespotrebno se uvlacimo u raspravu koja je vec odavno raspravljena. Naravno da je bilo i drugih faktora koji su uticali da podbacimo na SP-u i da umalo upropastimo kvale, ali ubjedljivo najveci krivac je Safet Susic, zbog poteza prije i u toku utakmica. Pa, zar to da je na birou vise od pola godine najveci dokaz za to? Treniras ekipu na SP-u a onda ne mozes da nadjes posao pa makar u Turskoj, Grckoj...? Pa, nisu svi budale kao ovi nasi magarci u Savezu sto su mu produzili ugovor.
Neznam sta je gore, izgubiti pickas.o ili izgubiti euforicno. U oba slucaja broji se samo cinjenica da smo izgubili. Dojam se racuna samo u umjetnickom klizanju.Ajax je napisao/la:Da nas je Ciro vodio protiv Nigerije izgubili tu utakmicu nebi i to sam 1000% siguran. Kako bi samo on momke motivisao da daju zadnju atom snage za svoj narod i zemlju. Igraci bi letjeli po terenu kao i Hrvatska na SP98. Ciro je tada udario temelje HR reprezentacija koji traju jos i danas i te kako isto tako udario je i temelje nase selekcije koju je Pape preuzeo i osim plasmana na SP sve drugo je kiksao. Steta nepopravljiva osim ako nas Mesa sada ne izvuce iz provalije. Sretno Mesa![]()
Odkud tebi da bi izgubili euforicno. Naravno da je bolje motivisano uci u utakmicu. To je sto se tice motiva za sta ne postoji bolji selektora od njega i to se zna. Covjek je uostalom bio treci selektor svijeta. A sto se tice taktike sigurno nebi gurnuo Spahu koji prije toga nije trenirao par dana da pokriva dvije pozicije sto je neshvatljiv potez. Tako da osim motivacija i taktika bi bilo sigurno puno bolja. Euforija je bas ono sto treba manjim selekcijama posebno balkanskim samo trebas znati kako da igrace motivises i do koje granice. A Ciro je sto se toga tice doktor. Mislim da bi i Mesa napravio bolji posao protiv Nigerije. Sto se tice Argentine tu je Pape izveo odlican tim kao i taktiku i nebi ni drugi puno vise tu uradili. Trebao je samo da nastavi da igra na isti nacin.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 09 jul 2015, 19:46, ukupno mijenjano 1 put.
varaš se... kada gineš, bolje sa stilom
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Ucinak BiH i Hrvatske na SP-u je bio neprihvatljiv u svakom pogledu. Mi smo imali ekipu za osminu finala (naletili bi na Francusku koja bi nas izbacila), a oni mozda cak i za cetvrtfinale. A ispali bez ispaljenog metka.
Balkan je takticki najgora regija u svijetu. Cak su nas Afrikanci izdominirali po tom pitanju.

Balkan je takticki najgora regija u svijetu. Cak su nas Afrikanci izdominirali po tom pitanju.

- SlevinKelevra
- Kontakt:
Mozda je jadno reci, ali sad mi je krivo sto nismo izgubili/remizirali protiv Irana. Ta pobjeda jeste historijska, ali od nje nismo nista imali. S druge strane, ostavila je Safeta na klupi i nanijela nam stetu cije posljedice mozemo osjecati godinama.Cartman je napisao/la:Ucinak BiH i Hrvatske na SP-u je bio neprihvatljiv u svakom pogledu. Mi smo imali ekipu za osminu finala (naletili bi na Francusku koja bi nas izbacila), a oni mozda cak i za cetvrtfinale. A ispali bez ispaljenog metka.![]()
Upravo tako.SlevinKelevra je napisao/la:Mozda je jadno reci, ali sad mi je krivo sto nismo izgubili/remizirali protiv Irana. Ta pobjeda jeste historijska, ali od nje nismo nista imali. S druge strane, ostavila je Safeta na klupi i nanijela nam stetu cije posljedice mozemo osjecati godinama.Cartman je napisao/la:Ucinak BiH i Hrvatske na SP-u je bio neprihvatljiv u svakom pogledu. Mi smo imali ekipu za osminu finala (naletili bi na Francusku koja bi nas izbacila), a oni mozda cak i za cetvrtfinale. A ispali bez ispaljenog metka.![]()
Sve zavisi ko te vodi! Ako su selektori cirkusanti i poltroni saveza, onda obicno imas blamaze od rezultata!Cartman je napisao/la:
Medjutum, ako ekipu selektira i vodi dobar, ambiciozan i moderan strucnjak kao sto je 1 Paunovic, onda za rezultat imas takticki savrseno postavljen tim i prvaka svijeta, pa taman i u U20 kategoriji...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.