Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
SjeverniVjetar
Postao/la SjeverniVjetar » 10 jul 2015, 14:25
aqarius je napisao/la:
Naravno,potpuno se slažem.Meni koji baš gotivim i navijam za Chelsea u ovim europskim okvirima nikako ne paše što je tu i Beg.Svakako da me briga koliko zarađuje,hoće li imati trofej ili ne,bitno je da za repku dobro brani,a ako godišnje brani 10-ak tekmi i to protiv Brentforda,Scantropa li šta ja znam koga u kupu(a možda čak ni tu),pitanje je kako će se to odraziti na formu,pozitivno svakako neće.Sjedenje na klupi je sjedenje bez obzira da li si u Realu,Barsi,Chelsea ili u Romi,Vili,Bremenu,ali šta ćeš ...ko zna šta se iza brda valja...
Upravo tako !
Ovdje nije pitanje da li neko podrzava Begovica, kao reprezentativca, sportistu , Bosanca... naravno da ga podrzavamo, pitanje je da li podrzavamo ovakve i slicne poteze? Mislim da ce ovim nanijeti stetu reprezentaciji i to se treba kritikovati, ako nista drugo, onda da se posalje poruka ostalim reprezentativcima, da trcanje za parama na racun reprezentacije, nece biti pozdravljeno.
-
Monolog
- Moderator
-
Kontakt:
Dajte ljudi, pa njemu bi ostanak u Stokeu nakon onakvog zavrsetka sezone (prica o ugovoru i klupi dok ne produzi) bio najgora moguca opcija. Chelsea? Na prvu se cini da mozda nece imati mjesta (Curtois je odlican golman), ali znamo da je Jose stavio na klupu jednog Cecha, a i u Realu Casillasa (iako ne opravdavam one price koje je iznosio o Spancu). Jednostavno, ukoliko se pokazes - dobit ces priliku. I to je razlog zbog kojeg i treba otici u Chelsea. Pokazat ce sebi i svima ostalim koliko je jak. Nece mu biti lako, ali nije ni nemoguca misija.
Usput, dobit ce dobru lovu + ce uvijek igrati Ligu Prvaka. Ne znam koji igrac bi to odbio.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
-
Monolog
- Moderator
-
Kontakt:
Ma ja - najbolje bi bilo da brani za Sarajevo/Zeljo/Celik/Leotar, jer ce tu braniti konstantno, a tako ce ugoditi (skoro) svima. Dudek je bio rezervni golman Ikeru i opet odlicno branio za svoju reprezentaciju. Nesto se ne sjecam da su ga "napadali" poljaci zbog toga.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
-
Donnie Darko
-
Kontakt:
Postao/la Donnie Darko » 10 jul 2015, 14:42
Liga Prvaka? Tesko..
Mozda par utakmica protiv slabijih protivnika u grupi.
-
propuh
-
Kontakt:
Monolog je napisao/la:Dajte ljudi, pa njemu bi ostanak u Stokeu nakon onakvog zavrsetka sezone (prica o ugovoru i klupi dok ne produzi) bio najgora moguca opcija. Chelsea? Na prvu se cini da mozda nece imati mjesta (Curtois je odlican golman), ali znamo da je Jose stavio na klupu jednog Cecha, a i u Realu Casillasa (iako ne opravdavam one price koje je iznosio o Spancu). Jednostavno, ukoliko se pokazes - dobit ces priliku. I to je razlog zbog kojeg i treba otici u Chelsea. Pokazat ce sebi i svima ostalim koliko je jak. Nece mu biti lako, ali nije ni nemoguca misija.
Usput, dobit ce dobru lovu + ce uvijek igrati Ligu Prvaka. Ne znam koji igrac bi to odbio.

Mislis gledace ligu prvaka s klupe, a to ga sljeduje ako se ne izbori za mjesto prvog golmana. Dobice priliku u kupovima i tu sansu ima da se dokaze.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
-
Monolog
- Moderator
-
Kontakt:
Donnie Darko je napisao/la:Liga Prvaka? Tesko..
Mozda par utakmica protiv slabijih protivnika u grupi.
Nisam mislio da mu je zagarantovano mjesto u LP, kao sto ne mislim da je Curtoisu zagarantovana jedinica (moze poceti tako, ali sigurno da se Jose i Asmir pitaju). Nego je akcenat da ce igrati (biti u protokolu, ako bas trazis dlaku u jajetu) to najelitnije klupsko takmicenje.
Asmir je dosao kao zamjena Sorensenu i izborio se. Prije toga se "klao" i sa Jamesom (ne mislim na LeBrona) u Portsmouthu. Sve su to, ma kako smijesno pojedincima zvucalo, kvalitetni golmani (posebno uzmemo li u obzir da je tada Asmir bio "dijete").
Vjerujte u Asmira i njegove kvalitete. On sam vjeruje u njih. I to s pravom.

-
SjeverniVjetar
Postao/la SjeverniVjetar » 10 jul 2015, 14:48
Monolog je napisao/la:
Ma ja - najbolje bi bilo da brani za Sarajevo/Zeljo/Celik/Leotar, jer ce tu braniti konstantno, a tako ce ugoditi (skoro) svima. Dudek je bio rezervni golman Ikeru i opet odlicno branio za svoju reprezentaciju. Nesto se ne sjecam da su ga "napadali" poljaci zbog toga.
Ne bi bilo najbolje da brani za Celik ili Sarajevo, nego za Stoke ili neki tim u Ligama 5 gdje ce biti prvi golman. Za igraca njegovog rejtinga, to ne bi trebao biti problem za naci.
Dudek, kakve on ima veze s ovim ? Da li su ga Poljaci napadali? Ne znam, niti me interesuje.
-
DzemoVoliMarmeladu
-
Kontakt:
Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 10 jul 2015, 14:50
Kakva liga prvaka. Mozda odigra 1-2 tekme protiv manjih klubova ali svaka bitnija utakmica je Thibina. Nego ako Chelsea pupusi rano u kupu mogao bi Bega ostati bez ikakvih nastupa.
Ali sve to na stranu. Bega je veliki profesionalac i vjerujem da ce drzati visoku formu i biti dobar za repku i sa klupe.
-
skandi56
-
Kontakt:
Jedini golman koji bi Courtoisa poslao na klupu je Manuel Neuer. Jos De Gea, Cech i Buffon koji bi se moglo poklati s njim. Ostalima je klupa sudbina.
-
Cartman
-
Kontakt:
Igrat ce sljedece:
Liga Kup
Fa Kup
Utakmice bez znacaja u Ligi Prvaka i ligi
Eto to ce igrat.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
-
Belmin6
-
Kontakt:
Cartman je napisao/la:Igrat ce sljedece:
Liga Kup
Fa Kup
Utakmice bez znacaja u Ligi Prvaka i ligi
Eto to ce igrat.
Ma Liga Kup mu je jedino zagarantovana, jer su to osvojili i na to nece pucati ove sezone.
FA kup ako dobiju neke garibe iz FL-a.
U Ligi prvaka i EPL-u teško da ce dobiti šansu.
-
SamoZeljo
-
Kontakt:
Ovdje su ljudi kao i obicno, sebicni.
Sta njih briga sta je za Asmira bolje.. Reci ce opet "zar nije dovoljno zaradio" ili ono "dosta mu je para" haha.
Najsmjesnije kad ljudi koji mozda nikad marke nisu zaradili pricaju koliko je kome dovoljno para.
Asmir je sposoban zaraditi vise nego sto u Stokeu ima i vjerujte da bi 99% vas uradilo isto samo sto vi ne znate sta su pare pa toga niste svjesni.
-
Pasha_car_aga
-
Kontakt:
Postao/la Pasha_car_aga » 10 jul 2015, 16:01
Do juče nam je Hasagic bez kluba, sa direkom u ledjima branio za repku, a sad nam od jednom Begovic neće valjati jer ce biti drugi golman Chelsija!?
Baš smo čudan narod!
Sent from my SM-N900 using Tapatalk
-
OnlyUnited
-
Kontakt:
Postao/la OnlyUnited » 10 jul 2015, 16:05
Da bi golman bio na top nivou, potrebno je da po sezoni brani 30 + meceva. Nemos samo treninzima i nekim utakmicama manjeg znacaja napredovati. Kazem napredovati jer Bega ima tek 28 godina, sto je za golmane pola puta.
Jedino u svemu ovom sto je dobro jeste njegovo primanje i zvanje kluba, al' sta repka i navijaci imaju od toga. U svakom slucaju sretno.
- Ed Woodward for Prime Minister !
-
Cartman
-
Kontakt:
Pasha_car_aga je napisao/la:Do juče nam je Hasagic bez kluba, sa direkom u ledjima branio za repku, a sad nam od jednom Begovic neće valjati jer ce biti drugi golman Chelsija!?
Baš smo čudan narod!
Sent from my SM-N900 using Tapatalk
Valjat ce on nama, jer alternative nema. Branit ce sljedecih 5 godina taman ne odigrao utakmice, vjerovatno i duze od toga ce bit jedinica repke. Ali je normalno ocekivat da ce oslabit kao golman sjedeci na klupi i da ce bit vise kikseva.
-
SjeverniVjetar
Postao/la SjeverniVjetar » 10 jul 2015, 18:21
Amir Begović: Asmir će ugovor sa Chelseajem potpisati u nedjelj
Otac Asmira Begovića danas je rekao da će najbolji bh. golman ovog vikenda potpisati ugovor za londonski Chelsea.
"Asmir bi sutra u deset sati trebao obaviti ljekarske preglede, a već u nedjelju potpisati ugovor za Chelsea. U utorak bi zajedno sa ostalim igračima engleskog prvaka trebao otputovati na predsezonsku turneju u Sjedinjene Američke Države", rekao je Amir Begović.
Izgleda da je to gotova stvar.

-
Cartman
-
Kontakt:
Cuj Amir i Asmir.

-
Dado
-
Kontakt:
-
Ajax
-
Kontakt:
propuh je napisao/la:Mislis gledace ligu prvaka s klupe, a to ga sljeduje ako se ne izbori za mjesto prvog golmana. Dobice priliku u kupovima i tu sansu ima da se dokaze.
Dzabe mu je i da se pokaze odlicno u kupovima ako Kurto bude branio dobro u prvenstvu/ligi prvaka on ce nastaviti da brani. Osim toga Chelsea ima svakako celicnu odbranu i ovako tesko primaju golove sto jos olaksava golmanu posao. Mozda da je produzio ugovor i sacekao jos koju godinu. Bilo bi sigurno prilika i pada forme/povreda ovih top golmana. Mourinho je njemu sigurno nesto obecao u toj prvoj sezoni ( polusezoni ) nebi li ga lakse nagovorio jer zna da ne postoji bolji golman na svijetu od njega za tu poziciju. Mozda mu je obecao par nastupa na pocetku lige prvaka ili mozda da pocinje braniti u prvenstvu ( nadam se ) do nekih vecih gresaka. Svakako jedini pravi dobitak je puno veca plata. Sto se tice reprezentacije ovo je minus. Jedino ako se Kurto teze povrijedi ili skroz ispadne iz forme sto se jako rijetko desava. Zapitajte se zasto bi Mourinho preselio na klupu jednog od trojice najboljih golmana svijeta i zamjenio ga starijim golmanom. Ima li tu kakve logike ?? Jedina logika koju ja vidim je da Mourinhu treba jako kvalitetan golman da pritisce Kurtu da daje svoj maksimum i u slucaju povreda, kupova ili veceg pada forme da ima dostojnu zamjenu.
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, delko, denza, GG3, Goalgetter, hurem, husrefbeg, IgmanskiVukovi, kolezeljovac, Maestro^^, nerkolfc, signalidunapark, StevieG8, zikerrz21 i 134 gosta.