FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

gerdmuller
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la gerdmuller » 10 jul 2015, 23:39

Ovo je win-win situacija za oba kluba.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 10 jul 2015, 23:49

Meni je pomalo i zao mislim ako ode, na stranu sve on jeste igrac Bayerna, i mnogo je dao Bayernu, nekako dugo ga pratimo tu cini mi se od 2002 godine , bas ide uz Bayern da je Svajni tu :)

No ako je to tacno, to je njegova zelja vjerovatno, on ce uvijek ostat legenda Bayerna, a i nakon igracke karijere siguran sam da ce biti vezan za Bayern, mislim ne moze on bez Bayerna kako god . ..

Sretno mu ak ode, da napravi dobar nastavak karijere, i nadam se da ce davati maximum..
FC Bayern !!!!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 jul 2015, 23:54

Ako želi novi izazov mada ne znam kakav može imati izazov u raspalom Utd-u al' eto onda neka mu je sa srećom.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 10 jul 2015, 23:57

majestic24 je napisao/la: koliko se moze vjervoati bildu kad su u pitanju njemacki igraci???
Puno. To je 99% gotovo.

Ocekivao sam ovaj transfer ali ono sto nisam ocekivao je ovaj novac sto smo dobili za njeg. Sad dodati jos 30 i kusur m€ i kupiti od njih Di Maria-u. Valjda ce nam izaci u susret. :-)

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 11 jul 2015, 00:03

Svima će nam biti žao, on je ikona kluba, legenda.
Ali šta sad, vjerovatno mu se ne sviđa ni ponuđena minutaža a traži i novi izazov!
Sa srećom ako je istina, da se prilagodi i bude dobar kao kod nas. 20 milki u džep i dovest bruynea :)
Vakat je podmlađivat ekipu :))

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 11 jul 2015, 00:08

Razumijem Švajnija, teško je naći motiv nakon svega što je odradio i napravio u Bayernu. Kao što neko reče win-win(-win) situacija za sve strane. Vrijeme je da i mi radimo na toj tranziciji, pomlađivanju; vjerujem da i Alonso ide nakon ove sezone. Ubrzo će i Dante a i da će se za godinu, dviej znati i statusi Riberija i Robbena.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 jul 2015, 00:11

Ako kupimo De Bryunea biće opet spika kako slabimo ligu, pa kad je već tako onda dovesti i Reusa. :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 11 jul 2015, 00:15

Neka priča ko šta hoće, svako slabi dr klub kada kupuje iz istog, a i jača jer dobiju novac. win-win :)
Ako iko slabi dr klubove evrope onda su to Englezi i Španjolci oni nenormalno kupuju..
Mi smo dosta blaži što se toga tiče! I to je tako, ne može drugačije heh

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 11 jul 2015, 00:16

Kad bi presao u Arsenal,City,PSG,neki americki klub,mozda bih nekako i prevario,ali u jbno jedinstvo?

Za mene,tim potezom ce se posrati na sve sto je uradio u Bayernu,ama bas sve.
#miasanmia

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 11 jul 2015, 00:20

schweinsteiger je napisao/la:Kad bi presao u Arsenal,City,PSG,neki americki klub,mozda bih nekako i prevario,ali u jbno jedinstvo?

Za mene,tim potezom ce se posrati na sve sto je uradio u Bayernu,ama bas sve.
Zašto bi se posrao? Zidan je ostao legenda Juventusa, Pirlo legenda Milana, Ronaldo UTD-a... zašto ne bi i Švajni? Mislim meni je već legenda pa makar prešao u Dortmund ili ko je već rival.

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 11 jul 2015, 00:26

Svajni je sjena od igrača, onog nekad. Činjenica je da u zadnje tri sezone ima po 3-4 ozbiljne povrede po sezoni, da je prošlu sezonu se priključio ekipi krajem novembr i opet nakucao dvije povrede do kraja sezone. On u Bayernu nema fokus na igru.

Možda United bude motiv više.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 11 jul 2015, 00:32

Pronalazak motiva, puno utakmica u zadnjih 2-3 godine i česte povrede koje ga izbacuju iz ritma su najčešći razlozi njegovoh loših igara. Ukoliko to uspije srediti i zaobići gore u Manchesteru nisu ni svijesni kakvog igrača su dobili. Ne smije se sad omalovažavati njegov učinak i igre samo zbog toga što ide iz Bayerna. A nije ni istina da je ovo downgrade u karijeri, naprotiv, MUFC je velik klub i želim mu sreću kad ovo 99% istine transfera pređe u 100%.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 jul 2015, 00:53

Odlazak Schweinija je po pitanju više faktora šteta. Kao prvo odlazi veliki i pravi lider, a takve igrače je teško nadomjestiti. Glavnu krivicu vidim u Pepu, jednostavno ne slažu se njih dvojica. Prodao bi Pep možda i Mullera, ali one špekulacije od neki dan su bile smiješne, jer uprava ne bi nikad prodala Mullera s obzirom da je mlad igrač. Kod Schweinija postoji to opravdanje da je ipak dostigao određene godine, da mu se moguće za naredni ugovor nije htjelo dati para koliko je do sada primao, a još se sada uzima i obeštećenje.
Međutim, više je negativnih, nego pozitivnih aspekata kod ovog transfera.

Pep je sada pod pritiskom, jer ako sezona naopako krene onda je donji. A ne mora opšte značiti da ćemo u prvenstvu tako dominantno krenut kao prethodne 2-3 sezone. Moguć je scenario da ne bude išlo u prvenstvu do zime baš tako dobro i da onda Pep negdje do pola sezone bude bivši ili neposredno nakon zimske pauze. Druge ekipe nisu naivne, a još je Dortmund osvježen Tuchelom. U timu kod nas ima još nezadovoljnih.
Postoji i onaj drugi scenario da se sve poklopi, da budemo dominantni u prvenstvu, ali da zakažemo na kraju u LP. Ova ekipa je super, super jaka i to je ono što ide na ruku Pepu. Ali sada svako posrtanje za njega može biti fatalno, jer Schweini je bio veliki, veliki miljenik navijača. Uz to je i jedan od junaka SP 2014. godine.

Schweinsteigeru želim sve najbolje u Unitedu i da što više titula osvoji i bude apsolutno spreman za EURO 2016. On sada ide treneru koji ga je najviše unaprijedio i koji mu vjeruje....Mislim da će tamo biti uspješan.
A Bastian je s Bayernom sve osvojio i očekujem njegov povratak u klub u nekom drugom svojstvu nakon završetka karijere, jer ipak je on bavarsko dijete.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 11 jul 2015, 01:12

thulkazal je napisao/la:Bayern gubi identitet... To je činjenica.
Apsolutno tačno.

Idući na redu je Muller.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 11 jul 2015, 01:16

Clutch je napisao/la:Apsolutno tačno.

Idući na redu je Muller.
Jeste otjerali Casillasa napokon?

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 11 jul 2015, 01:21

anelbavarac je napisao/la:
Clutch je napisao/la:Apsolutno tačno.

Idući na redu je Muller.
Jeste otjerali Casillasa napokon?
Da smo ga htjeli tjerat' uradili bi to prije 3 sezone. Umjesto toga, ostao je među stativama sve ovo vrijeme, iako u očajnoj formi.
Veliki klubovi paze na svoje legende. Kako ko doduše.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 11 jul 2015, 01:23

Clutch je napisao/la:Veliki klubovi paze na svoje legende.

Jah, i na Raula ste pazili nema govora.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 11 jul 2015, 01:29

Clutch je napisao/la:
thulkazal je napisao/la:Bayern gubi identitet... To je činjenica.
Apsolutno tačno.

Idući na redu je Muller.
Danas je, u ovakvom svijetu u kojem živimo, novac identitet. Bez toga nema ništa. U iz tog razloga opravdavam Upravu ako su dali ovoliku širinu Pepu. Čim su ga doveli imali su plan da Bayern odvede u nekom drugom smjeru. Vidjeli i vide ga kao čovjeka koji može udariti temelje nekom novom, modernom Bayernu. Na osnovu toga žele tako žarko da ga ostave u klubu. I ako flopa to nije razlog da se čitav projekat, namjera i želja osudi i proglasi kao propast.

Evo u MUFC, na primjer, pogledajte kakav kopernikanski obrt pravi Van Gaal. Znali su oni vrlo dobro koga dovode. Nije to neracionalna odluka. Sa Mojesom se pokušalo da nastavi putem Sir Alexa ali kad su vidjeli čemu to vodi i oni su napravili rez. I ako flopa, što možda i hoće, ostavit će im temelje na kojima mogu raditi dalje. Iz tog razloga doveden je Van Gaal i na kraju Pep.

Uli ne može više nikom pucati šamare jer se, što se tiče odluka, ne pita više ništa. Savjetima da, odlukama ne. I na kraju krajeva ON ga je i DOVEO.

Šuplja o identitetu i tim idealima ne prolazi i modernom fudbalu odnosno biznisu. Emocije, simpatije i zasluge ostaju po strani kada je to u pitanju. Time se hranimo mi navijači i to nam klub nekad daje na kašiku samo da se smirimo i ostaneo uz.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 11 jul 2015, 01:31

anelbavarac je napisao/la:
Clutch je napisao/la:Veliki klubovi paze na svoje legende.

Jah, i na Raula ste pazili nema govora.
Ostao u klubu do svoje 33. godine, + garancija za povratak u klub kada god poželi, + ovo

[youtube][/youtube]

:wave:

Schweini ima 30. :facepalm: @thulkazal ima pravo.
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 11 jul 2015, 01:34, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 11 jul 2015, 01:34

Clutch je napisao/la:
[youtube][/youtube]

:wave:

Schweini ima 30. :facepalm: @thulkazal ima pravo.
[/quote]

Švajni ako ode, odlazi svojom voljom, a vi ste Raula otjerali, koji je mogo još 3 godine na svjetskom nivou igrat na svoje iskustvo, samo zbog toga što je uplakani ronaldo došao i moro nosit devetku, a ona mu ne odgovara zbog njegovog brenda CR7 lejm :urnebes: :clap:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []