LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Epidaurus
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la Epidaurus » 12 jul 2015, 03:06

D'Angelo Russell, kakav igrac :tokralju:

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 12 jul 2015, 03:34

Pogubio se Dangelo malo, forsira mnogo i mnogo grijesi.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 12 jul 2015, 03:36

Russell djeluje odlicno, vidi se odma smisao za asist...itd...ali ljudi, meni se ovaj Okafor ebeno svidja, ja se nadam da se nece ispostavit da smo uzasnu gresku napravili u vezi njega... Meni djeluje potpuno legitiman visoki igrac, jedan od rijetkih ovih dana za kojeg se moze reci da ima neke poteze, igra ledjima odlicno, odlicno se gradi i dovede u poziciju jos dok nema loptu...ne djeluje mi kao 95% danasnjih centara u ligi koji su krampe obicne ili nabildani lob igraci...

Mozda je do mene, jer vise cijenim i volim kvalitetnog visokog igraca...ali mi djeluje odlican stvarno...

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 12 jul 2015, 03:43

sundancekid je napisao/la:Russell djeluje odlicno, vidi se odma smisao za asist...itd...ali ljudi, meni se ovaj Okafor ebeno svidja, ja se nadam da se nece ispostavit da smo uzasnu gresku napravili u vezi njega... Meni djeluje potpuno legitiman visoki igrac, jedan od rijetkih ovih dana za kojeg se moze reci da ima neke poteze, igra ledjima odlicno, odlicno se gradi i dovede u poziciju jos dok nema loptu...ne djeluje mi kao 95% danasnjih centara u ligi koji su krampe obicne ili nabildani lob igraci...

Mozda je do mene, jer vise cijenim i volim kvalitetnog visokog igraca...ali mi djeluje odlican stvarno...
Sve je tako kako si napisao, nisi nista pogrijesio. Nazalost, tvoji Lakersi jesu :mrgreen:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 12 jul 2015, 03:51

Russell je vec poceo previse da se qrci, samo moze dok ne pocne sa kobeom trenirat...
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 12 jul 2015, 03:54

:( evo bas gledam, nema situacije u kojoj ga (Okafora) mozes ostavit 1 na 1 bez udvajanja, svaki kontakt s loptom neko pridje makar korak dva blize da pomogne, ili udvoji skroz...otvara prostor suterima na sve strane.

Al na stranu sve to, covjek je tek doso u ligu, pa zamisli njega kroz par godina kad pokupi jos koji potez, nabilda se vise, popravi sut...khm... :/

Kako god, kod nas mi je sve u svemu Clarkson najkonkretniji i najkompletniji. Ako zanemarimo ovu run'n'gun kosarku, Clarkson radi svoj poso, napada obruc, ne razmislja puno, to je odlicno. Evo i Byron malo poprica sa Reggiem o ekipi, solidan intervju..

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 12 jul 2015, 04:01

Nego jel ko primjetio Byronovu djevojku ove 2 noci. Na stranu Larry Nance, ona mi je najvece otkrice :D
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 12 jul 2015, 04:04

Sta radi Larry Nance Jr. koja energija, strasno
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 13 jul 2015, 02:47

kokuz je napisao/la:Sta radi Larry Nance Jr. koja energija, strasno
Bit' ce fina sezona sa ovim rookiejima, makar nešto za razliku od prošle :hmmmmm:
Potpisali smo Upshawa, na 2 godine, valjda :mrgreen:
Druga godina nije garantovana.

Zainteresovani smo za Seraphina kao i za Haywooda, naravno zbog njegovog ugovora :tokralju:
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 14 jul 2015, 09:23

Bit ce ovo jos jedna teska sezona za gledati, ne kazem da smo lose birali na draftu, ali Russell je sve samo ne NBA spreman. Mozda ce postati igrac za godinu ili dvije, ali za narednu sezonu se na njega ne moze ozbiljno racunati.

filip13

Post Postao/la filip13 » 18 jul 2015, 22:44

Nakon tri godine u Los Angeles Lakersima, Jordan Hill odlučio je da promijeni sredinu i ode u Indiana Pacerse. Pacersi su naravno organizirali predstavljanje i neizbježno pitanje za Hilla, trećeg u Indiani, bilo je kako je to igrati s Kobejem Bryantom, a Hill je rekao: “Kada ste na parketu, sve što čujete je njegov glas, kada ste na treningu sve što čujete je njegov glas, i onda to samo postaje glasnije i glasnije. Mnogo ljudi to ne može da podnese, i ako niste predani da vam to ne uđe pod kožu nećete uspjeti da igrate s njim.”

Naravno, Hill ovo nije naveo kao bilo kakvu uvredu već samo kao realnost Lakersa, i to će ostati tako. Kobe je Kobe i on je takav već duže vrijeme, očekivati od njega da se promijeni nije realno, zbog čega i LA zna ostati bez nekih igrača koji ne žele da se muče s tim što Kobe radi. To je jednostavno kako Bryant motiviše svoje suigrače i to možda po nekima nije pravilno (druge vrste motivacije možete naći u Spursima kod Tima Duncana) ali treba poštovati svaki od pet prstenova koje Bryant ima.

Lakersi su njemu dužni mnogo toga, na brend “Kobe Bryant” Lakersi su generisali mnogo profita i donijeli mnoge titule u Grad Anđela i bilo bi fer ispoštovati ono što on želi, barem do kraja njegove karijere koji se sve više bliži. Svakako je mladom timu Lakersa realnost trpjeti to što je Hill pojasnio barem još jednu godinu, ali treba isto reći da od ove legende svi mladi igrači mogu naučiti mnoge stvari – prvenstveno radnu etiku koja je, kao što znamo, kod Bryanta na ogromnom nivou.

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 19 jul 2015, 02:23

Ja se cesto pitam samo sta bi bilo da nije takav karakter kakav jeste. Ne u smislu treninga, nego u smislu laprdanja i tog odnosa sa svima. Da je imo iste trening navike, ali da je bio socijalniji, zadrzo normalne odnose sa ljudima i bio manji egoista i slicno. Shaq bi bio tu jos godinama, koliko bi onda prstenja imo na rukama, a i poslije te ere, ko zna ko bi mu se pridruzio u pohodima na titule...On je, na stranu igracki kvaliteti, ipak jedan asocijalan lik, osobenjak, i to su potvrdili svi koji su sa njim igrali i pisali iskreno o njemu.

Kakva je to glupa situacija, godinama si najbolji igrac lige, ali svejedno niko nece da dodje i igra sa tobom...

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 19 jul 2015, 20:26

on je uspio zbog svoje arogancije, prepotentnosti, pretjeranog vjerovanja u sebe, ogromnog rada, pa tek onda na red dolazi njegov skillset...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 23 jul 2015, 20:12

I sta kazete, kako vam se cini nas odabir na draftu nakon smo imali priliku vidjet koju utakmicu summer league-a?

Znam da je rano donosit zakljucke, ali meni i dalje dusa place za Okaforom...

Celikovac
Kontakt:

Re: RE: Re: LA Lakers

Post Postao/la Celikovac » 24 jul 2015, 00:31

KK_Bosna je napisao/la:on je uspio zbog svoje arogancije, prepotentnosti, pretjeranog vjerovanja u sebe, ogromnog rada, pa tek onda na red dolazi njegov skillset...
Stavi na prvo, drugo i trece mjesto njegov rad, pa talent i kosarkaski geni, pa samopouzdanje i arogancija. Da arogancija i talent mogu napraviti zvijedu, J.R. Smith bi prejebo Jordana vec.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: LA Lakers

Post Postao/la KK_Bosna » 26 jul 2015, 18:30

Celikovac je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:on je uspio zbog svoje arogancije, prepotentnosti, pretjeranog vjerovanja u sebe, ogromnog rada, pa tek onda na red dolazi njegov skillset...
Stavi na prvo, drugo i trece mjesto njegov rad, pa talent i kosarkaski geni, pa samopouzdanje i arogancija. Da arogancija i talent mogu napraviti zvijedu, J.R. Smith bi prejebo Jordana vec.
JR je budala :mrgreen: to je njega najvise unazadilo ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 avg 2015, 14:16

Bivši centar Indiane i novi centar Los Angeles Lakersa Roy Hibbert je odličan igrač – kada želi igrati. Nažalost, on zna proći kroz periode kada igra zbunjeno u napadu, kada nema rješenja i kada ne može doslovno ništa da uradi na parketu. Dvostuki All-Star i na momente potencijalni obrambeni igrač godine (za sezonu 2013-14) imalo je jedan ružan rastanak s organizacijom koju predvodi legenda Celticsa Larry Bird. Navodno su radili sve da Hibbert ne uzme svoju player opciju kako bi postao neograničeni slobodni igrač, ali je on na kraju istu uzeo te je nekako „natjerao“ upravu Pacersa da ga pošalje negdje. Jednostavno, stil igre koji su gajili prije je savršeno odgovarao Hibbertu, defanzivnoj mašini i poprilično nepokretnom igraču, međutim sa novim promjenama u ekipi vrijeme je bilo da Roy napusti Indianu. Svoje mjesto je našao u domu Kobe Bryanta, s kojim će se odlično slagati, barem to on misli.

Hibbert se odlučio otvoriti ESPN-u o svojim mentalnim problemima i tu je spomenuo Rona Artesta (Metta World Peace, Panda’s Friend, kako god želite da ga zovete) koji je kada su Lakersi osvojili titulu 2010. godine čestitao prvo svom psihijatru. Hibbert je rekao: „Kada je to Artest uradio, otvorio je vrata svima nama kojima je to potrebno. Mislim da je odlično to što je učinio za sve nas. Bio sam jedini Afro-Amerikanac u srednjoj školi i imao sam mnogo problema i pritiska na sebi. Da nisam išao kod psihologa tada, vjerojatno sada ne bi bio otvoren za tu opciju.“

Roy Hibbert je bio jedinac dvoje roditelja koji su radili mnogo poslova i bio je poprilično zatvoren u sebe, provodeći svoje vrijeme igrajući video-igrice. Te česte posjete psihijatru su Hibbertu mnogo pomogle da kroz taj jedan lošiji, to jeste stresniji, period života nastavi da razvija svoj košarkaški talent i da na kraju krajeva dođe tu gdje je sad. Igrači poput Artesta i Hibberta otvaraju prostor za druge igrače s takvim problemima da se otvore, s obzirom na to da mnogi drugi imaju te probleme ali zbog mogućih reakcija medija ne traže prijeko potrebnu pomoć. Sjetimo se samo Larrya Sandersa, vrlo perspektivnog centra Milwaukee Bucksa koji je trenutno u mirovini zbog svojih problema sa depresijom koju je nažalost liječio ilegalnim supstancama (marihuanom). Na kraju krajeva, i NBA košarkaši su samo ljudi koji imaju svoje interne probleme.

aziz
Kontakt:

Post Postao/la aziz » 19 avg 2015, 11:33

ESPN predvidja samo 26 pobjeda za LAL..........26-56

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 19 avg 2015, 12:26

Ako i toliko bude :)

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 27 avg 2015, 19:29

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.