PRVU UTAKMICU je jako bitno dobiti i po mogucnosti ne primiti gol ili dobiti sa dva gola razlike. Naravno i pobjeda sa jednim golom razlike je ODLICNA pa i nerjeseno bi donjelo neke jako bitne poene-koeficient za sljedecu sezonu.
Ne treba se sada zamarati drugom utakmicom gdje su oni favoriti. Sarajevo je ipak blagi favorit u prvoj utakmici mada po meni to nije realno. Realno je oko 50%-50% u prvoj. Znaci realne sanse postoje ako se da preko 100% zelje,snage i truda i ako nas sreca posluzi da nas krenu golovi. Sto se tice taktike svi vec sada znaju prvih 11 pa da ne pametujem. Jako je bitno da:
- Ostrakovic ne napravi kiks ili vise njih sto je po meni najveca opasnost
- Da bekovi i krila posebno ponude puno vise trke i defanzive nego inace. Znaci Krste i Duljevic se
moraju vracati i pomagati u odbrani. Hebibovic i Puzigaca ce
morati vise i jace da igraju odbranu.
- oko 60 minuta zamjeniti umorne Krstu i Duljevica ( i objasniti im da igraju 60 a ne 90 minuta i da daju sve od sebe za to vrijeme ) sa Bekicem i drugim Bekicem/Okicem. Ocekujem jako puno trke i
defanzive Bekica/Okica za tih 30 minuta a ne samo igru u napadu znaci i odbranu.
- Oko 70 minuta zamjeniti Radovca sa Alispahicem i gurnuti Stojceva na centralnog veznog ( nadam se da to nece biti problem ) a Mesu na desetku. On bi odmoran trebao da napravi taj korak vise.
- Cimirot bi trebao biti taj defanzivni vezni - razbijac koji bi trebao da ganja protivnicke igrace i razbija im napade a ne samo da igra napad. Nadam se da je spreman i da ne razmislja previse o novom transferu. Kada/Ako se proda vidim Ikandea kao idealnog igraca za tu poziciju.
- Nadam se da je Benko 100% spreman.
Ako se sve ove kockice posloze i svako ispuni svoj dio onda sanse za dobar rezultat svakako postoje. Sto se tice DRUGE UTAKMICE otom potom. Moze se i tu nesto napraviti posebno ako bude rezultat prve utakmice dobar jer tada raste njima pritisak mada potrebno je malo promjeniti taktiku i neke igrace jer ovih 11 bi bilo previse ofanzivno za revans i opet bi izgubili kao protiv Borussije. Nadam se da je Dzeno nesto naucio iz te utakmice i da nece ponavljati iste greske i odigrati previse ofanzivno u revansu. Mislim da bi talijan mogao malo da vuce na Lech jer su ljudi ipak favoriti i to treba uzeti u obzir i ne prigovarati previse sudiji. Prigovarati da samo ne previse. Sretno