Rekonstrukcija stadiona u BiH

Elegant
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Elegant » 16 jul 2015, 12:57

Grbavicu plavo-bjelu :pray: :pray: :pray:

slika
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ZaLe98
Kontakt:

Post Postao/la ZaLe98 » 16 jul 2015, 13:22

"Kod njih nema prijetnji referendumom i ratom. Nema ni drugih ni trećih entiteta. Ljudi zive normalno, razvijaju svoju drzavu."
Evo ne znam..

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 18 jul 2015, 05:48

Covjece koliko su ljudi napredovali dok smo mi maksimalno nazadovali. Sjecam se kao klinac sredinom 80-tih sa starcima u banje na godisnji koja je bagatela bila. Murija im u gumenjacama i na biciklima patrolirala. Ja bio dobar kao dijete i u jednoj prodavnici srusim ogromnu stalazu punu kristalnih i porculanskih figura. Ode sve u milion komada, stari kad me nije udavio. Sad ono mane problema platit ce mo, konta stari sad ce cifra biti boli glava kad ono nesto mizerno nije mogao vjerovati fakat kontao da ih nije razumio. Gledaj ih sad, i njih i poljaka za nas su mizerija bili poljakinje se guzile za "crvenku", a sad smo **** i za Albaniju. U citavoj drzavi nemamo jednog normalnog stadiona u pm mi smo simbol blama zahvaljujuci bagri na vlasti.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 18 jul 2015, 06:08

ZaLe98 je napisao/la:Diskutabilno je samo da l' rušiti pa raditi novi ili ga samo uređivati.

Ja sam za rušenje zbog atletske staze jer ipak bi tu reprezentacija igrala.
Moze se ukopati teren tako da budu dva sprata tribina. Sa time bi eliminisali atletsku stazu i primao bi nekih 55-60 000 mada to mozemo ocekivati za nekih 200 god. Drzava nije bila u stanju za 20 god napraviti jedan moderan stadion od 20tak hiljada, nego krpimo komunisticka rugla i sramotimo se. Kvalitet u drzavi nam ne dozvoljava vece stadione od 5 000, repka plafon 20 000. Grbavicu novu napraviti da prima 20-25 000 i BP dotjerati tj. srusiti sjever, jug, istok i napraviti te 3 tribine identicne zapadnoj tribini dakle sve spojiti, ista velicina, krov sve. Na sredini puknuti veliki lcd tv onaj cetvrtasti kao u nba dvoranama. Plus jos bi se mogao kakav lud krov onaj roller da prekrije cijeli teren u roku od par minuta tako da to bude arena BP ili dome :). U tom slucaju BP bi bio plafon fudbalski hram ne samo na balkanu nego i sire.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 18 jul 2015, 20:02

Pa sta ce nam stadion od 55-60 hiljada kada sam siguran da se ne bi apsolutno nikada napunilo, mozda jedino kada bi reprezentacija igrala odlucujucu utakmicu za plasman na veliko takmicenje...

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 18 jul 2015, 21:34

Ako je veci dio stadiona u dobrom stanju i popravci se isplate, jedna od jeftinijih opcija moze da bude ukopavanje igralista da bi se produzile tribine i dodale stolice. Onda se sredi drenaza itd. i to bi moglo biti puno jeftinije rijesenje. Jednostavno ne vidim rusenje stadiona i izgradnju novog kao realnu opciju, jer se nema para ni za obnavljanja kako treba.
Sto se mene tice, ja bi tako taj projekat rijesio da se ima stadion sa vise gledaoca i da je se blize igralistu.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 18 jul 2015, 22:24

naletih slucajno pa da zaljepim. Evo kako izgleda konstrukcija na Pecari. Mislim da će ovo biti jako lijepo:

slika

:clap:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 18 jul 2015, 22:24

Evo kako Turci rade:

I dalje traje stadionski bum u Turskoj jer je riječ o projektu koji je obostrano koristan. Pitate se kako? Pa država uzme stari stadion od kluba jer se cesto nalaze na atraktivnim ili relativno atraktivnim lokacijama u gradu te ponudi se da oni izgrade novi stadion za klub na drugoj lokaciji koja nije u samom jezgru grada (kod nas su i Koševo i Grbavica i Otoka u jezgru grada). Turska čak gradi stadione kapaciteta 15-20 hiljada u gradovima koji nemaju ni profesionalni klub. Zar ne bi i našim klubovima bilo pametnije da nešto ovako pokušaju pa igrati na kvalitetnim i modernim stadionima iako nisu u centru grada ili da igramo na oranicama u centru grada? Ja sam više za ovo prvo.

Jedina apsurdna situacija jeste da još uvijek nije napravljen novi stadion u Izmiru koji ima jaku sportsku kulturu, puno historijskih klubova ali je u isto vrijeme baza opozicione stranke CHP.

Adana
slika
---------------------

Akhisar
slika
--------------------

Antalija
slika
---------------------

Batman - u pocetnoj fazi
slika
--------------------

Istanbul . Bešiktaš - gotovo za nekoliko mjeseci
slika
-------------------

Bursa - gotovo 98%
slika
-------------------

Eskišehir
slika
-----------------

Gazientep
slika
-----------------

Kocaeli
slika
----------------

Malatija
slika
---------------

Sakarija
slika
--------------

Samsun
slika
--------------

Sivas
slika
--------------

Trabzon
slika

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 18 jul 2015, 22:31

Baš ti hvala, sad sam u još većoj depresiji. :)

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 18 jul 2015, 23:02

Ma kod nas je glavna spika da je to tradicija, da taj stadion ima dusu, da van grada nece biti 500 ljudi, da ljudi nece oprostit preseljenje itd itd.

Na taj nacin je NK Junak iz Sinja napravio stadion. Tj. Grad Sinj je prodao stari stadion i za te pare uzeo novo zemljiste i izgradio novi stadion sa 3.000 mjesta. Ima dvije tribine i mogu ga nadogradit kad god im zatreba. Uz malu doradu mogu igrat na njemu i 1.HNL, a igraju 3.HNL. Mlada reprezentacija je tamo gotovo uvijek domacin.

Stavljao sam ovdje vise puta slike pa da se ne ponavljam.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 18 jul 2015, 23:13

Da se nadovežem na priču o stadionima u Turskoj. Ankara i dalje ima najbolji stadion koji bi se mogao prenijeti kod nas i da bude taman. :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 jul 2015, 23:18

Anele a gdje bi ti ''prenio'' Kosevo? Betanija ili nesto drugo?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 18 jul 2015, 23:22

MortemHz je napisao/la:Anele a gdje bi ti ''prenio'' Kosevo? Betanija ili nesto drugo?
U pravcu Ilidže, tipa u blizini Stupa i stupske petlje, blizu ulaza na sarajevsku zaobilaznicu + bi u blizini prolazio i gradski autoput koji je vec planiran i moze se vidjeti njegova lokacija u regulacionim planovima. Ta lokacija je idealna i veoma blizu grada, cak je smatram preblizu grada. Da su bolje uprave, Željezničar i Sarajevo bi se takmicili ko bi dobio atraktivniju lokaciju u tom dijelu grada i trazili izmjene regulacionih planova tako da se planira i stadion, a ne samo stambene i poslovne zgrade i tornjevi kako je trenutno stanje.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 jul 2015, 23:34

A po tvom nekom misljenju,bi li se Betanija mogla iskoristiti za stadion i ostalo sta vec ide uz njega?

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 18 jul 2015, 23:44

Ne znam gdje na Betaniji podrazumjevas? Da pomjeris stadion 100 metara vazdusne linije? Ako to mislis, protiv toga sam. I ne pricam o izmjestanju, nego bi Koševo ostavio ali srusio vecinu tribina te ostavio ga kao atletski stadion ili sl. Lokacija za novi stadion koja ne bi bila losa jeste iznad Šipa jer bi tu u blizini trebala da prolazi prva transverzala.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 jul 2015, 23:47

Ma ja blizu je jako a ima dosta iskoristivog prostora

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 19 jul 2015, 15:05

ZaLe98 je napisao/la:"Kod njih nema prijetnji referendumom i ratom. Nema ni drugih ni trećih entiteta. Ljudi zive normalno, razvijaju svoju drzavu."
Ljudi imaju pare a mi nemamo, ne žive ni Azeri normalno, imaju samoproglašenudržavu u državi, sa Armencima se ne mogu, vojska na granici ako si Armenac etnički bez obzira na pasoš ne možeš ući u Azerbejdžan, pa opet ljudi imaju pare i napraviše stadion.

Ne žive ni Južno-Koreanci normalno i njima komšije svaki dan prijete nuklearkom, vojska im na granici raspoređena ko za vrijeme Enver Hodže, al ljudi imaju pare.

I Katalonci prijete referendumom, Baski, Galičani, Andalužani, pa opet Španci imaju pare i imaju stadione...

Mi nemamo para, mi smo fukare, sve ostalo je irelevantno, nemaju ni Crnogorci entitete, referendume pa su opet fukare ko i mi, šta više ljudi nam se dive kako mi gradimo autoputeve svojim parama...
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

ZaLe98
Kontakt:

Post Postao/la ZaLe98 » 19 jul 2015, 15:23

SGD53 je napisao/la:
ZaLe98 je napisao/la:"Kod njih nema prijetnji referendumom i ratom. Nema ni drugih ni trećih entiteta. Ljudi zive normalno, razvijaju svoju drzavu."
Ljudi imaju pare a mi nemamo, ne žive ni Azeri normalno, imaju samoproglašenudržavu u državi, sa Armencima se ne mogu, vojska na granici ako si Armenac etnički bez obzira na pasoš ne možeš ući u Azerbejdžan, pa opet ljudi imaju pare i napraviše stadion.

Ne žive ni Južno-Koreanci normalno i njima komšije svaki dan prijete nuklearkom, vojska im na granici raspoređena ko za vrijeme Enver Hodže, al ljudi imaju pare.

I Katalonci prijete referendumom, Baski, Galičani, Andalužani, pa opet Španci imaju pare i imaju stadione...

Mi nemamo para, mi smo fukare, sve ostalo je irelevantno, nemaju ni Crnogorci entitete, referendume pa su opet fukare ko i mi, šta više ljudi nam se dive kako mi gradimo autoputeve svojim parama...
Mi stojimo u mjestu 20 godina. I ovo je samo od nekih primjera kako nam drzava nije normalna.
Kakva drzava takva i liga i stadioni. Budućnosti lijepe ovdje nema. Proći će 20-tak godina kad ce se pojavit dobro urađen stadion u glavnom gradu.
Evo ne znam..

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 19 jul 2015, 16:07

@AnelZ jesi siguran da je onaj stadion Batman-a u turskoj?? Ja bi prije reko da se on nalazi u Gotham City-u :D
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

ZaLe98
Kontakt:

Post Postao/la ZaLe98 » 19 jul 2015, 23:19

Evo struja poskupila 20% da bi se spasila RTV taksa. Kad dođe do 80% - 5% ide za stadione hahah
Evo ne znam..

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.