PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA

rob do bagro
Kontakt:

Re: PL prepucavanja

Post Postao/la rob do bagro » 20 jul 2015, 11:17

Mrze i Sarajlije Zenicane i Tuzlake.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 20 jul 2015, 11:20

rob do bagro je napisao/la:Mrze i Sarajlije Zenicane i Tuzlake.
Ne znam za druge, ali nije bas da vas mrzim, ali isto nije da gajim neke simpatije prema vama.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 20 jul 2015, 11:23

Ja mrzim sve vas.U Sarajevu i Tuzli je sad 29C,u Mostaru 36C.Hinjavci!I to ste nastelili.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 20 jul 2015, 11:23

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:
tepsija je napisao/la:Jedno mi nije jasno.Tuzla se tu predstavlja kao neki grad,imaju fontane,mostove,ekonomiju...ma sve.E sad me zanima otkud tolka zavist u prijezir prema Sarajevu sto je vise nego ocigledno?Frustriranost,opterecenost,osjecaj manje vrijednosti?Ako ste tako savrseni cemu opterecenost?
Ako bi iko trebao mrziti Sarajevo,to smo mi...mi znamo koji su to razlozi.I gle cuda,mi ne mrzimo.Jer mi nismo optereceni,mi mozemo mrziti pojedince i neku frakciju ali da zbog toga mrzimo cijeli grad i njegove stanovnike...ne vidim razlog.
Vi ste jedna obicna opterecena skupina k.arinasa sa losim smisao za humor.Ehaaaaaaaa
Vecina je sa politicke strane. Sve pare idu u Sarajevo, u Tuzli TE ( jedna od najvecih snaga na ovom prostoru ) a u Sarajevu sjediste EP ( LOGIKA ). Ostavljas pare na univerzitetu u Tuzli, te pare idu u Sarajevo na razvoj obrazovnog kadra. Kanton sa najvise stanovnika i najvecom privredom, sve pare idu u Sarajevo.

25. Maja u Tuzli zlocin, grad sav tuguje, u Sarajevu VATROMET I SLAVLJE ! EEEEEEEEEEJ.
Sto se sporta tice i tu se sve vrtiki oko Sarajeva i selje ( s politicke strane ).
Ima negdje fino napisan text o ovome, ali ne mogu da nadjem :(
A da ne kažemo da nas zaobilaze u svemu. Izolovani smo skroz (kako god pogledaš) zahvaljujući politici i tako će biti. Najviše nezaposlenih, uzimaju nam dodatne pare od PDV, putno smo izolovani (željeznica i drugo), najlošiji putevi, najgora povezanost sa glavnim gradom . . . Mislim ništa protiv Sarajlija, al politika je :crazy:

@Tepsija, ne možete biti veće ružno pače od nas. Sagledaj mnoge druge stvari i biće ti jasnije. Ovo bi već prošlo u ekonomsku temu, al nije ni mjesto . . .

Head
Kontakt:

Re: RE: Re: PL prepucavanja

Post Postao/la Head » 20 jul 2015, 11:26

rob do bagro je napisao/la:Mrze i Sarajlije Zenicane i Tuzlake.
Ne mrze.
1946

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 20 jul 2015, 11:28

Ne mrzimo, samo ih ne volimo. :mrgreen:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 20 jul 2015, 11:28

Hi hi...prvo smo se svadjali ko je bolji,sad se nadmecemo ko je jadniji. :mrgreen:
Mozemo biti,burazeru,mozemo.Imamo tu s jedne strane izraelski recept laganog unistavanja,s druge strane macehinski odnos Sarajeva.Ali,nekako s vremenom,naucili smo biti sami protiv svih.Bez uzmicanja.
Vječno u našim srcima.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 20 jul 2015, 11:31

GoskGabela je napisao/la:
Skver je napisao/la:
GoskGabela je napisao/la: skutor iz gabele :lol:
ako objasnis sta znaci ta rijec dat cu sta hoces :lol:
javlja se doslo u tuzlu,zna se odakle ste dosli poslije rata :stop:
Ma ja, Tuzla nije postojala prije rata, svi smo dosli poslije rata...koji si ti delegat...i to iz malog sela Gabele....iskreno i ne znam gdje je to, da me yebes.
Ja govorim konkretno za tebe,sigurno si dosao u tuzlu poslije rata iz nekih okolnih sela i gradova,pa si sad veci tuzlak od meše selimovića
pitao sam te gore nesto,zasto ne odgovoris ? :lol:
Niisam iz Tuzle.....jok ti si iz Tuzle........moji su svi iz Tuzle jos od davnina, ne znam od kud ti to da sam veci tuzlak od bilo kog tuzlaka, iskreno kategorija tuzlak ili bilo koja kategorija, svrstavanje ljudi na neku pripadnost, gradu, selu, narodu, naciji mi odavno ide na onu stvar.........zaboli me mala nogica ko su skutori......
🔴⚫️

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 20 jul 2015, 11:32

Da ne skrenemo sa teme...hajmo svi zajedno protiv Mladosti,novog kolaca.Ili protiv Travnika.Uaaaaaaa
Vječno u našim srcima.

kakanjac62
Kontakt:

Post Postao/la kakanjac62 » 20 jul 2015, 11:40

tepsija je napisao/la:Da ne skrenemo sa teme...hajmo svi zajedno protiv Mladosti,novog kolaca.Ili protiv Travnika.Uaaaaaaa

Joj tepsija kako ce vas Mladost razVit ko najtanju jufku I kod kuce I na strani pa vi ste im jedina sansa da ostanu u drustvu TZV "najboljih" :lol:

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 20 jul 2015, 11:42

tuzlak1987 je napisao/la: Ne mrze Tuzlaci ljude u Sarajevu vec politiku iz Sarajeva :thumbup:
Tu politiku ne kroje građani Sarajeva, nego je kroje oni koje mi biramo već 20 godina... Na kraju krajeva pola političara, a možda i više, koji su trenutno u Sarajevu su ljudi koji imaju prebavialište van Sarajeva. Od ministara pa do savjetnika, vozača... Tako da nikada nisam baš mogao da razumim tu silnu mržnju.

Ja sam bio na gostovanju u Zenici kada su psovali Markale i slične stvari i to je nešto što nikada neću moći shvatiti. Kao da vi iz Tuzle dođete u Sarajevo i mi vam psujemo Kapiju... Tako da ta mržnja nije politička već je to nešto mnogo dublje i jače od toga.
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 20 jul 2015, 11:44

Virtu4l je napisao/la:Npr. ta ista Sloboda je Veležu uzela titulu sredinom osamdesetih u saradnji sa beogradskom mafijom, zato me raduje što smo dali Leotaru i poslali ove u cvajtu.
Momak pises o neki stvarima za koje pojma nemas...prvo se obavijesti pa onda nesto napisi. Evo da znas o cemu se radi: Velezu su trebali bodovi za titulu, a Slobodi bodovi za opstanak te 1987 godine.

Nakon ispadanja FK Sloboda: Da li je ovo osveta Veleža nakon 25 godina?
Pismo čitatelja, navijača FK Sloboda prenosimo u cijelosti:

Još jedna sezona „Premijer“ lige Bosne i Hercegovine u fudbalu je konačno završena. Ništa ne bi bilo drugačije nego prethodnih godina da ispadanje fudbalskog kluba Sloboda iz „elitnog“ razreda nije u medijima i među rajom odjeknula poput atomske bombe.

Da budemo činjenično tačni, ovo je jedna od najgorih sezona koju je Sloboda odigrala od kako je klub nastao. Sloboda je bila u najboljoj poziciji da izbori opstanak u elitnom razredu, međutim nevjerovatnom pobjedom GOŠK-a u Mostaru i još nevjerovatnijom pobjedom Leotara nad Željom te porazom Slobode od Slavije u Sarajevu izbacili su tuzlanski klub u niži rang takmičenja.

Sve gore navedeno navodi na pitanje „šta je pisac htio reći?“. Poenta cijele priče je da ova saga oko ispadanja Slobode, bez imalo želje da opravdavam katastrofalnu sezonu fudbalera Slobode, je planirana punih 25. godina!

Jedan od prvih incidenata na stadionima bivše Jugoslavije, koji je u medijima dobio veliki publicitet, vezan je za navijače Veleža ili kako ih nazivaju Red Army, a dogodio se 1987. godine u našem gradu, na utakmici Sloboda – Velež. To je bilo zadnje kolo Fudbalskog prvenstva Jugoslavije u kome se sve odulučivalo. Veležu je pobjeda trebala da bi osvojio prvu titulu prvaka Jugoslavije, a Slobodi za opstanak u društvu najboljih, što ukazuje da je cijela situacija velikim dijelom slična današnjoj.

Kada je na utakmici Velež poveo, nastali su prvi problemi i divljanje navijača Veleža. Nešto kasnije, sudija iz Klisa, opravdano ili ne, dosudio je dva penala za Slobodu koja je povela sa 2:1. Velež je bio šampion samo 13 minuta! Tada su navijači Veleža počeli gađati pomoćnog sudiju, a milicija je krenula u akciju, tukavši sve što im se na putu našlo. Počela je opšta tuča i navijaći Veleža su bili izbačeni sa stadiona. To je bio ujedno i kraj utakmice, a tek početak haosa u našem gradu. Veležovi tifozi su tada rušili sve pred sobom. Razvalili su robnu kuću i usput sve lomili, a stradali su i obični građani. Bilo je puno povrijedjenih.

25. godina nakon famozne utakmice u kojoj je Velež izgubio titulu prvaka Jugoslavije, fudbalskim žarogonom rečeno, Velež je klizećim startom s dvije noge s leđa Slobodi slomio obadvije noge i tako ju poslao na dugogodišnje liječenje.

Na kraju krajeva što bi narod rekao „ko zna zašto je ovo dobro“. Loša kadrovska rješenja u upravi kluba, loši igrači, tajkuni, menadžeri i kojekakvi lažni obožavatelji Slobode učinili su da Sloboda godinama igra na tankoj žici između opstanka i odlaska iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. U svakoj nesreći ima i sreće! Slobodina sreća se može ogledati u tome što Sloboda u nižem rangu takmičenja neće biti atraktivna za sumnjive biznismene i tajkune koji, usput rečeno blage veze nemaju sa sportom i sve gledaju kroz prizmu kapitala i profita. Ova cijela situacija je prilika da se istinski sportski radnici vrate u Slobodu i svojim entuzijazmom krenu u dugo očekivanu revitalizaciju kluba.

Autor teksta: Damir Porobić
🔴⚫️

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 jul 2015, 11:46

amstaff je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la: Ne mrze Tuzlaci ljude u Sarajevu vec politiku iz Sarajeva :thumbup:
Tu politiku ne kroje građani Sarajeva, nego je kroje oni koje mi biramo već 20 godina... Na kraju krajeva pola političara, a možda i više, koji su trenutno u Sarajevu su ljudi koji imaju prebavialište van Sarajeva. Od ministara pa do savjetnika, vozača... Tako da nikada nisam baš mogao da razumim tu silnu mržnju.

Ja sam bio na gostovanju u Zenici kada su psovali Markale i slične stvari i to je nešto što nikada neću moći shvatiti. Kao da vi iz Tuzle dođete u Sarajevo i mi vam psujemo Kapiju... Tako da ta mržnja nije politička već je to nešto mnogo dublje i jače od toga.
Psovanje Markala je vec debilizam nevidjenog levela..

Jasno je sve da su ljudi u Tuzli nabrijani sada samo na Zelju zbog mutnih radnji tog kluba, na FK Sarajevo ne vec samo u sportskom smislu.

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 20 jul 2015, 11:56

Sva ova prepucavanja su ok,ali nemojte ljudi spominjati i omalovazavati stratista.Mozemo o svemu ali nemojmo tako nisko.Ima i na ovom forumu ljudi kojima je to nanijelo stetu...nemojte.A sto se tice 1000 puta ispricane price o utakmici Velez-gosk...pa yebemu misa,Sloboda je ovisila sama o sebi.Mogla je pobjediti,igrati nerijeseno pa i izgubiti jedan razlike i boli je briga za ostale rezultate.Dakle,sve ste imali u svojim rukama.A to je li Velez pustio...vjerujte mi,ni mi ne znamo,jos ni dan danas.Mi smo bili strasno losi i u nokdaunu...moral na nuli.I kad su nakon utakmice krenule price o pustanju,nijednom navijacu ni simpatizeru Veleza to nije bilo drago.Pustimo zayebancije i ostale folove,niko od nas ne voli da njegov klub prodaje utakmice.
Vječno u našim srcima.

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 20 jul 2015, 12:02

25 godina planirali izbaciti Slobodu u drugu ligu kuknjava kuknjava

rodjenizavjecnost
Kontakt:

Post Postao/la rodjenizavjecnost » 20 jul 2015, 12:04

S **** ga Gosk a to sto je Gosk prod'o Slobodi kolo ranije niko ne spominje.

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 20 jul 2015, 12:04

Pa onda udjemo u niz...vrati se pozitiva,dobijamo Zelju,Sarajeva,Sirokog...a sve te smo trebali po pricama izgibiti...pa padnemo...zrinski nam uzme bod,Zeljo razvali...Mi nemamo konstantu...malo letimo,malo padamo.Mozemo svakog dobiti i od svakog izgubiti.
Vječno u našim srcima.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 20 jul 2015, 12:08

Od svega navedenog vezano za Sarajevo meni najvise smeta vatromet za 25. maj i misljenje odredjenog broja sarajlija(da ne kazem vecine) da su vrijedniji od ostalih i da je jedino Sarajevo grad u BiH, a ostalo su sela. To donekle i razumijem jer im u grad u sve vecem broju dolaze ljudi iz svih dijelova BiH, pa su vjerovatno zbog tog stekli taj utisak. I ovo se odnosi samo na mladje generacije.
Nad tobom sunce najljepše sja

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 20 jul 2015, 12:11

Skver je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Npr. ta ista Sloboda je Veležu uzela titulu sredinom osamdesetih u saradnji sa beogradskom mafijom, zato me raduje što smo dali Leotaru i poslali ove u cvajtu.
Momak pises o neki stvarima za koje pojma nemas...prvo se obavijesti pa onda nesto napisi. Evo da znas o cemu se radi: Velezu su trebali bodovi za titulu, a Slobodi bodovi za opstanak te 1987 godine.

Nakon ispadanja FK Sloboda: Da li je ovo osveta Veleža nakon 25 godina?
Pismo čitatelja, navijača FK Sloboda prenosimo u cijelosti:

Još jedna sezona „Premijer“ lige Bosne i Hercegovine u fudbalu je konačno završena. Ništa ne bi bilo drugačije nego prethodnih godina da ispadanje fudbalskog kluba Sloboda iz „elitnog“ razreda nije u medijima i među rajom odjeknula poput atomske bombe.

Da budemo činjenično tačni, ovo je jedna od najgorih sezona koju je Sloboda odigrala od kako je klub nastao. Sloboda je bila u najboljoj poziciji da izbori opstanak u elitnom razredu, međutim nevjerovatnom pobjedom GOŠK-a u Mostaru i još nevjerovatnijom pobjedom Leotara nad Željom te porazom Slobode od Slavije u Sarajevu izbacili su tuzlanski klub u niži rang takmičenja.

Sve gore navedeno navodi na pitanje „šta je pisac htio reći?“. Poenta cijele priče je da ova saga oko ispadanja Slobode, bez imalo želje da opravdavam katastrofalnu sezonu fudbalera Slobode, je planirana punih 25. godina!

Jedan od prvih incidenata na stadionima bivše Jugoslavije, koji je u medijima dobio veliki publicitet, vezan je za navijače Veleža ili kako ih nazivaju Red Army, a dogodio se 1987. godine u našem gradu, na utakmici Sloboda – Velež. To je bilo zadnje kolo Fudbalskog prvenstva Jugoslavije u kome se sve odulučivalo. Veležu je pobjeda trebala da bi osvojio prvu titulu prvaka Jugoslavije, a Slobodi za opstanak u društvu najboljih, što ukazuje da je cijela situacija velikim dijelom slična današnjoj.

Kada je na utakmici Velež poveo, nastali su prvi problemi i divljanje navijača Veleža. Nešto kasnije, sudija iz Klisa, opravdano ili ne, dosudio je dva penala za Slobodu koja je povela sa 2:1. Velež je bio šampion samo 13 minuta! Tada su navijači Veleža počeli gađati pomoćnog sudiju, a milicija je krenula u akciju, tukavši sve što im se na putu našlo. Počela je opšta tuča i navijaći Veleža su bili izbačeni sa stadiona. To je bio ujedno i kraj utakmice, a tek početak haosa u našem gradu. Veležovi tifozi su tada rušili sve pred sobom. Razvalili su robnu kuću i usput sve lomili, a stradali su i obični građani. Bilo je puno povrijedjenih.

25. godina nakon famozne utakmice u kojoj je Velež izgubio titulu prvaka Jugoslavije, fudbalskim žarogonom rečeno, Velež je klizećim startom s dvije noge s leđa Slobodi slomio obadvije noge i tako ju poslao na dugogodišnje liječenje.

Na kraju krajeva što bi narod rekao „ko zna zašto je ovo dobro“. Loša kadrovska rješenja u upravi kluba, loši igrači, tajkuni, menadžeri i kojekakvi lažni obožavatelji Slobode učinili su da Sloboda godinama igra na tankoj žici između opstanka i odlaska iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. U svakoj nesreći ima i sreće! Slobodina sreća se može ogledati u tome što Sloboda u nižem rangu takmičenja neće biti atraktivna za sumnjive biznismene i tajkune koji, usput rečeno blage veze nemaju sa sportom i sve gledaju kroz prizmu kapitala i profita. Ova cijela situacija je prilika da se istinski sportski radnici vrate u Slobodu i svojim entuzijazmom krenu u dugo očekivanu revitalizaciju kluba.

Autor teksta: Damir Porobić
Upravo si druze sam sebi kontradiktoran,Kao sto vidis @virto ti je i rekao da ste tad u saradnji sa BG mafijom oteli Velezu titulu,a ti ga kao nesto demantujes pa postavis dokaz da je on ustvari u pravu.
Inace svaka cast ovom navijacu na ovom pismu, niko vama nij e branio da se borite za svoj status ali da nije bilo te sprege sudije i BG mafije za potrebe Partizana vi bi tad otisli u cvajtu a Velez bi konacno u trecem pokusaju postao sampion drzave.Da ste samo vi bili u igri to bi bilo smjesno,toliko je Velez bio jaci.Dva penala i pregrst drugih detalja koji nisu imali veze s fudbalom su odlucili nasu sudbinu,a kao poslijedicu ste dobili razvaljen grad od strane RA :zviz:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 20 jul 2015, 12:13

Izvini trebali smo vam dat titulu i ispast.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, Bordotim, ErosViverosViv, Rule_hz, Vanja8, VolimBiH96 i 34 gosta.