FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Ajax
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Ajax » 15 jul 2015, 09:06

bordo_Sarajevo je napisao/la:Ne znam dali sam lud ili preoptimistican :lol: , ali zaista mislim da im mozemo utrapiti 3 komada u Poznanu, jos ako se opuste ... Vidjelo se i sinoc da smo mogli sa malo vise srece odigrati egal pa tako i sami zabiti dva gola bez frke. Uglavnom tako malo nam fali da budemo skroz "Ok" tim, barem sto se tice Balkana.

Volim te FKS
Nemozemo druze remi bi bio puna kapa i to ako nas bas ono krene a za nesto takvo bi bila potrebna puno bolja utakmica od ove prosle. I naravno ako pojacamo bekove sto bi svakako trebali da uradimo u revansu i da smo izvukli bolji rezultat. Sansa je izgubljena u prvoj utakmici nadam se da ce se izvuci neke pouke. Lech bi trebao biti gore jaci jos za bar 20-30%. Igraci koji nisu imali neku ulogu kao Okic ili Bekic u napadu ih mozda iznenade makar u drugom poluvremenu.

arena
Kontakt:

Post Postao/la arena » 15 jul 2015, 09:07

Daj ljudi kakav dres i ekonom pa ako se ne možeš odbraniti kući sa igračem manje 3 minuta šta bi bilo da je Stepanov dobio crveni u 35 min po vašoj logici bi primili 30 komada.Pa lech je napravio dvije prinudne izmjene u prvom poluvremenu pa se nije osjetilo u igri .Po mom mišljenju lech je ništa više nego prosječna ekipa što će vidjeti u 3.pretkolu kad nalete na malo jačeg protivnika.Slušam komentare gdje porede sarajevo i dinamo pa ljudi iskeširaju za dijete 3 milona eura a sarajevo nemože preuzeti platu za delača od 10 000 eura.Sarajevo je za našu ligu svemirski brod ,za evropu je to još tanko

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 15 jul 2015, 09:08

Ajax je napisao/la:
bordo_Sarajevo je napisao/la:Ne znam dali sam lud ili preoptimistican :lol: , ali zaista mislim da im mozemo utrapiti 3 komada u Poznanu, jos ako se opuste ... Vidjelo se i sinoc da smo mogli sa malo vise srece odigrati egal pa tako i sami zabiti dva gola bez frke. Uglavnom tako malo nam fali da budemo skroz "Ok" tim, barem sto se tice Balkana.

Volim te FKS
Nemozemo druze remi bi bio puna kapa i to ako nas bas ono krene a za nesto takvo bi bila potrebna puno bolja utakmica od ove prosle. I naravno ako pojacamo bekove sto bi svakako trebali da uradimo u revansu i da smo izvukli bolji rezultat. Sansa je izgubljena u prvoj utakmici nadam se da ce se izvuci neke pouke. Lech bi trebao biti gore jaci jos za bar 20-30%. Igraci koji nisu imali neku ulogu kao Okic ili Bekic u napadu ih mozda iznenade makar u drugom poluvremenu.
Ja bih vala probao tamo sa onom tvojom formacijom, nemamo svakako sta izgubiti pa makar da vidimo kako funkcionise. Mozda nas i pozitivno iznenadi.
Bahati, bahati Željkan!
1946

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 15 jul 2015, 09:09

Kud ne dobismo Apoel onaj , ovaj Lech nam dodje kad su najaci ,m treba imat i srece u ovim izvlacenjima.Macabi izgubio od onog Hiberniansa sa Malte , e svasta !
Zadnja izmjena: paulus, dana/u 15 jul 2015, 09:14, ukupno mijenjano 1 put.
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 jul 2015, 09:13

joker90 je napisao/la:Ja bih vala probao tamo sa onom tvojom formacijom, nemamo svakako sta izgubiti pa makar da vidimo kako funkcionise. Mozda nas i pozitivno iznenadi.
3-5-2 bi bila prevelika promjena ze evropu i to bi trebali igrati u prvenstu kao sto rece @obiteljski jer treba neko vrijeme da se uigra. Mada posto nam je zadnja linija svakako neuigrana sto da ne. A za drugu utakmicu bi po meni trebali ovako nesto:

------------------------------- Ostrakovic --------------------
Tatomirovic/Dzemo -- Stepanov -- Barbaric -- Puzigaca
------------------------- Cimirot -- Radovac ----------------
Duljevic ----------------- Mesa/Stojcev ------------- Bekic
----------------------------- Benko ----------------------------

Znam da je ovo nepravedno do Krste samo tako je to u evropi nemozes uvijek izvesti najboljih 11 nego najjaci-najkompletniji tim. A za desnog beka neka Dzeno odluci. Hebibovic je jedva i u domacoj odigrao beka u revansu ce mu biti jos puno teze. Nije on los igrac samo je defanzivno los covjek je klasicno krilo nesto kao Avdija u reprezentaciji. Naigrat ce se on u Premijer ligi svakako a u evropi bi trebao da bude zamjena za Duljevica na krilu po meni. Isto sam u dilemi dali poceti sa Mesom ili Stojcevu dati jos jednu sansu da pokaze koliko moze i mozda napravi dobar rezultat.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 15 jul 2015, 09:19

Ajax je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Ja bih vala probao tamo sa onom tvojom formacijom, nemamo svakako sta izgubiti pa makar da vidimo kako funkcionise. Mozda nas i pozitivno iznenadi.
3-5-2 bi bila prevelika promjena ze evropu i to bi trebali igrati u prvenstu kao sto rece @obiteljski. A za drugu utakmicu po meni ovako:

------------------------------- Ostrakovic --------------------
Tatomirovic/Dzemo -- Stepanov -- Barbaric -- Puzigaca
------------------------- Cimirot -- Radovac ----------------
Duljevic ----------------- Mesa/Stojcev ------------- Bekic
----------------------------- Benko ----------------------------

Znam da je ovo nepravedno do Krste samo tako je to u Evropi nemozes uvijek izvesti najboljih 11 nego najjaci tim. A za desnog beka nego Dzemo odluci. Hebibovic je jedva i u domacoj odigrao beka u revansu ce mu biti jos puno teze. Nije on los igrac samo je defanzivno los covjek je klasicno krilo nesto kao Avdija u reprezentaciji. Naigrat ce se on u Premijer ligi svakako a u evropi bi trebao da bude zamjena za Duljevica na krilu po meni. Isto sam u dilemi dali poceti sa Mesom ili Stojcevu dati jos jednu sansu da pokaze koliko moze i mozda napravi dobar rezultat.
Za Stojceva lagano pocinjem misliti da one igre koje je pruzao na pocetku nisu njegovo pravo lice, nego jedan bljesak obicni. A ovo sto gledamo vec dugo je pravi Milos, zbog cega i nije napravio zapazeniju karijeru, a kad je dosao svi smo se pitali zasto je to tako. Valjda ce Mesa uskoro biti spreman da igra bar 70min solidnog tempa, pa da vidimo ima li hajra od njega. Ne ocekujem eksploziju od njega, ali ako uhvati bar malo kontinuiteta ne moze nas vise nervirati od Stojceva nikako. :mrgreen:
Bahati, bahati Željkan!
1946

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 15 jul 2015, 09:19

ne mogu vam pojačanja biti Hebibović, Bekić i ostali iz bh klubova koji igraju do 4. mj dok riješe ostanak i onda kasnije laganica

Barbarića se Split riješavao, navijači pisali ima li itko da im ga se pokloni samo da ide iz kluba, a vama veliko pojačanje..možda i jest za bh ligu..Stepanov je jači igrač ali pitanje je i to zašto je baš došao u bh ako je tako dobar itd itd

ulažete u ekipu, imate najviše love, najširi i najkvalitetniji kadar ali za okvire ove naše lige..vani je to već osrednja ekipica..a za trenera da ne govorim..

prvo nam treba smanjenje lige, poboljšavanje uvjeta na stadionima, jača konkurencija, više love u ostalim klubovima, veće ambicije ostalih klubova i onda će možda naš predstavnik nekad proći ovo pretkolo LP ili doći što dalje u EL

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 jul 2015, 09:20

pitarlOOk je napisao/la:Sve ste već rekli i bili podosta u pravu, ali ne mogu da vjerujem da zbog Salema ekonoma primamo gol u groznom momentu na ovom nivou takmičenja :facepalm: p.s. ne mogu da se otmem ubjeđenju da bi Delač ono pokupio ili boksovao
Kod drugog gola sasvim sigurno da je Oštri pogriješio, nakon neuspjele ofsajd zamke, on krenuo lagano na loptu pa zastao , to je Bandin sindrom vjerujte mi,ono je morao dokraja ispoštovati i izboksovati :thumbdown:
Vrijedi Delač svake pare uz onakve stopere to bi bilo beton, nažalost opet smo nedorečeni ovaj put na golmanskoj poziciji i naša kretanja bez lopte u odnosu na njihova su smiješna
Ako treba Ostrakovica okriviti onda je vise kriv za prvi gol jer je lopta bila blize, ali opet tada nije bila Stepanova i imali su visak igraca na drugoj, a da je Stepanov bio tu siguran sam da ne bi ni pao gol. Za drugi gol, ne mozes golmana okriviti kada mu covjek sa 10 metara suta a sam k'o duh bio. Nije Ostrakovic Buffon da istrci do penala a igrac kojeg je Puzigaca pustio ide na njega u punom trku. Tek tada bi bio kriv sto je bespotrebno toliko istrcao. Puzigaca apsolutni krivac za drugi gol jer je amaterski pustio da mu covjek pobjegne kod prekida, Ostrakovic pokusao da odbrani i bio je blizu, ali to je sve. Puzigacin gol 100%, amaterska reakcija.

Inace, Puzigaca, Stojcev i donekle Velkoski su katastrofalni bili i kada imas tri igraca u ekipi kojima se ne igra, ne mozes ni pobijediti. Puzigaca apsolutno nista nije napravio plus direktni krivac za drugi gol. Krste nista, duh, Bekic u onih 20 minuta napravio vise od njega za 70. Stojcev je peglao loptu kad god je mogao, besciljno trckarao i nije mogao povezati nista. Ne mogu se oteti dojmu da mu je forma pala za 50% u odnosu na proslogodisnja izdanja. Cini mi se da samo ceka kad ce da ode i treba ga pustiti, jest da je igrac koji moze da bude katastrofalan 90 minuta i da u zadnjoj sekundi podvali pas, ali bukvalno smo sinoc izgledali sa igracem manje na terenu dok je igrao. Puzigaca, Krste i Milos, tri nule za partiju protiv Lecha i kljucni razlog poraza. Tri neraspolozena igraca je previse, jedino zadovoljili stoperi i donekle Cimirot i Duljevic.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 15 jul 2015, 09:21

brig je napisao/la:ne mogu vam pojačanja biti Hebibović, Bekić i ostali iz bh klubova koji igraju do 4. mj dok riješe ostanak i onda kasnije laganica

Barbarića se Split riješavao, navijači pisali ima li itko da im ga se pokloni samo da ide iz kluba, a vama veliko pojačanje..možda i jest za bh ligu..Stepanov je jači igrač ali pitanje je i to zašto je baš došao u bh ako je tako dobar itd itd

ulažete u ekipu, imate najviše love, najširi i najkvalitetniji kadar ali za okvire ove naše lige..vani je to već osrednja ekipica..a za trenera da ne govorim..

prvo nam treba smanjenje lige, poboljšavanje uvjeta na stadionima, jača konkurencija, više love u ostalim klubovima, veće ambicije ostalih klubova i onda će možda naš predstavnik nekad proći ovo pretkolo LP ili doći što dalje u EL
Ne serendaj i odyebi sa teme, to je sve sto ti ja mogu reci nakon naslađivanja tvog nakon tekme sa Lechom. Ovo je tema za navijace FKS iskljucivo, kontas?
Zadnja izmjena: joker90, dana/u 15 jul 2015, 09:22, ukupno mijenjano 1 put.
Bahati, bahati Željkan!
1946

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 15 jul 2015, 09:21

amstaff je napisao/la:Dzeno nije kapacitet za LP i to je jednostavna matematika. On ih je pripremao za LP, a ne ja. Dakle njegova je greska. Ili ne zna ili ne zeli da zna neke stvari. Ja da sam im trener trcali bi kao navijeni ili ne bi ni igrali.
Rijeka ima trenera i zato je i nakon 2 sezone usla u EL. Dinamo ima strasnu ekipu ali lose trenere zato se i pate zadnjih sezona.

Sent from my Lenovo K50a40 using Tapatalk
Kod nas u državi su svi treneri, pa čak i ti i to je naš najveći problem.
Sabrine mi moje!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 15 jul 2015, 09:23

Sabinho je napisao/la: Svakako da su tu negdje. Jedva cekam sutra navece. :kafa:
Što, želiš biti kao oni? De molim te.

Osim možda Stojčevu onaj njegov bezobrazan odnos prema igri ja drugim igračima nemam šta zamjeriti, možda Puziju što nije bolje reagovao kod drugog gola.

Momci su se trudili zaista, trčali, borili se dok je bilo snage... a to što naše ekipe ne mogu izdržati onakav nivo igre više od 65 minuta je problem koji zahtjeva mnogo širu analizu.
Generalni problem koji mi vučemo i iz prethodnih sezona je što u većini slučajeva stojimo daleko od igrača i loše radimo to preuzimanje, a ekipe tipa sinoćnjeg protivnika to jako dobro koriste. A isto tako se loše snalazimo kada nam protivnik visoko izađe.
Kukati, pljuvati i tjerati ne treba nego jednostavno stvari prihvatiti kakve jesu i probati otkloniti nedostatke.
Zadnja izmjena: hilmo, dana/u 15 jul 2015, 09:26, ukupno mijenjano 1 put.

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 15 jul 2015, 09:24

@joker
gdje to piše da je tema ISKLJUČIVO za pitare??

:lol: :lol: :lol:

moje naslađivanje je jednako vašem naslađivanju za suprotnu stranu tako da ... :bih:

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 15 jul 2015, 09:26

brig je napisao/la:@joker

moje naslađivanje je jednako vašim naslađivanju za suprotnu stranu tako da ... :bih:
Post ti je prijavljen, pa ce ti moderacija objasniti gdje pise kad vec ne znas pravila..
Bahati, bahati Željkan!
1946

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 15 jul 2015, 09:27

moje naslađivanje je jednako vašem naslađivanju za suprotnu stranu tako da ... :bih:
Ovo je tema namjenjena samo za navijače Sarajeva i samo oni ovdje smiju pisati, svoje mišljenje i/ili naslađivanje ostavi na temi Opšte/opće diskusije.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 15 jul 2015, 09:28

joker90 je napisao/la:

moje naslađivanje je jednako vašim naslađivanju za suprotnu stranu tako da ... :bih:
Post ti je prijavljen, pa ce ti moderacija objasniti gdje pise kad vec ne znas pravila..
aaaaaa
šta ću sad, post mi prijavljen jer sam napisao KOMENTAR, bez vrijeđanja, NA FORUMU.... :zzz:

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 15 jul 2015, 09:29

brig je napisao/la:ne mogu vam pojačanja biti Hebibović, Bekić i ostali iz bh klubova koji igraju do 4. mj dok riješe ostanak i onda kasnije laganica

Ne moze biti pojacanje igrac iz bh lige, ne moze iz hrvatske. Iz koje da dovodimo? Njemacke? Engleske?
#divovi

hase73
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hase73 » 15 jul 2015, 09:30

amstaff je napisao/la:Ja bih to prije definisao kao nesposobnost ljudi da vlastitim očima uoče probleme koji su i više nego evidentni... Ili u krajnjem slučaju MINIMALIZAM, odnosno "samozadovoljavanje" nakon pobjeda nad Travnikom ili Radnikom... Neki ljudi kupe Mercedes, a neki su zadovoljni sa Yugom(a mogu da imaju mercedes).
... a neki ljudi kupe jugu a hoce da ide ko mercedes. I kad ne moze 200 J*** yugi sve po spisku i voze ga 120 dok ne crkne. :) hocu reci, ima malo i ono koliko para toliko muzike. Mi hocemo da Ostrakovic za 1000 eura brani isto ko Delac za 10. E pa ne moze jer nisu isti. S druge strane ne mozemo igraca placati 20,000 jer jednostavno nismo na tom nivou jos. Abd za par godina cemo biti. Do tada, megalomanija bi samo bila recept za propasta.
Sto se tice utakmice, ja sam sinoc vidio i neke dobre stvari. Novi stoperi su odlicni. Tri najmladja igraca na terenu su bili i najbolji (samir, cimi i dulja). Dulja jednostavno fantastican, nikad bolji.
S druge strane, rezultat nije ni los s obzirom da samo igrali sa 3 igraca manje na terenu. Puzi, krste i milos jednostavno nisu postojali sinoc. Na zalost, koliko god ja gotivio stojceva i mislio da ima kredita, mislim da je vrijeme da nas polako napusta. Bekic i alispahic su za 10 minita uradili vise nego njihovi predhodnici za 70.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 15 jul 2015, 09:32

moustapha je napisao/la:

Ne moze biti pojacanje igrac iz bh lige, ne moze iz hrvatske. Iz koje da dovodimo? Njemacke? Engleske?
može i iz bh ali igrač tipa Pandža, Crnov itd
iz hr također ali ne igrač tipa Barbarić koga se Split koji nije u hr ni ušao u Europu riješavao..

nego, dao komentar onako dobronamjeran ali vidim napadoše me kao ne smije se ovdje pisat pa eto neću više ovdje pisat

uživajte :bih:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 jul 2015, 09:34

Mada kada bolje razmislim iovako se nema puno za izgubiti a Krste bi dobio sansu da popravi utisak na svom prirodnom mjestu napadaca i jos bitnije vidjeli bi kako to izgleda u evropi - mozda dobro ko zna. Jer Premijer liga je jedno a posebno liga prvaka nesto drugo. Teska odluka za Dzenu mada posto on ne voli puno da eksperimentise onda vjerovatno ostaje 4-5-1.Nadam se bar Tatomirovicu/Dzemi i Bekicu u prvih 11 onda.

GangEvil
Kontakt:

Post Postao/la GangEvil » 15 jul 2015, 09:35

I sad tvoja poenta je da je Split jaci klub od Sarajeva igracki i da su njihovi otpatci za nas pojacanja?

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []