Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Tribalian
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Tribalian » 23 jul 2015, 21:27

SGD53 je napisao/la:Eh, nije sada više poanta da li ćemo mi posjetiti njih, ako uspijemo te 2017-e vidjeti bolje, i ako uspiju doći do nekog zaključka da tamo postoji život, onda se mi trebamo nadati da će neko posjetiti nas, ne oni već možda neko drugi, ili pak ne nadati ? :D
Sta ako su vec tu ? :o
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 23 jul 2015, 21:28

Tribalian je napisao/la:
SGD53 je napisao/la:Eh, nije sada više poanta da li ćemo mi posjetiti njih, ako uspijemo te 2017-e vidjeti bolje, i ako uspiju doći do nekog zaključka da tamo postoji život, onda se mi trebamo nadati da će neko posjetiti nas, ne oni već možda neko drugi, ili pak ne nadati ? :D
Rekao sam ti da moje postojanje mora biti top secret.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 23 jul 2015, 22:06

Tribalian je napisao/la:
Ko je tu?

Prolaze godine, umiru generacije a oni još uvijek u podrumu, pod jorganom, kriju se. Kakva je to vrsta koja ne želi uspostaviti hegemoniju nad drugom, koja ne želi da uspostavi makar neku normalnu komunikaciju, koja se krije sama od sebe uz to je javna tajna, svi znaju da su tu al niko ne smije reći, pričati?

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 23 jul 2015, 22:43

Otelo je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:
Rekao sam ti da moje postojanje mora biti top secret.
:mrgreen:

@Muamerc, sto bi se otkrivali, vide oni koliko je sati na ovoj planeti, uzgred nisam ja tvrdio da su tu nego pitao " Sta ako su tu?" .I zasto bi uspostavljali hegemoniju ?

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 23 jul 2015, 22:52

Tribalian je napisao/la: " Sta ako su tu?"
Meni liči na retoričko pitanje pa sam zato odgovorio.
Tribalian je napisao/la: sto bi se otkrivali, vide oni koliko je sati na ovoj planeti
Ne shvatam, zašto se ne bi otkrivali, čega se imaju bojati? Ako su sposobni da dođu ovdje onda su i sposobni da sebe brane.
Tribalian je napisao/la: I zasto bi uspostavljali hegemoniju
Zašto ne? Svakoj vrsti je u prirodi da uspostavlja prevlast, da vlada, da bude gornja u lancu ishrane. Jedino da nije nekakva, da izvineš, p....vrsta.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 23 jul 2015, 22:55

muamerc je napisao/la: Zašto ne? Svakoj vrsti je u prirodi da uspostavlja prevlast, da vlada, da bude gornja u lancu ishrane. Jedino da nije nekakva, da izvineš, p....vrsta.
U 3D verovatno, na visim nivoima tesko.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 23 jul 2015, 22:59

Cylonci :kafa:
Slitheen :kafa:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 23 jul 2015, 23:05

Mislim da nema uljeza medju nama, nego da smo mi ti uljezi.

Znaci naselili ovaj planet, e sada odakle, kako, zasto, itd., je obimna tema.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 jul 2015, 23:07

Sve dok su ove razdaljine do drugih planeta ogromne i dok covjek ne razvije tehnologiju da letjelicom bude u mogucunosti da prezivi tako dalek put mi ne mozemo donositi nikakav zakljucak.

Prije svega toga poslati sonde i robote da utvrde kakva je tamo atmosfera, stanje na samoj planeti, koji su gasovi prisutni, zemljiste kakvog je sastava, da li je toksicnost prisuna, ima vodenih/ledenih povrsina, pada li kisa ili mozda cvrsti plinovi, neke materija i milion drugih stvari.

Badava ovi teleskopi kao Hubble kad su to samo slike, u buducnosti ce biti lansiran jos jaci telskop za bolje i "blize" slike.

Postojanje drugog zivota ide nakon svega toga, ali to sve za jedno 50. godina dok se tehnologija usavrsi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 23 jul 2015, 23:08

Tribalian je napisao/la:
muamerc je napisao/la: Zašto ne? Svakoj vrsti je u prirodi da uspostavlja prevlast, da vlada, da bude gornja u lancu ishrane. Jedino da nije nekakva, da izvineš, p....vrsta.
U 3D verovatno, na visim nivoima tesko.
Vazda ga zamotaš u neku misteriju. :) Možda bi bilo bolje reći da je svakoj vrsti prirodno da se bori za sebe, interes. Misliš da su oni na višim nivoima u prirodi moralni, saosjećajni, požrtvovani? Ako i jesu to je sigurno iz nekog interesa i ako posjeduju te osobine to im je nametnuto izvana zbog nekog iskustva koji su imali.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 23 jul 2015, 23:14

Ne, ne. Misli u visim nivoima kao u astralnom nivou.

Prije svega cilj svake vrste je prezivljavanje pod svaku cijenu. A onda unutar tih vrsta se određuje vodja i druge vrste se ne petljaju tu.

Npr. Mi se ne petjamo u izbor "predsjednika" lavova a lavovi se ne petljaju u nas.

Eh, Hollywood je sve alliene prikazao kao osvajacki nastrojene, sa ogromni brodovima, s ciljem da nas sve porobe, prodaju u roblje, pobiju (hmm i covjecanstvo je isto) i kao da postoji samo ta strana medalje.

Ako nisu ovdje u velikom brodu ili su zalutali zeljet ce se kriti i drzati stvar neprimjetnom.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 23 jul 2015, 23:18

Otelo je napisao/la: Eh, Hollywood je sve alliene prikazao kao osvajacki nastrojene, sa ogromni brodovima, s ciljem da nas sve porobe, prodaju u roblje, pobiju (hmm i covjecanstvo je isto) i kao da postoji samo ta strana medalje.
Jesu, ako je jedini film koji si pogledao Independence Day.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 23 jul 2015, 23:31

Otelo je napisao/la:Ne, ne. Misli u visim nivoima kao u astralnom nivou.

Prije svega cilj svake vrste je prezivljavanje pod svaku cijenu. A onda unutar tih vrsta se određuje vodja i druge vrste se ne petljaju tu.

Npr. Mi se ne petjamo u izbor "predsjednika" lavova a lavovi se ne petljaju u nas.

Eh, Hollywood je sve alliene prikazao kao osvajacki nastrojene, sa ogromni brodovima, s ciljem da nas sve porobe, prodaju u roblje, pobiju (hmm i covjecanstvo je isto) i kao da postoji samo ta strana medalje.

Ako nisu ovdje u velikom brodu ili su zalutali zeljet ce se kriti i drzati stvar neprimjetnom.
U blockbuster filmovima moraju biti osvajacni nastrojeni. Kako bi napravili takav film da nema malo akcije, a akcije mora biti ako su agresivni. Neće valjda praviti film kako se maštrafe oko davanja milostinje.

Hoću da kažem da ako ONI (mislim na vanzemaljce) dolaze iz ovog svemira, iz paralelnog univerzuma ili bilo odakle na njih djeluju isti zakoni prirode kao kod nas. Isti. U zavisnosti od uslova koji vladaju na mjestu porijekla mogu izgledati drugačije ali u suštini oni moraju proći istu borbu sa prirodom kao što smo mi prošli, isti proces razvoja. A ta borba on njih pravi bića koja su sklona interesu, agresivnosti, borbi, osvajanju, prevlasti. Eticki zakoni ako ih imaju moraju doci izvana i nametnuti iz istih razloga kao kod nas - iz razloga što su počeli sami sebe da uništavaju i sebi da čine nepravdu. Iz tih razloga nije nužno da budu svi moralni, pošteni, saosjećajni nego ima i one druge strane, destruktivne. A ta druga strana se još nije pojavila kod nas iako, ako su tu, vjerovatnoća kaže da moraju.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 23 jul 2015, 23:32

Otelo je napisao/la:Ne, ne. Misli u visim nivoima kao u astralnom nivou.
Tacno.
Donnie Darko je napisao/la:
Otelo je napisao/la: Eh, Hollywood je sve alliene prikazao kao osvajacki nastrojene, sa ogromni brodovima, s ciljem da nas sve porobe, prodaju u roblje, pobiju (hmm i covjecanstvo je isto) i kao da postoji samo ta strana medalje.
http://www.imdb.com/title/tt0272152/ jedan od boljih.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 jul 2015, 23:34

Fakat sto mi njih smatramo mega vrstom, da su nezamislivo napredni da oni nas posjecuju tim brodovima, promatraju nas ili da su prije milone godina cak bili na Zemlji i radili svasta nesto. Da je to tako (a mozda jeste) zar nas ne bi vec kontaktirali ili napali ?

Ako su tako nadmocni sta ih je strah napasti nas ili ako su mozda miroljubivi kontakitrati nas ?

Holivud plasira to da su uvjek neprijateljski nastrojeni.

Zasto ne bi i oni na nekoj tamo planeti kontali, da ima jos neko sem njih, da li su i oni tehnoloski slabiji ili mozda milion puta gori od nas.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 23 jul 2015, 23:41

Donnie Darko je napisao/la:
Eh, mozda ne u svima ali u vecini da.

@muamerc i mi se moralno razvijamo kroz vrijeme. Nekad smo bivecali za kaznu a danas je to pritvor. Prije 1000 godina smo jahali na konjima a sad letimo avionima.
Ako su oni stariji od nas i razvijeniji mozda su i moralno uznapredovali no ako su u istom stadiju kao mi onda nas jos ne mogu posjetiti.
Ako su negdje izmedju onda mogu putovati no medjutim nemaju potrebu doci kod nas. Ako ti mozes birati da ides na Havaje, Veliku Britaniju i Mozambik na odmor sigurno neces odabrati Mozambik. Mi smo za njih Mozambik.

@Elegant pa to je to plasiranje kakvi su allieni, odmah furacka laserske puske, ovo-ono.

Najlakse je reci nema ih zato sto nisu dosli. Tamo negdje isto neko govori da nas nema jer nismo dosli ;)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 jul 2015, 23:50

Otelo je napisao/la:@Elegant pa to je to plasiranje kakvi su allieni, odmah furacka laserske puske, ovo-ono.

Najlakse je reci nema ih zato sto nisu dosli. Tamo negdje isto neko govori da nas nema jer nismo dosli ;)
Ima milion neprovjerenih odgovora, raznih misljenja, ovoga - onoga, zasto oni ne dolaze ili da li su dobri ili losi. To tek treba da saznamo, kao i kako izgledaju, sta rade, kakav im je organizam,... milion pitanja.

A za nas se moze reci da nismo tehnoloski dobri, a da smo zivotinje i zlo pa i dobrice je posebna prica. A to vjerovatno i oni za nas treba da saznaju, sem ako vec ne znaju. :P
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 23 jul 2015, 23:52, ukupno mijenjano 1 put.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 23 jul 2015, 23:52

Otelo je napisao/la: Najlakse je reci nema ih zato sto nisu dosli.
Ne kažem da ne postoje i da nisu negdje samo kažem da ja to ne mogu znati. Ako su ovdje onda se moraju pokazati da bi bio uvjeren a pošto se još nisu pokazali za mene oni nisu ovdje. Onaj ko iznosi tvrdnju da su ovdje na njemu je teret dokazivanja a još mi niko ništa nije dokazao pravim i jakim dokazima. Krugovi u žitu, lobanje, kosturi i šta već meni nikakvi nisu dokazi već samo male sijalice koje me tjeraju da se zapitam ako već imaju ostavljene tragove iza sebe i to ne kriju zašto nije ostavljeno nešto što bi samo ukazivalo na njihovu prisutnost; nešto napredno, nešto sofisticirano. Ja branim stav da oni nisu ovdje i da nisu bili a da li postoje to ne znam.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 23 jul 2015, 23:54

muamerc je napisao/la:
Otelo je napisao/la: Najlakse je reci nema ih zato sto nisu dosli.
Ne kažem da ne postoje i da nisu negdje samo kažem da ja to ne mogu znati. Ako su ovdje onda se moraju pokazati da bi bio uvjeren a pošto se još nisu pokazali za mene oni nisu ovdje. Onaj ko iznosi tvrdnju da su ovdje na njemu je teret dokazivanja a još mi niko ništa nije dokazao pravim i jakim dokazima. Krugovi u žitu, lobanje, kosturi i šta već meni nikakvi nisu dokazi već samo male sijalice koje me tjeraju da se zapitam ako već imaju ostavljene tragove iza sebe i to ne kriju zašto nije ostavljeno nešto što bi samo ukazivalo na njihovu prisutnost; nešto napredno, nešto sofisticirano. Ja branim stav da oni nisu ovdje i da nisu bili a da li postoje to ne znam.
Ja se u ovom slucaju koristim matematikom. Nismo ni mi, kao osoba, jedinka, otisli dalje od Mjeseca pa smo tu.

Vece su mi, matematicki gledano, sanse da su tu negdje u svemiru nego da nisu ;)

@Elegant razumijemo se

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 23 jul 2015, 23:56

Samo da znate, nauka je bliža otkriću da na višim nivoima postoji manje dimenzija, nego više. Pa čisto da se ne zanosite previe...

A još se ibretim o onoj planeti što je daleko 1400 svjetlosnih godina. Pa barem 10 miliona godina bi nam trebalo da dođemo sa današnjom tehnologijom..
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: VensanKasel i 12 gostiju.