FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 23 jul 2015, 22:36

Od ponedjeljka silovito krenuti,nista se ne smije prepustiti slucaju
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 23 jul 2015, 22:36

simon je napisao/la:
Burberry46 je napisao/la:Mi smo za Evropu i grupnu fazu još zeleni, treba tu jos dosta ulaganja u struku I igrace. Pa to je valjda svima jasno! Ali na dobrom smo putu ova uprava je dobra nema razloga da im ne vjerujemo!

Uscuplic je odlican za nasu ligu i neka ga, osvojio je dva trofeja u dvije godine, sto zasluzuje respekt. Bolje I Dzeno nego Jagodici, Jovici itd

Imamo beton ekipu za nasu ligu i idemo svi zajedno do nove titule abd!

Ko ne konta neka dva puta procita!
:thumbup: :thumbup:

Evo ja cu da im boldiram :D
To brate :clap:
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 23 jul 2015, 22:39

FrancescoTotti je napisao/la:
zagorski je napisao/la:@Francesco,
-Zar se ne slazes da je neophodno kvalitetno ojacati trenerski kadar u akademiji i zavesti reda u istoj? Ja malo poznajem stanje tamo i vjeruj mi da se ovaj napredak kluba vrlo malo ili nikako ne osjeti tamo,a akademija je kljuc svega
-Zar se ne slazes da nam je neophodan vrhunski strucnjak za A tim od koga ce i Dzeno moci uciti i koji ce zavesti reda u ekipi. Zat je u redu da profesionalni fudbaler pije,pusi,lumpuje a njegov trener to zna i tolerise!!! U koga ovi mladi da se ugledaju onda? Meni to nije u redu niti ce biti,pa tamam da su osvojili titulu lige prvaka. Kada je u pitanju struka Dzeno je,kako i sam priznaje,najvise naucio od Ljupka Petrovica kada je u pitanju strucni rad i na osnovu toga je vodio ekipu prosle godine.
-Zar nam same pripreme i pripremne utakmice nisu bile nekako neozbiljne!? Generalku odradujemo sa C timom.
-Zar se ne osjeti da su nasi igraci nekako bezvoljni,nemotivisani?!
Uglavnom,da ne duljim i da ne ispadne da prosipam negativu.
Imano zasada rezultat,koji naizgled obara svu ovu pricu,medutim ako se klub ne popravi na sportskom i strucnom-trenerskom nivou kao sto se popravio na ostalim nece se ni rezultat vise na ovaj nacin mogi ostvarivati.
Znam da si provjeren pitar na ovom forumu i znam da si tu odavno, i vjerovatno se onda sjecas da sam ja prije mozda mjesec dana pisao o tom stanju u akademiji i da to nije uredu, svi su me odmah napali i rekli kako je akademija tek osnovana i kako ce bit bolje.
Sto se Dzene i igraca tice, vec sam rekao, ni ja to ne volim i nije mi drago sto se te stvari poput opijanja i duhancenja desavaju i sto niko ne poduzima nista u vezi toga, al ako neko nije zasluzio da ga se pljuje onda je to Dzeno! Ako je iko zasluzio priliku da se pokaze i dokaze onda je to Dzeno! Dajmo mu ovu sezonu pa cemo vidjet kakav je to Dzenan Uscuplic, ova europska avantura nije nikakvo mjerilo.

Ako sad u ligi sve krene dobro i kako treba svi cemo kovat i dzenu i igrace i upravu i ekonoma u nebesa, bit ce najbolji najjaci a ove stvari cemo zaboravit! Hebiga, takvi smo!
Ako ne krene dobro onda cemo vidjet jel uprava dosla sebi, i znaju li ljudi sta rade u ovom sportskom segmentu zapravo.

Slazem se ja s tobom kao i uvijek, al nije uredu osuti kamenje na pocetku sezone, nek se sve malo slegne, nek sezona pocne, pa cemo vidjet koliko je sati.

A da moze bolje, od akademije, trenera, ponasanja igraca, odluka uprave, dzeninog dijela posla, MOZE! moze puno bolje, a nadamo se da ce i bit :salut:
VOLIM TE SARAJ'VO
Ova sezona je pravi ispit,kako ti kazes,i za Dzenu i za akademiju i za klub.
Na pocetku smo,nadam se da ce sve ovo biti jos bolje aBd ;)

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 23 jul 2015, 22:41

FrancescoTotti je napisao/la:
zagorski je napisao/la:@Francesco,
-Zar se ne slazes da je neophodno kvalitetno ojacati trenerski kadar u akademiji i zavesti reda u istoj? Ja malo poznajem stanje tamo i vjeruj mi da se ovaj napredak kluba vrlo malo ili nikako ne osjeti tamo,a akademija je kljuc svega
-Zar se ne slazes da nam je neophodan vrhunski strucnjak za A tim od koga ce i Dzeno moci uciti i koji ce zavesti reda u ekipi. Zat je u redu da profesionalni fudbaler pije,pusi,lumpuje a njegov trener to zna i tolerise!!! U koga ovi mladi da se ugledaju onda? Meni to nije u redu niti ce biti,pa tamam da su osvojili titulu lige prvaka. Kada je u pitanju struka Dzeno je,kako i sam priznaje,najvise naucio od Ljupka Petrovica kada je u pitanju strucni rad i na osnovu toga je vodio ekipu prosle godine.
-Zar nam same pripreme i pripremne utakmice nisu bile nekako neozbiljne!? Generalku odradujemo sa C timom.
-Zar se ne osjeti da su nasi igraci nekako bezvoljni,nemotivisani?!
Uglavnom,da ne duljim i da ne ispadne da prosipam negativu.
Imano zasada rezultat,koji naizgled obara svu ovu pricu,medutim ako se klub ne popravi na sportskom i strucnom-trenerskom nivou kao sto se popravio na ostalim nece se ni rezultat vise na ovaj nacin mogi ostvarivati.
Znam da si provjeren pitar na ovom forumu i znam da si tu odavno, i vjerovatno se onda sjecas da sam ja prije mozda mjesec dana pisao o tom stanju u akademiji i da to nije uredu, svi su me odmah napali i rekli kako je akademija tek osnovana i kako ce bit bolje.
Sto se Dzene i igraca tice, vec sam rekao, ni ja to ne volim i nije mi drago sto se te stvari poput opijanja i duhancenja desavaju i sto niko ne poduzima nista u vezi toga, al ako neko nije zasluzio da ga se pljuje onda je to Dzeno! Ako je iko zasluzio priliku da se pokaze i dokaze onda je to Dzeno! Dajmo mu ovu sezonu pa cemo vidjet kakav je to Dzenan Uscuplic, ova europska avantura nije nikakvo mjerilo.

Ako sad u ligi sve krene dobro i kako treba svi cemo kovat i dzenu i igrace i upravu i ekonoma u nebesa, bit ce najbolji najjaci a ove stvari cemo zaboravit! Hebiga, takvi smo!
Ako ne krene dobro onda cemo vidjet jel uprava dosla sebi, i znaju li ljudi sta rade u ovom sportskom segmentu zapravo.

Slazem se ja s tobom kao i uvijek, al nije uredu osuti kamenje na pocetku sezone, nek se sve malo slegne, nek sezona pocne, pa cemo vidjet koliko je sati.

A da moze bolje, od akademije, trenera, ponasanja igraca, odluka uprave, dzeninog dijela posla, MOZE! moze puno bolje, a nadamo se da ce i bit :salut:
VOLIM TE SARAJ'VO
Slazem se sa oba posta.
Ljudima se cini da smo mogli proc protiv leha (imeni se cini) al oni su jednostavno za 1 go bolji i proslisu.

Sto se ova dva posta tice 100% se slazem. Meni nije jasno da Dino nemoze nista uvezi toga da uradi. Ako treba javno da kaze. Igraci piju puse, a od danas spavanje 9;30, alkohol samo na proslavi titule, CIGARE zero tolerens. Za akademiju treba da se isto kaze ako se ne osvoje ovi ovi i ovi rezovi i ne izbaci 3 igraca za prvi tim za 3 godine neko mora odgovarat.

Al ko sto sam piso prije par dana mnogo me raduje 0km duga, kamp igrace koje imamo

Golman je los za nasu potraznju, dzeno je dobar kad dode kriza doves ljupka bajevica ili tako nesta nisam za dovodenje trenera koji ce se ucit na nama.

Igro sam fudbal vani za skole i imo sam sansu da me trenira jedan starac koji je bio jedan od najbolji u svoje vrijeme. Znam da je i najbolje igrace slao po trbinama radi komentara(pickama) po fb, tweeteru. Unas nermin spavo na fb svado se sa upravom, dulja nastavio, crnac isto, nema interne discipline koju treba da postave ljudi iz uprave. Trener je za disciplinu na treningu i na utakmici duzan, nece on njima govorit nemoj te pusit pit neplaca ih on boli njega ****

BordoArmy88
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BordoArmy88 » 23 jul 2015, 22:54

MortemHz je napisao/la:Od ponedjeljka silovito krenuti,nista se ne smije prepustiti slucaju
Natrpati drinu do vrha i neka se gaće zatresu svima ostalima. 8-)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 23 jul 2015, 22:55

BordoArmy88 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Od ponedjeljka silovito krenuti,nista se ne smije prepustiti slucaju
Natrpati drinu do vrha i neka se gaće zatresu svima ostalima. 8-)
Samo da je krenuti,izaci ce ovo na dobro :thumbup:

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 23 jul 2015, 22:56

amstaff je napisao/la:
kanarinac je napisao/la:ljudi najaci smo,imamo najboljeg mladog trenera na balkanu,covjek sa svojih 38 godina ima kup,ligu i play off lige evrope a siguran sam da ce iduce godine da ima ovo sve 2x,imamo najbolje igrace,najorganizovaniji smo,najboljeg trenera,najbolje navijace,ljude u klubu koji zive za klub,sjetite se gdje smo bili prije 2 godine pred gasenjem,sad za par mjeseci nemamo duga marke,imamo vrhunski kamp,imamo igrace u ekipi koje iskreno nismo mogli ni sanjati,i sada ste nasli dramiti zbog toga sto niste prosli u evropi polako ljudi nemoze na brzinu nista.

:crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

jesi li ti druze svejstan da smo ovjde mogli biti i ti i ja i bilo ko drugi... njegove trenerske kvalitete su totalno upitne i titule su splet okolnosti...
e moj spletu okolnosti,da osvoji lp vi bi mu nasli manu,dajte argumente zato nevalja sta smeta poraz od leha,a dobar vam je matijaz kek nedo bog da su dzenu razbili skoti na kosevu 3 0
Samo Sarajevo

budzak
Kontakt:

Post Postao/la budzak » 23 jul 2015, 23:01

Kratka analiza pocetka sezone...

Bitnih odlazaka nije bilo..samo Bilbija, al onako bilo mu je vakat ici.

Vec se odavno znalo da nam treba kvalitetan golman, koliko je to vazno vidjeli smo u proljetnom dijelu kad nam je Delac donio sigurnost i otvorio put ka tituli. Jos uvijek nam je rupa na golu..posao za Ibrakovica, nadam se da ce ga obaviti kvalitetno do kraja prelaznog roka.

Trebali su nam stoperi i dovedeni su..zadovoljan sam uz Tatka mogu odraditi kvalitetan posao.

Trebaju nam bekovi..njih ne vidim ni na mapi,Puzi,Kallasi,Protic,Dzemo..nije to taj kvalitet koji nama treba, mislim za Evropu..u nasoj ligi moze i ovako i onako, al Dzemo i Protic trebaju ici a umjesto njih dovesti bar jednog ili oba beka, Hebibovic nije bek i tacka.

Cimi ,Radovac..oni su OK,uz Rustemovica ne traba nam vise zadnjih veznih.

Duljevic,Alispahic,Stojcev,Okic, Bekici i ostala raja iz srednjeg reda..treba im neki ektra veznjak,pod ekstra mislim veznjak iznad prosjeka nase lige koji ce to sve povezati i mogli bi biti puno,puno bolji. Jel to onaj garonja vidjet cemo.

Napad, Benko i Krste su premalo..hitno na trzistu traziti kakvog Juznoamerikanca koji bi mogao preokrenuti rezultat kad zaskripi.

I nas Dzeno..neka ga na klupi ovu sezonu, zasluzio je,

Osvrt na Evropu..realan rezultat, posteno i nismo imali neke sanse za prolazak, Poljaci su preozbiljni da bi ih uhvatili na spavanju i prosli.
Covjek nas je izanalizirao za 10, znao je koga cuvati kako kontolisati igru, vidjelo se da su u drugoj tekmi prljavi udarci isli na Duljevica dok nije izasao zbog povrede..a on je uz Benka jedini mogao sta uciniti u napadu. Jedini scenario po kom smo mogli proci je 0:0 na Kosevu i i da smo tamo slucajno poveli i ostali neporazeni. Cim smo primili gol kuci..bilo je sve gotovo.

U svakom slucaju, nije razocarenje, nismo mi jos ni blizu Poljacima u mnogim segmentima igre i organizacije..ovo je jos jedna skola, nadam se da smo sta naucili.

Lijep pozdrav i sretno nam u Travniku..da startamo sa 3 boda.

PS:ocekujem uskoro lijepe vijesti od Ibrakovica i Uprave u vezi pojacanja.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 23 jul 2015, 23:01

ne do Bog da izbacis Stuttgarta :)...necemo sad pretjerivati
Pyro is not a crime !

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 23 jul 2015, 23:04

Nedo Bog da smo mi izgubili od ovih maltezana sto je West Ham izgubio letile bi glave svima od ekonoma do predsjednika,ja pogani i navijaca boze sacuvaj bolje i ne zasluzujemo

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 23 jul 2015, 23:04

nema kod nas sredine tako je to, ili pljuj do kraja ili dizi u zvijezde, realnosti je veoma malo
Pyro is not a crime !

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 23 jul 2015, 23:05

Noćas sam sanjao stadion Koševo, bordo dresove i svoju malu zastavu...
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

kikk
Kontakt:

Post Postao/la kikk » 23 jul 2015, 23:08

ko sto neko rece gore sjetimo se gdje smo bili prije 2 godine haman pred gasenjem polako ne moze prije zore svanuti.nase je da dolazimo na utakmice i podrzimo SVETINJU

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 23 jul 2015, 23:08

Ima li ponuda za igrace, kad bi se moglo znati ide li ko?

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 23 jul 2015, 23:14

i dajte goool i dajte goool ori se sa sjeveraaaaaaaa
navijamoooo navijamooo navijamoo za SARAJ'VOOOOO slika slika
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 23 jul 2015, 23:17

Samo ultra Sarajevo zivimo tako svaki dan :)

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 23 jul 2015, 23:19

aleksandar_veliki je napisao/la:Klasika bosanska, rekao bih. Puno ste očekivali, a dobili ste samo realnost, ne ništa, nego realnost. Lech je mnogo bolji od Sarajeva, kao što je i Liga prvaka mnogo zahtjevnija od Evropa lige. Kada ste proslu sezonu pravili dobre rezultate u Evropa ligi niste htjeli to sebi priznati, iako su vas na to upozoravali dobronamjerni. Da li ste mogli bolje protiv Lecha, mozda za oci da, ali rezultatski ne i ako mislite drugacije u zabludi ste. Bh. klubovi jednostavno u Evropi, pogotovo Ligi prvaka ne mogu nista napraviti jer nemaju para, kljucna rijec para. I dok klubovi iz zemalja za koje mi smatramo da se tamnmo fudbal ne igra, ulazu novce, igrace kupuju i placaju strasno, mi mislimo da bez para nesto mozemo napraviti. Iz prazne ne puca. Azerbejdzan ce u 3. pretkolu evropskih takmicenja cini mi sse imati tri predstavnika, a mi na tu zemlju i na tu ligu još uvijek gledamo ono na nas nacin, cuj Azerbejdzan. Ulatzu ljudi, imaju lovu. Jedan nas fudbaler ce u narednim danima najvjerovatnije potpisati za jedan azerbejdzanski klub i znate li koliko ce godisnje zaradjivati? Kao svi igraci Sarajeva zajedno. Bez para nema nicega i to je to...
Lech je mnogo bolja ekipa i slazem se sa tom konstatacijom. LP je rang vise u odnosu na EL i to je i maloj djeci poznato, sto nikako ne umanjuje proslogodisnje uspjehe naseg kluba u istoj (nadam se, iako nisam uvjeren, da vam to nije bila namjera) Ovo za DOBRONAMJERNE je u najmanju ruku smijesno. Slazem se da smo mogli bolje samo za oci ali ne i rezultatski u ovom dvomecu. Ali sam siguran da je velika vecina navijaca bila svjesna toga, i nepotrebno je "dobronamjerno" ukazivanje na tu cinjenicu. Na kraju bih iskoristio vasu prisutnost i ukazao na kontinuirano pisanje drugih navijaca na ovoj temi, uvede, provokacije, psovanje, ujedno krsenje svih pravila foruma iz dana u dan, sto vi i vase cijenjene kolege niste sankcionisali. Ni u kom slucaju se ne bih zelio mjesati u vas posao ali ova tema o FKS polako ali sigurno gubi svoj smisao, i sve manje postaje tema na kojoj bi navijaci najmasovnijeg, najperspektivnijeg i najboljeg sportskog kolektiva u BiH razmjenjivali misljenja.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 23 jul 2015, 23:21

whatever hilmaga says down there! :opaopa:
Zadnja izmjena: FrancescoTotti, dana/u 23 jul 2015, 23:29, ukupno mijenjano 2 puta.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 23 jul 2015, 23:23

Proteklih godina smo neke zezali što en prođu koje kolo u Evropi, bilo je simpatično. E pa ove smo godine shvatili šta znači igrati kvalifikacije za Ligu prvaka i Evropa ligu. Vidi se mnogo ozbiljnijih stvari, samim tim jer je ulog mnogo veći.
Od početka sezone, kada su neki predviđali skori plasman u grupne faze, pokušavam da objasnim da smo mi daleko od nekih ozbiljnijih priča u Evropi. Relativno smo dobri za Bosnu i Hercegovinu, relativno a ne apsolutno. U mnogim stvarima zastajemo po korak, najmanje, za klubovima u regiji. Tako da je ovo sasvim realna slika.

Slažem se sa većinom da se u ove dvije utakmice moralo pokazati malo više agresivnosti i angažovanosti, međutim nije, šta je tu problem ja ne znam, ali pretpostavljam da je stvar u glavama igrača i nemogućnosti stručnog osoblja da tu "barijeru" razbije. Nije to samo slučaj u evropskim utakmicama, mi sličnih problema imamo i u PL. Živim za dan kada ćemo utakmice dobijati rutinski.
To što smo ispali od ekipe koja je dva koplja ispred nas nije nikakav razlog da se neko pljuje, tjera ili omalovažava. Dobro, svi kritikujemo tu malo veću dozu, rekao bih, bezobrazluka kod igrača. Ali već pomenuh to je problem u samim glavama, negostatak samopouzdanja i preveliki respekt, i minus stručnog štaba što to ne otkloni, ako ne može niko od njih zaposli profesionalca koji može.

U ove dvije utakmice se moglo vidjeti nekoliko dobrih stvari. Prva je novi stoperski par, možda malo hvalisavo, ali rekao bih vrhunski stoperski par. Almir Bekić je finih stvari pokazao, pogotovo u onih 20 minuta u prvoj utakmici. Ne razumijem zašto je juče igrao desno, ali eto to je neki pokušaj da "iznenadimo" protivnika koji je još jednom pokazao da se ne da iznenaditi.
Mnogi su uveliko kritikovali Hebibovića nakon utakmice na KOševu, ljudi njemu je to prva utakmica na ovom nivou, i logično je da bude "svezanih nogu". Mogao bi on nama mnogo pomoći u ostvarenju ciljeva u domaćim takmičenjima, što na beku što na krilu.

Rekao sam u postu nakon prve utakmice da je to ono otpilike na nivou igra u PL (gledajući prosjek u obje utakmice) i sami smo vidjeli kakva je razlika u utakmicama.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 jul 2015, 23:29

FrancescoTotti je napisao/la:ovako ćemo ih sve u ligi slika

slika makse
:tokralju: :rol:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.