FK Sarajevo (opšte diskusije)

FK Sarajevo ove sezone?

Anketa je završila: 16 jul 2017, 14:28.

Prvak
11
25%
Osvajač kupa
4
9%
Dupla kruna
12
27%
Izlazak u Europu
17
39%

Ukupno glasova: 44

pitic
Kontakt:

Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la pitic » 12 jul 2015, 15:43

solinas je napisao/la:
Alpasinac je napisao/la:Očevidac tučnjave, koji radi u jednom objektu nedaleko mjesta gdje se dogodila tučnjava, tvrdi kako je Armada izazvala tučnjavu. Prema njegovim riječima tridesetak navijača s hrvatskim obilježjima sjedili su u kafiću Bodyguard, pjevali provokativne pjesme, dobacivali prolaznicima. Očevidac nam je kazao kako je i sam bio predmetom dobacivanja, te da je sasvim normalno da su dobili batine zbog takvog ponašanja.

slika
Kada je ovo bilo
Ako se dobro sjećam 2007 godine kada je Hrvatska reprezentacija gostovala u Sarajevu protiv naše repke. Naravno hrvatski mediji nebi bili to što jesu da nisi prvi prenijeli da smo mi njih napali, a svi dobro znaju da su sjedili u sred centra Sarajeva u poznatom kafiću Bodyguard i počeli provocirati raju, ali sreća da je na vrijeme naletila organizovana kaznena ekspedicija pa su im letili zubi, glavuše razbijene itd. Ako se dobro sjećam da su i ovo skandirali" Hebemo Čelika, hebemo Želju, hebemo Sarajevo i Bosnu cijelu".
Zadnja izmjena: pitic, dana/u 12 jul 2015, 15:46, ukupno mijenjano 1 put.
SRETAN BROJ - 1725

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 12 jul 2015, 15:46

Joj, ovi Poljaci bi se mogli fino zaletit i sjebat, cuj hoce okrsaj s grupom, a mi kakva smo goveda imace okrsaj sa citavim gradom, jos usput ako se gdje zaustave da sranje prave, ne znaju oni da mi nismo Spanci ni Francuzi, jos ako busevima doalze i u kakvo selo zajebano zalutaju :mrgreen:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 12 jul 2015, 15:54

Heller je napisao/la:Joj, ovi Poljaci bi se mogli fino zaletit i sjebat, cuj hoce okrsaj s grupom, a mi kakva smo goveda imace okrsaj sa citavim gradom, jos usput ako se gdje zaustave da sranje prave, ne znaju oni da mi nismo Spanci ni Francuzi...
Misle da smo mi Rusi pa da može dogovor samo na šake i da je sve u mišićima. Šta kaže jedan lik bezboroj momaka kod nas sa 60, 70 kila, a sa testisima do Bihaća.
SRETAN BROJ - 1725

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 12 jul 2015, 15:59

RN87 je napisao/la:Bilo je par momaka iz Epfa i konobari iz Eskobara, eto Slovenaca i govana, nek dodju i ovi da vidimo
2 -3momka EPF, 1 SG te 2 navijača Želje koji nisu podgrupama a jedan od njih je bio i vođa Manijaka nekad davno samo što mu se konstitucija iz tog vremena ne može mjeriti sa ovom današnjom :D + konobari iz okolnih kafića
Ma najveći problem za grupe što dolaze u Sa je taj što ne znaju kako Sarajevo reaguje na takve stvari, ljudi koji veze nemaju ni sa jednom tribinom stat će rame uz rame sa onima koji imaju. Građani Sarajeva koji su proživjeli rat te koji trpe ovo **** u mozak 20 godina nakon rata imaju nešto zajedničko a to je da nisu normalni a imaju muda, kud će gora kombinacija :lol:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 12 jul 2015, 16:08

Znaci grupa njih 40 u hotelu kod cheersa spavaju..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 12 jul 2015, 16:20

Ajzea je napisao/la:
RN87 je napisao/la:Bilo je par momaka iz Epfa i konobari iz Eskobara, eto Slovenaca i govana, nek dodju i ovi da vidimo
2 -3momka EPF, 1 SG te 2 navijača Želje koji nisu podgrupama a jedan od njih je bio i vođa Manijaka nekad davno samo što mu se konstitucija iz tog vremena ne može mjeriti sa ovom današnjom :D + konobari iz okolnih kafića
Ma najveći problem za grupe što dolaze u Sa je taj što ne znaju kako Sarajevo reaguje na takve stvari, ljudi koji veze nemaju ni sa jednom tribinom stat će rame uz rame sa onima koji imaju. Građani Sarajeva koji su proživjeli rat te koji trpe ovo **** u mozak 20 godina nakon rata imaju nešto zajedničko a to je da nisu normalni a imaju muda, kud će gora kombinacija :lol:
:thumbup:
Ti si opet šampion !

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 12 jul 2015, 16:36

Sabinho je napisao/la:Ja vam garantujem da ce ih ovi nasi "hajvani" (policajci) rasuti k'o rizu bude li potrebe. Kod nas se smije i malo zaobici protokol znamo to svi. :D
U "nasoj policiji",ima maksimum 50 utreniranih specijalaca i sposobnih da se nose sa neredima. Sve ostalo,obuceno kao kornjace su obicni prasinari,koji ti inace pisu kazne za parkiranje i udaraju po trojica zadnjeg u koloni ili nekog jadnika kojeg je ni krivog ni duznog stampedo pregazio.
Sta hocu reci,nasa murija je navikla kad izvuce pendreke i udje na tribinu 95% navijaca se povuce,dok im ovi majmuni iz poljske sigurno nece bjezati. Ja se s druge strane smijem zakleti da bi poljaci rasuli nasu "muriju" ko rizu. buduci da dosta murgi znam,nisu mi prijatelji,hvala bogu,ali znam sta smiju,a sta ne smiju.
Pa prosle godine ih je jedan momak,na alifakovcu,da ga sad ne imenujem prvo petoricu povaljao i to onih najvecih iz starog grada,da bi onda citava stanica dolazila da ga veze i iznosi kroz prozor.

Ne kur.cite se sami s poljacima,ako vec to mislite,samo u grupi i to vecoj i spremnoj grupi. To su likovi koji treniraju,bildaju,tuku se,idu na utakmice i zive od 2000€ socijale,definitivno sarajevo grad nema jednu ekipu koja im se moze na sake suprotstaviti,ali zato smi mi bosnje i tu su alternativne metode. :zviz:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 jul 2015, 16:39

corleone87 je napisao/la:Znaci grupa njih 40 u hotelu kod cheersa spavaju..
Preneseno,hvala ti
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la hilmo » 12 jul 2015, 16:46

Koliko ste sigurni da će oni tako dolaziti u grupama, jedna u jednom druga u drugom hotelu? Ja sam nekako ubjeđen da to naša policija neće dozvoliti.
Nego će ih sve kao organizovanu grupu držati na jednom mjestu van grada kao i navijače Levakog i samo na utakmicu i kući.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 12 jul 2015, 17:03

Sta vam je ljudi, ova drzava ima obavjestajce koji rade i znaju mnogo vise nego ijedan politicar u ovoj zemlji...
Takozvani spijuni, to svaka drzava ima tako i mi...
Ljudi se pripremaju i znaju sta da se ocekuje..
Vi mislite da nasi "policajci" ne znaju koliko ih je doslo i gdje su smjesteni?
Znaju oni sve, vjerujte.. Mnogo tu ima spojuniranja i prisluskivanja..
Tako, ako mislite da ce policija biti nespremna za ovakve stvari, varate se..
Sad jesu li nasi specijalci pochke il ne, to neka neko strucniji odgovori.. Ja tvrdim da nasa obavjestajna sluzba zna mnogo vise i da su spremni na sve..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 12 jul 2015, 17:12

Zip je napisao/la:Sta vam je ljudi, ova drzava ima obavjestajce koji rade i znaju mnogo vise nego ijedan politicar u ovoj zemlji...
Sad jesu li nasi specijalci pochke il ne, to neka neko strucniji odgovori.. Ja tvrdim da nasa obavjestajna sluzba zna mnogo vise i da su spremni na sve..

Nije nasa sluzba ni blizu hrvatskoj ili srbijanskoj, da ne govorim o DBu i KOSu prije rata. Cisto sumnjam da imamo operativce u Poljskoj, a jos manje vjerujem da su ih zbog toga slali u Poljsku. Nase bezbjednosno-obavjestajne sluzbe nisu stanju sprijeciti puno banalnija sranja od nasih drzavljana, a ne nesto drugo. Tako da, uzdati se u samo u drotove i u nas same.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 12 jul 2015, 17:19

Ja ti kazem da imamo obavjestajce koji su upuceni, znaju sve o tim poljacima koji su vec dosli.. Ako su oni prijetnja zagrad Sarajevo, ako su dosli da prave probleme, sigurno da niko nece sjediti skrstenih ruku..
Druga stvar je sto namje tuzilastvo u banani...

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 12 jul 2015, 17:47

Zip je napisao/la:Sta vam je ljudi, ova drzava ima obavjestajce koji rade i znaju mnogo vise nego ijedan politicar u ovoj zemlji...

Naša policija tonu podataka dobija od interpola jer i interpol obavještava domaćina ko im dolazi u državu ovo ti je 100 % provjeren info. A kada spominješ obavještajce da sve znaju ma jašta ko što su znali i za Mevlida pusti se te priče.
SRETAN BROJ - 1725

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 12 jul 2015, 17:55

Ovde mozemo mnogo dublje uci u pricu, nevezanu za fudbal..
Ja konkretno govorim za poljeske huligane, da nasi sigurno inaju info o njima..
A ja sam od onih koji vjeruje u teorije zavjere, svasta se desava vjerujem..
Al et, o ovome nekom drugom prilikom..
Ovde po pricama, definitivno su poljaci dosli da se saketaju i belaj prave..
A ja vjerujem da cemo im pokazati zube, kako navijaci tako i policija :)

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 12 jul 2015, 18:02

Zip je napisao/la:Ovde mozemo mnogo dublje uci u pricu, nevezanu za fudbal..
Ja konkretno govorim za poljeske huligane, da nasi sigurno inaju info o njima..
A ja sam od onih koji vjeruje u teorije zavjere, svasta se desava vjerujem..
Al et, o ovome nekom drugom prilikom..
Ovde po pricama, definitivno su poljaci dosli da se saketaju i belaj prave..
A ja vjerujem da cemo im pokazati zube, kako navijaci tako i policija :)

Dobro ti je pitic odgovorio, sve informacije koje nasa policija ima u vezi njih (a ima ih dosta) su plod saradnje policijskih agencija, kako ovih kod nas, tako i nasih sa interpolom. Kakvi crni nasi obavjestajci... Uglavnom sustina je bitna, a to je da su Poljaci upraceni, a sad ko radi na tome, to je drugi par opanaka. Da ne ulazimo u off.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 12 jul 2015, 18:18

J*** te Poznaneeee
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 12 jul 2015, 18:21

Papina posjeta je pokazala koliko su spremne odgovoriti zadatku naše obavještajne službe, samim tim i policija.
Znači sve se može kad se hoće... samo ne znam kakve veze imaju obavještajne službe sa fudbalskim navijačima,
ipak su to samo navijači, ne potencijalni teroristi ili neki narko klan. Nadležnost lokalne policije je da spriječi bilo kakvo
narušavanje javnog reda i mira... S druge strane, svi poljski navijači koji dođu u naš grad, prethodno će proći pasošku kontrolu,
tako da se automatski zna ko dolazi, plus prijava na recepciji hotela ili hostela uz kopiju pasoša... tako da, ako bilo ko od
njih napravi teži prekršaj ili čak krivično djelo, vrlo lako će se ući u trag i biće mu onemogućeno da napusti BiH.
Iskreno, nadam se da neće biti većih incidenata i da su poljski navijači svjesni gdje dolaze, te da su tu samo da bi bodrili svoj klub.
U suprotnom, dočekat će ih ruka otpora ! Poznati smo po otporu, kroz istoriju, pa ko voli nek' izvoli...
F.K.SARAJEVO

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 12 jul 2015, 19:13

molotovljev je napisao/la:Papina posjeta je pokazala koliko su spremne odgovoriti zadatku naše obavještajne službe, samim tim i policija.
Znači sve se može kad se hoće... samo ne znam kakve veze imaju obavještajne službe sa fudbalskim navijačima,
ipak su to samo navijači, ne potencijalni teroristi ili neki narko klan. Nadležnost lokalne policije je da spriječi bilo kakvo
narušavanje javnog reda i mira... S druge strane, svi poljski navijači koji dođu u naš grad, prethodno će proći pasošku kontrolu,
tako da se automatski zna ko dolazi, plus prijava na recepciji hotela ili hostela uz kopiju pasoša... tako da, ako bilo ko od
njih napravi teži prekršaj ili čak krivično djelo, vrlo lako će se ući u trag i biće mu onemogućeno da napusti BiH.
Iskreno, nadam se da neće biti većih incidenata i da su poljski navijači svjesni gdje dolaze, te da su tu samo da bi bodrili svoj klub.
U suprotnom, dočekat će ih ruka otpora ! Poznati smo po otporu, kroz istoriju, pa ko voli nek' izvoli...
Ako mislis da su nasi bezbjednjaci radili na Papinoj sigurnosti, varas se. Par stotina stranih agenata je nekoliko mjeseci prije posjete bilo u gradu. Nisu oni vesla sisali da nama povjere taj zadatak. Policija nam je na nivou sto se tice ovih stvari na terenu, obavjestajno-sigurnosne strukture su na samom dnu. Ali, kako si i rekao, nije njihov posao da se bakcu sa navijacima.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 12 jul 2015, 19:22

Nema puno slicnosti sa dolaskom pape i ovim. Jer taj dolazak su radile sve sluzbe ove drzave, plus dosta stranih sluzbi. I to vas jaka podrska.
Ovo je drugo. Dolaze ljudi par stotina njih, koji traze kotakt.

Jako drugacija situacija.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 12 jul 2015, 19:58

AdiFKS je napisao/la:Nema puno slicnosti sa dolaskom pape i ovim. Jer taj dolazak su radile sve sluzbe ove drzave, plus dosta stranih sluzbi. I to vas jaka podrska.
Ovo je drugo. Dolaze ljudi par stotina njih, koji traze kotakt.

Jako drugacija situacija.
Ma ima i oni da osjete "ljubav" samo malo grublju nego Ikande kada je dolazio! :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

DEBUG SSO: [] | STATUS: []