FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

xbox
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la xbox » 15 jul 2015, 19:24

Ne interesuje me Lech. Hocu titulu ili kup aBd. Uscuplic nije trener za Lige Prvaka i vise od pola ekipe Sarajeva. Nicemu se nisam nadao i zato mi je totalno svejedno. Bitna je sezona i kup.

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 15 jul 2015, 19:35

Saurman je napisao/la:
obiteljskicovjek je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Misle doveli Stepanova i sad se mogu nositi sa Lechom, mora se još uložiti da bi se moglo ravnopravno nositi sa evropskim ekipama.
Bravo majstore :clap: samo napisi da li si ovo sam smislio ili ti je neko malo pomogao. Eh da je vise ovako dubokoumnih postova gdje bi nam bio kraj.
Nešto sam pogrešno napisao.?

Lech sa praktično dvije polušanse riješio sve već u prvoj utakmici.Sarajevo je veći otpor na Koševu pružilo M'gladbachu.
Sve si objasnio! ja sam naprosto zatecen, ne znam sta da ti napisem. Brilijantno zapazanje. Samo na pogresnoj temi, i sa provokacijom "misle doveli Stepanova i sad ..." Ova tema je trebala biti rez. za navijace FKS.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 jul 2015, 19:39

MortemHz je napisao/la:Ja skroz opusten i zadovoljan,brise se koeficijent od 0.375 i dodaje 1.200 (minimalno) hoce li se jos kakvih bodova upisati zavisi od nase utakmice u Poljskoj i zeljinog dvomeca posto su Olimpic i Zrinjski vec ispali..uglavnom 1.200 ako zeljo izgubi obje i mi u Poljskoj ali vjerujem da ce se dodati jos 0.025-0.050 :D
:kafa: Ne brinite se nista :thumbup:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 15 jul 2015, 19:53

Mozemo li do 3:1 u Poznanu?
Nesto pocinjem da vjerujem ako budemo imali muda ko oni momci sto su napali poljake u Vogosci :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 15 jul 2015, 19:54

no pitanje je i s tim koeficijentom da li cemo biti nosioci naredne godine u LP ako budem prvaci jer ove godine su samo Albanci imali ispod 7.950 tacnije najslabiji nosilac sa 5.750 dok je prvi iznad njih bio Videoton sa vec pomenutim koeficijentom, tako da nezz mislim da ce se morati dosta toga posloziti da budemo nosioci a to mnogo znaci u ovim pretkolima, pogotovo LP

@zip iskreno ne vjerujem, sad tek vidim kako glupo smo mi sinoc izgubili i vise sam danas razocaran nego sinoc sto sam bio, nasi igraci nisu pruzili svoj maksimum za sta je i Dzeno sam kriv, ne mozes ti igracima davati slobodu u igri nego se mora znati ko sta radi i neka igraju najbolji na svojim pozicijama, sinoc se vidjelo da Stojceva treba zakucati za klupu, da je Bekic daleko bolji na onoj poziciji od Krste i da se morao naci bolji lijevi bek, Subic iz ove lige ili da se neko sa strane doveo, jer po onoj strani su orgijali bukvalno
Pyro is not a crime !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 jul 2015, 19:57

THEC je napisao/la:no pitanje je i s tim koeficijentom da li cemo biti nosioci naredne godine u LP ako budem prvaci jer ove godine su samo Albanci imali ispod 7.950 tacnije najslabiji nosilac sa 5.750 dok je prvi iznad njih bio Videoton sa vec pomenutim koeficijentom, tako da nezz mislim da ce se morati dosta toga posloziti da budemo nosioci a to mnogo znaci u ovim pretkolima, pogotovo LP
5.575* su albanci imali cisto da ti znas,nisam te ispravio radi necega drugog znas mene :mrgreen: a znam za to ostalo jbg ali nadati se i zadnjem mjestu pa kud puklo da puklo jer se i gore moze promijeniti poredak.Sada da odradimo fer gostovanje tamo pa usmjeriti svoja sredstva na titulu i kup,trebat ce nam vise nego ikad
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 15 jul 2015, 20:00

MortemHz je napisao/la:
THEC je napisao/la:no pitanje je i s tim koeficijentom da li cemo biti nosioci naredne godine u LP ako budem prvaci jer ove godine su samo Albanci imali ispod 7.950 tacnije najslabiji nosilac sa 5.750 dok je prvi iznad njih bio Videoton sa vec pomenutim koeficijentom, tako da nezz mislim da ce se morati dosta toga posloziti da budemo nosioci a to mnogo znaci u ovim pretkolima, pogotovo LP
5.575* su albanci imali cisto da ti znas,nisam te ispravio radi necega drugog znas mene :mrgreen: a znam za to ostalo jbg ali nadati se i zadnjem mjestu pa kud puklo da puklo jer se i gore moze promijeniti poredak.Sada da odradimo fer gostovanje tamo pa usmjeriti svoja sredstva na titulu i kup,trebat ce nam vise nego ikad
ma ja sve nekako otisao na to 5.750 znam da imaju i petice i sedmicu u koeficijentu :lol: naravno liga i kup su sad prioritet, u Poljsku otici odigrati najbolje sto se moze, ne dopustiti neki debakl ni pod razno pa onda ako budemo prvi u ligi tamo nekad u maju, gledati malo ostale lige i racunati sta nam treba da bi bili nosioci, sad je svakako rano :D
Pyro is not a crime !

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 15 jul 2015, 20:03

Ne znam kako neko moze biti uvjeren u PREKUCAVANJE lige, jasno je da smo favoriti i da su nam ogromne sanse da odbranimo titulu, ali opet se mnogi nisu opametili i najavljuju neko pisanje po ostalima u PL. Sezona ce biti nikad borbenija, agresivnija i sta sve ne. Ja prezadovoljan ako budemo prvi sa dva boda prednosti. Vec ce puno lakse bit naredne sezone kad se kiga skrati i ostanu samo kvalitetniji timovi, koliko god apsurdno zvucalo, bice nam lakse.

Btw, Stepanov je teski profesionalac, juce sam bio na zapadu i momcina se pojeo jer nije bilo dresa, i sto nije mogao uci, poceo skakat, udarat u onu strehu, bas je popizdio. Za njega se ne brinem da ce ostavljat srce na terenu vazda, a uz to je kvalitet strasan. Barba, s druge strane, hladan kao spricer, a isto tako izuzetno kvalitetan igrac. Ako ovako nastavi, brzo ce kapitena poslat na klupu, kojeg isto tako gotivim neopisivo.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 15 jul 2015, 20:06

Zip je napisao/la:Mozemo li do 3:1 u Poznanu?
Nesto pocinjem da vjerujem ako budemo imali muda ko oni momci sto su napali poljake u Vogosci :)

aBd

Vjerujem u prolaz!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 15 jul 2015, 20:08

eh to je ono cemu mi treba da tezimo, Stepanov, Benko, takav tip igraca, pravi profesionalac i nije se on nervirao sto nas voli nego zato sto je covjeku to posao i zeli da ga odradi maksimalno korektno, treba da se mnogi ugledaju na njih dvojicu, aBd jednog dana da docekamo da u ekipi imamo barem 6-7 takvih igraca, tad cemo sigurno igrati grupne faze
Pyro is not a crime !

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 15 jul 2015, 20:18

sloma je napisao/la:U koliko je sutra trening ako neko zna, moze na PP. Hvala
Bio, igrali malo lopte i et.....
Dzemo bio najbolji na terenu

Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

hifans
Kontakt:

Post Postao/la hifans » 15 jul 2015, 20:20

MortemHz je napisao/la:
Da, molit Boga da nas zapadne ovo zadnje mjesto. :D

Ali , u sezoni 2013/2014 zadnji nositelj imao je 5.333, a 4. od zada u nosioca Helsinki 6.701. U sezoni 2012/13 još bolja situacija, posljednji nosioc 4.700 poena, a Maribor je te godine bio u sredini nositelja sa koeficjentom 6.700. Znači imamo dobre šanse da budemo nositelji, al isto tako može potrefit da završimo u donjem dijelu nenosioca.

Dakle, treba navijat da ove godine lige osvajaju timovi koji u zadnjih 4-5 godina nije bilo nešto pretjerano na Euro sceni, da bude da nekakva smjena klubova "haj da kažem tako" :urnebes:

Primjerice, treba navijat da Randers osvoji Dansku ligu, Ferencvaroš Mađarsku, Partizani Albansku, Bala Towe Velšku.. Ako bi nam se poklopilo npr. samo da Ferenc osvoji Mađarsku, a realno je da osvoje jer su satrali Videoton u superkupu 3 - 0, i Partizani Albansku, uz minimalne promjene ovih ispod nas bili bi nosioci iduće godine. Al' opet prerano je o tome govorit, samo ćemo nešto ureć pa ćemo na kraju bit dole pri dnu nenosioca, bolje bude kad se ne nadaš previše ono što se kaže jel.. ;)

@AVNOJ, jesu li Stepanov, Barbarić i Benko razočarani i namrgođeni ?

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 15 jul 2015, 20:28

Kad se je sve sleglo evo malo par kratkih osvrtaja na pojedine pozicije u nasoj ekipi:

Golman: Ostri je bio los ali opet nije sam kriv za poraz. Liku je to bila prva tekma u LŠ, spucala ga trema i sve skupa ali opet treba nam novi golman, sa Delacom smo se muski zahebali. I ako ga opet mislimo dovoditi na posudbu nega njega negdje drugo i hvala mu za sve. Treba pronaci jednog kvalitetnog golmana i podpisati sa njim a ne da smo svake sezone u frci ko ce braniti.

Stoperski par: vidjelo se da nisu momci uigrani ali definitvno su strasne klase! Kad obojica budu imali malo utakmica u nogama (posebno Stepanov), kad se uigraju i kad komunikacija bude na nivou to ce biti neprobojni zid! Dodajte njima jos Tatku...

Ljevi bok: Puzi definitvno podbacijo, moze on to bolje ali ne treba ga osudjivati.

Ofanzivni vezni: Stojceva trebamo definitvno prodati ako ima bilo kakva ponuda. To sto ovaj lik radi je vec bruka, gdje god da nam neka ozbiljnija ekipa stane na put, bilo to u PLBiH ili pogotovo u Evropi Stojcev se izgubi ko djeca na ekskurziji. Ima dribling, tehniku, zna podiganti publiku na noge ali sta nam to vrijedi kad nezna uputiti jedan normalan pas za 90min. Alispahic isto otkako je dosao vise povrijedjen nego sto igra. EVO PISEM OVO 43252x DA NAM TREBA OFANZIVNI VEZNI! Lik koji ce probijati protivnicke odbrane, izbacivati jih u jednom potezu, koji zna razigravati ekipu a ne lik koji melje loptu i nezna sta ce sam sa sobom.

Ljevo krilo: Krle definitvno protiv jacih ekipa ne moze nista na toj poziciji. Jer to njemu nije prirodna pozicija i to je to, ako mu pase da se rotira sa Benkom neka ga, ako ne onda ga prodati ili mozda da promjenimo formaciju pa da igramo sa 2 spica ali u to nevjerjujem. Bekic2 kad je usao vise je napravio nego on za cijelu tekmu, mislim da ce nam biti dobro pojacanje.

Kad dodamo jos da su nam falili Ikande, Tatko, da cemo mozda dovesti jos nekog kapitalca, da ce se ova ekipa jos dodatno uigrati pogotovo odbrana jer neznam jesul 3 tekme zajedno odigrali Stepanov-Baric-Hebib-Ostri, bice to mislim opet najjaca ekipa u ovoj ligi i glavni favorit za prvaka, sto ne znaci da cemo biti prvaci ako budemo ponavljali greske iz prosle sezone...

I jos za Dzenu: gotivan mi je lik skroz, pravi je Hordaš to se vidi ali brate u taktici ga pojede iole skolovan trener. Juce su nas Poljaci na taktici dobili, tako da mislim da nam treba jedan pravi iskusan strucnjak na klupi koji ce znati usmjeriti ove momke.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 15 jul 2015, 20:39

Saurman je napisao/la:Misle doveli Stepanova i sad se mogu nositi sa Lechom, mora se još uložiti da bi se moglo ravnopravno nositi sa evropskim ekipama.
momcino nismo mi samo doveli stepanova doveli smo jos igraca koji su kvalitetni i sam si vidio da leh nema bolje igrace od Sarajeva,ali ima bolju ekipu a ekipa se nemoze napraviti preko noci i za 6 mjeseci tu treba mnogo provedenih treninga i utakmica da bi se dobilo vjera jedni u druge i da bi se imalo samouvjerenje,samouvjerenje onako kakvo imaju igraci leha koji su izasli na teren sa samouvjerenjim da su bolji igraci i da ce pobijediti,iako nemaju u ekipi igraca kalibra benke,stepanova i duljevica to ti sa sigurnoscu kazem
Samo Sarajevo

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 15 jul 2015, 20:40

hifans je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Da, molit Boga da nas zapadne ovo zadnje mjesto. :D

Ali , u sezoni 2013/2014 zadnji nositelj imao je 5.333, a 4. od zada u nosioca Helsinki 6.701. U sezoni 2012/13 još bolja situacija, posljednji nosioc 4.700 poena, a Maribor je te godine bio u sredini nositelja sa koeficjentom 6.700. Znači imamo dobre šanse da budemo nositelji, al isto tako može potrefit da završimo u donjem dijelu nenosioca.

Dakle, treba navijat da ove godine lige osvajaju timovi koji u zadnjih 4-5 godina nije bilo nešto pretjerano na Euro sceni, da bude da nekakva smjena klubova "haj da kažem tako" :urnebes:

Primjerice, treba navijat da Randers osvoji Dansku ligu, Ferencvaroš Mađarsku, Partizani Albansku, Bala Towe Velšku.. Ako bi nam se poklopilo npr. samo da Ferenc osvoji Mađarsku, a realno je da osvoje jer su satrali Videoton u superkupu 3 - 0, i Partizani Albansku, uz minimalne promjene ovih ispod nas bili bi nosioci iduće godine. Al' opet prerano je o tome govorit, samo ćemo nešto ureć pa ćemo na kraju bit dole pri dnu nenosioca, bolje bude kad se ne nadaš previše ono što se kaže jel.. ;)

@AVNOJ, jesu li Stepanov, Barbarić i Benko razočarani i namrgođeni ?
Nisam ih upratio, nisam bas stigao da vidim cijeli trening al pjevaju pod tusem... Ja volim volim volim samo tebe...a Krste, Tatko, Sefko koliko sam vidio bili su normala....jedino Dzeno onako vidi se da je ssjeban sto je i razumljivo a neko se i povrijedio neznam tacno ko.

Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 15 jul 2015, 20:47

Ovo treba pokazati nasoj gospodi kondicionim trenerima, mozda nauce sta

Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 15 jul 2015, 20:48

Nemoze se ovo sve iscitati, pogotovo prepucavanja neka.

Ja sam najavljivao da mozemo daleko i vidio nas daleko i vidim nas i dalje. Vjerujem u prolaz i u uzvratu. Sta ste se predali, sad sve gotovo ispali jel e pa nismo jos.
A sada svi smo bili misljenja da i ako ispadnemo nije smak svijeta. Mortem je pisao za mogucnost da budemo nosioci, evo sad su THEC i Mortem to fino i brojevima predatavili za ovu i proslu sezonu. Ipak se ima sanse za mjesto nosioca.

Sad amalo o utakmici. Vecim dijelom smo daleko srajali do njhovih igrača dok su oni u nasem posjedu uvijek bili blizu nasih. Mislim da smo glupo izgubili.
Oštri je linijski golman ponajvise. Golove koje je primio hm kod prvog ga ja krivim fakat al i tu veliku odgovornost snosi ostatak ekipe jer na igracu koji centrira dva nasa a tamo gdje je onaj zabiorupa jer nam je falio igrac a ostatak ekipe nije dovoljno pokrio taj prazan prostor.
Drugi go svi krivite Puzija a pogledajte gdje stoji ostatak ekipe. Puzi,Stepa, Barba i na njih 4 igraca a ostatak ekipe stao niko nije preuzeo tog igraca vise. E sada se vracam na Puzija na njemu dva igrava Lecha i snosi krivicu sto nije prat etl lopte nego je ostao tu između ta dva igraca i zakasnio. A Ostri kod drgugog gola de ba ljudi onakav go se skidada 1 od 10 i to slucajno, a on je ocito linijski golman jer bi u proticnom s obzirom na duzinu eta lopte istu pokupio.
Velika odgovornost veznog reda kod oba gola.
I da, jos uvijek vjerujem u prolaz nisu ovi nesto, samo disciplina a ta disciplina puca čim priđemo golu. Da smo kojim slucajem mi dali prvi go ovi bi se raspali. Tako da se nadam da se ponovi Atromitos i da ih uzmemo tamo szo neko napisa 3:1, ali i ako ne bude taj rezultat onda da ih uzmemo bar zbog koeficijenta .
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 15 jul 2015, 20:56

Shofa brate ja ne znam cemu se ti nadas. Moje misljenje je da ako zabijemo jedan gol bice dobro, kad se samo sjetim reakcije i suta Velkoskog mrak mi na oci padne...
Daleko smo mi daleko od europe. U europi se svaka greska kaznjava, poput drugog gola poljaka, dok mi s druge strane ne znamo sutnut loptu ;)

Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 15 jul 2015, 20:57

FrancescoTotti je napisao/la:Ovo treba pokazati nasoj gospodi kondicionim trenerima, mozda nauce sta

Drug najboljeg kondicionog sto smo imali ke u vrijeme Jovica. Cini mi se Dautbegovic, Duranbegovic ne znamvtacno nesto tako. Koliko znam nije otisao sa Jovicem nego je nesto drugo u pitanju.
EDIT: ma nadam se drug, ne znam imam osjecaj da su mas na prepad na agresivu uzeli. Da su ih nasi pustili da nam se dosetaju do 16 sa loptom. Valjda nada zadnja umire :D a i ka sam takav protiv borusije sam mislio da cemo se probudit u drugom poluvremenu :D
Zadnja izmjena: ShofaII, dana/u 15 jul 2015, 20:59, ukupno mijenjano 1 put.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 15 jul 2015, 20:58

obiteljskicovjek je napisao/la:
Bravo majstore :clap: samo napisi da li si ovo sam smislio ili ti je neko malo pomogao. Eh da je vise ovako dubokoumnih postova gdje bi nam bio kraj.
:mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Dadox i 22 gosta.