Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

daffy
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la daffy » 26 apr 2010, 23:57

reds je napisao/la:
daffy je napisao/la:sta ti pricas.. otpjevate bajku na pocetku predstave i sutite i uzivate u ostatku tekme.. kada se zavrsi svi zajedno na caj..
Smiješani si ! :lol:
ako grijesim ispravi me molim te..

logicno je da Wolfsburg nece prisati na trampu.. jer on imaju zelju da zadrze Dzeku, a ta klauzula prevelika je samo kao 'dokaz' da su voljni pustiti ga.. navodno je Juve vec poceo pregovore, a pocetna cijena je bila 35m.. pa polako dogurat do 40m..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 27 apr 2010, 11:05

dzeko vrijedi vise od 40 000 000 eura...samo neko ko neprati fudbal moze reci da dzeko nevrijedi ljudi moji fudbal je biznis pogledajte traNsfere ronaldo kaka ITD..meni je najbolji primjer gomez 30 000 000 eura ...hej ba a nije dzeki ni do koljenaa...mislim realno treba dzeko sam da predje u neki veci klub negova cijena nece bit 40 miliona nego 60 70 miliona definitivno....pogledajte njegovu staistiku malo a u sporedjenu sa drogbom ko dzeki moze asistirat dat mu pravu loptu u wolf.jedino miskee...a drogbi u chelseau maluda lampard deco i da ne nabrajam treba realan bit ..dzeko vrijedi puno vise od ovih 40 miliona...SRETNO DIJAMANTU I ODABERI KLUB U KOJEM CES IGRAT A NE GRIJAT KLUPU -....BOSNA JE UZ TEBE
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 27 apr 2010, 11:11

ali dijamant igra u Bundesligi u kojoj svako moze uspjeti, dok Drogba igra u Premier Ligi.. to moras imati na umu, ali cinjenica da je Dzeko jako mlad, a ovaj na zalasku zivota..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 apr 2010, 11:12

Iskreno, u koji god klub on prešao, ne vjerujem da će sjediti na klupi. I ove njegove izjave kako mu je dobro u Bundesligi govore da je ipak blizu Munchena, koliko god Rummenige i ostali govorili da im nije potreban. Rekao bih da će Edin biti u top 3 transfera ovog ljeta.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 27 apr 2010, 11:14

daffy je napisao/la:ali dijamant igra u Bundesligi u kojoj svako moze uspjeti, dok Drogba igra u Premier Ligi.. to moras imati na umu, ali cinjenica da je Dzeko jako mlad, a ovaj na zalasku zivota..
tako je..al dzeko je tip igraca koji bi se snaso u svakoj ligi na svijetuu....po meni ima visinu snagu tehniku brzinu .odlican udarac desnom lijevom glavom sta vise treba jendom napadacu da bude savrsen.....podvalacim dzeki da bi bio najbolji napac danasnjice potrebno je samo da predje u veci klud....

juzni vjetar!
Kontakt:

Post Postao/la juzni vjetar! » 27 apr 2010, 11:15

Na kraju ce otici u Real umjesto Higuaina :lol:
La liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 27 apr 2010, 11:19

Kuže: Tražim tim koji igra kao BiH, ali ne možemo protiv Brazila

Selektor nogometne reprezentacije Albanije, Josip Kuže u intervju za Avazov sport govorio je o predstojećim kvalifikacijama te iznio nekoliko komplimenata na račun izabranika Safeta Sušića.

Upravo će Albanija biti jedan od protivnika naše reprezentacije u kvalifikacionoj grupi za odlazak na Euro u Poljsku i Ukrajinu.

Reprezentacija koju vodi nekadašnji trener banjalučkog Borca, Josip Kuže predstavlja nagaznu minu i mogla bi nam napraviti velike probleme kao što su u prošlim kvalifikacijama pravili Portugalu i Danskoj sa kojima su uspjeli odigrati neriješeno. Kuže se međutim ne zanosi i ne očekuje neki veliki uspjeh u narednim kvalifikacijama.

Ne. Svjesni smo činjenice da se nalazimo u teškoj grupi. Ipak, vjerujem da će javnost u Albaniji tražiti dobre rezultate. Za nas bi recimo bio veliki uspjeh da ove kvalifikacije završimo na trećem mjestu. Tako bismo se u narednim kvalifikacijama našli recimo u trećem ili četvrtom šeširu. Mi ćemo se u narednim kvalifikacijama osloniti na Canu, Bogdanija, Skelu, Lalu, ali i veliki broj mladih i neafirmiranih igrača, govori Kuže za avazov sport.

Josip Kuže se dotakao i otvaranja kvalifikacija u Rumuniji a našu reprezentaciju usporedio je sa velikim Brazilom.

Očigledno je da su Rumuni u krizi. Nije to više ona ekipa koju su nekada zvali „Brazilci sa Karpata“. Veoma je bitno kako ćemo otvoriti kvalifikacije. Nakon toga u goste nam stiže Luksemburg, kojeg nikako ne smijemo potcijeniti, a potom i BiH. Narednog mjeseca igramo prijateljsku utakmicu protiv Crne Gore u Podgorici, a potom u Tirani protiv Andore. Tu su protivnici koji stilom podsjećaju na Rumuniju i Luksemburg. Tražimo, tim koji igra slično kao BiH, ali nažalost protiv Brazila ne možemo ugovoriti susret.

Na pitanje iz kojeg razloga toliko cijeni našu reprezentaciju, Kuže je odgovorio:

BiH je tim koju krasi kreativnost. To je za mene najperspektivnija selekcija na prostorima bivše Jugoslavije. Imate zaista dobru reprezentaciju, igrače koji igraju u jakim evropskim klubovima i koji se znaju nositi sa pritiskom. To je kvalitet više selekcije koju odnedavno vodi Safet Sušić.

Činjenica je da selektor albanske reprezentacije, s razlogom govori pohvalno o reprezentaciji BiH, jer očigledno da dobro poznaje igrače iz BiH od kojih najviše cijeni Edina Džeku.

O Džeki više ne želim trošiti riječi. U posljednje vrijeme dopada mi se Pjanić. Tu je i Ibričić iz Hajduka. Kvalitetan defanzivni igrač je i Emir Spahić. Uostalom, on je i kapiten reprezentacije. Umalo, da zaboravim Misimovića i Ibiševića. Dakle, BiH ima pet - šest igrača koji svojim lucidnim potezima mogu riješiti utakmicu, kazao je Kuže

znam da je tema o dzeki al ovo sam htio ovdje da stavim...definitivno ljudiii najezim se kad cujem ovakve rijei od trenera drugih repkii....ovo je samo dokaz kakva velesila se radjaa....volim te bosnoooo....a dzeko samo ne real jer navijam za barcelonu i bgmi ako on predje u real moja barca bi bila pusiona......sve ostalo ideeeee

Lishche
Kontakt:

Post Postao/la Lishche » 27 apr 2010, 11:30

daffy je napisao/la:ali dijamant igra u Bundesligi u kojoj svako moze uspjeti, dok Drogba igra u Premier Ligi.. to moras imati na umu, ali cinjenica da je Dzeko jako mlad, a ovaj na zalasku zivota..
Zašto ti onda gubiš vrijeme na forumu, umjesto da se laktaš u BL za zlatnu kopačku.. :roll:
http://www.powerplaymanager.com/r219458

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 27 apr 2010, 11:34

Lishche je napisao/la:
Zašto ti onda gubiš vrijeme na forumu, umjesto da se laktaš u BL za zlatnu kopačku.. :roll:
AAA vidi avatara. Drug,sto si promjenio onaj svoj prepoznatljivi???
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Lishche
Kontakt:

Post Postao/la Lishche » 27 apr 2010, 11:37

majestic24 je napisao/la:AAA vidi avatara. Drug,sto si promjenio onaj svoj prepoznatljivi???
Ovaj mi je najdraži :)
http://www.powerplaymanager.com/r219458

BAVARAC DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la BAVARAC DO GROBA » 27 apr 2010, 13:10

otkud ti to da u bundesligi svako moze uspjeti,to je cista glupost

njemacka liga je ove godine presla i italijansku,i sa spancima i englezima su najjaca liga,italijani ako tako nastave stice ih i francuska liga ;)

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 27 apr 2010, 16:34

miralem444 je napisao/la:dzeko vrijedi vise od 40 000 000 eura...samo neko ko neprati fudbal moze reci da dzeko nevrijedi ljudi moji fudbal je biznis pogledajte traNsfere ronaldo kaka ITD..meni je najbolji primjer gomez 30 000 000 eura ...hej ba a nije dzeki ni do koljenaa...mislim realno treba dzeko sam da predje u neki veci klub negova cijena nece bit 40 miliona nego 60 70 miliona definitivno....pogledajte njegovu staistiku malo a u sporedjenu sa drogbom ko dzeki moze asistirat dat mu pravu loptu u wolf.jedino miskee...a drogbi u chelseau maluda lampard deco i da ne nabrajam treba realan bit ..dzeko vrijedi puno vise od ovih 40 miliona...SRETNO DIJAMANTU I ODABERI KLUB U KOJEM CES IGRAT A NE GRIJAT KLUPU -....BOSNA JE UZ TEBE
Pitanje je to od 40M. Eto Gomez, sto se tice fudbalskog znanja i sposobnosti Dzeko je za njega Dzeko.
Ali sto se tice marketinga, sumnjam da ime Dzeko se moze porediti sa Gomezom. Npr Real je vec u profitu od prodaje Ronalodvih dresova. Ne znam da li bi se Dzekini dresovi toliko prodavali kao npr, Gomez, Ribery ili Robben.
Mozda samo nasa raja i po koji tamo FAN. Valjda grijesim, jer oni u Wolfsburgu ga vole puno al opet su to velike pare.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 28 apr 2010, 08:03

Golgeter Volfsburga i jedan od najboljih napadača Evrope, bh. reprezentativac Edin Džeko, čudi se kako se u novinama konstantno spominje njegovo ime i što ga novinari sele iz jednog u drugi klub. Sjajni centarfor smatra da nema potrebe da se priča o tome da će nastaviti karijeru u nekom klubu, kad je sezona još u toku i kad se ni izbliza ne zna kako će najveći evropski klubovi trgovati u prijelaznom roku.

- Niko mi nije zvanično ponudio ugovor - kaže Džeko i objašnjava:

- Nekih kontakata ima, ali ništa konkretno. Ne znam šta se dešava, ali meni je potpuno glupo što me svakih sedam dana sele iz jednog u drugi klub. Možda neki nisu dovoljno informisani, ali svi ti klubovi u kojima ću navodno igrati od naredne sezone, nisu riješili igračku križaljku. Kako da idem u Milan ako imaju Huntelara i Pata, kako u Juventus ako su tamo Trezege i Amauri, kako u Mančester Junajted ako je Berbatov skupo plaćen... Da ne govorim o Bajernu gdje imaju Gomeza, Klosea, Riberija i ostale zvijezde. Mislim da se bespotrebno diže prašina, a još uvijek ništa neće biti poznato do Svjetskog prvenstva, pa možda i nakon njega.

Priznao je trenutno drugi strijelac Bundeslige (20 golova) kako ima nekoliko ponuda, ali je odbio potvrditi kako će predstojeće ljeto napustiti redove još uvijek aktualnog njemačkog prvaka.

- Imam ugovor s klubom, dobro mi je i ako ne bude dogovora između Volfsburga sa nekim potencijalnim kupcem, onda ću ostati. Nema tu puno filozofije. Profesionalac sam i tačno znam šta su moje obaveze.

Obeštećenje od 40 miliona eura je veliki novac. Jasno je da u ovom trenutku svega nekoliko klubova može platiti toliko. Edinu se osim u Milan, čiji je navijač od djetinjstva, ide i u Arsenal.

- Arsenal je veliki klub, imaju mladu ekipu. Venger je dobar trener. Otišao bih u Arsenal, zašto da ne, ali pitanje je koliko oni mogu da plate. Ako me Arsenal zaista želi i ako mogu platiti bar približno, možda nekih 30-tak miliona eura, mislim da bi se mogli dogovoriti sa Volfsburgom. Međutim, ne želim da se nudim. Nije to moj stil. Zna se ko sam i šta sam - kazao je Džeko za «San».

O interesu Čelzija, Mančester Sitija i Totenhema, Džeko kaže:

- Mančester Siti me je zvao još ranije, ali nisam otišao. Za Totenhem prvi put čujem. Ukoliko izbore Ligu prvaka, bilo bi lijepo igrati u tom klubu. Ali teško je sada govoriti gdje bi i šta bi - Džekine su riječi.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 apr 2010, 10:18

Jos da dodam da je Dzeko izjavio da je izmisljena prica u vezi kupovine automobila nekom sarajevskom taksisti.
Izjavio je da u vrijeme igranja u Zelji nije bio toliki raskos, tako da za svakodnevno taksiranje nije bilo uslova.
SPOX: Edin Dzeko, in der vergangenen Woche gab es die Meldung: 'Dzeko schenkt Taxi-Fahrer, der ihn früher in Sarajewo immer zum Training fuhr, ein Auto.' Wie kam es dazu?

Edin Dzeko: (lacht) Wie es zu dieser Sache kam? Ganz ehrlich: Gar nicht! An der Geschichte stimmt gar nichts. Als junger Spieler hatte ich gar nicht so viel Geld, dass ich jeden Tag mit dem Taxi zum Training hätte fahren können. Mein Taxi war immer mein Vater.
Vom Jäger zum Gejagten

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 28 apr 2010, 13:53

čuj na zalasku života. sahrani ti zdrava čovjeka u ranim tridesetim :D

armin90
Kontakt:

Post Postao/la armin90 » 28 apr 2010, 20:44

Džeko zbog povrede kuka upitan za Borussiju

Najbolji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac i prvi strijelac aktuelnog njemačkog prvaka Wolfsburga, Edin Džeko, upitan je za dvoboj 33. kola Bundeslige protiv dortmundske Borussije u subotu.

Džeko ima povredu kuka, zbog koje ne može trenirati sa saigračima u normalnom ritmu. Stoga na vježbanju odrađuje samo lagano trčkaranje. Upitno je hoće li Džeko biti spreman za subotnju utakmicu u kojoj će ''vukovi'' ugostiti dormundsku Borussiju, javlja ****.de.

Džeko je ove sezone drugi strijelac Bundeslige s 20 pogodaka. Ispred njega je napadač Bayera iz Leverkusena Stefan Kießling s jednim pogotkom više.

Ukupno je Džeko u dresu Wolfsburga postigao 54 gola u Bundesligi. Najbolji strijelac u historiji kluba, Argentinac Diego Klimowicz, na brojci je od 57 golova.

Nadam se da ce se dijaman oporavit i zaigrat sto prije da prestigne Stefana Kießlinga. Sretno legendo nasa :).
--Pametnij popusta--

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 01 maj 2010, 16:56

Gooooooooooolll
Iman-vjerovanje se dijeli na dvoje: na ono koje te čuva od ulaska u vatru, i na ono koje te čuva od vječnog boravka u vatri.
Oči vide sve osim same sebe.

travnik
Kontakt:

Post Postao/la travnik » 01 maj 2010, 16:57

Borussia Dortmund 0 - 1 Wolfsburg Dzeko strijelac 21.gol

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 01 maj 2010, 16:58

Tooooo! :D
Ne gledam direkt, ali po live ticker, komentator kaze da Wolfsburg u zadnjih 20 minuta kontrolise utakmicu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 01 maj 2010, 16:59

ko se drugi ako nece dijamant.....hajmo josss jedannnnnnnnnnnnnn .......

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, General505, Google [Bot], MostarNeretva, zikerrz21 i 52 gosta.