Rekonstrukcija stadiona u BiH
- badblueboylivno
- Kontakt:
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Da, grijanje nije obvezno, idiotski bi trošak bio ugrađivati grijače na stadion Barcelone, recimo. 

Hayley <3
-
- Kontakt:
upravu si ,istina da ne treba grijanje ali će uskoro trebati jer su na to upozorili još prošle godine:
http://sportsport.ba/bh_fudbal/uefa-in- ... bih/128091
http://sportsport.ba/bh_fudbal/uefa-in- ... bih/128091
Upravo taj tekst mi pokazuje kako mi pri gradnji stadiona forsiramo neka svoja pravila i pretpostavke. Mislim, gledajte trening centar sta sve nedostaje za kategoriju 2, a sredstva su nam donirama za njega. Zar nismo mogli procitati UEFA pravilnik i izgraditi stadion koji zadovoljava tu kategoriju 2? Sada ce neko reci da je to trening centar. Pa sta ako je? Opet je to stadion i treba teziti da bude profitabilan, a ne da stvara dodatni trosak za NFSBiH. I zar nam reprezentacije nisu zasluzili najmanje stadion kategorije 2 kao svoj trening centar? Zbog ovih nedostataka, omladinske reprezentacije nam ne mogu igrati zvanicne utakmice na tom stadionu iako je idealan.
"Primijećeno je da teren za igru nije opremljen podzemnim sistemom grijanja. Pod sadašnjim okolnostima UEFA ovaj zahtjev ne uključuje u konačnu listu zahtjeva. Međutim, mi strogo preporučujemo da se ovaj nedostatak uzme u razmatranje u okviru narednih poboljšanja na stadionu."
Ovdje pise da "strogo preporucuju", a nigdje da ce uskoro postatiti obavezno. Ja iskreno cisto sumnjam da ce u narednih 10 godina to postati obavezana zahtjev za drzave/regione sa hladnijom klimom. Apsurdno je zahtjevati grijace zadrzave poput Portugala, Malte, Kipra, Grcke, te djelove Francuske, Italije, Turske itd. itd.
"Primijećeno je da teren za igru nije opremljen podzemnim sistemom grijanja. Pod sadašnjim okolnostima UEFA ovaj zahtjev ne uključuje u konačnu listu zahtjeva. Međutim, mi strogo preporučujemo da se ovaj nedostatak uzme u razmatranje u okviru narednih poboljšanja na stadionu."
Ovdje pise da "strogo preporucuju", a nigdje da ce uskoro postatiti obavezno. Ja iskreno cisto sumnjam da ce u narednih 10 godina to postati obavezana zahtjev za drzave/regione sa hladnijom klimom. Apsurdno je zahtjevati grijace zadrzave poput Portugala, Malte, Kipra, Grcke, te djelove Francuske, Italije, Turske itd. itd.

Vrijednost radova - 400.000KM

NK Bosna Visoko, stadion Luke.
Rade krov samo na ovom centralnom sektoru. Mislim da bi svaki klub u nizoj ligi trebao imati pokriven barem jedan sektor, recimo nekih 300tinjak mjesta. Ne treba to uvest u pravilnik, ali bi klubovi trebali to pravit radi sebe samih. Dosta utakmica se odigra po kisnom vremenu i nema ih tko gledat. Ionako je u tim ligama po 200-300 ljudi na stadionu, a kisa i njih rastjera. Ne igra se LP pa da se ljudima kisne. Mada, mnogi nemaju ni pristojne tribine, a vecina onih sa tribinom nemaju stolica. Sve je to rezultat neimastine, ali kada bi se namakele neke sitne pare moglo bi se napraviti.
Signore je napisao/la:
NK Bosna Visoko, stadion Luke.
Rade krov samo na ovom centralnom sektoru. Mislim da bi svaki klub u nizoj ligi trebao imati pokriven barem jedan sektor, recimo nekih 300tinjak mjesta. Ne treba to uvest u pravilnik, ali bi klubovi trebali to pravit radi sebe samih. Dosta utakmica se odigra po kisnom vremenu i nema ih tko gledat. Ionako je u tim ligama po 200-300 ljudi na stadionu, a kisa i njih rastjera. Ne igra se LP pa da se ljudima kisne. Mada, mnogi nemaju ni pristojne tribine, a vecina onih sa tribinom nemaju stolica. Sve je to rezultat neimastine, ali kada bi se namakele neke sitne pare moglo bi se napraviti.

Zadnja izmjena: ZaLe98, dana/u 14 jul 2015, 19:21, ukupno mijenjano 1 put.
Evo ne znam..
Ovaj sektor koji se natkriva ima 301 sjedalica (43 sjedalice po redu, 7 redova). Pristojno za rang u kojem se takmice
- elbflorenz
- Kontakt:
Ima na vrhu jos jedan slobodan red. Vjerovatno ce se umjesto postojecih plasticnih postavljati tapecirane sjedalice.AnelZ je napisao/la:Ovaj sektor koji se natkriva ima 301 sjedalica (43 sjedalice po redu, 7 redova). Pristojno za rang u kojem se takmice
Na tom redu nikad nisu ni bile stolice, bar ne ove zelene. Vidis i na sektorima pored da nema nikakvih stolica tako da ce taj red i dalje ostati bez stolica. Morat ce gospoda iz fotelja sjediti na plastici, ali Luke svakako imaju svoju jedinstvenu VIP lozu
Svi koji su bili na tom stadionu znaju o cemu govorim 

- badblueboylivno
- Kontakt:
Eto ih, ko Zvijezda. Boje kluba žuta i ljubičasta, stolice zelene. 
Pohvale za krov, btw, ali kao i za Ludogorecov koji sam spomenuo, čini mi se da ne ide do kraja tribine, donji red-dva ostaju pod vedrim nebom (i puhne vjetar, još jedan-dva kisnu).

Pohvale za krov, btw, ali kao i za Ludogorecov koji sam spomenuo, čini mi se da ne ide do kraja tribine, donji red-dva ostaju pod vedrim nebom (i puhne vjetar, još jedan-dva kisnu).
Hayley <3
Kako su u Gradaccu rekli, jbg, SDA nam donirao, mozda je i kod ovih isto 
I sad malo bolje gledam. Jel ja ovo vidim neke nosace debljine igle ili me oko vara?

I sad malo bolje gledam. Jel ja ovo vidim neke nosace debljine igle ili me oko vara?
- elbflorenz
- Kontakt:
Hajde da krenem redom.
Zadnji red je uvijek imao stolice, tacno 8 redova. Od kako su postavili nove stolice ostavljen je red slobodan, iako i sa stolicama ima prostora za prolazak jedne osobe.
Danas je postavljena platforma za snimanje meceva. Time je zadnji red postao prakticki neupotrebljiv. Meni se ne svidja polozaj platforme, ali ko mene sta pita.
Jedinstvena VIP loza koju spominje Signore je davno uklonjena. Mora se zastititi ploca da bi se ispod radila teretana.
I kod nas vlada SDA, mozda i vise nego u Gradaccu, ali posto su sjedalice poklon onda je neukusno traziti i posebne zelje. Uglavnom odlicne su, bitno je da stoka ne moze slomiti naslonjace kao na proslim.
Vi, arhitekte, ste pravo kompetentni za statiku. Vrhunac vam je prosta greda.
Evo ti kompletan nosac.
Valjda sam sve pohvatao.
EDIT:
Zaboravih odgovoriti purgeru iz Livna. Krov pokriva citavu tribinu, napravljen je kontra pad da bi se obuhvatili zadnji/prvi redovi, zavisi kako gledas.
Zadnji red je uvijek imao stolice, tacno 8 redova. Od kako su postavili nove stolice ostavljen je red slobodan, iako i sa stolicama ima prostora za prolazak jedne osobe.
Danas je postavljena platforma za snimanje meceva. Time je zadnji red postao prakticki neupotrebljiv. Meni se ne svidja polozaj platforme, ali ko mene sta pita.
Vi, arhitekte, ste pravo kompetentni za statiku. Vrhunac vam je prosta greda.

Evo ti kompletan nosac.
EDIT:
Zaboravih odgovoriti purgeru iz Livna. Krov pokriva citavu tribinu, napravljen je kontra pad da bi se obuhvatili zadnji/prvi redovi, zavisi kako gledas.
Rekoh da nikad nije bilo kad su postavljene ove zelene. Za te stare nisam bio siguran, bilo mi mrsko traziti sliku, a davno sam zadnji put bio na stadionu, ta VIP loza je jos postojala kada sam ja gore obitavao 
Za SAD sam se zezao, mada su ovi iz Gradacca mozda cak bili i ozbiljni kad su se sprdali s tim
Za nosace me izgleda nisi skuzio sta pitam, al bit ce valjda neka slika iz bliza pa cemo vidjeti. Nije rijec o tom nosacu, nego kao da taj nosac ima oslonac dolje na dnu tribine.

Za SAD sam se zezao, mada su ovi iz Gradacca mozda cak bili i ozbiljni kad su se sprdali s tim

Za nosace me izgleda nisi skuzio sta pitam, al bit ce valjda neka slika iz bliza pa cemo vidjeti. Nije rijec o tom nosacu, nego kao da taj nosac ima oslonac dolje na dnu tribine.
- elbflorenz
- Kontakt:
Nece biti nikakvih nosaca na dnu tribine. Ove sto vidis su privremeni, cisto zbog pozicioniranja. Ovo je tipicna konzola.Signore je napisao/la: Za nosace me izgleda nisi skuzio sta pitam, al bit ce valjda neka slika iz bliza pa cemo vidjeti. Nije rijec o tom nosacu, nego kao da taj nosac ima oslonac dolje na dnu tribine.
E na to sam mislio. Palo mi je napamet da su privremeni, al kod nas je obicaj unakazit bilo sta, a bilo mi cudno jer su stojali i vamo na ovim koji su vec postavljeni i ucvrsceni. Mislio sam da bi se odmah makeli, al ajde, bitno da pokriju i da ih maknu barem onda.
- badblueboylivno
- Kontakt:
elbflorenz je napisao/la:Zaboravih odgovoriti purgeru iz Livna. Krov pokriva citavu tribinu, napravljen je kontra pad da bi se obuhvatili zadnji/prvi redovi, zavisi kako gledas.

Slike često varaju, stvarno mi ono izgleda kao da je kratko.

Hayley <3
- elbflorenz
- Kontakt:
Evo ga @Signore skoro pa gotovo. Ima naznaka za jos par polja, ali o tom-potom.
Groupama Arena - Stadion Ferencvaroša koji se nalazi u Budimpešti. Kapacitet 23.698 mjesta. Izgrađen u periodu od 2013. i 2014. godine. Otvoren 10. augusta prošle godine. Izgradnja koštala 40 miliona eura i zadovoljava sve uslove za odigravanje FIFA-inih i UEFA-inih takmičenja.

Izgrađen na mjestu gdje je bio Albert Florian stadion koji je srušen 2013. godine.
Alber Florian -
Treba nama jedna Groupama Arena! Al' kapaciteta 25k da bude glavni u državi!

Izgrađen na mjestu gdje je bio Albert Florian stadion koji je srušen 2013. godine.
Alber Florian -

Treba nama jedna Groupama Arena! Al' kapaciteta 25k da bude glavni u državi!
Evo ne znam..
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ma Kosevo ovako da srede i bilo bi perfektno,prejak stadion a i taman za nase uslove
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Diskutabilno je samo da l' rušiti pa raditi novi ili ga samo uređivati.
Ja sam za rušenje zbog atletske staze jer ipak bi tu reprezentacija igrala.
Ja sam za rušenje zbog atletske staze jer ipak bi tu reprezentacija igrala.
Evo ne znam..
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 8 gostiju.