FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Bezobrazno visoke cijene karata, karta protiv Newcastla je iznosila ovoliko para a gledao si Sirera, Dajera, Givena itd itd... I to sve u vremenu kada je para bilo ko blata. Ovu upravu podrzavam, jedina je koja radi kako treba ali ovo neka im.je na obraz! Navijaci svakako trebaju pomoci klubu, ali nisu ti kojima treba kozu guliti. Ima porodica gdje tri clana dolaze na utakmice, sada zamislite koliko to njih kosta, a plate sve manje i manje...
Ova utakmica bi trebala da ima sva obilježja jedne velike predstave našeg največeg sportskog kolektiva u državi. Prvi preduslov je atraktivan protivnik a i samim time povoljan rezultat. Drugi je sam termin same utakmice koji nije baš idealan ali ti daje mogučnost da
poslije lijepe i ugodne atmosfere i ako Bog da pobjede zajedno sa porodicom i prijateljima prošetaš gradom sa obilježjima.
Treči preduslov je cijena karte. Potpuno nepotrebno dizanje cijene karata i to u trenutku kada ti je svaka podrška potrebna na tribinama, kada imaš šansu da te gleda najmanje 15 hiljada bez obzira na prenos.
Ovaj mjesec je večini populacije koji navija za Želju bio finansijski opterečen, Bajram, Maltežani, kraj mjeseca, ide se na odmor, članska...
Meni cijena nije problem ali ovo je jedinstvena prilika da privučeš 20 000 potencijalnih potrošaća (članske, dresovi, rekviziti itd), da svoje štandove postaviš ispred stadiona, garantujem da bi sve prodao u roku sat vremena, puno je raje izvana u gradu, puno bi djece bilo sa očevima itd...
Ali oni upravo sve rade suprotno. To je ona naša politika: Daj ti meni danas stoju a što možeš uzeti 10 000 za mjesec, hebo to.
Abd vidimo se na zapadu.

Treči preduslov je cijena karte. Potpuno nepotrebno dizanje cijene karata i to u trenutku kada ti je svaka podrška potrebna na tribinama, kada imaš šansu da te gleda najmanje 15 hiljada bez obzira na prenos.
Ovaj mjesec je večini populacije koji navija za Želju bio finansijski opterečen, Bajram, Maltežani, kraj mjeseca, ide se na odmor, članska...
Meni cijena nije problem ali ovo je jedinstvena prilika da privučeš 20 000 potencijalnih potrošaća (članske, dresovi, rekviziti itd), da svoje štandove postaviš ispred stadiona, garantujem da bi sve prodao u roku sat vremena, puno je raje izvana u gradu, puno bi djece bilo sa očevima itd...
Ali oni upravo sve rade suprotno. To je ona naša politika: Daj ti meni danas stoju a što možeš uzeti 10 000 za mjesec, hebo to.
Abd vidimo se na zapadu.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".
- corleone87
- Kontakt:
Svi hoce napredak kluba a tesko im izdvojiti 2 marke vise za kartu.. 

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
16.05.2015. Utakmica Sarajevo-Zeljeznicar. Dino Selimovic odredjuje cijenu ulaznica za gostujuce navijace (navijace Zelje), jug - 10 KM, zapad - 15 KM. Dolazi nas 8.000 i pitarima punimo klupsku kasu sa cca. 100.000 KM. E to je ovim ****.nim navijacima Zelje normalno. Bojim se da odavno goru generaciju navijaca Zeljo nije imao. Evo prilike u cetvrtak da me demantujete.
- samogrbavica
- Kontakt:
corleone87 je napisao/la:Svi hoce napredak kluba a tesko im izdvojiti 2 marke vise za kartu..
Kakav ba napredak od jedne uakmice, ne provaljuj se..
KHAJ PRICE
-
- Kontakt:
Pa i ja sam srednjoskolac, skoro 18 godina, al me sramota oca pitati da mi da pare za kafu, za tekmu itd itd.. Zato preko raspusta zavrnut rukave, nesto malo radim i zaradim. Nejse, ostavimo se ove price vise
Mirza Raščić Manijak do kraja !
Katakomba is back !
Katakomba is back !
-
- Kontakt:
Kakvi navijači odnosno stanovništvo takve su nam i uprave klubova, kantona, opština, firmi i svega ostalog. To je ono što se kaže kakva šuma, takvi i zečevi. Šta mi imamo pričati ako je istina ovo za Kvesića da ode. To je taj blentavi kont što Dolina kaže.
Ma dobro, naravno, to se podrazumijeva. Samo mi se čini da ovo što rade ne valja. Realno, ako krenemo od uslova na stadionu, kvalitete igre itd. možemo podvući crtu i reći ta i ta je realna cijena karte, a ona bi bila itekako niža od ove trenutne.rodom s Mejtaša je napisao/la:Ma finansije su samo jedan od faktora. Loš fudbal, uslovi iz srednjeg vijeka, mogućnost da na TV-u gledamo što smo nekad mogli samo sanjati itd. su također zaslužni za loše posjete.
Još samo nešto, pa da završim s cijenom karte, jer vidim da ovdje ima nekoliko njih koji shvataju o čemu govorim, dok drugi ne razmišljaju uopće. Klub pokušava zaraditi preko naših leđa, to je loše. Znaš kako ja na ovo gledam - ako prođemo uzet ćemo fine pare, klub će fino raditi, jer će biti tih para, pa će to biti jedna vrsta alibija zašto ne traže generalnog sponzora. Nikad mi to neće biti jasno, i za to i za stadion. Idi, moli, kucaj na vrata, nek te odbiju 100 puta, 101. put ćeš naići na pozitivan odgovor. Ali, hajde, o tom drugom prilikom kad prođe sve ovo lijepo što se dešava, a za šta su zaslužni isključivo stručni štab i igrači.
- imekorisnicko
- Kontakt:
ako se ikad stvore okolnosti za normalan napredak,on ce se desiti zbog jedne utakmice,u ovom trenutku prolazak mađara bi bio veliki napredak, a navijači doprinos tome mogu dati da dođu i podrže,pa i da ubace nešto love u kasusamogrbavica je napisao/la:corleone87 je napisao/la:Svi hoce napredak kluba a tesko im izdvojiti 2 marke vise za kartu..
Kakav ba napredak od jedne uakmice, ne provaljuj se..
-
- Kontakt:
Valtere nama ne treba 8 milja nego 28.
Valter je napisao/la:16.05.2015. Utakmica Sarajevo-Zeljeznicar. Dino Selimovic odredjuje cijenu ulaznica za gostujuce navijace (navijace Zelje), jug - 10 KM, zapad - 15 KM. Dolazi nas 8.000 i pitarima punimo klupsku kasu sa cca. 100.000 KM. E to je ovim ****.nim navijacima Zelje normalno. Bojim se da odavno goru generaciju navijaca Zeljo nije imao. Evo prilike u cetvrtak da me demantujete.
E pa fino si rekao 8 000... Nama na ovoj utakmici treba sigurno 20 000 ljudi. Puno vise dobijas prolaskom dalje, od uefe, ulaznica, reklama i sponzora. Ali hajde, eto navijaci su krivi...
Zadnja izmjena: Senad1921, dana/u 19 jul 2015, 00:14, ukupno mijenjano 1 put.
Sjeća li se neko koliko bi karta za Newcastle... meni se nešto čini da je zapad bio 30KM, možda se i varam?
Ako se ja dobro sjećam, bila je 15.chanchi je napisao/la:Sjeća li se neko koliko bi karta za Newcastle... meni se nešto čini da je zapad bio 30KM, možda se i varam?
Uprava gleda na navijače kao da su krave muzare. I drze se one "ko voli Želju nije mu zao..."
Grbavicu koliko god je mi volili ona je rupa i neuslovna. I realna cijena(za članove) bi trebala biti 3 jug, 6 sjever i 10 zapad. Ovako nekad Evropska utakmica može proce skuplja karta to je 1-2 godišnje u tu je kraj. Ali za PL je preskupo. Neuslovan stadion, ne atraktivan protivnik, antifudbal i još da dajes 5-10 KM gdje neko krvavo radi 5h da bi zaradio tih 5-10 KM. Ne moze
Grbavicu koliko god je mi volili ona je rupa i neuslovna. I realna cijena(za članove) bi trebala biti 3 jug, 6 sjever i 10 zapad. Ovako nekad Evropska utakmica može proce skuplja karta to je 1-2 godišnje u tu je kraj. Ali za PL je preskupo. Neuslovan stadion, ne atraktivan protivnik, antifudbal i još da dajes 5-10 KM gdje neko krvavo radi 5h da bi zaradio tih 5-10 KM. Ne moze
Da se ja pitam (a na vasu srecu se ne pitam) TV prenos za BiH ne bi ni slucajno bio, pa neka onih "mojih" 8.000 gleda utakmicu u zivo, a onih preostalih "vasih" 20.000, zajedno sa Aldinom, neka prati tekstualni prenos
Bravo!Valter je napisao/la:16.05.2015. Utakmica Sarajevo-Zeljeznicar. Dino Selimovic odredjuje cijenu ulaznica za gostujuce navijace (navijace Zelje), jug - 10 KM, zapad - 15 KM. Dolazi nas 8.000 i pitarima punimo klupsku kasu sa cca. 100.000 KM. E to je ovim ****.nim navijacima Zelje normalno. Bojim se da odavno goru generaciju navijaca Zeljo nije imao. Evo prilike u cetvrtak da me demantujete.
Svi smo u manje-vise istoj situaciji. Vecina studira, ide u skolu, dosta raje nezaposleno ali smo tad dobro napunili kasu pitarima. Kad treba punit kasu NASEG kluba i to u evropskoj utakmici ove vaznosti puno nam 2 marke vise.
Upravo je to ono o čemu ja govorim. Drago mi je što ima još ljudi koji razmišljaju kao ja. Volio bih da nas je još više, da se čuje do uprave ovo i da shvate da oni trebaju naći pare, tražiti sponzore, sklapati partnerstva, a ne da im glavni izvor prihoda budu navijači, tako klub nikada neće stati na zdrave i stabilne noge. Druga stvar, stavi niže cijene, uradi dobar marketing, imat ćeš 6-7 hiljada po utakmici (ne računajući derbi i Evropu), to bi sigurno privuklo i mnoge druge sponzore.lazar je napisao/la:Uprava gleda na navijače kao da su krave muzare. I drze se one "ko voli Želju nije mu zao..."
Ovo je idealna prilika da se osvetimo lokalnim tv kućama, treba im zapapriti cijenu kao da je finale LP.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ako nam je cilj u evropskim takmičenjima imati prosječno 10 hiljada, a ne 20 hiljada, u ligi 3-4 hiljade, a ne 7-8, onda nek ostanu cijene iste, nek se ništa ne radi po pitanju marketinga, nek se ništa ne radi na stadionu.
- invincible1921
- Kontakt:
lazar je napisao/la:Uprava gleda na navijače kao da su krave muzare. I drze se one "ko voli Želju nije mu zao..."

Ja cu dat pa kolko je da je, da ce jos i bruku raje...ali nije to ni poenta price. Ovdje se svi vode time ko voli nije mu zao, pa nije ni meni zao, ali je puno i bezobrazno...i ako je klub spao na to da ga spasavaju 2 marke od ulaznica onda ne znam stvarno sta da kazem
=\_1921_/=
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.