pile87 je napisao/la:Eh odgledah utakmicu jos jednom.Ono sto je cinjenica je da su madjari bolja ekipa igraju moderan fudbal za razliku od nas mi jos uvijek imamo prokletstvo devedesetih gsje je nas kompletan fudbal zapeo. I to jasno pokazajue cinjenicu na cemu moramo raditi u buducnosti niko od njih ne svrsava na driblinge sve se svodi na brzinu i trcanje.Dok kod nas komplet ekipa svrsava na dribling Subica kako predje dva tri igraca.Tehnicki smo tu negdje ali fizicki ispod cak i pod uslovom da prodjemo madjare nedostajace nam taj momenat za dalje.Da me neko ne shvati pogresno jako sam zadovoljan ekipom i kako smo odigrali prvo poluvrijeme je bilo previse respekta ali drugo smo ako ne bili ravnopravni onda cak i bolji.
Oni ce isto probati ovdje brzi pogodak koji bi vratio stvari na pocetnu poziciju i tu je negdje i nasa sansa uglavnom Oda jako dobro cita njihovu igru sto je i pokazao.Nasa komplet ekipa zasluzuje cestitke za pokazano i vjerujem da ce biti na nivou bilo je i stvari koje se ne bi smjele desavati ali se to da lagano ispraviti ali ne bi sad o tome kao sto ne bi o igracima pojedinacno jer ne bi imalo smisla.Ali je ova tekma pokazala kako su neki daleko od nogometa kakvom se treba teziti. Opet hrabro mi jos uvijek nemamo nista za izgubiti jer su ovi bolji od nas.
Slazem se da su dosta moderniji i fizicki spremniji(ovo smo znali, i nije neko iznenadenje). Al da su bolja ekpia, i nisu toliko. Zasto to kazem, objasnit cu kroz njihove sanse:
1. Prva polu sansa kroz faul sa strane.
2. 20 i neki minut, izgubimo loptu na sredini, 1 na 1 protiv memije, i dobar sut.
3. 22-23 min gubimo loptu na desnoj stranoj(djelmic) – brz ubacaj i polu sansa glavom.
4. 35 minuta, faul - ubacaj i polu sansa.
5. 42 min, dupli pas van 16 i dobar sut(tesko se mozes braniti)
6. 55, gubimo loptu glupo u odrani(cini mi se kosoric/bogdanovic), umjesto da se izbije, i zamalo 100 posto sansa, sadikovic se vratio.
7. 68 min, iz odbrane kombinuju kroz 3-4 dodavanja i polu sansa, sut sa 20m.
8. Posle 70 imaju mozda 1-2 suta na gol kroz prekide.
Cinjenica je, da su kroz 90 i nesto minuta, samo jedan napad napravili gdje su kombinovali sa njihovog terena. Onu stativu ne brojim, jer protiv toga se tesko brani, uvijek se moze desiti da jedan igrac potrefi dobar udarac. Sve ostale "sanse" su stvorili iz prekida ili kad mi gubimo loptu na nasem terenu. Zbog toga sam optimista, jer ako Oda spremi igraca kao prosli put, mozemo proci, cak i pobjediti.
Po meni se treba postaviti isto, i cekati nase sanse, jer ce ih biti. Igrati sigurno, pustiti ih da kombinacije prava iz zadnje linije.
Sa druge strane, imali smo mi par polu sansi. Blagojevic ce biti vrlo vazan, ne samo sto zaustavlja napade, nego sto ima "muda" da smiri loptu(pogotovo 2. poluvrijeme. Isto me dosta raduje, sto nam igraci na sredini igraju kratke pasove, umjesto nabijanje(manje se trosimo). Veoma malo lopti smo izgubili na tom djelu terena. To sto se gubilo je bilo zadnji 20 min, i razumljivo zbog fizicke spreme.
E sad jeli ovo bilo veoma veoma slabo izdanje Ferenca, ili bas bas dobra utakmica sa nase strane tesko je procjeniti. Al ako se samo gleda ova zadnja, po meni je 55-45 na nasoj strani.