FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

champions1921

Re: FK Željezničar

Post Postao/la champions1921 » 15 jul 2015, 16:09

barbarez je napisao/la:Popuste stadion,sad raspravljaju o kondiciji.
Eto oni prije rata imalu nutricioniste,jesu al u guzici.
Pitajte ljude kako je Ribar sprema ekipu,vrecu na ledja i hajmo uz tribinu,ili Janjusu nakvasi zivo blato i hajmo trening. Zato Bukal kad je opali onaj iz Intera u bolnici zavrsi,Spreco ko terminator..
.
Nas klub treba uloziti u vlastiti fitnes centar,gdje treba igraci osim kondicije i konstituciju da jacaju.
Kad to nasi idu u teretanu,trce,i malo koju vjezbu odrade.
Programe im mozes prepisat,nutricionista,ili obezbjedit neke energetske stvari,a nece ga klub hranit cijelu godinu.
Nemoras danas Ribarove metode radit,ima teretana,nabi ih snagom i kondicijom,pa da vidis kako se leti,igra,odbija... kod nas,kad se pripreme zavrse,nema kondicionog treninga,a teretana je stran pojam.
Bilo kojeg igraca iz nase lige odvedi i stavi na traku za trcanje ako ne bi ko onaj arap vristali.
Ali eto kod nas se tako ne radi,samo ja ne vidim ni jednu razliku u radu osim ove. Ne znam da i ovi po europi jedu hranu koju klub sprema,tj placa. Klub moze platit koji napitak dok se trenira,a programe ishrane dobije svako i toga se pridrzava. Nije im kavijar na meniju,muda od jastoga,pa da se ne moze priustit.
Samo treba ozbiljno pridrzavat se.
Ja izbacio hljeb iz jelovnika,vjezbao,sletio i zategao se za jako kratko vrijeme.
Kod nas Bosnjo pitu sa hljebom jede.
Tako pustite klub da vam napravi tribinu,ili mozda tu teretanu,e jos bi i topli obrok za igrace. Polako ba...
Drugaciji se brate nekad fudbal igrao.. Danas su pripreme na vrhunskom nivou vise nauka i medicina nego trcanje.. Mislim bezveze naprdjujemo.. Daleko smo mi od europe ali dok ne shvatimo da je danas u trci 90% fudbala necemo moci parirati niti jednoj ozbiljnijoj ekipi u europi pa taman da smo u situaciji da kupimo sve najbolje igrace iz lige.. Finta je da sa tom "naukom" moras poceti od pionira da bi imao vrhunskog igraca u seniorima..
BUDI ŽELJO !!!

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 15 jul 2015, 16:24

@barbarez O tome ja i govorim. Nema teretane, igrači nam nisu fizički jaki, a to je danas, sviđalo se to nekome ili ne (meni baš i ne) možda i najbitnija stavka. Dalje, kada se govori o tome zašto igrači to ne rade sami (@Žvaka), oni jednostavno to ne znaju. Nemaju zdrave navike. Njima treba neko ko će ih usmjeriti na dobar način. Reći im, bukvalno: OVO TI VALJA, OVO TI NE VALJA, OVO OVAKO RADI, OVO NE RADI NIKAKO itd. Zato kažem, treba pokušati s ovim. Pazi, mladi su to igrači, koji sanjaju slavu i da igraju za velike klubove, a kad im objasniš da to trebaju raditi da bi u svojim namjerama uspjeli, oni će to i poslušati. Nek se još nekoliko starijih krene toga pridržavati, pa će povući i neke koji su lijeni i eto ti već za narednu godinu ekipa koja puca od snage, koja će po utakmici pretrčati prosječno 12-13 kilometara. I da, još nešto @barbarez. Igrači koji dođu u Evropu iz nekih slabijih liga i ekipa - prvo se hrane kod njih, rade pod njihovim nadzorom, pa tek kasnije kad steknu navike, klub im daje specijalan program isključivo namijenjen za njih kako bi ispravili nedostatke (prehrana, vježbe, suplementi itd.). Čak i nakon toga igrač može birati da li će jesti u klupskom restoranu ili negdje drugo (znači opet može birati).

I još jedna zamjerka - mi nemamo kapitena. Nemamo igrača koji će biti, ne samo na terenu, nego i izvan njega kapiten. Ja ne znam kad sam zadnji put vidio CIJELU ekipu negdje na okupu (pa makar i cugali, pu pu gluho i daleko bilo), gdje će se razvijati timski duh. Sve je spalo na stručni štab koji pokušava nešto uraditi u vezi s tim...

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 15 jul 2015, 16:25

Najsmjesnije je sto pricate o cijeni prehrane kao da ti momci sad nista ne jedu, nije velika razlika ako cak i jeftinije vecina tih igraca nebi prolazila u odnosu na trenutne obroke i nacin ishrane.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 15 jul 2015, 16:26

barbarez je napisao/la:Popuste stadion,sad raspravljaju o kondiciji.
Eto oni prije rata imalu nutricioniste,jesu al u guzici.
Pitajte ljude kako je Ribar sprema ekipu,vrecu na ledja i hajmo uz tribinu,ili Janjusu nakvasi zivo blato i hajmo trening. Zato Bukal kad je opali onaj iz Intera u bolnici zavrsi,Spreco ko terminator..
.
Nas klub treba uloziti u vlastiti fitnes centar,gdje treba igraci osim kondicije i konstituciju da jacaju.
Kad to nasi idu u teretanu,trce,i malo koju vjezbu odrade.
Programe im mozes prepisat,nutricionista,ili obezbjedit neke energetske stvari,a nece ga klub hranit cijelu godinu.
Nemoras danas Ribarove metode radit,ima teretana,nabi ih snagom i kondicijom,pa da vidis kako se leti,igra,odbija... kod nas,kad se pripreme zavrse,nema kondicionog treninga,a teretana je stran pojam.
Bilo kojeg igraca iz nase lige odvedi i stavi na traku za trcanje ako ne bi ko onaj arap vristali.
Ali eto kod nas se tako ne radi,samo ja ne vidim ni jednu razliku u radu osim ove. Ne znam da i ovi po europi jedu hranu koju klub sprema,tj placa. Klub moze platit koji napitak dok se trenira,a programe ishrane dobije svako i toga se pridrzava. Nije im kavijar na meniju,muda od jastoga,pa da se ne moze priustit.
Samo treba ozbiljno pridrzavat se.
Ja izbacio hljeb iz jelovnika,vjezbao,sletio i zategao se za jako kratko vrijeme.
Kod nas Bosnjo pitu sa hljebom jede.
Tako pustite klub da vam napravi tribinu,ili mozda tu teretanu,e jos bi i topli obrok za igrace. Polako ba...
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 15 jul 2015, 16:37

lazar je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Godisnje da se izdvoji 200.000 KM za ishranu i takav vid discipline, treninga i slicnih stvari je za nas klub puno.

Ljudi mi nemamo generalnog sponzora a treba da imamo 200.000 za to i nekoga ko ce voditi racuna o ishrani, spavanju i slicnim stvarima ?
Onda treba završiti sa pričom o evropi skroz.
tako nam ga dođe
čemu igranje europe ako nazadujemo
ok, zaradićemo ove godine 800k KM, bolje nego ništa ali to nam pomaže samo da pravimo korak naprijed u našoj ligi (ako i tu pravimo), dok europa ide dvokorakom nama ovaj jedan ne znači mnogo
evo gledam lihtenštajn preskače nas na listi, sreća pa nemaju svoju ligu da im igra više klubova od jednog (vaduz koji uzgred igra u švicarskoj ligi) inače kako smo krenuli moglo bi se desiti da spadnemo u zadnjih 10 liga europe (a zna se da su tamo amateri iz malte, andore, luksemburga, san marina, giblatara i sl.)

od nečeg se mora krenuti
ovim tempom možemo u najboljem slučaju napraviti mali iskorak
dok recimo ako bi uložili u terene, kampove, ishranu i te pi***rije, možda bi kratkoročno čučnuli ali na duge staze bi se sigurno izdigli iznad ovog nivoa gdje smo sad
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 15 jul 2015, 16:39

Evo madjarice pitaju imal bujruma na janjetini.
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 15 jul 2015, 16:42

Kako pročitah sad izgleda da nas preko 800 ide tamo :o :opaopa:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 15 jul 2015, 16:47

Reče vam čovjek da imamo od marta nutricionistu. Možda baš radi tako kako je neko od vas napisao.

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 15 jul 2015, 16:50

Ima ovde vec par momaka, bice nas bruku.Hajde Željo pobijedi bodove donesi!
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 15 jul 2015, 16:53

Glavne grupe Ferencvarosovih ultrasa i dalje bojkotuju utakmice zbog ovih scanner karti..Ne trebaju se nasi odvajati od glavne grupe kad budu gore..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 15 jul 2015, 16:53

Ako bude 800 iz "domaceg" aranzmana, ocekuj jos 200 sa strane minimum . :salut: :salut:
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 15 jul 2015, 16:55

Tako napisa momak koji je zadužen za ovo, očekivao sam da nas ide dosta ali da nas baš ide 800 iskreno i nisam :)
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 15 jul 2015, 16:56

Ma vidio sam i ja, mislim da je samo htio malo nabrijati raju, al ako je stvarno tako onda :salut:

Svaka cast
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 15 jul 2015, 17:00

Vjerovatno ima i toga, ne znam stvarno.. Pitanje za momke koji prate treninge Želje, smatrate li da će Joco početi od prve minute?

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 15 jul 2015, 17:03

kvalitet je napisao/la:@barbarez O tome ja i govorim. Nema teretane, igrači nam nisu fizički jaki, a to je danas, sviđalo se to nekome ili ne (meni baš i ne) možda i najbitnija stavka. Dalje, kada se govori o tome zašto igrači to ne rade sami (@Žvaka), oni jednostavno to ne znaju. Nemaju zdrave navike. Njima treba neko ko će ih usmjeriti na dobar način. Reći im, bukvalno: OVO TI VALJA, OVO TI NE VALJA, OVO OVAKO RADI, OVO NE RADI NIKAKO itd. Zato kažem, treba pokušati s ovim. Pazi, mladi su to igrači, koji sanjaju slavu i da igraju za velike klubove, a kad im objasniš da to trebaju raditi da bi u svojim namjerama uspjeli, oni će to i poslušati. Nek se još nekoliko starijih krene toga pridržavati, pa će povući i neke koji su lijeni i eto ti već za narednu godinu ekipa koja puca od snage, koja će po utakmici pretrčati prosječno 12-13 kilometara. I da, još nešto @barbarez. Igrači koji dođu u Evropu iz nekih slabijih liga i ekipa - prvo se hrane kod njih, rade pod njihovim nadzorom, pa tek kasnije kad steknu navike, klub im daje specijalan program isključivo namijenjen za njih kako bi ispravili nedostatke (prehrana, vježbe, suplementi itd.). Čak i nakon toga igrač može birati da li će jesti u klupskom restoranu ili negdje drugo (znači opet može birati).

I još jedna zamjerka - mi nemamo kapitena. Nemamo igrača koji će biti, ne samo na terenu, nego i izvan njega kapiten. Ja ne znam kad sam zadnji put vidio CIJELU ekipu negdje na okupu (pa makar i cugali, pu pu gluho i daleko bilo), gdje će se razvijati timski duh. Sve je spalo na stručni štab koji pokušava nešto uraditi u vezi s tim...
Kada je Adzem bio trener isli su jednom sedmicno u teretanu da li je to jos uvijek tako ne znam. Nije to samo bas terentana i nutricionista ima tu dosta stvari to je kompletna nauka ali svakako trebe od necega krenuti pogotovo kada su mladje kategorije u pitanju jer sve je u onome kako ga odgojis onda se lakse prilagode seniorskom fudbalu.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 15 jul 2015, 17:05

zaboljisportuBiH je napisao/la:Reče vam čovjek da imamo od marta nutricionistu. Možda baš radi tako kako je neko od vas napisao.
Kondicioni trener Anel Hidic je nedavno magistrirao. Osim rada u nasem klubu,predaje u edukacionom centru NS BiH...Kad covjek cita kako to po nekima sve izgleda jednostavno,mislio bi da te poslove kod nas rade cobani.

ZaLe98
Kontakt:

Post Postao/la ZaLe98 » 15 jul 2015, 17:08

Dobre su Vam te ideje što se tiče kondicije i ishrane. Prenesite to upravi. Šteta bi bilo da to propadne sve :P
Evo ne znam..

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 15 jul 2015, 17:12

[youtube][/youtube]
Sve je rečeno ;)
[youtube][/youtube]
Gospodar familije :bow:

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 15 jul 2015, 17:15

Idemo u 3 krug.Ukolko je utakmica sutra
.

sz21
Kontakt:

Post Postao/la sz21 » 15 jul 2015, 17:24

Alipasino je napisao/la:Idemo u 3 krug.Ukolko je utakmica sutra
.
u pola 9
" Jednom ZELJEZNICAR uvijek ZELJEZNICAR, to je tako " I.O
51%

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], bvsic, drzgemboadislic, Levin i 45 gostiju.