Ja pisem ovdje mjesec da gledaju samo svoju guzicu a ne misle na navijace uopce...ali to se ne moze reci zbog ove utakmice..fakatlazar je napisao/la:Nije stvar u 1 utakmici nego u njih 15 + kup + gostovanja.
A ovo protiv Ferencvaros nisu trebali dizati, čisto da pokazu da misle i na navijace
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- samogrbavica
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
KHAJ PRICE
Skupe nam karte a to sto cemo dovesti jos jedno pojacanje niko nista...kakav smo mi narod sve bi guzovace.
Cigare non stop skupljaju pa opet raja uzima,
U cetvrtak bit ce pun jug i istok i pola zapada i idemo ludo idemo jako
Cigare non stop skupljaju pa opet raja uzima,
U cetvrtak bit ce pun jug i istok i pola zapada i idemo ludo idemo jako

Neko je pitao za Newcastle doduse obije su jug, cisto poredjenja radi
Ne treba uprava navijace derati i dobijati cijenom, naprotiv bolje je malo niza cijena a da je stadion pun

I cini mi se da je raja tada nekako vise love imala nego danas, o tome bi i klub trebao voditi racuna.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
što se tče love ja se malo ravnam po sebi,sad imam više love nego onda a radim u istoj firmipropuh je napisao/la:
Neko je pitao za Newcastle doduse obije su jug, cisto poredjenja radi
Ne treba uprava navijace derati i dobijati cijenom, naprotiv bolje je malo niza cijena a da je stadion pun
I cini mi se da je raja tada nekako vise love imala nego danas, o tome bi i klub trebao voditi racuna.
Jbg brate troskovi su mnogo veci od racuna pa na dalje, ova prica ima za kafe i cigara a nema za tekme je djeciji supljak.struja je napisao/la:što se tče love ja se malo ravnam po sebi,sad imam više love nego onda a radim u istoj firmipropuh je napisao/la:Neko je pitao za Newcastle doduse obije su jug, cisto poredjenja radi
Sve je skocilo i to drasticno, a raji su primanja tu negdje nekome malo veca nekome manja.
PS. Opet cu se vratiti na penzionere penzije su tu negdje dok su troskovi drasticno veci, a penzioneri su vazda nedeljno popodne ubijali na utakmicama i najvjerniji gledaoci, plus sto cesto povedu unuke.
npr. u to vrijeme su penzionerske i djacke godisnje i polugodisnje bile drasticno jeftinije u odnosu na ostale

Sto kolega s mejtasa napisa ovim odnosom prema publici nece daleko dogurati da se ranije tako radilo nebi Zeljo bio to sto jeste.
Zadnja izmjena: propuh, dana/u 19 jul 2015, 01:28, ukupno mijenjano 2 puta.
-
- Kontakt:
Vazda ista prica se ovde vrti , kad su cijene karata niske svi zadovoljni a na stadionu 3 do 5 hiljada bolesnika koji prate zelju igrao protiv prvog drugog ili protiv zadnjeg. Uprava je dobro postupila ! to je ono u vezi cega sam ja pisao i ranije , znate pricati kako nema popusta nema ovoga nema onoga treba se pokazati sa 10 km odma je to puno ! Prestanite s*at !
Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
-
- Kontakt:
Funkcionisanje odnosno finansiranje Kluba se rješava sistemski ,a prihod od karata jedna je od manjih stavki , pogotovo u našem društvu , koje je u teškoj krizi.
Nekad se čini da je prihod od karata ( makar ih platilo samo 2-3 000 "bolesnika" ) ako ne najsigurniji onda jedan od najsigurnijih priliva novca u Klub.
Rješenja za ovakve probleme je jako teško naći u našem društvu , koje nema čak ni Zakon o sportu, a kamo li neki manje važan preduslov za normalno poslovanje sportskog udruženja.
Rješenja ( za sigurno finansiranje Kluba ) mogu ponuditi dobri menadžeri, spin-doktori ili neki maheri za biznis ,al' jarane to košta ... a izgleda da Klub ne može materijalno priuštiti takve ljude.
Nekad se čini da je prihod od karata ( makar ih platilo samo 2-3 000 "bolesnika" ) ako ne najsigurniji onda jedan od najsigurnijih priliva novca u Klub.
Rješenja za ovakve probleme je jako teško naći u našem društvu , koje nema čak ni Zakon o sportu, a kamo li neki manje važan preduslov za normalno poslovanje sportskog udruženja.
Rješenja ( za sigurno finansiranje Kluba ) mogu ponuditi dobri menadžeri, spin-doktori ili neki maheri za biznis ,al' jarane to košta ... a izgleda da Klub ne može materijalno priuštiti takve ljude.
- samogrbavica
- Kontakt:
Sama cinjenica da smo 10 godina jedan od najposjeceniji klubova u ligi a da smo u dugovi kao i oni s 200 gledalaca. Pusti ba suplje price pa nismo djeca. Pomazu pare da se skrpe plate i slicno, nikakve to veze nema s sistemskim rjesenjem financija.
KHAJ PRICE
-
- Kontakt:
Nije ba stvar u tome, pričamo generalno.
Evo vidi, ja ovako razmišljam. Može se desiti da skoro pola stadiona bude prazno. Da se ja pitam ja bi penzionerima, invalidima, šehidskim porodicama, osnovcima ili bilo kojoj drugoj kategoriji koja može jednostavno dokazati svoj status dao kartu za marku. Pa bolje da se popuni stadion nego da zjapi. Evo recimo ovi penzioneri su ovog istog Ferenca gledali 72. na istom tom Koševu. Pa neka gledaju još jednom, vjerovatno i posljednji put. Evo digo si kartu meni, tebi nebitno za dvije marke hajd uvedi nekog za te dvije marke da popunimo. Znamo pjevat klub radničke klase, a danas ti je to skoro pa fukare.
Sve je bolje od nepopunjenih mjesta, a da ne govorim o imidžu kluba, rastu popularnosti itd.
Evo vidi, ja ovako razmišljam. Može se desiti da skoro pola stadiona bude prazno. Da se ja pitam ja bi penzionerima, invalidima, šehidskim porodicama, osnovcima ili bilo kojoj drugoj kategoriji koja može jednostavno dokazati svoj status dao kartu za marku. Pa bolje da se popuni stadion nego da zjapi. Evo recimo ovi penzioneri su ovog istog Ferenca gledali 72. na istom tom Koševu. Pa neka gledaju još jednom, vjerovatno i posljednji put. Evo digo si kartu meni, tebi nebitno za dvije marke hajd uvedi nekog za te dvije marke da popunimo. Znamo pjevat klub radničke klase, a danas ti je to skoro pa fukare.
Sve je bolje od nepopunjenih mjesta, a da ne govorim o imidžu kluba, rastu popularnosti itd.
- TMmanija2012
- Kontakt:
Kad prije zakuhaste sa upravom hahaha nikad od nas navijaca.. vazda nesto fali..ja insistiram klimu u cetvrtak od uprave 

Nek' razvuku neki paravan preko tribina da ne bije sunce i da se Rifat makne iz kuhinje!
DRUG NEBI TI PUNCA
-
- Kontakt:
Pa jednim dijelom čega moći razvući komotno.
- invincible1921
- Kontakt:
I sta hajmo bit bezobrani prema njima jer znamo da ce doc svkakomercedesBenzel je napisao/la:Vazda ista prica se ovde vrti , kad su cijene karata niske svi zadovoljni a na stadionu 3 do 5 hiljada bolesnika koji prate zelju igrao protiv prvog drugog ili protiv zadnjeg. Uprava je dobro postupila ! to je ono u vezi cega sam ja pisao i ranije , znate pricati kako nema popusta nema ovoga nema onoga treba se pokazati sa 10 km odma je to puno ! Prestanite s*at !

=\_1921_/=
Samo da ne pocnu crtati navijace kao u Italiji
cini mi se u Trstu su ih crtali po tribinama

cini mi se u Trstu su ih crtali po tribinama
Najjaci su ovi sto spominju Newcastle i cijenu, a pogledajte prosjecnu neto platu u BiH 2002. i sada (uzmite u obzir da je prosjecna neto plata u Sarajevu veca nego u BiH):
2002: prosjecna neto plata 446 KM
maj 2015: prosjecna neto plata 829 KM
A cijena za jug za ovu utakmicu 7 KM, a tada protiv Newcastle bila 8 KM. Bolje usporediti sa jugom protiv Lillestorm gdje je cijena bila KM 5, sada KM 7 sto je rast cijene od 40%, a plate porasle za 86%.
A cijena za jug za ovu utakmicu 7 KM, a tada protiv Newcastle bila 8 KM. Bolje usporediti sa jugom protiv Lillestorm gdje je cijena bila KM 5, sada KM 7 sto je rast cijene od 40%, a plate porasle za 86%.
Na osnovu izrađenih ulaznica se baziraju ostali varijabilni troskovi koji nastaju sa vecim brojem gledalaca (mup, hitna, vatrogasci i sl.) tako da je bolje imati prazne stolice nego pustati ljude besplatno ili po simbolicnim cijenama.rodom s Mejtaša je napisao/la:Nije ba stvar u tome, pričamo generalno.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 19 jul 2015, 01:49, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
A ovaj tvoj moto odnosno naš čuveni bi mogao glasiti u drugom dijelu "a i Želje je.bi.ga"
struja je napisao/la:ja san protiv newcastle došao da gledam želju a ne njih trojicuSenad1921 je napisao/la:Bezobrazno visoke cijene karata, karta protiv Newcastla je iznosila ovoliko para a gledao si Sirera, Dajera, Givena itd itd... I to sve u vremenu kada je para bilo ko blata. Ovu upravu podrzavam, jedina je koja radi kako treba ali ovo neka im.je na obraz! Navijaci svakako trebaju pomoci klubu, ali nisu ti kojima treba kozu guliti. Ima porodica gdje tri clana dolaze na utakmice, sada zamislite koliko to njih kosta, a plate sve manje i manje...
Jelde? E pa nakon Newcastlea nekih 15 dana poslije, protiv Malage je doslo duplo manje da gleda Zelju, ako nisi znao. Pa sad razmisli...
-
- Kontakt:
E ako je tako onda ništa. Život me je naučio da nekad moraš nešto nekad i uz vodu bacit da bi kasnije našao, ali izgleda da je i to više postala bajka iz starih vremena.AnelZ je napisao/la:Najjaci su ovi sto spominju Newcastle i cijenu, a pogledajte prosjecnu neto platu u BiH 2002. i sada (uzmite u obzir da je prosjecna neto plata u Sarajevu veca nego u BiH):
rodom s Mejtaša je napisao/la:Nije ba stvar u tome, pričamo generalno.
Na osnovu izrađenih ulaznica se baziraju ostali varijabilni troskovi koji nastaju sa vecim brojem gledalaca (mup, hitna, vatrogasci i sl.) tako da je bolje imati prazne stolice nego pustati ljude besplatno ili po simbolicnim cijenama.
@AnelZ
Jeste, ali je hljeb bio 0,30kf, cigarete 1,20, mlijeko 0,60... Pa racunaj. A to 829 KM platu, okaci macku o rep.
Jeste, ali je hljeb bio 0,30kf, cigarete 1,20, mlijeko 0,60... Pa racunaj. A to 829 KM platu, okaci macku o rep.
i protiv malage nisam došao da gledam deli valdesa nego želju,protiv newcastle istok bio 12 km sad sam provjerioSenad1921 je napisao/la:struja je napisao/la:ja san protiv newcastle došao da gledam želju a ne njih trojicuSenad1921 je napisao/la:Bezobrazno visoke cijene karata, karta protiv Newcastla je iznosila ovoliko para a gledao si Sirera, Dajera, Givena itd itd... I to sve u vremenu kada je para bilo ko blata. Ovu upravu podrzavam, jedina je koja radi kako treba ali ovo neka im.je na obraz! Navijaci svakako trebaju pomoci klubu, ali nisu ti kojima treba kozu guliti. Ima porodica gdje tri clana dolaze na utakmice, sada zamislite koliko to njih kosta, a plate sve manje i manje...
Jelde? E pa nakon Newcastlea nekih 15 dana poslije, protiv Malage je doslo duplo manje da gleda Zelju, ako nisi znao. Pa sad razmisli...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.