Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Pa ja sam i rekao da je ovo mozda takticki potez kako bi se navukli drugi proizvodjaci.
Jer, realno, ja da sam fabrikant, tesko da bi pristao praviti mobitele sa windowsom kad Microsoft dominira, bilo bi me strah da ce nekad kasnije, kad im ne budem trebao, da me odbace, da sebi nesto bolje naprave. Bilo bi me strah da bi ovi prije ili kasnije krenuli Apple politikom, pa da ne izvisim.
Isto su se svi bili prepali kad je Google preuzeo Motorolu, ali ovi su je se na vrijeme rijesili. Ostavili samo patente i pogurali jos jednog Android proizvodjaca sa tom Motorolom, za male pare je prodali.
Jer, realno, ja da sam fabrikant, tesko da bi pristao praviti mobitele sa windowsom kad Microsoft dominira, bilo bi me strah da ce nekad kasnije, kad im ne budem trebao, da me odbace, da sebi nesto bolje naprave. Bilo bi me strah da bi ovi prije ili kasnije krenuli Apple politikom, pa da ne izvisim.
Isto su se svi bili prepali kad je Google preuzeo Motorolu, ali ovi su je se na vrijeme rijesili. Ostavili samo patente i pogurali jos jednog Android proizvodjaca sa tom Motorolom, za male pare je prodali.
- Illmatic09
- Kontakt:
Kakvu app mi preporučujete za oslobađanje memorije i brisanje cache-a?
Clean masterIllmatic09 je napisao/la:Kakvu app mi preporučujete za oslobađanje memorije i brisanje cache-a?
Il club più titolato al Mondo - 1899 - Rosso e nero.
Clean Master ne instaliraj ako ti je telefon među lošijim, samo će ti usporiti telefon bezveze... imaš CCleaner za Android, pa možeš s njim to raditi, a cache možeš brisati i u postavkama (doduše, aplikaciju po aplikaciju...)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Imam LG F60 i ima dosta malo memorije i danas uzmem memorijsku ali opet nista ne mogu skinuti jer nigdje ne mogu naci opciju da skida na SD karticu
Jel zna neko kako to namjestiti ?
Btw. prebacim Brain Wars na SD i kad krenem da updajtujem ne moze jer nema memorije i ako je na SD kartici

Jel zna neko kako to namjestiti ?
Btw. prebacim Brain Wars na SD i kad krenem da updajtujem ne moze jer nema memorije i ako je na SD kartici

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Aplikacije ne mogu na memorijsku, prebacuj ostale datoteke tamo
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Nit imam slika nit muzike a ostale stvari su sve aplikacije koje svako malo hoce update 

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Nista onda, aplikacije ti se nece moci updateovati ako nemas prostora, jedino s rootom mozes cackati po memoriji, ali i za to moras biti spretan jer mozes syebati telefon vrlo lako...
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
A nista makar cu moci muzike natrpati 

Mogu i aplikacije ali ne svaka. Nazalost, manje ih moze nego sto ne moze.Otelo je napisao/la:A nista makar cu moci muzike natrpati
Moras aplikaciju po aplikaciju posebno da kontrolises koja moze a koja ne.
Jel imao neko problem s nokia lumia 530 da ne moze skinut facebook ? Neku gresku izbacuje..sta sad uradit majku mu 

Slab sam s Nokiom al znam da je haver imao slican problem oko skidanja, samo nije bio fb nego neka druga aplikacija.. Resetovao je software, nesto tako ako se ne varam.. Valjda sam ti bar malo pomogaoBrezovac je napisao/la:Jel imao neko problem s nokia lumia 530 da ne moze skinut facebook ? Neku gresku izbacuje..sta sad uradit majku mu

A evo napravio sam, mora se u postavkama promijenit datum i vrijeme, odnosno azuriranje i posle sve radi ok..ima na youtube i klip kako popravit:) u svakom slucaju hvala 

Je li ko od vas korstio neki od ova dva mobitela:
ALCATEL onetouch Pop C7
Android : 4.2
Display : 5.0 Inca
Procesor: Quad-Core 1.3GHz
Ram: 1 GB
Memorija: 4 GB + microSD slot
Kamera: 5 MP + LED Blic, HD snimanje + Prednja kamera 1MP
Huawei Ascend Y550
Android : 4.4.2
Display : 4.5 Inca
Procesor: 1.2 GHz Quad– Core
Kamera: 5 MP + LED Blic HD, Prednja kamera 2 MP
I može li neka preporuka do 220KM ?
ALCATEL onetouch Pop C7
Android : 4.2
Display : 5.0 Inca
Procesor: Quad-Core 1.3GHz
Kamera: 5 MP + LED Blic, HD snimanje + Prednja kamera 1MP
Huawei Ascend Y550
Android : 4.4.2
Display : 4.5 Inca
Procesor: 1.2 GHz Quad– Core
Kamera: 5 MP + LED Blic HD, Prednja kamera 2 MP
I može li neka preporuka do 220KM ?
Pld W D L
38 26 12 0
38 26 12 0
Je li ti striktno imas 220 KM ili mozes jos koju marku dati ? Za malo vise para mozes uzeti Nexus 4 i bila bi prava steta da ga ne uzmes jer ne mozes dati vise para, a mozes ga za 250 naci u extra stanju, ako ne, i za manje para mozes naci Galaxy S2 kao definitivno dobar telefon i dan danas...
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Nemam ja ni marke
ne uzimam ja nego jaran, hajd eto neka bude do 250KM, sad ne znam hoće li on htjeti uzeti polovan mob.

Pld W D L
38 26 12 0
38 26 12 0
Ako bas mora nov, Lumia 535 je dosta dobar izbor, 200 KM na piku, a radi dobro, nek' ganja Nexus ako hoce i moze, ali od novih tesko da ce naci bolji telefon od Lumie
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Koliko je u Bosni Huawei Ascend Mate 7 ?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Da pitam i ovdje
ima li se gdje sa neta skinuti teamspeak za androdi, a da se ne placa ?
ima li se gdje sa neta skinuti teamspeak za androdi, a da se ne placa ?

620 km novoVirtu4l je napisao/la:Koliko je u Bosni Huawei Ascend Mate 7 ?