Postao/la dzekooooTz » 23 jul 2015, 21:55
Uobičjeno je da uoči početka prvenstva klubovi organizuju konferenciju za novinare. Ne samo u nogometu, nego u bilo kojem sportu. da kažu šta žele i očekuju, kakvi su problemi i slično. Klubovi se jagme ko će privuči k sebi novinare, u Slobodi o tome ne vode dovoljno računa. Stiče se utisak da im je pun kufer medija, odnosno, da su dovoljni sami sebi.
Praksa informisanja novinara o planovim, problemima, sastavima i prognozama je ranijih godina bila uobičajena. Zašto sada nije sazvana konferencija za novinare?
– Nemojte to mene pitati, ja sam uvijek na raspolaganju, ali nije moje da sazivam presice – kaže Husref Musemić večeras u telefonskom razgovoru.
– Ali, Vi ste šef parade i trebalo bi da Vam je stalo do onoga što je potrebno novinarima?
– Nemam pojma zašto nema pressa. To organizuje čovjek zadužen za medije, nije moje da ja o tome vodim brigu. Da mi je rečeno da će biti, došao bih. Uvijek sam novinarima na raspolaganju – kaže Musemić.
I zaista jeste. Ali, njega muče mnogo veći problemi od zazivanja presice. Na neke igrače ne može računati, jer nisu dobili radnu dozvolu. Primjera radi, Ivan Kostić i golman Aleksandar Nikolić. Zbog neriješene papirologije neće protiv Čelika ni Ibrahim Škahić.
– Ne znam do koga je to što ovi igrači nemaju riješene radne dozvole i papire za nastup. To je izgleda ovdje postalo praksa. To mi se isto dogodilo i u proljeće, kada iz istih razloga nisu odmah mogli igrati Dilaver Zrnanović i Sulejman Krpić. I sada, igrači koji su odigrali sve pripremne utakmice neće moći igrati protiv Čelika. Ne znam do koga je, ali ja nemam te igrače i to je problem – ističe Musemić.
Neko je i ovdje zaribao, a posljedice će pasti na leđa šefa Slobodine struke. Sva je sreća da sličnih problema ima i u Čeliku. Brinu li pojedinci u Slobodi o ovim stvarima ili im je u mislima zašto Sloga iz Simin Hana neće igrati u Prvoj ligi, teško je reći. Posljedice trpi Slobodina struka.
– Znači, Kostić ne može igrati, a umjesto nega sam mislio staviti Škahića, ali eto njegova papirologija nije riješena. Umjesto njih igrat će Jasmin Moranjkić.
Sloboda nema dobar skor protiv Čelika u Zenici. No, u proljeće su Crveno-crni na Bilinom Polju odigrali izvrsno i isvojili su bod. Igrali su i prijateljsku utakmicu, Tuzlaci su pobijedili.
– Ne znam kakav će biti rezultat u Zenici, ali znam da će svi igrači dati sve od sebe da se pokažu u što boljem svjetlu. Za to imaju odlične uvjete: noćna je utakmica, TV prijenos, motivacija postoji, imali smo dobre pripreme. U svakom slučaju, u ovom prvenstvu naše ambicije nije borba za opstanak. Naprotiv, veće su nego u prošlom prvenstvu. Vidjet ćemo kad krene sezona – zaključio je Husref Musemić. (mp)