FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 15 jul 2015, 17:14

Ajax je napisao/la:
MirzaMuki je napisao/la:slika
Odbrane vratara 1:5.
Eh da je su samo Sarajevo i Lech zamjenili golmane i nista vise mislim da bi bio drugaciji rezultat na kraju.
mene vise bode u oci ovo mi 8 a oni 15 faula a igras kuci ,mislim da se tu vidi ta njihova agresivnist (jaca duel igra ) taj segment moramo popraviti to nam je najveca boljka na sredini terena se dobijaju utakmice radovac i cimi trce ali nema ju tu snagu da odhrvaju protivnika jos kad pridodamo stojceva koji nesto puno i ne trci dobijes jako mekanu sredinu terena . jos bi dodao sinoc se vidjelo kaji igraci ne mogu pratiti tempo i nacin igre u evropi (stojcev-puzigaca )

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 jul 2015, 17:16

kanarinac je napisao/la:da i ja napisem sta poslije utakmice,nakon sto sam odmorio,
1.Ljudi nas nisu nadigrali ali ljudi su znali zasto su dosli vise samopouzdanja nema nekih djecijih bolesti kao kod nasa dva gola iako smo svi vidjeli da ljudi nemaju bolje igrace ali imaju bolji tim i fizicki spremnije igrace
2.Opet smo shvatili gresku da bez golmana nemozemo u evropu,e sad ako cemo opet dovoditi delaca pa da nas ostavi pred evropu neka hvala,a moramo malo i abdulaha kuditi zbog toga sto nam nije nasao golmana za ovo vrijeme jer ipak je znao sta nam se prethodnih godina desavalo i znao je kakav je ostrakovic bolje nego mi
3.Stojcev vala i on mi se popeo na onu stvar,puzi gotov svaki duel izgubio,i velkoski je nula
4.Dulja i Benko su sinoc bar za mene jedini zasluzili super ocjenu
5.Pojacanja Barbafic i Stepanov iskreno nezz ko njih u ovoj ligi moze nadskociti ili preci perverzija kako momci smireno igrajju,Hebib bice nesto od njega,Bekic se super pokazao za ono vremena brz i super ubacak
6.I na kraju nema predaje idemo u Poljsku da ih dobijemo
1) :salut:
2) :salut:
3) Stojcev treba da zablista protiv Lecha inace tanko. Velkoski je lose krilo kao napadac je i vise nego solidan.
4) :salut: + Stepanov, Barbaric i Radovac
5) :salut: a sto se tice Hebiba ne sumnjam da ce jednom kada se opusti u Premijer ligi imati dobrih partija driblinga, asistencija i svega. Problem su ove utakmice u evropi kao protiv Lecha kako treba odigrati kvalitetno u defanzivi. Inace dzaba Stepanovi, Barbarici i Benke kada igramo bez pravih bekova ( i golmana ) to ce timovi u ligi prvaka uvijek da iskoriste. Jedino ako je cilj samo premijer liga i nista drugo.
6) Bice jako tesko i bod bi bio ko kuca.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 15 jul 2015, 17:18, ukupno mijenjano 1 put.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 15 jul 2015, 17:16

Pazi ovde covjek napisa da Stojcev i Puzigaca nisu za Sarajeva.Eto to mi nismo znali.

Pa valjda to nesto govori,da igraci koji su do jucer bili nezamjenjivi,polako gube mjesto u timu.Valjda je to pokazatelj da igracki postajemo sve jaci i jaci.Kaze Lech limitirana ekipa,koja mlatnu bez problema jednu Legiju, koja opet Seltiku u Skotskoj uvali 6 komada.Daleko smo od Partizana. :?: Da i neka smo bogu fala, u minusu su milione km.Muku muce sa nekom ekipom,koja sigurno nije limitirana kao Lech. :urnebes:

Nikad mi nece biti jasno zasto uvjek sebe ponizavamo ,a druge dizemo.Pa nama je ovde jedan navijac Zvezde danima trubio o jacini tog kluba, dok ga nije tresnuo neki klub, kojem ni ime ne znam napisati. :facepalm:
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 15 jul 2015, 17:18, ukupno mijenjano 1 put.

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 15 jul 2015, 17:17

Za mene prosla tekma bez velikih iznenadjenja,i tacno je ono kad se kaze kad malo ili nista ne ocekujes onda nista i ne boli poslije...Bio sam siguran da cemo fasovati gol ili dva,sto zbog neuigranosti zadnje linije,sto zbog toga sto sam nekako svjestan da se jos nismo rijesili odredjenih anomalija..a toga nece biti kada budemo imali u potpunosti tim za evropu..Jedino ako se moze o iznenadjenjima pricati je to sto nismo uspjeli zabiti,a imali smo prilika za gol ili dva,bez obzira na sve i da je bilo ne rijeseno nikako se ne bi moglo reci da je ne zasluzeno..Imali smo svoje periode i dobro stajali na terenu u tim trenucima,sto se opet takodjer moglo pretpostaviti,isto kao sto cemo imati i u uzvratu,cak sam siguran da cemo zabiti jedan ili dva..

Vidi se i iz ove tekme da nam treba jos tih par sezona pa da uz kompletiran tim najozbiljnije napadnemo grupu,to je uostalom i plan uprave,radi se sistemski,nema "ho ruk" varijante u bilo cemu..A tako se nekako stvari u ligi postavljaju,uzeli smo titulu,valja je sad odbraniti,pa zaganjati duplu,i kroz taj period kad znaci u domacim okvirima napravis tu razliku dolazi na red evropa..Do tad,placamo danak ne iskustvu,ne adekvatnoj ekipi (djelomicno) u evropskim okvirima,itd...

Dres?? Neka se to desilo,ali i taj momenat slikovito pokazuje koliko trebamo jos sazreti i kao tim i kao klub da bi ozbiljno participirali u evropi..

Obavezno se rijesiti pa cak i za nasu ligu lijevog Bojana,Carinika,paa mozda,ali mozda je vrijeme i da Krle promijeni sredinu,malo mi pocinje izgledati kao potrosen igrac za nas,uz ovu dvojicu koji to jesu svakako...

Hebib obzirom na okolnosti,prva tekma,liga sampiona..solidan,i vidi se da je prodoran,skocan,lagan kao igrac..bice pojacanje sigurno..o "dalekovodima" da i ne pricam,perverzija od stopera... :thumbup:

Ostrog ne bih mnogo kritikovao,ipak je to covjek koji gola nije vidio mjesecima,a sigurno ima kvalitet ako nista super rezervna varijanata..

Ne razapinjem nikoga jer nisam kako rekoh ni ocekivao prolaz,ali i ja sam misljenja da ne mozemo mnogo s ovim trenerom u evropi,a vrijeme ce pokazati sve..

Posjeta dobra za ovaj nivo takmicenja i obzirom na sve sta se desavalo..a ove njuske sto traze nacin da iskompromituju tribinu,nas u cijelini svjesni su sta ih ceka u nadolazecem prvenstvu...Poruka za sve njih,mozete nam u godinama koje dolaze samo pakŠu lizati,kar.enjaci :kafa:
Zadnja izmjena: socrates, dana/u 15 jul 2015, 17:23, ukupno mijenjano 2 puta.
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

MirzaMuki
Kontakt:

Post Postao/la MirzaMuki » 15 jul 2015, 17:20

slika

:shh:
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 jul 2015, 17:22

bordobijeli je napisao/la:mene vise bode u oci ovo mi 8 a oni 15 faula a igras kuci ,mislim da se tu vidi ta njihova agresivnist (jaca duel igra ) taj segment moramo popraviti to nam je najveca boljka na sredini terena se dobijaju utakmice radovac i cimi trce ali nema ju tu snagu da odhrvaju protivnika jos kad pridodamo stojceva koji nesto puno i ne trci dobijes jako mekanu sredinu terena . jos bi dodao sinoc se vidjelo kaji igraci ne mogu pratiti tempo i nacin igre u evropi (stojcev-puzigaca )
Nisu se mogli potuci sa njima jer je talijan za svaki malo jaci start ( i to prvi, drugi start ) vec dao zuti karton. Bice trke a nadam se i snage kada Ikande zaigra u sredini terena. Sto se tice tempa tu su potrebne dobre pripreme, vrhunski kondicioni trener i prava prehrana. Poljaci su svoje tehnicke nedostatke nadoknadili sa trkom i smirenom igrom bas kao sto smo mnogi pisali ovdje prije utakmice. Moglo se je sa njima igrati itekako a sada jedino preostaje da se ne obrukamo gore i odigramo malo zatvorenije.

JerryLouis
Kontakt:

Post Postao/la JerryLouis » 15 jul 2015, 17:29

Raja imam jedno pitanje, vidim 25.7 je na rasporedu 1. kolo protiv Drine na Kosevu, a koliko znam Dino Merlin tada ima koncert .. da li ce se onda nasa utakmica odgoditi zbog tog koncerta? Izvinjavam se ako je bilo vec ovo pitanje.

Posto sam u tom periodu jos na godisnjem bilo bi bas bezze da zbog tog smetljara propustim tekmu bordobijelih momaka.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 15 jul 2015, 17:30

Dođem kući posle tekme da pogledam golove kad vidm Baho komentarisao utakmicu. Odmah mi je bilo jasno zbog čega smo izgubili, pa dok je on reprezentaciju komentarisao naša repka nije mogla ni Farska ostrva dobiti. Ako će on i dalje komentarisati naše tekme, predlažem da se prekine suradnja sa Face TV.
cccccccccccccccccccccccccc :opaopa:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 jul 2015, 17:31

JerryLouis je napisao/la:Raja imam jedno pitanje, vidim 25.7 je na rasporedu 1. kolo protiv Drine na Kosevu, a koliko znam Dino Merlin tada ima koncert .. da li ce se onda nasa utakmica odgoditi zbog tog koncerta? Izvinjavam se ako je bilo vec ovo pitanje.

Posto sam u tom periodu jos na godisnjem bilo bi bas bezze da zbog tog smetljara propustim tekmu bordobijelih momaka.

Ide se na odgodu za 28 ili 29-ti valjda
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

JerryLouis
Kontakt:

Post Postao/la JerryLouis » 15 jul 2015, 17:41

MortemHz je napisao/la:
JerryLouis je napisao/la:Raja imam jedno pitanje, vidim 25.7 je na rasporedu 1. kolo protiv Drine na Kosevu, a koliko znam Dino Merlin tada ima koncert .. da li ce se onda nasa utakmica odgoditi zbog tog koncerta? Izvinjavam se ako je bilo vec ovo pitanje.

Hvala na odgovoru bratija moj bordobijeli ako budes na utakmici imas pice od mene! :-D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 jul 2015, 17:46

JerryLouis je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:

Hvala na odgovoru bratija moj bordobijeli ako budes na utakmici imas pice od mene! :-D

Sta ce ti ''ako budes'' :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 jul 2015, 17:56

U 18h juniori Sarajeva + vjerovatno Ikande ce igrati protiv Unisa

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 15 jul 2015, 18:05

Ajax je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:mene vise bode u oci ovo mi 8 a oni 15 faula a igras kuci ,mislim da se tu vidi ta njihova agresivnist (jaca duel igra ) taj segment moramo popraviti to nam je najveca boljka na sredini terena se dobijaju utakmice radovac i cimi trce ali nema ju tu snagu da odhrvaju protivnika jos kad pridodamo stojceva koji nesto puno i ne trci dobijes jako mekanu sredinu terena . jos bi dodao sinoc se vidjelo kaji igraci ne mogu pratiti tempo i nacin igre u evropi (stojcev-puzigaca )
Nisu se mogli potuci sa njima jer je talijan za svaki malo jaci start ( i to prvi, drugi start ) vec dao zuti karton. Bice trke a nadam se i snage kada Ikande zaigra u sredini terena. Sto se tice tempa tu su potrebne dobre pripreme, vrhunski kondicioni trener i prava prehrana. Poljaci su svoje tehnicke nedostatke nadoknadili sa trkom i smirenom igrom bas kao sto smo mnogi pisali ovdje prije utakmice. Moglo se je sa njima igrati itekako a sada jedino preostaje da se ne obrukamo gore i odigramo malo zatvorenije.
Ovo naprosto nije tačno. Imaš različite profile igrača. Neki igrači nemaju u sebi trku, brzinu i borbenost, neki imaju. Možeš ti trenirati koliko god hoćeš, biti spreman k'o američki marinac, hraniti se po najboljem svjetskom režimu, ali ako nisi taj profil naprosto nisi. Problem je što naša uprava veze o tome nema, tako da je nagomilala jedan te isti profil igrača koji ne može biti konkurentan u modernom fudbalu.

Ista stvar i s našom reprezentacijom. Godinama se trabunjalo o tome kako ne možemo nikog od vrhunskih repki dobiti, dok ''mnogo slabije'' ekipe nekad otkinu pobjede. Nisu one ''mnogo slabije'', već su možda tehnički slabije od nas, ali trkački su za nas naučna fantastika. To je to. Trkom možeš dobiti i mnogo bolje od sebe, ali tehničkim kvalitetama možeš dobiti samo slabije od sebe ako nemaš i trku. Barcelona je harala Evropom pod Gvardiolom jer je bila tehnički ali i trkački najjači tim u Evropi. Kako? Pa tako što drže lopte 15 minuta, a kad je zijane u roku 10 sekundi je opet osvoje.

Dakle, naš problem nije u pripremama, ishrani, taktici već u činjenici da mahom imamo neagresivne tempaše u timu koji čekaju da protivnik pogriješi kako bi došli do lopte. Obarska i hoće pogriješiti, međutim Gladbach sigurno neće. Kad se na to doda da to nisu neagresivni tempaši Misketovog kalibra, koji djeluje u fizičkom smislu smiješan pored Argentinaca, ali koji može zavezanih očiju podvaliti loptu, dobijemo situaciju da protiv svakog imamo jalovu inicijativu, držimo loptu, teško ulazimo u prilike, a onda nas oni matiraju iz tri poteza - uvijek našom greškom (neobavezno izgubljena lopta, brza kontra itd.).

Nije Lech Poznan strašna ekipa. Dapače, za evropske okvire je prosjećna. Sinoć apsolutno ništa nije uradila, osim što je iskoristila naše gluposti i pokazala da je brza i agresivna. Prosjećna evropska ekipa koja gaji moderan fudbal. Nemoj da bolujemo od tipične balkanske boljke - da prvo potcijenjujemo protivnika, a da ga onda precijenjujemo nakon što nas je dobio. Ponavljam, prosjećna ekipa koju bi dobili da umjesto 3-4 tempaša imamo tehnički slabije igrače, ali trkački kvalitetnije.

sloma
Kontakt:

Post Postao/la sloma » 15 jul 2015, 18:31

U koliko je sutra trening ako neko zna, moze na PP. Hvala

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 15 jul 2015, 18:37

sloma je napisao/la:U koliko je sutra trening ako neko zna, moze na PP. Hvala
+1
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 jul 2015, 19:03

@PeppermintSA slazemo se u vecini stvari koje si napiasao.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 jul 2015, 19:04

Misle doveli Stepanova i sad se mogu nositi sa Lechom, mora se još uložiti da bi se moglo ravnopravno nositi sa evropskim ekipama.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 jul 2015, 19:11

Saurman je napisao/la:Misle doveli Stepanova i sad se mogu nositi sa Lechom, mora se još uložiti da bi se moglo ravnopravno nositi sa evropskim ekipama.
Naravno,svi smo znali da su sanse minimalne i da nema nista od ovoga ove godine + nenosioci

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 15 jul 2015, 19:13

Saurman je napisao/la:Misle doveli Stepanova i sad se mogu nositi sa Lechom, mora se još uložiti da bi se moglo ravnopravno nositi sa evropskim ekipama.
Bravo majstore :clap: samo napisi da li si ovo sam smislio ili ti je neko malo pomogao. Eh da je vise ovako dubokoumnih postova gdje bi nam bio kraj.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 jul 2015, 19:20

obiteljskicovjek je napisao/la:
Bravo majstore :clap: samo napisi da li si ovo sam smislio ili ti je neko malo pomogao. Eh da je vise ovako dubokoumnih postova gdje bi nam bio kraj.
Nešto sam pogrešno napisao.?

Lech sa praktično dvije polušanse riješio sve već u prvoj utakmici.Sarajevo je veći otpor na Koševu pružilo M'gladbachu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: misstianopenaldo i 17 gostiju.