Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

baglama
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la baglama » 15 jul 2015, 23:42

mene zanima hoce li biti prenosa s juniorskog na youtubeu? mada je nekad bolje kad ga nema, manje se nerviras jer ne vidis glupe greske

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 15 jul 2015, 23:43

baglama je napisao/la:mene zanima hoce li biti prenosa s juniorskog na youtubeu? mada je nekad bolje kad ga nema, manje se nerviras jer ne vidis glupe greske
Hoce ;)
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 15 jul 2015, 23:45

Ethel je napisao/la:Treba se izvuci pouka i nesto nauciti iz ovog totalnog neuspjeha i sramote, od izbora strucnog staba (mada ce to biti teze zbog politike izbora), pa preko selekcije igraca, priprema, taktike itd.

Najlakse je reci ispali smo, vratit cemo se slijedece godine, ali ovo se moze ponoviti bilo kojoj nasoj selekciji sad ili za nekoliko godina i zato je bitno da se iz ovog poraza (gledano cjelokupno) nauci nesto.

I na kraju najbitnije, nije problem sto se dozivio neuspjeh, vec nacin na koji se dozivio neuspjeh.
Ja znam da se prosle godine i prije pisalo zasto Vidacic nije dobio priliku i svi se se slozili da je dobar trener..ja kako sam sve ove utakmice pregledo odgovrono tvrdim da nije do trenera i da nijedan trener ne bi mogo s njima vise ostvariti nesto.Oni su isli na neki inat i borbu,al nema kad oni osnovne stvari ne znaju to ih niko ne moze za mjesec naucit..Ovdje ako izvucemo Buzu i Polutka za seniore to ce bit premija,a mozda kazem mozda Loncar zbog fizikalija i ako se sabere malo..

Pouka se mora izvuc,al ovo ce se desit sa svakom generacijom koja ne igra u klubovima,a to je najveca boljka nase kosarke i tu ovi igraci i propadnu.
Hitno se mora uraditi neka reorganizacija takmicenja klubova i uvesti dodatna pravila za mlade igrace,jer previse je da ovoliko igraca propadne..

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 15 jul 2015, 23:53

Lotus je napisao/la:
Ethel je napisao/la:Treba se izvuci pouka i nesto nauciti iz ovog totalnog neuspjeha i sramote, od izbora strucnog staba (mada ce to biti teze zbog politike izbora), pa preko selekcije igraca, priprema, taktike itd.

Najlakse je reci ispali smo, vratit cemo se slijedece godine, ali ovo se moze ponoviti bilo kojoj nasoj selekciji sad ili za nekoliko godina i zato je bitno da se iz ovog poraza (gledano cjelokupno) nauci nesto.

I na kraju najbitnije, nije problem sto se dozivio neuspjeh, vec nacin na koji se dozivio neuspjeh.
Ja znam da se prosle godine i prije pisalo zasto Vidacic nije dobio priliku i svi se se slozili da je dobar trener..ja kako sam sve ove utakmice pregledo odgovrono tvrdim da nije do trenera i da nijedan trener ne bi mogo s njima vise ostvariti nesto.Oni su isli na neki inat i borbu,al nema kad oni osnovne stvari ne znaju to ih niko ne moze za mjesec naucit..Ovdje ako izvucemo Buzu i Polutka za seniore to ce bit premija,a mozda kazem mozda Loncar zbog fizikalija i ako se sabere malo..

Pouka se mora izvuc,al ovo ce se desit sa svakom generacijom koja ne igra u klubovima,a to je najveca boljka nase kosarke i tu ovi igraci i propadnu.
Hitno se mora uraditi neka reorganizacija takmicenja klubova i uvesti dodatna pravila za mlade igrace,jer previse je da ovoliko igraca propadne..
Ne, ne kazem ja da je Vidacic problem, dobar je to trener, ali evo recimo tu na klupi sjedi Adnan Hodzic, a ja odgovorno tvrdim da ima x puta boljih trenera od njega. Recimo taj Hodzic ni ne zna da u njegovom klubu ima Mateo Jurkovic koji ima pravo igranja za nas i koji nam je mogao donijeti ogromnu kvalitetu, pogotovo sutersku. Ako je vec neko iz Slobode morao biti tu, onda je to trebalo da bude Vlado Micanovic koji je izvrstan trener.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 16 jul 2015, 00:00

Lotus je napisao/la:

Sve se slazem, i za trenera, i po pitanju nekih promjena u nasoj ligi koje ce koristiti mladim igracima, ali molim te nemoj vise spominjati Loncara u kontekstu A reprezentacije. Momak iskljucivo zbog visine igra za tamo neku rezervnu ekipu Cedevite (pitanje je koliko ce i to jos trajati), na cijelom prvenstvu nije napravio ni jednu jedinu pozitivnu stvar, a ti se uhvatio za njega ko lud. Da je imao imalo kvaliteta, nikad on ne bi ni zaigrao pod nasom zastavom. ;)
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 16 jul 2015, 00:08

Ethel je napisao/la:
Lotus je napisao/la:

Ne, ne kazem ja da je Vidacic problem, dobar je to trener, ali evo recimo tu na klupi sjedi Adnan Hodzic, a ja odgovorno tvrdim da ima x puta boljih trenera od njega. Recimo taj Hodzic ni ne zna da u njegovom klubu ima Mateo Jurkovic koji ima pravo igranja za nas i koji nam je mogao donijeti ogromnu kvalitetu, pogotovo sutersku. Ako je vec neko iz Slobode morao biti tu, onda je to trebalo da bude Vlado Micanovic koji je izvrstan trener.
Upravu si ima tu prostora za napredak na svim poljima i treba tezit ka jos boljem,al evo vec se puno stvari za ove 4 godine stavilo na svoje mjesto i nje bas lako nadoknadit 20 godina nerada.
Bice to sve dobro,kad bi ove godine juniori ostali u A-diviziju i kadeti izborili svjetsko to bi bilo nesto nepojmljivo za nas sport.
Zene U20 su u A diviziji i juniorke ce ako Bog da to je i za zensku kosarku veliki uspjeh i dobri temelji za ubuduce.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 16 jul 2015, 00:12

kobe24 je napisao/la:
Lotus je napisao/la:

Sve se slazem, i za trenera, i po pitanju nekih promjena u nasoj ligi koje ce koristiti mladim igracima, ali molim te nemoj vise spominjati Loncara u kontekstu A reprezentacije. Momak iskljucivo zbog visine igra za tamo neku rezervnu ekipu Cedevite (pitanje je koliko ce i to jos trajati), na cijelom prvenstvu nije napravio ni jednu jedinu pozitivnu stvar, a ti se uhvatio za njega ko lud. Da je imao imalo kvaliteta, nikad on ne bi ni zaigrao pod nasom zastavom. ;)
Ma ja sam uvijek optimista,pa tako i u ovom slucaju za Loncara vjerujem ne zbog njegovih igara nego zbog fizickih i motorickih sposobnosti,a zna se da centri kasnije sazrijevaju,pa nadam se da ce takav slucaj bit i s njim.Steta ce bit da nestane..eto necu ga spominjat do sledeceg prvenstva :D

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 16 jul 2015, 08:15

Cestitke antitalentima, antiselektoru i savezu na ovoj blamazi BH kosarke, vratili ste nas u dane prije 5 godina kada smo bili kanta za nabijanje. Ova generacija je jedna od najgorih ikada koja je igrala pod nasom zastavom.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 16 jul 2015, 09:24

LJudi dragi jeste li vi dobre glave? evo hrvati imaju boli glava organizaciju omladinskih selekcija, odlične trenere itd pa su opet ispali kao i mi. Šta vam je. Nismo mi Amerika da nam je svaka generacija beton. Potrefilo se i nama kao i hrvatima da ne možemo računati na neke igrače inače bi mi ovo glat prošli. Prije svega mislim na EMira i Kenu, pa i na Alibegovića. Ove igrače sam pojedinčano sve gledao više puta i neki su neprepoznatljivi. Ja nisam pisao neki dan da je Lončar potencijal na osnovu igara na ovom prvenstvu nego na osnovu fizičkih i ostalih predispozicija, za Ivkovića na osnovu prijašnjih igara (momak je dugo bio povrijeđen, a izborio je 12 u onoj juniorskoj sa Jukom i to kao mlađi godinu) itd itd. Prošle godine kod Baje Polutak je bio kriiiiza i mnogi su ga pljuvali ako se dobro sjećam. Desi se da nema hemije u ekipi, da trener to slabo posloži i sl stvari koje utiču na igre i na rezultat. Kažem Buza je veoma malo bio sa ovom ekipom npr. Desilo se i par greškica u vezi igrača koje sam spominjao. Sve te stvari teba da nam budu na nauk za sljedeće godine. Opustite se malo šta vam je jeste li normalni majke vam. Savez je tu da obezbjedi uslove a sve ostalo je na trenerima i stručnom štabu i igračima. Prošle godine bi svi vi koke dali za VIdačića a popljuvali ste Baju. Ja sam jedan od rijetkih koji je branio Baju, a on ispade trenerčina za ovog, bar što se tiče nastupa na EP. Ne znam kakvu ekipu da imam ja kao trenr moram naći načina da zabijem jedan koš za četvrtinu. Jedino ako mi igrače boli neka stvar, a onda je i to do stručnog štaba što je takve igrače poveo itd itd. Recimo znam da je ovaj mali Gačić prava mina u svlačionici. Baja ga je skoro pa otjerao, tj uradio je tako da ovaj sam ode. I prošle godine je Baja imao ekipu koja je sve skoro tekme igrala u egalu. ISto tako je i ova repka igrala u egalu sve tekme. Sve ove tekme smo mogli dobiti kad malo bolje pogledate. Toliko od mene stručnjaci.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 16 jul 2015, 10:25

zaboljisportuBiH je napisao/la:LJudi dragi jeste li vi dobre glave? evo hrvati imaju boli glava organizaciju omladinskih selekcija, odlične trenere itd pa su opet ispali kao i mi. Šta vam je. Nismo mi Amerika da nam je svaka generacija beton. Potrefilo se i nama kao i hrvatima da ne možemo računati na neke igrače inače bi mi ovo glat prošli. Prije svega mislim na EMira i Kenu, pa i na Alibegovića. Ove igrače sam pojedinčano sve gledao više puta i neki su neprepoznatljivi. Ja nisam pisao neki dan da je Lončar potencijal na osnovu igara na ovom prvenstvu nego na osnovu fizičkih i ostalih predispozicija, za Ivkovića na osnovu prijašnjih igara (momak je dugo bio povrijeđen, a izborio je 12 u onoj juniorskoj sa Jukom i to kao mlađi godinu) itd itd. Prošle godine kod Baje Polutak je bio kriiiiza i mnogi su ga pljuvali ako se dobro sjećam. Desi se da nema hemije u ekipi, da trener to slabo posloži i sl stvari koje utiču na igre i na rezultat. Kažem Buza je veoma malo bio sa ovom ekipom npr. Desilo se i par greškica u vezi igrača koje sam spominjao. Sve te stvari teba da nam budu na nauk za sljedeće godine. Opustite se malo šta vam je jeste li normalni majke vam. Savez je tu da obezbjedi uslove a sve ostalo je na trenerima i stručnom štabu i igračima. Prošle godine bi svi vi koke dali za VIdačića a popljuvali ste Baju. Ja sam jedan od rijetkih koji je branio Baju, a on ispade trenerčina za ovog, bar što se tiče nastupa na EP. Ne znam kakvu ekipu da imam ja kao trenr moram naći načina da zabijem jedan koš za četvrtinu. Jedino ako mi igrače boli neka stvar, a onda je i to do stručnog štaba što je takve igrače poveo itd itd. Recimo znam da je ovaj mali Gačić prava mina u svlačionici. Baja ga je skoro pa otjerao, tj uradio je tako da ovaj sam ode. I prošle godine je Baja imao ekipu koja je sve skoro tekme igrala u egalu. ISto tako je i ova repka igrala u egalu sve tekme. Sve ove tekme smo mogli dobiti kad malo bolje pogledate. Toliko od mene stručnjaci.
Pa sve u svemu to je to sto je i vecina ovdje pisala...nema se tu nista puno dodat ni oduzet..

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 16 jul 2015, 11:05

Ma nisam drug sve čitao. Vidio sam ova pljuvanja neka i na to sam reagovao. Antitalenti, bruka, skinite dresove i sl. Vdio sam da ste ti i @Ethel imali normalnu raspravu i stvarno mi je bilo mrko čitati ranije stranice s obzirom da znam da je bilo više pljuvanja nego normalnih postova, pogotovo u toku tekme.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 16 jul 2015, 13:56

Ma nema se tu sta vise dodati i reci, desila se katastrofa (ne zbog ispadanja vec zbog nacina istog), smirili su se utisci i tako je kako je. Pouku izvuci, a slijedece sezone potruditi se da se sastavi dobar roster.

Nema lose generacije, vec samo ona koja se takvom napravi. Cak se i ova koja spada u red najslabijih koje smo imali mogla uciniti dobrom u odnosu na druge reprezentacije. Samo da su pozvani Aleksandar Lazic, Mateo Jurkovic, Bojan Lulic, Luka Jovanovic to bi vec bila uz Buzu i Polutka fina okosnica tima sa kojom sigurno ne bi ispali iz divizije.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 16 jul 2015, 15:42

zaboljisportuBiH je napisao/la: ISto tako je i ova repka igrala u egalu sve tekme.
dobar je egal 13:0 za cetvrtinu :wtf: :bow:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 16 jul 2015, 16:12

KK_Bosna je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la: ISto tako je i ova repka igrala u egalu sve tekme.
dobar je egal 13:0 za cetvrtinu :wtf: :bow:
DObro lave moj lijepi.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 16 jul 2015, 17:30

Jeste li primijetili da kod izjave svakog člana mladih reprezentacaija bilo muških ili ženskih stoji "ZAHVALJUJEMO SAVEZU NA ODLIČNIM USLOVIMA", "USLOVI ZA RAD SU ODLIČNI".
:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: Re : RE: Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la Tracy3McGrady » 16 jul 2015, 17:48

TheChief je napisao/la:Jeste li primijetili da kod izjave svakog člana mladih reprezentacaija bilo muških ili ženskih stoji "ZAHVALJUJEMO SAVEZU NA ODLIČNIM USLOVIMA", "USLOVI ZA RAD SU ODLIČNI".
Pa sta hoćeš s tim da kažeš? Imamo savez na kome nam mogu mnogi zavidjeti u toliko se bore za ovu djecu da je naravno samo za pohvalu. Ali jok, voli bosnjo da kritiku je i što je savršeno i sto nije. Ljudi su ujedinili 3 strane u jednu cjelinu i šaš ta djeca kad se zahvale tipičnom bosnji to smeta. Bitno je kritikovati jer smo na to navikli, nedo Bog da uspijemo u nečemu, pojedinci bi pocrkali.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 16 jul 2015, 17:52

Tracy3McGrady je napisao/la:
TheChief je napisao/la:Jeste li primijetili da kod izjave svakog člana mladih reprezentacaija bilo muških ili ženskih stoji "ZAHVALJUJEMO SAVEZU NA ODLIČNIM USLOVIMA", "USLOVI ZA RAD SU ODLIČNI".
Pa sta hoćeš s tim da kažeš? Imamo savez na kome nam mogu mnogi zavidjeti u toliko se bore za ovu djecu da je naravno samo za pohvalu. Ali jok, voli bosnjo da kritiku je i što je savršeno i sto nije. Ljudi su ujedinili 3 strane u jednu cjelinu i šaš ta djeca kad se zahvale tipičnom bosnji to smeta. Bitno je kritikovati jer smo na to navikli, nedo Bog da uspijemo u nečemu, pojedinci bi pocrkali.
@Tracy3McGrady
Svaka cast na odgovoru :clap: Mi smo izgleda takav narod,ako i nema problem izmislicemo ga.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 16 jul 2015, 18:25

Lotus je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:
@Tracy3McGrady
Svaka cast na odgovoru :clap: Mi smo izgleda takav narod,ako i nema problem izmislicemo ga.
Pa što se onda uvijek kuka ?

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 16 jul 2015, 19:11

Ne valja nam kad su odlicni uslovi, ne valja nam kad nisu. Tacno smo narod za uzeti i proucavati :tokralju:

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: Re : RE: Re: Re : RE: Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la Tracy3McGrady » 16 jul 2015, 22:49

TheChief je napisao/la:

@Tracy3McGrady
Pa što se onda uvijek kuka ?[/quote]
Pa brate kukaju oni koji su navikli da traže dlaku u jajetu. Imaš ovdje puno pozitive da pročitaš, ali se o pozitivi ne raspravlja previše jer dođu negativci da nađu tu dlaku u jajetu. Kad je nešto dobro trebamo to nagraditi jer sutra kad nam Musa i kompanija donesu medalju, negativci neće imati Šta pisati, a to će biti i zasluga saveza.

Evo srbin mi jedan piše da bi volio imati jednog Haruna u savezu. Njihov ni jedan stranac izgleda neće doći na okupljanje (u16). Imaju nekog Koprovicu u americi ali im savez zakazao.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []