Ma mi to svake godine takolet3 je napisao/la: vidim ja, ti vec pripremio ražanj, a zec još uvijek u šumi

Sad, naravno, ovo je sport zato i jest zanimljiv, nista ne mora biti kako se planira.
Ma mi to svake godine takolet3 je napisao/la: vidim ja, ti vec pripremio ražanj, a zec još uvijek u šumi
propuh je napisao/la:Sarajevo uzima titulu i kup, pored njih Europa Sloboda, Celik i Zrinjski.
Iz lige ispadaju Zeljo, Siroki,Velez, Slavija,Travnik i Drina ili Mladost
BitiSrcemVezan je napisao/la:Sarajevo je prvi favorit za titulu ponovo, i svako ko je realan to zna i to će reći, ali ni ja sam ne očekujem uopšte laganu odbranu titule već sezonu sa dosta muke i patnje, s obzirom da je uvijek nekako teže odbraniti nego osvojititi titulu, a imamo i težak raspored. Na drugom mjestu sam bio u dilemi između Željščara i Zrinjskog, s obzirom da Zrinjski ove sezone bez obzira na nastup u evropi ima dobru ekipu, ali sam se odlučio za kone ipak, kad se sjetim samo sa kakvim je Sarajevo ekipama u onom vaktu kokuzluka izlazilo u evropu i to vječno bilo drugi... ova ekipa Želje može oscilirati, mogu da ne izađu u evropu a mogu i da osvoje neki trofej, no moja prognoza i moje realno mišljenje je 2. ili 3. mjesto, dakle siguran izlazak u EL. Lištica osim Sesara i nije dovela pojačanja, mada je i on upitan kako će se pokazati, tako da im je upitno i ovo 4. mjesto koje vrlo lahko može ugroziti neko od ekipa ispod, recimo Olimpik sa uvijek respektabilnom ekipom ili Sloboda koja ima dobru ekipu sa fanstastičnim trenerom.
Iza njih ide Velež koji je opet slabiji u odnosu na prošlu sezonu, ali mislim da ipak imaju kakav takav tim da im je dovoljan za opstanak, uz definitivnu mogućnost nekog bljeska prema gore ili pada u zonu ispadanja. Vidjećemo, odavno se Velež nije borio za nešto u prvenstvu, pa da ih vidimo malo kako im se ova ekipa nosi sa pritiskom. Odmah iza Veleža prema očekivanjima mojim će biti Borac i Čelik, Borac koji ipak ima i dalje ekipu za sredine tabele iako su oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu, i Čelik od kojeg ja ove sezone ne znam ni šta da očekujem, mada više očekujem da će ostati nego ispasti.
Što se ispadanja tiče, teško je prognozirati, mada moje neka prognoza će biti ovakva: Rudar, Mladost, Drina, Vitez, Radnik i Slavija. U dilemi sam samo za taj 6. tim koji ispada između Slavije i Travnika, ali neka bude Slavija, ponajviše zbog terena.
Što se tiče kupa, favoriti su u prvom redu ekipe koje sam nabrojao na prva 3 mjesta, dakle mi, Zrinjski i štrumfovi, a odma iza ovih ekipa će stajati lištica, Sloboda i Olimpik. Zvanična prognoza ipak neka bude fks, vakat je i za duplu
Dakle:
1. Sarajevo
2. Željščar
3. Zrinjski
4. Lištica?
5., 6. i 7. mjesto koje ne vode nigdje ali i nisu u opasnoj zoni vjerovatno će pripasti Olimpiku, Slobodi i možda Veležu.
Kup BIH: Sarajevo
Ispadaju: Rudar, Mladost, Drina, Vitez, Radnik, Slavija
rodjenisa je napisao/la:Iako je uvjek nezahvalno davati neke prognoze ,pogotovo dok prvenstvo nije ni pocelo, po ovome sto smo do sad mogli vidjeti najveci favorit za titulu je Zeljo.Za nase uslove fantastican spoj mladosti i iskustva vodjen ubjedljivo najjacim trenerom u ligi argumentiran sedmomjesecnim nizom bez poraza i vrhunskom izvedbom kontra puno jacih i organizovanijih Madjara.Kao sto rekoh uvijek se moze nesto nepredvidjeno desiti ali oni mi djeluju kao favorit broj 1.
Za pozicije u Evropi mislim da ce se i ove godine boriti rekao bih vec standardni Sarajevo,Olimpic,Siroki i nase kone.Svi ostali idu u neku borbu za opstanak sa veoma malim izgledima da ugroze poredak na vrhu.Nace se sigurno i ekipa koja ce biti pozitivno iznenadjenje ,nesto poput Slobode prosle godine kada su ljudi od pretendenta za ispadanje uhvatili visoko osmo mjesto na kraju sezone.Ove godine tu ulogu prepustam Radniku s obzirom na njihov kvalitetan organizacioni uspon.
Kup ne bih davao posebne prognoze s obzirom da su tu iznanadjenja cesca nego kroz ligu ali evo jedna zelja ,neka ga osvoje moji rodjeni
Ne moze realnijerodjenisa je napisao/la:Iako je uvjek nezahvalno davati neke prognoze ,pogotovo dok prvenstvo nije ni pocelo, po ovome sto smo do sad mogli vidjeti najveci favorit za titulu je Zeljo.Za nase uslove fantastican spoj mladosti i iskustva vodjen ubjedljivo najjacim trenerom u ligi argumentiran sedmomjesecnim nizom bez poraza i vrhunskom izvedbom kontra puno jacih i organizovanijih Madjara.Kao sto rekoh uvijek se moze nesto nepredvidjeno desiti ali oni mi djeluju kao favorit broj 1.
Za pozicije u Evropi mislim da ce se i ove godine boriti rekao bih vec standardni Sarajevo,Olimpic,Siroki i nase kone.Svi ostali idu u neku borbu za opstanak sa veoma malim izgledima da ugroze poredak na vrhu.Nace se sigurno i ekipa koja ce biti pozitivno iznenadjenje ,nesto poput Slobode prosle godine kada su ljudi od pretendenta za ispadanje uhvatili visoko osmo mjesto na kraju sezone.Ove godine tu ulogu prepustam Radniku s obzirom na njihov kvalitetan organizacioni uspon.
Kup ne bih davao posebne prognoze s obzirom da su tu iznanadjenja cesca nego kroz ligu ali evo jedna zelja ,neka ga osvoje moji rodjeni
Jest svi prvo pogledaju transfermarkt pa onda igrajuamypitar je napisao/la:rodjenisa je napisao/la:Iako je uvjek nezahvalno davati neke prognoze ,pogotovo dok prvenstvo nije ni pocelo, po ovome sto smo do sad mogli vidjeti najveci favorit za titulu je Zeljo.Za nase uslove fantastican spoj mladosti i iskustva vodjen ubjedljivo najjacim trenerom u ligi argumentiran sedmomjesecnim nizom bez poraza i vrhunskom izvedbom kontra puno jacih i organizovanijih Madjara.Kao sto rekoh uvijek se moze nesto nepredvidjeno desiti ali oni mi djeluju kao favorit broj 1.
Sa svim gore napisanim i nekako bi se mogao sloziti,sve osim sa ovim boldiranim.Pa ta jaka i mocna ekipa Mađarske, je po transfermarketu, jeftinija od Sarajeva.
Daleko najskuplji igrac im vrijedi nekih 770 milja eura. Poređenje nigdje veze,ali dobro.
To Zeljo da je odigrao dobro, to stoji.![]()
Ljudi su dali 120 % od sebe zasluzeno pobjedili ekipu, koja bi u premijer ligi muku mucili i za Evropu,a kamo li za titulu.Evo ovom prilikom zelim Zelji srecu i da prođu,tu jaku i mocnu ekipu iz Mađarske.