FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Moram da se nadodam na ovu poziciju lijevog krila. Stvarno nam treba i nije mi jasna cinjenica da mi vec godinama utapamo igrace na poziciju koja njima nije prirodna. Poslije Visce mi nismo doveli nijednog igraca koji je nominalno ta pozicija. Nikako, ali nikako mi nije jasno zasto godinama pokusavamo na toj poziciji da se prilagodjavamo toj poziciji, kada se vdi da nam to ne uspijeva.
Vrlo mi je interesantna i sljedeca cinjenica da se mahom desavalo da igrac koji bude zrtvovan na toj poziciji kroz kratak period bude na izlaznim vratima naseg kluba.
Na toj poziciji su bili doslovno zrtvovani igraci. Stanic je bio primoran da to igra. Nema veze sa tim dijelom terena. Bacali su nasi centralne veznjake Zebu i Bekrica, pa nesto ranije je i Jamak bio na tom mjestu, a onda se pocelo nesto kasnije sa Svrakom. Niko se nije proslavio na toj poziciji. Iz godine u godinu iste stvari vezano za to famozno lijevo krilo.
Svi smo bili jako nezadovoljni igrama Vareae, momak je dosao u klub kao pojacanje a da nije zaigrao nijednu utakmicu na svojoj prirodnoj poziciji. Ako ga dovodis kao pojacanje onda je on pojacanje na poziciji na kojoj je postao takav igrac da ti bude pojacanje, a ne bacanjem na lijevo krilo, sto je Varei stran pojam.
Evo sada i Kokot. Iz aviona se vidi da taj lik ne moze igrati lijevo krilo. Nije to sto on zna ili ne zna igrati lopte nego konstitucijom nije moguce da bude na tom mjestu. Nije probojan kao igrac, on ne moze da igra po strani, da probija tu liniju i da zavrne fin centarsut. Stavi ga na prirodno mjesto i imaces za dobar postotak boljeg igraca, isto kao sto bi bio i Varea na svojoj poziciji, Stanic na svojoj pozicija, Zeba, Bekric i Svraka na svojim pozicijama.
Pitam se da li je stvarno fakat da Zeljo nije u stanju pet godina da dovede normalno lijevo krilo, a da igraci koji igraju na drugim mjestima po vokaciji zaista tu i igraju, jer bi bio bolji efekat, davali bi nam vise u igri. Do sada se, u zadnjih pet godina nijedna varijanta nije pokazala uspjesnom po pitanju prilagodjavanja nekog igraca na lijevom krilu. Sve su to bili dobri igraci na svojim pozicijama ili su dovedeni kao dobri igraci koji bi bili pojacanja, ispali su sasvim obrnuto kao sto je to bio slucaj sa argenticem koji nije nijednu utakmicu odigrao kako zna. Nije ni mogao. Vrlo brzo ce se desiti i evo vec se desava da se utapa Kokot koji nije dosao u klub kao pojacanje za lijevo krilo vec kao spic igrac. Ako imas boljeg spica onda stavi Kokota u rezervu i daji mu priliku opet na spicu ako je on to po vokaciji. Ovako dobijamo kontraprodukt i Kokot je vec na meti i sada ce on postati najslabija karika u timu, ako ga ne izbaci sada Stokic, koji opet po vokaciji nije lijevo krilo.
Sta je problem sa tim lijevim krilom? Zar u pet godina ne moze biti doveden bas nijedan igrac koji je iskljucivo vezan za taj dio terena u svojoj karijeri. Doveli smo do sada deset desnih krila u zadnjih par godina, i onda ih guraj na drugu stranu terena, pa se sada izmislja da poslije Visce, to moze igrati i Bucan i Djelmic, na kraju hajde da probamo i Kvesica, sto bi mozda i najprirodnije bilo od svih kombinacija. Fale ljevaci uvijek, ali nije bas da ne mozemo godinama naci nijednog. Meni je to neshvatljivo. Utapamo Kokota bez veze, kao sto smo i sve nabrojane ranije utapali, od Zebe do Varee.
Vrlo mi je interesantna i sljedeca cinjenica da se mahom desavalo da igrac koji bude zrtvovan na toj poziciji kroz kratak period bude na izlaznim vratima naseg kluba.
Na toj poziciji su bili doslovno zrtvovani igraci. Stanic je bio primoran da to igra. Nema veze sa tim dijelom terena. Bacali su nasi centralne veznjake Zebu i Bekrica, pa nesto ranije je i Jamak bio na tom mjestu, a onda se pocelo nesto kasnije sa Svrakom. Niko se nije proslavio na toj poziciji. Iz godine u godinu iste stvari vezano za to famozno lijevo krilo.
Svi smo bili jako nezadovoljni igrama Vareae, momak je dosao u klub kao pojacanje a da nije zaigrao nijednu utakmicu na svojoj prirodnoj poziciji. Ako ga dovodis kao pojacanje onda je on pojacanje na poziciji na kojoj je postao takav igrac da ti bude pojacanje, a ne bacanjem na lijevo krilo, sto je Varei stran pojam.
Evo sada i Kokot. Iz aviona se vidi da taj lik ne moze igrati lijevo krilo. Nije to sto on zna ili ne zna igrati lopte nego konstitucijom nije moguce da bude na tom mjestu. Nije probojan kao igrac, on ne moze da igra po strani, da probija tu liniju i da zavrne fin centarsut. Stavi ga na prirodno mjesto i imaces za dobar postotak boljeg igraca, isto kao sto bi bio i Varea na svojoj poziciji, Stanic na svojoj pozicija, Zeba, Bekric i Svraka na svojim pozicijama.
Pitam se da li je stvarno fakat da Zeljo nije u stanju pet godina da dovede normalno lijevo krilo, a da igraci koji igraju na drugim mjestima po vokaciji zaista tu i igraju, jer bi bio bolji efekat, davali bi nam vise u igri. Do sada se, u zadnjih pet godina nijedna varijanta nije pokazala uspjesnom po pitanju prilagodjavanja nekog igraca na lijevom krilu. Sve su to bili dobri igraci na svojim pozicijama ili su dovedeni kao dobri igraci koji bi bili pojacanja, ispali su sasvim obrnuto kao sto je to bio slucaj sa argenticem koji nije nijednu utakmicu odigrao kako zna. Nije ni mogao. Vrlo brzo ce se desiti i evo vec se desava da se utapa Kokot koji nije dosao u klub kao pojacanje za lijevo krilo vec kao spic igrac. Ako imas boljeg spica onda stavi Kokota u rezervu i daji mu priliku opet na spicu ako je on to po vokaciji. Ovako dobijamo kontraprodukt i Kokot je vec na meti i sada ce on postati najslabija karika u timu, ako ga ne izbaci sada Stokic, koji opet po vokaciji nije lijevo krilo.
Sta je problem sa tim lijevim krilom? Zar u pet godina ne moze biti doveden bas nijedan igrac koji je iskljucivo vezan za taj dio terena u svojoj karijeri. Doveli smo do sada deset desnih krila u zadnjih par godina, i onda ih guraj na drugu stranu terena, pa se sada izmislja da poslije Visce, to moze igrati i Bucan i Djelmic, na kraju hajde da probamo i Kvesica, sto bi mozda i najprirodnije bilo od svih kombinacija. Fale ljevaci uvijek, ali nije bas da ne mozemo godinama naci nijednog. Meni je to neshvatljivo. Utapamo Kokota bez veze, kao sto smo i sve nabrojane ranije utapali, od Zebe do Varee.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
ovim tempom tesko da mozemo u nosiocefibonacci je napisao/la:Koliko su nam ova dvije pobjede popravile koeficijent za iducu sezonu? U slučaju da iduće godine ponovo odemo u Europa Ligu da li bi smo bili nosioci u drugom pretkolu?
jednostavno mora se proci u trece pretkolo ili da se u europu plasiraju timovi koji nisu tamo cesti
evo za narednu sezonu kako stoji live-stanje
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2016.html
u kvalifikacijama za eurokupove nije bitno da li dobijas ili gubis, bitno je da prolazis pretkola.
Liga europe, ko ispadne u Q1 dobije 0,25 bodova, Q2-0,5 a Q3-1 bod. Liga sampiona Q1-0;5, Q2-1 bod. Tek pobjede/remiji u grupama donose i "dodatne" bodove
i na to se dodaju jos "drzavni" bodovi, kod nas ove godine 0,2 dok je prosle recimo bilo 0,375
Zadnja izmjena: salle86, dana/u 10 jul 2015, 13:53, ukupno mijenjano 2 puta.
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe
kolega iznad je stvarno u pravu da i mnogo pravih, neuporedivo ozbiljnijih ekipa igra bez ljevaka na lijevom krilu. ali svejedno, zaista bi bilo lijepo vidjeti pravog ljevaka tu. ako kvesić ne ode, zaista bi imalo smisla da pokuša on ili mladenović. a u svakom slučaju, bolje i neko od desnih krila nego kokot koji to apsolutno nije. đelmić je dobro odrađivao, neke od boljih partija na proljeće smo igrali sa njim i memijom na krilima, može brazilac, može diatta, može i hiroš, taj midžić je valjda ljevak...
samo za vareu moram dodati jednu stvar, a to je da je na pripremama (na vlastito insistiranje nakon sastanka i razgovora sa strukom) sve igrao polušpica gdje bi trebao biti najbolji. i tako se pokazao da u drugom dijelu sve skupa nije dobio cijelu utakmicu minuta. nešto u glavi nije išlo i zdravo.
samo za vareu moram dodati jednu stvar, a to je da je na pripremama (na vlastito insistiranje nakon sastanka i razgovora sa strukom) sve igrao polušpica gdje bi trebao biti najbolji. i tako se pokazao da u drugom dijelu sve skupa nije dobio cijelu utakmicu minuta. nešto u glavi nije išlo i zdravo.
Za onakvu igru od sinoć i 500 ljudi im je premija. Da je kojim slučajem prva protiv Mađara na Koševu možda bi došlo i manje duša jer je raja bila ogorčena. Ovako možda odigraju dobro gore pa navuku raju na revanš.SGD53 je napisao/la:Ako ništa bit će to jedno lijepo gostovanje u jedan lijep grad, nije Ferencvaroš neka ekipa za bojati se u startu, ali favoriti jesu.
Nešto ne vjerujem u prolaz dalje ali to više zbog činjenice kada vidim da jedva 5k ljudi dođe na utakmicu i ovakve stvari se neće još dugo promjeniti, boli me kada vidim ovakav stadion prazan, a neće se promjeniti ni kada budemo igrali protiv Ferenca pa tamam da pobjedimo u Budimpešti neće doći više od 10 000 na uzvrat i onda sve ove piče o tribini, stadionu, pomoći klubu padaju u vodu nema te euforije nema iščekivanja utakmica kao što neko napisa, živi se od derbija do derbija a ne za Želju, teško je i mučno sve to gledati.
Volio bih da proemo Fradi ali u istu ruku nekako mi je i svejedno
Ja lično nisam se nešto plaho nervirao zbog činjenice da je prolaz obezbjeđen al' ono je sinoć bilo kriminalno. Nadam se da je to taktička varka.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- corleone87
- Kontakt:
Željezničar će u drugom pretkolu Evropa lige odmjeriti snage sa mađarskim Ferencvarosom.
Kako sada stvari stoje popularni Zeleni Orlovi bi u prvom meču koji se naredne sedmice igra u Budimpešti mogli biti oslabljeni.
Oba susreta protiv holandskog Go Aheada propustio je iskusni napadal Stanislav Sestak i nastup slovačkog napadača za sedam dana na Groupama Areni je pod znakom pitanja.
Tačan termin kao i sudije susreta Ferencvaros - Željezničar bit će poznati u narednim danima.
Kako sada stvari stoje popularni Zeleni Orlovi bi u prvom meču koji se naredne sedmice igra u Budimpešti mogli biti oslabljeni.
Oba susreta protiv holandskog Go Aheada propustio je iskusni napadal Stanislav Sestak i nastup slovačkog napadača za sedam dana na Groupama Areni je pod znakom pitanja.
Tačan termin kao i sudije susreta Ferencvaros - Željezničar bit će poznati u narednim danima.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
"Zasto i ko je dozvolio da se na jarbolima pored zvanicnih zastava Želje, BiH, Uefe i Malte pojavi bordo bijela zastava? E gospodo iz kluba zbog ovakvih, vama gluposti, a nama bolesnicima velikih stvari, dolazi do problema. Sinoc je jedan bolesnik skinuo tu fujavu zastavu na poluvremenu uz odusevljenje citave tribine i negodovanje i snimanje policije. Zamislite sta bi se desilo da je policija krenula privesti tog momka? Ova zastava ce danas biti dostavljena na adresu domacina utakmice sa pismom slicnog sadrzaja ovome statusu, nebili barem taj neko ko ne radi svoj posao napokon poceo obavljati svoje obaveze kako treba".Elegant je napisao/la:Cija je ova zastava/transparent gore ?
To je napisao na svom fb nas brat Tarik
- corleone87
- Kontakt:

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
najstariji vw transporter, tzv. romobil 
Ok je to, Varea je samo jedan u nizu igraca koje sam naveo, mada Varea bez obzira na to insistiranje i sastanak nije doveden kao pojacanje da bi bio poluspic. Ja bi na njegovom mjestu isto razmisljao i trazio bar to mjesto poluspica jer je bio svjestan da je Bajic zacementirao to mjesto, pokusao je biti bar malo blize golu, kad je trazio to na sastanku. I nije islo, nesto u glavi nije valjalo, kao sto kazes, a ja bi to sveo na to da je bio ubijen u pojam.ChWilla je napisao/la:kolega iznad je stvarno u pravu da i mnogo pravih, neuporedivo ozbiljnijih ekipa igra bez ljevaka na lijevom krilu. ali svejedno, zaista bi bilo lijepo vidjeti pravog ljevaka tu. ako kvesić ne ode, zaista bi imalo smisla da pokuša on ili mladenović. a u svakom slučaju, bolje i neko od desnih krila nego kokot koji to apsolutno nije. đelmić je dobro odrađivao, neke od boljih partija na proljeće smo igrali sa njim i memijom na krilima, može brazilac, može diatta, može i hiroš, taj midžić je valjda ljevak...
Evo samo za ovaj prelazni rok, mi smo ordinirali sa transferima sa desnom stranom. Sada je dosao Mladenovic, ne znamo lika, valjda ce biti tu negdje u kombinacijama, ako ga vec ne stave na desno krilo
Oni onamo pokusali provocirat, prave se pametni.zubar je napisao/la:"Zasto i ko je dozvolio da se na jarbolima pored zvanicnih zastava Želje, BiH, Uefe i Malte pojavi bordo bijela zastava? E gospodo iz kluba zbog ovakvih, vama gluposti, a nama bolesnicima velikih stvari, dolazi do problema. Sinoc je jedan bolesnik skinuo tu fujavu zastavu na poluvremenu uz odusevljenje citave tribine i negodovanje i snimanje policije. Zamislite sta bi se desilo da je policija krenula privesti tog momka? Ova zastava ce danas biti dostavljena na adresu domacina utakmice sa pismom slicnog sadrzaja ovome statusu, nebili barem taj neko ko ne radi svoj posao napokon poceo obavljati svoje obaveze kako treba".Elegant je napisao/la:Cija je ova zastava/transparent gore ?
To je napisao na svom fb nas brat Tarik
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
-
za_zivot_cijeli
- Kontakt:
nedostatak kvalitetnog ljevaka koji jednako dobro igra i desnom nogom.boccaccio je napisao/la: Sta je problem sa tim lijevim krilom?
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!
po meni varea nije devetka, kao što nije ni bajić, mislim da je najviše upravo polušpic. mislim da će stokić umjesto dženisa ako bajić ostaje, a isto tako i ako ide (a dženis na devetku). raniću se ako ga vidim na krilu 
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Po svakom normalnom on nije za prvih 11, a sto se mene tice ni za prvih 18. Jedan od igraca koji neku popularnost stekne vise otkacenim karakterom nego igrama na terenu. Da je umjesto njega bio neko barem malo kvalitetniji, mi bi bili prvaci, jer je zapucao dvije odlicne prilike za nase vodstvo na Kosevu. Nadam se da ce preseliti na klupu dolaskom Stokica.amelTm je napisao/la:Zoran Kokot po meni nije za prvih 11
Za sinošnju izvedbu fudbalera Željezničara postoji samo jedna riječ: Antipropaganda fudbala. I baš kada se je počela širiti pozitivna priča oko kluba, jučerašnji nastup naprosto tjera ljude sa utakmica. Može neko ovdje pisati da je rezultat prve utakmice uticao na igru u ovoj drugoj, mogu neki „forumski“ stručnjaci elaborirati kako se je svjesno igralo ovako da se prikriju neke stvari pred meč sa Ferencom, međutim onako se jednostavno ne smije igrati u Euro utakmicama. Ne bih nešto spominjao lošu igru svakog pojedinačno (čast Kvesiću), ali po meni naši stručnjaci u klubu trebali bi se dobro zamisliti je li rješenje za nas Memija na desnom beku. Jučerašnja loša igra na toj poziciji i ne mora biti neko mjerilo, međutim znam i u prošlom prvenstvu da kada je god igrao na toj poziciji da je bio izuzetno loš. Bio sam jedan od onih koji je bio za odlazak Benje iz Želje, ali daj Bože da ne zažalim za tim. Nisam siguran koliko Oda u ovom kratkom vremenu može sve ovo popraviti do sljedeće utakmice, ali ako ne bude DRASTIČNE promjene, bojim se još jednog Euro rezultatskog debakla u Budimpešti. A onda pada i ovo malo entuziazma kod navijača i slijedi još jedno poluprazno Koševo. Možda sam ja ovdje i neopravdano oštar, ali imam pravo da kritikujem profesionalce koji to sinoć ničim nisu zaslužili biti.
Moram još naglasiti da sam izuzetno razočaran posjetom na utakmici, tužno je da nas se ne može sabrati više od 5.000, ali ko zna, možda Željo u ovom trenutku i nema više navijača. Izgleda da je navijačka priča u ovom gradu kod mlađe raje, trenutno dobrano na strani komšija, jer mora se priznati da oni marketinški, brend zvani „FK Sarajevo“, daleko bolje guraju a to kod ovih mladih pali. A kada izgubiš jednu navijačku generaciju, to je teško poslije vratiti.
Moram još naglasiti da sam izuzetno razočaran posjetom na utakmici, tužno je da nas se ne može sabrati više od 5.000, ali ko zna, možda Željo u ovom trenutku i nema više navijača. Izgleda da je navijačka priča u ovom gradu kod mlađe raje, trenutno dobrano na strani komšija, jer mora se priznati da oni marketinški, brend zvani „FK Sarajevo“, daleko bolje guraju a to kod ovih mladih pali. A kada izgubiš jednu navijačku generaciju, to je teško poslije vratiti.
Varea je cista devetka, mada i ja mislim da se mogao snaci na poluspicu i to odlicno, jer je to blizu prirodne pozicije i blizu gola sto je on trebao da ima u nasoj ekipi. Slazem se za Bajica skroz, a ne bi me iznenadilo da se pokusa lijevo sa Dzenisom
, Stokic moze pomoci na par mjesta,ali je i on devetka, no moze dati lijevo vise od Kokota u svakom slucaju, koji je isto klasicna devetka. Vidis li disbalans, imamo nekoliko desnih krila trenutno, devetku nam igra igrac koji nije po vokaciji klasicna devetka i imamo tri devetke koji ne igraju devetku, Dzenis,Kokot i Stokic
... nemamo nijedno lijevo krilo, Midzica jos ne racunam.... mi cuda radimo sa ovim preslaganjem ekipe 
- ultrassa1921
- Kontakt:
Prvu gostujemo Borcu,jel to znaci da smo slobodni,jesu li propali oni il je Dodik poguro 
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Manijaci Zeljini
Dakle prvo kolo u Banja Luku po 3 boda. Borac ce igrati i iduce sezone u ligi, u to cvrsto vjerujem. Prvu slamku spasa im je ponudila vlada RSa a i drugu ce, pa onda trecu i tako dalje dok neko ne posalje sve u PM i odradi fuziju ili dovede nekog s lovom u klub. Po lagana 3 boda, ove godine se nema potrebe plasiti Borca.
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
Borac je spašen.ultrassa1921 je napisao/la:Prvu gostujemo Borcu,jel to znaci da smo slobodni,jesu li propali oni il je Dodik poguro
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Nisu propali.Samo ne pamtim kad smo prvu igrali kuci na otvaranju sezone( prije 7-8 godina se sjecam da smo igrali sa Slobodom i izgubili 1:0)ultrassa1921 je napisao/la:Prvu gostujemo Borcu,jel to znaci da smo slobodni,jesu li propali oni il je Dodik poguro
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
Trenutno korisnika/ca: darkangel4, TefalTava i 30 gostiju.