Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Strauss
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la Strauss » 28 apr 2010, 11:44

Eto navodno Sušić obavio razgovor sa Mujdzom i čeka njegov odgovor. Ja ne znam šta da kažem jel to dobro ili nije, pošto baš nisam upućen u te njegove izjave. Ima kvalitet i koristio bih nam, ali ako je izjavljivao kako su mu rvati prioritet i kako mu je BiH rezerva, onda definitivno i pored tog njegovog kvaliteta ne treba ga zvati. Koji će nam k.... takvi igrača i uvijek ću biti mišljenja da treba dati poziv i priliku duplo slabijem igraču koji će igrati sa srcem nego igračima tipa Mensura. Na kraju krajeva ako su to istine i ako ga Sušić pozove treba mu prirediti dobrodošlicu kao Hrgoviću prije nekoliko godina i naravno zviždati mu cijelu utakmicu, da više nikad ne pomisli doći na okupljanje :twisted:

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 28 apr 2010, 12:06

Strauss je napisao/la: Na kraju krajeva ako su to istine i ako ga Sušić pozove treba mu prirediti dobrodošlicu kao Hrgoviću prije nekoliko godina i naravno zviždati mu cijelu utakmicu, da više nikad ne pomisli doći na okupljanje :twisted:
Hajd' ljeci se
100% sportski i krajnje opušten potpis

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 28 apr 2010, 12:11

RiNo je napisao/la:Hajd' ljeci se
Ako išta mrzim, to je vrijeđanje putem foruma. Veći debilizam od toga za mene ne postoji i sebi to ne bih dopustio nema šanse. A ja sad odoh da se liječim, na tvoju preporuku. Pozz "normalni" ;)

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 28 apr 2010, 13:38

Strauss je napisao/la:Eto navodno Sušić obavio razgovor sa Mujdzom i čeka njegov odgovor. Ja ne znam šta da kažem jel to dobro ili nije, pošto baš nisam upućen u te njegove izjave. Ima kvalitet i koristio bih nam, ali ako je izjavljivao kako su mu rvati prioritet i kako mu je BiH rezerva, onda definitivno i pored tog njegovog kvaliteta ne treba ga zvati. Koji će nam k.... takvi igrača i uvijek ću biti mišljenja da treba dati poziv i priliku duplo slabijem igraču koji će igrati sa srcem nego igračima tipa Mensura. Na kraju krajeva ako su to istine i ako ga Sušić pozove treba mu prirediti dobrodošlicu kao Hrgoviću prije nekoliko godina i naravno zviždati mu cijelu utakmicu, da više nikad ne pomisli doći na okupljanje :twisted:
Hajd da pokušam shvatiti tvoju logiku:

Petrić, Ćorluka i ostali igrači Hrvatske reprezentacije, koji su rođeni u BiH, su papci jer igraju za kockaste iako su rođeni ovdje,

Mujdža je papak jer je rođen u Hrvatskoj i htio bi igrati za kockaste.

Šta je kriterij? Ne mogu obje ove grupe igrača biti papci, može se uspostaviti pravilo da je zemlja rođenja prioritet ili nacionalna pripadnost. Ne može oboje nikako.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 28 apr 2010, 13:53

NoName je napisao/la:
Strauss je napisao/la:Eto navodno Sušić obavio razgovor sa Mujdzom i čeka njegov odgovor. Ja ne znam šta da kažem jel to dobro ili nije, pošto baš nisam upućen u te njegove izjave. Ima kvalitet i koristio bih nam, ali ako je izjavljivao kako su mu rvati prioritet i kako mu je BiH rezerva, onda definitivno i pored tog njegovog kvaliteta ne treba ga zvati. Koji će nam k.... takvi igrača i uvijek ću biti mišljenja da treba dati poziv i priliku duplo slabijem igraču koji će igrati sa srcem nego igračima tipa Mensura. Na kraju krajeva ako su to istine i ako ga Sušić pozove treba mu prirediti dobrodošlicu kao Hrgoviću prije nekoliko godina i naravno zviždati mu cijelu utakmicu, da više nikad ne pomisli doći na okupljanje :twisted:
Hajd da pokušam shvatiti tvoju logiku:

Petrić, Ćorluka i ostali igrači Hrvatske reprezentacije, koji su rođeni u BiH, su papci jer igraju za kockaste iako su rođeni ovdje,

Mujdža je papak jer je rođen u Hrvatskoj i htio bi igrati za kockaste.

Šta je kriterij? Ne mogu obje ove grupe igrača biti papci, može se uspostaviti pravilo da je zemlja rođenja prioritet ili nacionalna pripadnost. Ne može oboje nikako.
Po meni, nije bitno ni koje si nacionalnosti, ni gdje si rođen, već je bitno razmišljanje tog igrača, koju zemlju smatra svojom, za koju zemlju mu srce kuca.
Ako je njemu Hrvatska na prvom mjestu, kao što je Čorluki, Petriću(Hrvati, rođeni u BiH); Srni, Mujdzi(Bošnjaci, rođeni u Hrvatskoj), a BiH rezevna, neka ih bogati tamo, ne trebaju mi vamo, da se u dresu BiH raspituju za rezultate "svojih", ili da zamlao ne zapjevaju "lijepu našu" u dresu BiH.
Imamo mi i Hrvata i Bošnjaka i Srba rođenih i u BiH i van BiH tipa Pandze, Spahića... kojima srce kuca za "jednu jedinu" i kojima BiH nije bila rezevna opcija.
Znači nema nekog pravila po kojem bi npr.svi Hrvati rođeni u BiH igrali za BiH, a svi Bošnjaci rođeni u Hrvatskoj igrali za Hrvatsku. Ne može se to nikad tako uraditi i ne treba, neka svako igra za zemlju koju osjeća svojom, nikog ne treba prisiljavati i moliti i mislim da došlo vrijeme da mi(BiH) ne skupljamo razno razne otpatke i da budemo rezevna opcija i odskočna daska igračima tipa Mujdze.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 apr 2010, 15:03

Fazon je u tome sto vec imamo jedan odredjen broj i to kobajagi 100%Bosancerosa koji su do samog kraja okolisali,izjavljivali svasta,gledali da se uhvate noge u drugoj repci,i tek onda na kraju kad su vidjeli da su sutnuti ili da nemaju nikakve perspektive u tim repkama osvanuli kod nas.
Tako da bi Mujdja bio samo jedan u nizu.
Sto se tice Hrgana on je znao bolje odigrati i vise se zalagati u repci(zavisno od njegovog kvaliteta) nego neki koji se busaju u prsa da su veliki Bosnacerosi.
Znaci ako nesto hoces da uradis,onda moras sve iz pocetka i po redu. ;)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 28 apr 2010, 16:29

Kvalitet igrača treba biti presudan za pozivanje u reprezentaciju i ništa više. Svi smo mi donekle u pravu, može se svaki taj "slučaj" posmatrati sa različitih strana ali, pošto smo mi mala zemlja, ne smijemo se zavaravati i otpisivati igrače za koje postoji šansa da igraju za reprezentaciju. Takav je i Mujdža, po meni, dobrodošao u reprezentaciju. Nakon 2-3 nastupa zaboravit ćemo prošlost, kao što je to slučaj i sa Misketom, Begovićem, Medunjaninom...
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 apr 2010, 17:19

NoName je napisao/la:Kvalitet igrača treba biti presudan za pozivanje u reprezentaciju i ništa više. Svi smo mi donekle u pravu, može se svaki taj "slučaj" posmatrati sa različitih strana ali, pošto smo mi mala zemlja, ne smijemo se zavaravati i otpisivati igrače za koje postoji šansa da igraju za reprezentaciju. Takav je i Mujdža, po meni, dobrodošao u reprezentaciju. Nakon 2-3 nastupa zaboravit ćemo prošlost, kao što je to slučaj i sa Misketom, Begovićem, Medunjaninom...
Begovica, Medunjanina, Misketa i Mujdzu nikako ne mozes u istu korpu stavit. Begovica i Misimovica nikad niko nije zvao i dok su dobili prvi poziv, odazvali su se. Dok su Medunjanin i Mujdza imali ponude naseg saveza, ali ih odbili za druge reprezentacije i sad kad vise da ne mogu zaigrat za Holandiju i Hrvatsku, dosli nama. Ne hvala.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 apr 2010, 17:45

Mujdza je bio vec na prozivci sa BIH repkom znaci odazvao se.Problem nastao zbog drzavljanstva,savez naravno ni kitom nije trznuo.Kao sto ne bi ni za cak Pjanu.Da nije bila citava ona hampa i Komsic cak na kraju urgirao.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 28 apr 2010, 17:48

Harishp,ako je izjavio,kao sto se pise po forumu(iskreno ja nisam procitao)da mu je BiH rezervna opcija,onda je sa njim ista situacija kao i sa Begovicem :roll: :roll: :roll:
Rotor Volgograd...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 apr 2010, 17:50

harishp je napisao/la:Mujdza je bio vec na prozivci sa BIH repkom znaci odazvao se.Problem nastao zbog drzavljanstva,savez naravno ni kitom nije trznuo.Kao sto ne bi ni za cak Pjanu.Da nije bila citava ona hampa i Komsic cak na kraju urgirao.
Kako da ne. On je bez problema mogo igrat da je htio, kako mu je brat igro? Prije par mjeseci je u jos jednom intervjuu reko da mu se samo igra za Hrvatsku, iako bi mu lakse bilo za BiH igrat. Ali ne bi me cudilo da zaigra, jer reprezentacija je davno izgubila svaki integritet i sve principe. To je se desilo kad je zaigro Mirko Hrgovic. Zaposljenje Cire je bio samo pecat.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 apr 2010, 17:54

demir44 je napisao/la:Harishp,ako je izjavio,kao sto se pise po forumu(iskreno ja nisam procitao)da mu je BiH rezervna opcija,onda je sa njim ista situacija kao i sa Begovicem :roll: :roll: :roll:
Haman isti klinac,samo Mujdzo nije fakticki ni pelene bacio kao beba sto se tice Bosne.
Dok je Began hape i mlijeka dosta popio''i sranja napravio'' u Trebinju dok se nije dzade uhvatio.
U tome razlika. ;)
Ali eto nadje se i takvi koji jednog brane da bi drugog napali.Mada u biti isto........samo malo drugacije.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 28 apr 2010, 18:11

harishp je napisao/la:
demir44 je napisao/la:Harishp,ako je izjavio,kao sto se pise po forumu(iskreno ja nisam procitao)da mu je BiH rezervna opcija,onda je sa njim ista situacija kao i sa Begovicem :roll: :roll: :roll:
Haman isti klinac,samo Mujdzo nije fakticki ni pelene bacio kao beba sto se tice Bosne.
Dok je Began hape i mlijeka dosta popio''i sranja napravio'' u Trebinju dok se nije dzade uhvatio.
U tome razlika. ;)
Ali eto nadje se i takvi koji jednog brane da bi drugog napali.Mada u biti isto........samo malo drugacije.
Ja ne branim ni jednog,ni drugog,iskreno,mi bezveze laprdamo ovdje kad nas se nista ne pita,odlucit ce onaj ko je za to zaduzen,a ja cu isto navijati za reprezentaciju ma ko da igrao za nju(to ne znaci da neko ne moze imati drugaciji pristup)
P.S---Vidim neki gore spominju Hrgovica u negativnom kontekstu,iako ne vidim razlog za takvo nesto,mozda je jedini razlog sto se zove Mirko,a on dok je der'o dupe za repku,drugi su se kur*ili da su neki VELIKI BOSANCI,al eto :geek: :geek: :geek:
Rotor Volgograd...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 apr 2010, 18:11

harishp je napisao/la:
U tome razlika. ;)
Da, samo mali detalj da Begovic nikad nije odbio BiH, dok je Mujdza nas odbio za 'rvatice.

A demire ako ne razumjes sto se Hrgovic spominje u negativnom kontekstu, procitaj par intervjua. Samo cu rec da je na pitanje "Tvoj najdrazi politicar? (ili nesto tako), odgovorio Franjo Tudjman.

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 28 apr 2010, 18:21

Cartman je napisao/la:
harishp je napisao/la:
U tome razlika. ;)
Da, samo mali detalj da Begovic nikad nije odbio BiH, dok je Mujdza nas odbio za 'rvatice.

A demire ako ne razumjes sto se Hrgovic spominje u negativnom kontekstu, procitaj par intervjua. Samo cu rec da je na pitanje "Tvoj najdrazi politicar? (ili nesto tako), odgovorio Franjo Tudjman.
Pa dobro,to jest lapsus,al ako nam je MIKADO mogao bit selektor iako je bio kao brat sa Franjom,i kao takav da nas je odveo na SP,svi bi ga velicali i lizali mu dupe,a tako i za Hrgovica,isto ti ga dodje.
Rotor Volgograd...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 apr 2010, 18:31

Ako se odazove nece biti ni prvi zadnji,koji su tu mutili.Ko god je dolazio u situaciju i da se premislja a kamoli da odbije.Tu nema ni sekunde neceg zbog cega se i fakticki i igra u repci.
Vec gola i puka interezdzijska korist.
Bio to Begovic ili Mujdza ili Mudanjin pa cak i Hrgovic a ima ih jos..
Ako ce se jedan trpiti onda je red i ove ostale ili obrnuto.
A ne jednog pljuvati a drugog braniti.Bezveze :roll:
Sve to ide u isti sepet.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 apr 2010, 20:08

demir44 je napisao/la: Pa dobro,to jest lapsus,al ako nam je MIKADO mogao bit selektor iako je bio kao brat sa Franjom,i kao takav da nas je odveo na SP,svi bi ga velicali i lizali mu dupe,a tako i za Hrgovica,isto ti ga dodje.

To sam i reko, kad je Hrgovic zaigro, repka je izgubila integritet, a kad je Ciro doso to je bio pecat. Ali nije fer uporedjivat Begovica sa Mujdzom ili Medunjaninom, jer nije ista situacija. Jedno je dat glupe izjave na kanadskom radiju, a drugo je odbit poziv selektora.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 28 apr 2010, 20:31

Izgleda Mujdza nam dolazi,htjeli vi il ne... :D
Zadnja izmjena: BIHfan, dana/u 29 apr 2010, 14:34, ukupno mijenjano 1 put.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 apr 2010, 21:27

Cartman je napisao/la:
demir44 je napisao/la: Pa dobro,to jest lapsus,al ako nam je MIKADO mogao bit selektor iako je bio kao brat sa Franjom,i kao takav da nas je odveo na SP,svi bi ga velicali i lizali mu dupe,a tako i za Hrgovica,isto ti ga dodje.

To sam i reko, kad je Hrgovic zaigro, repka je izgubila integritet, a kad je Ciro doso to je bio pecat. Ali nije fer uporedjivat Begovica sa Mujdzom ili Medunjaninom, jer nije ista situacija. Jedno je dat glupe izjave na kanadskom radiju, a drugo je odbit poziv selektora.
Stani za svaku tvrdnju,valjda postoji i dokaz kao prvo poziva repke pa onda i odbijanja tih igraca.Isto kao i glupa izjava na kanadskom radiu.
Ovako samo rasprdjavanje bez pravih cinjenica.Ovaj valja ovaj ne.A nigdje ''cinjenica'' :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 apr 2010, 21:43

harishp je napisao/la:
Cartman je napisao/la:

Stani za svaku tvrdnju,valjda postoji i dokaz kao prvo poziva repke pa onda i odbijanja tih igraca.Isto kao i glupa izjava na kanadskom radiu.
Ovako samo rasprdjavanje bez pravih cinjenica.Ovaj valja ovaj ne.A nigdje ''cinjenica'' :lol:
Evo ti brate dokaz za Medunjanina, dobio je poziv za tekmu protiv Irana:
Goalkeepers: Kenan Hasagic (Gaziantepspor), Almir Tolja (Batery Savat), Romeo Mitrovic (Zrinjski).

Defenders: Dzemal Berberovic (Litex Lovech), Ninoslav Milenkovic (Germinal Beerschot), Sasa Papac (FK Austria), Velimir Vidic (Zrinjski), Branimir Bajic (Al Vahda), Nikola Vasiljevic (Modrica), Dalibor Silic (Siroki Brijeg), Vule Trivunovic (FK Sarajevo).

Midfielders: Zlatan Bajramovic (Schalke 04), Admir Vladavic (Zeljeznicar), Sergej Barbarez (Hamburger), Mirko Hrgovic (Hajduk Split), Ivica Grlic (Duisburg), Senaid Ibricic (NK Zagreb), Edin Husic (Orasje), Dusan Kerkez (NK Rijeka), Alen Skoro (GAK).

Strikers: Haris Medunjanin (AZ Alkmaar), Zvijezdan Misimovic (Bochum), Mirsad Beslija (Hearts), Zlatan Muslimovic (Messina), Mladen Bartolovic (NK Zagreb), Nedim Halilovic (Varteks), Petar Jelic (Modrica)

Ovaj Mensur je sam vise puta izjavio da je mogo igrat za BiH, ali nije htio.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Guest1945, Lavcina, Sveti i 31 gost.