FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

benjamin1997
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la benjamin1997 » 11 jul 2015, 00:32

Seid Behram nas je napustio.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 11 jul 2015, 00:34

benjamin1997 je napisao/la:Seid Behram nas je napustio.
Gdje je otiso

chanchi
Kontakt:

Post Postao/la chanchi » 11 jul 2015, 00:43

Iz poštovanja prema žrtvama genocida u Srebrenici, predlažem da ne pišemo na temama najdražeg nam kluba, dok se ne završe dženaza i komemoracija!!!

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 11 jul 2015, 00:57

exbabilon je napisao/la:slika

Klupa: Sadikovici, Diatta, Beganovic, Kokot, Mladenovic, Uzelac, Kjosevski, Hiros, Zeric...

Po meni konacno imamo odredjenu sirinu, pa i kad ne ide ima ko da udje i okrene tekmu u nasu korist. Eh postoji opcija da Memija zaigra na beku, a neko drugi na krilu, ali po meni je ovo postava koja svakog igraca stavlja na odgovarajucu poziciju.
U slucaju odlaska Bajica, ulazi Beganovic, Kvesica-Mladenovic ili Uzelac..
Apsolutno se slažem sa postavom.Ovo je trenutno najbolje što imamo , i što bi na terenu izgledalo jako dobro, po mom mišljenju.Livaja je ovdje najslabija karika ,i njega se najviše pribojavam,tj.prodora po njegovoj strani.

OPROSTA I ZABORAVA NEMA!
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

IvanOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvanOsim » 11 jul 2015, 01:21

j b g jarane ne može na klupu 10 igrača nikako :D
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.

brile
Kontakt:

Post Postao/la brile » 11 jul 2015, 01:36

FKZ1921 je napisao/la:Prema naprijed imas dobre opcije...
Ali je neophodno naci rijesenja da kontrolises sredinu terena. Nema sansi igrati bez tri prava veznjaka te krilima koja moraju takodje biti veznjaci a nakon toga biti opasni prema naprijed. Ne moze se improvizirati u veznoj liniji sa Dzenisom. Barem ne protiv ozbiljne ekipe.Nemas ni igru ni Dzenisa. ili ga stavi u spic ili na klupu. Ovo jos vise vazi za Kokota,koji je needuciran igrac,ne moze ucestvovati u igri,nikad ne znas gdje ce krenuti,gdje da ga trazis,kako da mu se okrenes...Ono sto moze napraviti,moze napraviti blizu gola.
Ako nemas to krilo,najbezbolnije je tu,kako neki ovdje kazu,zaloziti veznjaka. I nije bez veze Amar tu stavljao veznjake u nedostatku krila. Time dodatno stabiliziras sredinu,malo otupis napad ali to mozes izkompenzirati ofanzivnim bvekovima.
Mozda kada bi probali sa sredinom Hadziahmetovic-Blagojevic-E.Sadikovic

Bili bi slabiji naprijed ali bi sredina bila puno cvrsca nego sa Beganovicem, a i tamo se ne smijemo puno otvarati jer ce nas pojesti :hmmmmm:
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !

SPARTANS FC

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 11 jul 2015, 01:45

brile je napisao/la:
Ali je neophodno naci rijesenja da kontrolises sredinu terena. Nema sansi igrati bez tri prava veznjaka te krilima koja moraju takodje biti veznjaci a nakon toga biti opasni prema naprijed. Ne moze se improvizirati u veznoj liniji sa Dzenisom. Barem ne protiv ozbiljne ekipe.Nemas ni igru ni Dzenisa. ili ga stavi u spic ili na klupu. Ovo jos vise vazi za Kokota,koji je needuciran igrac,ne moze ucestvovati u igri,nikad ne znas gdje ce krenuti,gdje da ga trazis,kako da mu se okrenes...Ono sto moze napraviti,moze napraviti blizu gola.
Ako nemas to krilo,najbezbolnije je tu,kako neki ovdje kazu,zaloziti veznjaka. I nije bez veze Amar tu stavljao veznjake u nedostatku krila. Time dodatno stabiliziras sredinu,malo otupis napad ali to mozes izkompenzirati ofanzivnim bvekovima.
Mozda kada bi probali sa sredinom Hadziahmetovic-Blagojevic-E.Sadikovic

Bili bi slabiji naprijed ali bi sredina bila puno cvrsca nego sa Beganovicem, a i tamo se ne smijemo puno otvarati jer ce nas pojesti :hmmmmm:
Slazem se da E.Sadiković treba da igra jer momak kad sam ga god gledao nije zakazao, a on čini mi se može igrati bilo koju poziciju u odbrani. Ranije sam pisao, ili bolje reći pitao, kako bi se Beganović snašao na krilu jer posjeduje brzinu. Šteta da takav jedan trkač ne igra protiv Mađara.
Neko je napisao da nas je napustio Seid Behram, a to bi stvarno bilo šteta s obzirom da posjeduje kvalitet. On inače igra lijevo krilo, a ljevak je.

IvanOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvanOsim » 11 jul 2015, 01:48

----------------------Antolović---------------------

Memija------Kosorić-----Bogdanović----Kvesić

----------Hadžiahmetović---Blagojević---------

---Diatta----------Sadiković---------Đelmić----

----------------------Bajić------------------------

Klupa: Kjosevski, Uzelac, Livaja, Kokot, Beganović, Hiroš, Stokić.... nažalost Enisa na ovoj utakmici ne bi bilo među 18...ni Žerića :(

Treba nam igrača koji mogu trčati po strani i igrača koji će igrati i spustiti loptu na zemlju, zato sam Beganovića i Kokota ostavio na klupi, mogu promjeniti tok utakmice prvenstveno Beganović, a i Hiroš je s klupe najbliži ulasku po mojoj nekoj viziji, jer što više igrača imamo u timu koji će igrati sa njima lopte. to je bolje, nego se natrčavati sa njima. Eventualne izmjene: Beganović - Diatta, Dženis ostaje na desnoj strani i Hiroš umjesto nekog iz veze, s tim ako Sadiković ne izađe, da se on pomjeri nazad, a Hiroš na njegovo mjesto. Od igrača bi zahtjevao disciplinu u odbrani, svi iza lopte, a pri osvojenoj lopti, transformacija sa što više brzih pasova, te bi cilj bio uz kombinaciju na zemlji doći do njihovog gola... Šutevi sa distance, osim za Đelmića i Diattu, krilne igrače, kojim bi rekao da idu na dupli pas, odigraj i protrči u toj situaciji, te pokušaj izboriti 1 na 1 .. Eh ovako bi ja nešto kombinovo, pa kad bi uspio reko bi da sam bolji od Murinja. Znaš nas..J e b o nas
Zadnja izmjena: IvanOsim, dana/u 11 jul 2015, 01:50, ukupno mijenjano 1 put.
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 11 jul 2015, 01:49

chanchi je napisao/la:Iz poštovanja prema žrtvama genocida u Srebrenici, predlažem da ne pišemo na temama najdražeg nam kluba, dok se ne završe dženaza i komemoracija!!!
DA SE ISPOSTUJE OVO, AKO NIJE PROBLEM...
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

IvanOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvanOsim » 11 jul 2015, 01:55

Upravo tako, sve si doobro rekao, potpisujem svaku riječ, Kokot needuciran dobro si se izrazio, nikad ne znas gdje ce, takav ti jedino moze pomoci u zadnjih 15 minuta, kad bude trčo ko muha bez glave... Izvini Zoki dobar si momak, al sam brutalno iskren

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 11 jul 2015, 02:08

Da su pametni u madarskoj bi igrali s tri stopera umjesto beganovica igra Uzelac. Bekovi Memija i Kvesa mogu gore ici, a umjesto Kokota staviti Sadikovica. Stokic nema potrebe da ulazi jer mu treba utakmica da se konektuje s ekipom..
Djelmic na poluspica i ganjati kakve kontra. Ostalo ce sve biti kobno bude li morao igrati Enis.
Zadnja izmjena: samogrbavica, dana/u 11 jul 2015, 02:09, ukupno mijenjano 1 put.
KHAJ PRICE

acab
Kontakt:

Post Postao/la acab » 11 jul 2015, 02:09

Rahmet ti duši Đilda!
Heroj mrkog lica!
Volim te Željo !

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 11 jul 2015, 02:23

"Probudih se i sad žalim ja, iz oka mi suza kanula, bio je i uvijek biće simbol naše Grbavice Dževad Begić Djilda legenda"
=\_1921_/=

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 11 jul 2015, 02:42

Ako je ko voljan da kupi koji artikal od Manijaka i tako pogura brata za Madjarsku nek se javi na PP.. + telefon Xperia C1505
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Harisharis
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la Harisharis » 11 jul 2015, 03:08

Dajte ljudi ako neko ima volje,nek se posalje poruka momcima koji drze fb stranicu zelje,cujem da ima preko 150000 hiljada clanova,da se konstantno ponavlja clanska karta i koliko je vazno za zelju uclaniti se i biti clan,ja nemam fb,nit znam oko toga.Pa mi ako ne mozemo imati 5000 clanova,mi se trebamo ugasiti!
Kad skontam da ce nas na kraju izvaditi 500 to,a to je u rangu jedne mjesecne plate ode i alihodzica,sta ces ti tu vise pricat...
Nek se naprave nekakve akcije,nek se lozi raja,kao hqjmo da vidimo za koliko dana,sedmica mozemo do 5000,nek se radi ave sto padne na pamet,nagradne igre,sta li vec.
Hajmo ljudi se aktivirat,hajmo pomoci na sve nacine!

vazdazeljo
Kontakt:

Post Postao/la vazdazeljo » 11 jul 2015, 04:26

Uclanjen i kupljen dres jucer :opaopa:
forza zeljo le ole ole
JA SAM LUD, JA SAM JAK, JA SAM ŽELJIN MANIJAK!

ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI!

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 11 jul 2015, 11:08

11.7.1992-11.7.2015
11.7.1995-11.7.2015
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 11 jul 2015, 11:31

slika

Poginuo je Dževad Begić Đilda, naš školski drug iz Osnovne škole “Franjo Kluz” na Koševskom brdu. Naš vršnjak koji je zbog ponavljanja razreda bio generacija iza nas. Do Samira Šoše, Ismeta Ćele i mene došle su glasine da je u suprotnoj smjeni jedan učenik iz sedmog razreda koji se predstavlja da je najjači u našoj školi. Odlučili smo da ga potražimo. Kad smo ga našli, pozvali smo ga iza škole da izabere jednog od nas s kojim će se potući. ‘’Svejedno mi je. Ko god hoće’’, samouvjereno nam je rekao bez imalo straha. Izvlačili smo dužu šibicu koga će zapasti ta sreća da se sa njim ‘’pomariše’’. Ta čast pripala je meni. Odmah sam krenuo na njega. Nakon nekoliko udaraca pao je na zemlju. ‘’Eto vidiš da nisi najjači u školi’’, reče mu Ismet Ćelo dok ga je podizao sa zemlje. Samir mi je dao jaknu, zadovoljni smo krenuli iz školskog dvorišta. Samo što smo se odmakli desetak metara, čuli smo Džildin glas: ’’Je*em vam mater!’’ Ismet se okrenuo, otrčao do Džilde, nakon nekoliko udaraca opet se našao na zemlji. Nismo se odmakli, opet smo čuli Džildin glas: ’’Je*em vam mater!’’ Red je bio na Samira, koji ga je brzo savladao i na zemlju oborio. ‘’Čujem li te još jedanput da si opsovao, slomiću te’’, zaprijetio je. Džilda, samo što se podigao sa zemlje, otresao prašinu sa sebe, začusmo njegov glas: ’’Je*em vam mater!’’ Zastali smo, gledajući se, sva trojica smo krenuli. Vidjevši da trčimo prema njemu, brzo se popeo na visoki podzid i sa njega opet nam psovao. Njegovo psovanje privuklo je pažnju pedagogice koja je poslala Ivu, profesora fizičkog vaspitanja, da nas dovede u njen kabinet. Očekivali smo ukor ili kaznu. Blago nas je upozorila da ga više ne diramo, i mi smo upozorenje poslušali. Godine su prošle, ali taj dan nismo zaboravili. Sreli smo se u bazi Slastičarna kod Doktora. ’’Da smo znali da ćeš postati vođa navijača Želje, još bi te više tukli’’, reče mu Ismet Ćelo. ‘’Svaki dan bi te marisali’’, nadovezao sam se ja. ‘’Koliko pitara na jednom mjestu? Odma’ se ne osjećam dobro’’, uzvrati. Nakon čega smo se zagrlili.
Pripadao je Vojnoj policiji Koševskog brda pod komandom Muhameda, kojeg su njegovi borci od milja prozvali Vojvodom: ‘’Kad četnici mogu imati stotinu ‘nakih’ Vojvoda, možemo i mi imati jednog’’, govorili su. Prvih dana kad smo čuli na našoj centrali pozive i javljanje Vojvode, pomislili smo da su se sa Grbavice upetljali u vezu. Kasnije smo se privikli da Muhamed nosi nadimak Vojvoda.
Džilda se u jedinici nije puno zadržavao. Nosio je motorolu i pažljivo slušao dešavanja u gradu. Pojavljivao se na svim kriznim mjestima, služeći časno i pošteno građanima Sarajeva. Nošen idealima ’’pomaži i brani slabije’’, vrijednostima za koje je vjerovao da su jedine ispravne, težio je ljepšem i boljem zajedničkom životu. Pogođen je snajperskim hicem u pokušaju da pomogne ranjenoj ženi. Od čega čista duša najviše strepi - ’’Nejakog ucviliti.’’ Snajperski hitac ispaljen sa Grbavice obilježi neizrecivom prazninom porodicu bosanskog gazije: njegove četiri djevojčice i petu, koja se rodila nakon njegove pogibije

Neka ti je lahka zemlja.

manijakdokraja
Kontakt:

Post Postao/la manijakdokraja » 11 jul 2015, 11:43

Bio je i uvijek bit' će,
simbol naše Grbavice...

Nek ti je lahka zemlja bosanska !
Mirza Raščić Manijak do kraja !

Katakomba is back !

manijakdokraja
Kontakt:

Post Postao/la manijakdokraja » 11 jul 2015, 15:32

Danas u 18:30 odat ce se pocast nasem rahmetli Dzevadu. Ko god je u mogucnosti, bilo bi lijepo da dodje
Mirza Raščić Manijak do kraja !

Katakomba is back !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, bvsic, Levin, PeppermintSA, Sarun i 44 gosta.