FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Sto se tice sinosnje utakmice,po mnogo cemu je specificna. Ekipa je u jednoj kriticnoj fazi priprema.Nekoliko dana se intenzivno radilo na podizanju fizuicke spreme. Vidjelo se da igracima fali svjezine i energije. S druge strane,imas rezultat iz prve utakmice koji ti haman garantuje prolazak. Dovoljnio da nasi igraci udju olako u utakmicu,sa mislima u Budimpesti.
I pored svega toga,nisam nikako zadovoljan. Nisam vidio znacajnu razliku izmedju nas i maltezana.
Ono sto me brine jeste cinjenica da nismo rijesili glavni problem iz predhodne sezone.A to je defanzivna vezna linija. Protiv ozbiljne ekipe,nasa zadnja linija je na brisanom prostoru,na streljani. Amir i Blagojevic nikako to ne mogu pokriti. Nemaj uelementarne uvjete:snagu,duel,visinu...ako nisi visok,moras biti ker. Oni su suprotnost svemu tome,razigravaci,fantazisti...
Kako to vidi struka,ne znam. Moje laicko vidjenje je ovakvo. Bez dobre kontrole tog prostora ispred stopera,nemamo sansi igrati ozbiljan nogomert.
A ono sto nas ceka u drugom predkolu je ozbiljno. Vrlo. O tome sam pisao.Oni koji se pozivaju na rezultate Ferencvarosa u posljednjih pet godina,ne znaju poravo stanje i trebali bi malo pogledati informacije o tom klubu.
Takodje je ozbiljno i ono sto nas ceka u narednoj sezoni. Puno ozbiljnije od predhodne sezone. Opet olako i pausalno ocjenjujemo naredne protivnike,pa i Borac. Borac ce biti ozbiljnija ekipa nego sto je bio prosle sezone. Njihova kuknjava je pila naopako...
Trebamo se dobro naoruzati strpljenjem,i dobro se i mi oznojiti da ponovimo proslosezonski uspjeh.
I pored svega toga,nisam nikako zadovoljan. Nisam vidio znacajnu razliku izmedju nas i maltezana.
Ono sto me brine jeste cinjenica da nismo rijesili glavni problem iz predhodne sezone.A to je defanzivna vezna linija. Protiv ozbiljne ekipe,nasa zadnja linija je na brisanom prostoru,na streljani. Amir i Blagojevic nikako to ne mogu pokriti. Nemaj uelementarne uvjete:snagu,duel,visinu...ako nisi visok,moras biti ker. Oni su suprotnost svemu tome,razigravaci,fantazisti...
Kako to vidi struka,ne znam. Moje laicko vidjenje je ovakvo. Bez dobre kontrole tog prostora ispred stopera,nemamo sansi igrati ozbiljan nogomert.
A ono sto nas ceka u drugom predkolu je ozbiljno. Vrlo. O tome sam pisao.Oni koji se pozivaju na rezultate Ferencvarosa u posljednjih pet godina,ne znaju poravo stanje i trebali bi malo pogledati informacije o tom klubu.
Takodje je ozbiljno i ono sto nas ceka u narednoj sezoni. Puno ozbiljnije od predhodne sezone. Opet olako i pausalno ocjenjujemo naredne protivnike,pa i Borac. Borac ce biti ozbiljnija ekipa nego sto je bio prosle sezone. Njihova kuknjava je pila naopako...
Trebamo se dobro naoruzati strpljenjem,i dobro se i mi oznojiti da ponovimo proslosezonski uspjeh.
- zubanovic89
- Kontakt:
Opet si izasao iz rupe nije te bilo 2 dana vjerovatno si plakao u cosku sobe jer smo potpisali dvojicu igraca i dobili par sponzora, proslo te pa si se opet navio 10 postova po minuti. Mozda kad bi kakvu curu nasao il izasao prosetat po vilsu vidio da ima zivota i pored price kako niko u upravi Zelje nema pojma.samogrbavica je napisao/la:Citam ovaj clanak na sportsport i ciljeve koje ima Alihodzic odnosno klub. Pa ako ima neko da ga poznaje da ga pita jel se napusio? 30% da smo jaci? Stvarno je ovo postao cirkus jbt kao da smo slijepi.
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!
Ma o čemu ti bolan pričaš. Normalno da smo jači, dosta jači. Ako gledamo samo prošlu polusezonu u kojoj smo bili dominantni poprilično, niko nam od glavnih igrača nije otišao. Blagojević je sigurno bolji igrač od Hasanovića, doveli smo nekoliko kvalitetnih pojačanja, pa čak i za klupe, jer nam je bila poprilično "tanka". A da ne govorim koliko su mladi igrači napredovali i koliko će imati zreliji i bolji pristup u nadolazećoj sezoni. Znam da je glupo što sam te citirao, trebao sam te samo ignorisati, ali ne mogu. Jednostavno, iznosiš zaključke koji nisu zasnovani na argumentima i zbog toga pričaš neistine i laži.samogrbavica je napisao/la:Citam ovaj clanak na sportsport i ciljeve koje ima Alihodzic odnosno klub. Pa ako ima neko da ga poznaje da ga pita jel se napusio? 30% da smo jaci? Stvarno je ovo postao cirkus jbt kao da smo slijepi.
- corleone87
- Kontakt:
Sta ga citirate,stavio sam ga na ignore da ne citam gluposti..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
- samogrbavica
- Kontakt:
zubanovic89 je napisao/la:Opet si izasao iz rupe nije te bilo 2 dana vjerovatno si plakao u cosku sobe jer smo potpisali dvojicu igraca i dobili par sponzora, proslo te pa si se opet navio 10 postova po minuti. Mozda kad bi kakvu curu nasao il izasao prosetat po vilsu vidio da ima zivota i pored price kako niko u upravi Zelje nema pojma.samogrbavica je napisao/la:Citam ovaj clanak na sportsport i ciljeve koje ima Alihodzic odnosno klub. Pa ako ima neko da ga poznaje da ga pita jel se napusio? 30% da smo jaci? Stvarno je ovo postao cirkus jbt kao da smo slijepi.
Hahahhahaha, ozbiljan forumas.
KHAJ PRICE
NEMOJTE GA CITIRATI !!!
-
mukitmovac
- Kontakt:
Hajde Zeljo obraduj na sa jos jednim igracem, pustiti samo Kvesu, i to je to, mozel se sutra uclaniti, rade li?
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !
Liverpool !
Koliko se raje do sad uclanilo?
jucer 200
Sad vidjeh na poleđini članske stranicu www.mismozeljinizeljojenas.ba pa da pitam zna li neko ko je više upućen o čemu se radi?
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
Još da radi, tj. da postojiDooVe je napisao/la:Sad vidjeh na poleđini članske stranicu http://www.mismozeljinizeljojenas.ba pa da pitam zna li neko ko je više upućen o čemu se radi?
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje
- plavanacija
- Kontakt:
hajmo akcija, bar 5000 clanskih, zar je to puno...lisander je napisao/la:jucer 200
ili ovako poredati četvorku naprijed:
stokić
bajić d. sadiković đelmić
i reći da je sve unutar 25 m zona šuta i da samo šilje
stokić
bajić d. sadiković đelmić
i reći da je sve unutar 25 m zona šuta i da samo šilje
- corleone87
- Kontakt:
Ma treba sto vise sutati iz daljine,pogotovo sad u dvomecu sa Madjarima,tesko da mi imamo sanse toliko nekom kombinatorikom uspjeti nesta i zato kad god se stvori prilika za sut treba pokusati..Mislim da bi bilo dobro da u vrhu protiv Mađara ako Joco bude prijavljen pocne on zajedno sa Bajicem i Beganovicem koji bi bio najistureniji,dok bi Baja i Joco bili iza..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Kakav je status Tiaga jel' on ceka papire, radnu dozvolu ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Prema naprijed imas dobre opcije...
Ali je neophodno naci rijesenja da kontrolises sredinu terena. Nema sansi igrati bez tri prava veznjaka te krilima koja moraju takodje biti veznjaci a nakon toga biti opasni prema naprijed. Ne moze se improvizirati u veznoj liniji sa Dzenisom. Barem ne protiv ozbiljne ekipe.Nemas ni igru ni Dzenisa. ili ga stavi u spic ili na klupu. Ovo jos vise vazi za Kokota,koji je needuciran igrac,ne moze ucestvovati u igri,nikad ne znas gdje ce krenuti,gdje da ga trazis,kako da mu se okrenes...Ono sto moze napraviti,moze napraviti blizu gola.
Ako nemas to krilo,najbezbolnije je tu,kako neki ovdje kazu,zaloziti veznjaka. I nije bez veze Amar tu stavljao veznjake u nedostatku krila. Time dodatno stabiliziras sredinu,malo otupis napad ali to mozes izkompenzirati ofanzivnim bvekovima.
Ali je neophodno naci rijesenja da kontrolises sredinu terena. Nema sansi igrati bez tri prava veznjaka te krilima koja moraju takodje biti veznjaci a nakon toga biti opasni prema naprijed. Ne moze se improvizirati u veznoj liniji sa Dzenisom. Barem ne protiv ozbiljne ekipe.Nemas ni igru ni Dzenisa. ili ga stavi u spic ili na klupu. Ovo jos vise vazi za Kokota,koji je needuciran igrac,ne moze ucestvovati u igri,nikad ne znas gdje ce krenuti,gdje da ga trazis,kako da mu se okrenes...Ono sto moze napraviti,moze napraviti blizu gola.
Ako nemas to krilo,najbezbolnije je tu,kako neki ovdje kazu,zaloziti veznjaka. I nije bez veze Amar tu stavljao veznjake u nedostatku krila. Time dodatno stabiliziras sredinu,malo otupis napad ali to mozes izkompenzirati ofanzivnim bvekovima.
- zeljeznicar1
- Kontakt:
Upravo to prema naprijed ova sredina vise nego dobro izgleda, ali kada je rijec o odbrani sinoc to nije izgledalo dobro cak ni protivFKZ1921 je napisao/la:Prema naprijed imas dobre opcije...
veoma loseg Balzana.
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!
-
BlueFamily
- Kontakt:
Moram se nadovezat na temu pošto vidim da je halabuku digla.Po mom misljenu jesmo jaci 20% od proslogodisnje ekipe,ali isto tako je jos par konkurenata za vrh i za dno tabele takodje jace za 20% ako ne i vise.To su sigurno Zrinjski,Sloboda,kone.Ja vjerujem da ce svaka utakmica nositi posebnu tezinu,ove godineje svaki bod bitan.Vjeruj da nam neće tek olako pustitti bodove Vitez,mladost itd.Oni sami su svjesni toga da se po igrackom kadru nalaze medju onih 6. ekipa koje ispadaju.Zato ce u svaku utakmicu uci maksimalno ozbiljno,da bi na kontu dokazali da mozda i nisu medju tih 6.ekipa.Ne upisujte olako bodove protiv Borca,da se ne bi razocarali.Utakmicu po utakmicu,hladne glave i ispunit cemo nas konacan cilj.Vjerujem u Odu i ove momke.
Danas sam se obradovao momacki kad vidjoh da nece produziti kaznu ferencu.Tri joje od ranije zastekane idu pravim putem.
Danas sam se obradovao momacki kad vidjoh da nece produziti kaznu ferencu.Tri joje od ranije zastekane idu pravim putem.
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...
Trenutno korisnika/ca: Jadnimi, NerminFatic i 42 gosta.