Ako se dobro sjecam iste te godine je i Newcastle dosao do cetvrtfinala lige prvaka, tj. bas one godine kad smo igrali sa njimaŽeljovac je napisao/la:Dario Silva, Urugvajac. Govorio kako će doći sa šljemom jer je u Bosni rattanzla je napisao/la:Kad smo kod Malage, kako se zvao onaj njihov plavokosi napadač, blanširani, pravo je lud bio. Čini mi se da je upravo on imao saobraćajnu nesreću i ostao bez nogu ili tako nešto?
Deli Valdez nije, on nam je zabio iz penala i izbacio nas.. Joj zamisli ti to, sa jednom Malagom igramo egal.
Sjećam se izjave njihovog trenera tad, kao boji se grotla Koševa, buke koju prave Željini navijači. Hoćemo još!![]()
Kajtaz pogodio stativu protiv nadigrane Malage na Koševu i izbace nas iz penala. Na kraju su ispali iz četvrtfinala na penale. Još u kup UEFA došli preko Intertota, a mi k'o gospoda iz Lige šampiona![]()
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ja se sjećam samo da je imao crnu kosu na razdiljak i da je igrao stopera. Mislim da bih ga prepoznao. Sa žutim Burekom u paru. Pa onda kasnije došao Mulalić da igra libera, čini mi se nakon neprikosnovenog Hurića. Edis tad im'o dužu zalizanu kosu i odmah bio odličan.nikad_izvini je napisao/la:Kad smo već kod bivših igrača, jel se neko sjeća Edina Kunića i njegovog doprinosa Želji kad je bilo najteže ?
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
Hahahah, vrlo moguće, onaj Troglav iz Livna, što je njanje znao mlatnut nasred Hadisona.nikad_izvini je napisao/la:Mislim da je ekipa bila Troglavtanzla je napisao/la:Odakle je došao Mudrinić kod nas? Jel' iz Širokog? Ja se sjećam neke kup utakmice protiv te neke Denisove ekipe (ne sjećam se koja), i mi riješili tekmu već rutinski, kao i većinu u to vrijeme, i zabi ga Mudrinić za njih i zaleti se prema sjeveru provocirajući navijače. I zaleti se neki lola za njim, nije potrčao 5 metara, već na njemu gomila redara. Žao mi ga bilo.19TM87 je napisao/la:i denis mudrinic je kolko se sjecam pred kraj utakmice na kosevu, proti malage naravno imo jednu 100% sancu...ali i on je bio lik za sebe, ja mislim jedan od najgrubljih igraca zelje
Nikad mi taj Mudrinić nije bio drag.
Tad su svi igrači lige sanjali da igraju u Želji.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
- nikad_izvini
- Kontakt:
Ako me sjećanje dobro služi Troglav je dobio njanje na Koševu a onda smo ih mi dovršili rutinski kad su se sudarali. U toj ekipi Troglava su igrali men se čini Mudrinić i jedan lik koji je ubio njanje al ne mogu da mu se sjetim imena da me ubiješ 
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
Ja mislim da su te sezone od nas i od Troglava primili ukupno 6 komada na Hadisonunikad_izvini je napisao/la:Ako me sjećanje dobro služi Troglav je dobio njanje na Koševu a onda smo ih mi dovršili rutinski kad su se sudarali. U toj ekipi Troglava su igrali men se čini Mudrinić i jedan lik koji je ubio njanje al ne mogu da mu se sjetim imena da me ubiješ
A jes' bilo tih instant ekipa u PL, pola ih više ne postoji ja vjerujem.
Zadnja izmjena: tanzla, dana/u 28 apr 2010, 01:42, ukupno mijenjano 1 put.
nemoj da skrecemo sa teme ali kad rece troglav pobjedio njanje...ne mogu da se sjetim koji je bio tu rezultat, ali znam da je troglav zabio 3 komada na toj utakmici i da je bila zajebancije kasnije, sta bi bilo da je dosapo petoglav hahahahahahahanikad_izvini je napisao/la:Ako me sjećanje dobro služi Troglav je dobio njanje na Koševu a onda smo ih mi dovršili rutinski kad su se sudarali. U toj ekipi Troglava su igrali men se čini Mudrinić i jedan lik koji je ubio njanje al ne mogu da mu se sjetim imena da me ubiješ
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
- nikad_izvini
- Kontakt:
Tad su i oni bili "konkurenti za titulu"tanzla je napisao/la:Ja mislim da su te sezone od nas i od Troglava primili ukupno 6 komada na Hadisonunikad_izvini je napisao/la:Ako me sjećanje dobro služi Troglav je dobio njanje na Koševu a onda smo ih mi dovršili rutinski kad su se sudarali. U toj ekipi Troglava su igrali men se čini Mudrinić i jedan lik koji je ubio njanje al ne mogu da mu se sjetim imena da me ubiješ
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
- nikad_izvini
- Kontakt:
Nego da se ne bavimo više nižerazrednim ekipama
Europa nas zanima.
Ne sjeća se niko za Edina Kunića ? Štopera koji nas je ostavio u ligi kad je prekomandovan u napad
Ne sjeća se niko za Edina Kunića ? Štopera koji nas je ostavio u ligi kad je prekomandovan u napad
Jel' te sezone bio i kup sa njanjama, 2:3 (za nas 2 gola Dželo i još neko, veze nemam), Dželo treći gol ko Messi, stoperu kroz noge i pod prećku.
Ne sjećam se šta je bilo sa Kunićem.
alihodjic dao jedan goltanzla je napisao/la:![]()
![]()
Jel' te sezone bio i kup sa njanjama, 2:3 (za nas 2 gola Dželo i još neko, veze nemam), Dželo treći gol ko Messi, stoperu kroz noge i pod prećku.
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
- nikad_izvini
- Kontakt:
Mislim da je to bila ova sezona, tad smo baš bili loši na početku, Kunić nam je držao glavu iznad vode. Obratite pažnju na prvih par kola i rezultatetanzla je napisao/la:![]()
![]()
Tada su nam na pola sezone došli Dželo, Brajlović i Pehli meni se čini i spasili nas sigurnog ispadanja. Gušo je tada počinjao da (ne)brani
Pardom, nisam stavio link
http://www.bihsoccer.com/index.php?s=pr ... _1995-1996
ps mislim da je tada bila dupla kruna
Auuu, i opet mlatnuli Veleža u gostima, ovako loši. U nedjelju akobogda opet isti rezultat, i svi sretni.nikad_izvini je napisao/la:Mislim da je to bila ova sezona, tad smo baš bili loši na početku, Kunić nam je držao glavu iznad vode. Obratite pažnju na prvih par kola i rezultatetanzla je napisao/la:![]()
![]()
Ne sjećam se šta je bilo sa Kunićem.![]()
Tada su nam na pola sezone došli Dželo, Brajlović i Pehli meni se čini i spasili nas sigurnog ispadanja. Gušo je tada počinjao da (ne)brani
Pardom, nisam stavio link![]()
http://www.bihsoccer.com/index.php?s=pr ... _1995-1996
ps mislim da je tada bila dupla kruna
edit: evo one sezone o kojoj smo pričali maloprije, Livno, Bešlija, sudari, folovi, golovi
http://www.bihsoccer.com/index.php?s=pr ... _2000-2001
Ubjedljivo najluđa sezona koju pamtim.
p.s. jel Muratović počeo u Zmaju?
Zadnja izmjena: tanzla, dana/u 28 apr 2010, 02:07, ukupno mijenjano 2 puta.
Djeca tad igrala, gusu u gepeku vozali na tekme (jos mu noge virile vani), jer nije bilo naprijed mjesta za njega...tad nam je igrao, pored baljica, jedan od najvecih, neprezaljenih, talenata sa al'pasina
Kame...ali, zavrsio kako zavrsio...
Za koridase igrao u spicu herco (metuzalem) i fina pjesma je bila...burek pita herci k.ita ija ija oooo
Za koridase igrao u spicu herco (metuzalem) i fina pjesma je bila...burek pita herci k.ita ija ija oooo
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
- nikad_izvini
- Kontakt:
Da smo tada ispali, što je bilo vrlo vjerovatno jer su nam igrali Kame, Lalić, Gušo koji nije mogao meda, to bi bio belaj svjetski. Stadion srušen, nije nas niko bendao 2%, bez ičega, Zmaj nam zabije 9, Gradina 5, Lukavac nas dobije hladno na Koševu, Sloboda, njanje 5 al džaba, opet smo tu
Olimpik nam je bio uvijek mušterija. Kad smo najgori bili, dobijali smo ih
Da se Velež ponovi, uf.
Al ima ljubav koja nas je održala. Igrači koji su došli da nam pomognu, džaba, bolesna publika koja je ostala uz Želju.
Nismo džaba institucija
Zar taj Kame nije otišao negdje u Sloveniju ?
Al ima ljubav koja nas je održala. Igrači koji su došli da nam pomognu, džaba, bolesna publika koja je ostala uz Želju.
Nismo džaba institucija
Zar taj Kame nije otišao negdje u Sloveniju ?
- nikad_izvini
- Kontakt:
I tako, valja na posao ujutro. Valja ustati. Mrzim jutro.
Jah. Laku noć
Jah. Laku noć
Robert Regvar je igrač koji je njanjama zabio tri komada.nikad_izvini je napisao/la:Ako me sjećanje dobro služi Troglav je dobio njanje na Koševu a onda smo ih mi dovršili rutinski kad su se sudarali. U toj ekipi Troglava su igrali men se čini Mudrinić i jedan lik koji je ubio njanje al ne mogu da mu se sjetim imena da me ubiješ
Pehli lutka jos poljubi loptu kod centarsuta, strasan gol zabio Faco Zeric na jug za nase vodjstvo, izjednacio Memisevic.Stole iz Bora je napisao/la:2:2, posljednja sansa za Zelju. Korner sa desne strane, gledajuci sa sjevera, izvodi .. KO ...alan ford 26 je napisao/la:I sam sam sebe iznenadio, hehe. Ma bilo uzivanje tada ici na tekme, s kim god igras fina posjeta, nisam propustao domace tekme, za gostovanja bio mlad. Sjecam se kad smo tek dobili semafor, zabili tadasnjem FK Zenica peti gol, kad se ugasi semafor, tiltovan, pa "brkin" gol glavom celiku u 90-toj......
Holjan je 100% Capljini zabio gol a samim tim i 100-i za Zelju, kasnije igrao u SASK Napretku,
Robert Regvar je naceo pitare sa hat-trickom a poslije ih mi dokusurili, kasnije igrao po Hrvatskoj ligi, nista specijalno.
Mudrinic je dosao iz Troglava, nikad se nije uklopio u ekipu ali nije bio toliko los igrac.
Kuna je nase zlato, igrac za prljave poslove, jedan od meni drazih igraca. Sjecam se tekme protiv Slobode kada ga je potkacio neki likus na centru, pada Kuna ko da je hekler ukino
Mislim da sada sa Kurtom igra u Bosni, mozda i grijesim.
Kakav smo tada tim imali sve nasa djeca, sjecam se half linije Kunic-Memic-Pintul, Sanin je tada slovio kao najbolji stoper lige, pa kasnije Burek-Huric-Kunic, pa Burek-Mulalic-Kunic.
Zilic je na prijateljskoj protiv Celika odigrao fenomenalno, tada sam odveo zeta Belgijanca prvi put na Zeljinu tekmu i neki dan me pita sta je sa 'malim' sa te tekme. Tekma se zavrsila 0-0 a Sejo je prolazio Celikovce kako je htio, tada je imao 16 godina i trazio neke minimalne uslove, koje nasi nisu prihvatili.
Kasnije igrao u Herti, Dravi, Fiorentini.
Cuva Bog Zelju svog!
kada je bilo 2:3 hare je dao dva,a djelo treci.Ovo sto neko rece za djelin gol kada se prosetao i zabio pod precku,tada je bilo 2:2,za nas djelo 2,a za njih sasivarevic 2.
AMAR OSIM!!!
licencaaa

Lijepih stvari se sjecate,bas mi je drago i bilo mi je lijepo citati ovih par stranica...naravno sjecam se i ja svega toga i bas mi naviru sjecanja...cini mi se da bi knjigu mogao napisati o raznim igracima,detaljima,sitnicama,desavanjima na treningu i raznim smicalicama...lijepo vrijeme bilo,iako je tesko vrijeme bilo...hvala vam svima sto ste me vratili malo u to razdoblje kada se malo drugacije gledao ovaj nas fudbal
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Trenutno korisnika/ca: Cwirek, DoktorXabaras, GavranBeli, knoa i 81 gost.