FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 27 jul 2015, 03:44

Ajzea je napisao/la:Igrače otjerati večeras, Oda neka prenoći a zatim otkaz uručiti, uprava napolje !
Obavezno Hotića vratiti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 27 jul 2015, 07:16

Krivo nam je jer je izasao najaaci sastav i izgubio. Sad nit smo odmorni nit napravili nesto u BL. A nakon Standarda dolazi neugodni Radnik kojeg moramo dobiti. Naravno da nije problem izgubiti i mozda je dobro sto se desilo sada... Pristup nekih igraca je bio katastrofalan. Za svaku pobjedu se mora boriti kao protiv Ferencvarosa.

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 27 jul 2015, 07:20

Nadam se da je ovakva igra samo dio strategije u pripremi utakmice protiv standarda,kao sto je bio i revans protiv Balzana.
Poraz je morao doci kad tad.
Idemo dalje next stop Standard.....

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 27 jul 2015, 08:09

mukitmovac je napisao/la:Ne zamjeram nista igracima zaduzili su nas, al boli poraz od ekipe koja nece boda uzeti favoritima za vrh, kazemo umor, nije umor sto nama uzelac igra beka sto je prodao 10 lopti i ne zna dodat prvom do sebe, sto je memija bio indisponiran, jovic i subic ga ubili, bajic samo pada, kokot ne moze da hoda, djelma tanak , Joco neprimjetan, a neki jos uspjedose zaljuciti kako je tiago pojacanje na osnovu 2 centarsuta,najgore od svega je sto vemo mi ovako "umorni" ici i u siroki, e sta tamo ocekivati kad nas demolira ekipa ciji naj stariji ograc ima 24god
ja sam siguran da hoće k'o što su nauzimali i prošle godine. a pitarima su uzeli i "cijeli" kup isto u jeku priče o stečaju i gašenju kluba.

Žvaka
Kontakt:

Post Postao/la Žvaka » 27 jul 2015, 08:42

Ništa ne zamjeram igračima, umor je bio vidljiv a umor znači i pad koncentracije i motivacije.
Krivo mi je samo što maltene niko iz prve ekipe nije odmorio, još su morali ganjati rezultat.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 27 jul 2015, 09:13

Ja tesko ponosim Zeljine poraze. Jos uvijek mi neka tegoba u stomaku ali sta je tu je.. Nadam se da ce se nasi odmoriti do cetvrtka i da cemo u Belgiji doci do povoljnog rezultata a po meni bi to bio i neki minimalan poraz uz dat gol..

Kad je veceras trening?
BUDI ŽELJO !!!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 27 jul 2015, 09:25

amko27 je napisao/la:Krivo nam je jer je izasao najaaci sastav i izgubio. Sad nit smo odmorni nit napravili nesto u BL. A nakon Standarda dolazi neugodni Radnik kojeg moramo dobiti. Naravno da nije problem izgubiti i mozda je dobro sto se desilo sada... Pristup nekih igraca je bio katastrofalan. Za svaku pobjedu se mora boriti kao protiv Ferencvarosa.
E upravo to, nisu se borili protiv Borca kao protiv Ferencvárosi jer da jesu bila bi sigurna pobjeda. Ali to je ocekivano i ja odobravam jer ovako su se manje istrosili i bice spremniji za Standard. Ne mozes valjda zaista ocekivati da igraju u cetvrtak punom snagom, onda opet u nedjelju i onda opet u cetvrtak? Meni je trenutno vaznija utakmica protiv Standarda nego ove dvije protiv Borca i Radnika.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 27 jul 2015, 09:26

tog radnika bi se moralo konačno pobijediti i za mene je to važnija utakmica nego ova. jer ovu svakako tradicionalno gubimo i kad smo šampioni ako ne bude prekid...

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 27 jul 2015, 09:56

Nervira me pitarski mentalitet kod pojedinih od vas. Vidi se da ste balavci bez iskustva i sabura u zilama. Hocete sve i odmah, a glavu dajem da pola od vas ne ide na utakmice uopste, a 2/3 nije u zivotu poguralo Zeljeznicar ni sa 2 marke. Jadno.

Uzelac solidan u drugom, prvo nisam ni vidio. Tiago ce nam valjat, kao i Joco, dapace. Teren katastrofa za nekog ko ganja rezultat. Igra postavljena pogresno, moj je dojam namjerno, vidjet cemo. Mislim da su planirali maksimalno bod.

STANDARD Liége Lüttich Luik!

Pa tek kad rijesimo EL, kukuruz i oranice. :kafa:
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 27 jul 2015, 10:08

Blagoje je napisao/la:Nervira me pitarski mentalitet kod pojedinih od vas. Vidi se da ste balavci bez iskustva i sabura u zilama. Hocete sve i odmah, a glavu dajem da pola od vas ne ide na utakmice uopste, a 2/3 nije u zivotu poguralo Zeljeznicar ni sa 2 marke. Jadno.
Bravo.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 27 jul 2015, 10:09

Pokušah prije par dana objasniti neke stvari...
Niti je Borac pred raspadanja, niti smo mi toliko dobri koliko neki misle.
Da o Borcu više ne pričam, koga zanima nek nađe i pročita Šta sam napisao.
Ono što želim još jednom,po možda deseti put napisati,jeste to da ova sezona nije ni slična predvodnim. Shvatite,a što prije shvatite biće vam lakše, nema ove sezone bodova sa strane tako lako. Malo će ti sudija pustiti jaču igru,na li će ti smetati lošiji tereni,dovoljno da ne možeš pobjediti.
A ponavljam, nisi nesta značajno bolji ni od onih za koje mnogi misle da jesmo. Nisu to prošlosezonske ekipe po kvaliteti,skoro niko, osim možda Drine i Travnika. Novalje su bolji od ovih sto su ispali...
Mi smo bez veze popušili priču kako smo dobri i kako smo naki veliki favoriti za nešta...
Potpuna zabluda.Ako gledamo izmjenjene okolnosti takmičenja i nas kvalitete u odnosu na prošlu godinu, trebamo biti zadovoljni trećim mjestom. Po meni,ovdje nema dileme.
Možda smo za nijansu bolji,o li je liga za tri nijanse teža...i gdje smo?
Evropa!
Gledamo površno i vadim iz te priče ono što želimo i sto nam odgovara.
Drugačije su to utakmice. Posebno ove protiv F. Igraš protiv boljeg,nemaš Šta izgubiti,braniš teren,pritisak na boljoj ekipi...Mi smo protiv Balzana bili u poziciji u kojoj je F bio protiv nas.I kako smo odigrali?
U našoj ligi ćemo najčešće biti u poziciji favorita.A to nije lagana pozicija. Moraš graditi igru,moraš biti strpljiv, a uz to nisi bitno bolji pa da imaš opcija...Ne,nego moraš uz to poderati guzicu da bi pobjedio.
Ovdje uopće nije bitno pojedinačno analizirati lako je ko odigrao sinoćnju utakmicu. Treba analizirati stanje i treba analizirati okolnosti.
Kad to izanaliziramo pisače vam jasno da ide preteška sezona,da neće biti lakih protivnika i lakih bodova.Da trebamo biti strpljivi,realni. Nemamo razloga za bahatiti se ni po kom osnovu. Svaka utakmica će biti mali rat.
Sad će se ekipa okrenuti Standardu a mi već trebamo razmišljati o Radniku. Ta utakmica je sad najbitnija.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 27 jul 2015, 10:35

Čudan je osjećaj izgubiti utakmicu. Ali, ovo je najbolji trenutak, po meni, da se zabilježi poraz, neka igrači znaju da se neće moći šetati ovom ligom. Ne volim kritikovati, ali broj 2, mislim da je to Uzelac ako nisam pogriješio, je katastrofa.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 27 jul 2015, 10:41

momak je došao k'o stoper i visok je 1,90, normalno da se malo gubio. al' prema nazad se memija još više gubio nego on, nešto slično kao protiv balzana.

delinjo
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 27 jul 2015, 10:48

Blagoje je napisao/la:Nervira me pitarski mentalitet kod pojedinih od vas. Vidi se da ste balavci bez iskustva i sabura u zilama. Hocete sve i odmah, a glavu dajem da pola od vas ne ide na utakmice uopste, a 2/3 nije u zivotu poguralo Zeljeznicar ni sa 2 marke. Jadno.

Uzelac solidan u drugom, prvo nisam ni vidio. Tiago ce nam valjat, kao i Joco, dapace. Teren katastrofa za nekog ko ganja rezultat. Igra postavljena pogresno, moj je dojam namjerno, vidjet cemo. Mislim da su planirali maksimalno bod.

STANDARD Liége Lüttich Luik!

Pa tek kad rijesimo EL, kukuruz i oranice. :kafa:
Kako ti izvuce to da je Uzelac solidan.....bas me zanima
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 27 jul 2015, 10:50

Ma necu nikoga izdvajati, nije bilo zelje, snage i motiva da se pobijedi i to je citava prica. Oprostiti cu im kiks i protiv Radnika ako povoljan rezultat donesemo iz Belgije mislim na rezultat koji garantuje 20 000 tako da...ovi sto se nasladjuju sve bi dali da igraju evropu ove sedmice, ali nema :urnebes:
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 27 jul 2015, 11:06

bezveze se razvlaci prica. prosuli smo bodove i sad je gotovo. ponavljam, vazno je izvuci pouku.
pouka je da se u svaku utakmicu mora uci 100% fokusiran i 100% fizicki spreman. samo tako se osvajaju bodovi.

vjerujem da je nakon Ferencvarosa bilo tesko vratiti se na kolosijek za tako "kratko" vrijeme. i sam sam nakon utakmice potrosio jedan dan na slavlje, drugi dan na prepricavanje, treci dan na citanje sta o onama pisu.... i da sam morao igrati jucer, odigrao bi lose jer fokus nisam imao na Borcu nego na milion drugih stvari, pocevsi od onoga sto je bilo do onoga sta tek moze biti u okrsaju sa Standardom.
upravo ta sposobnost da se fokus brzo i blagovremeno prebacuje sa jednog na drugi izazov velike ekipe cini velikim. mi to jos moramo nauciti, pocevsi od igraca pa sve do nas navijaca.

na racun dvije odlicno odigrane utakmice u Evropi mnogi nas stavljaju u ulogu favorita za osvajanje titule. tesko je to breme ali ako zelimo biti sampioni to breme moramo natovariti na ledja i sa tim teretom osvajati bodove gdje god da igramo. dobre ekipe se dokazuju pod najvecim pritiscima. to je jedini put ka slavi i velicini kojoj stremimo.

fokusirajmo se na duel sa Standardom i napravimo prvi korak ka pisanju neke nove istorije. nakon dvomeca sa madjarima momci su me uvjerili da znaju, mogu, zele i hoce praviti velike rezultate. nemam razloga sumnjati da nece dati sve od sebe u pokusaju da naprave novi podvig.

Hajmo Zeljo, fokus na Standard i u kost!!!
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 27 jul 2015, 11:12

Posljednji put kada je prvenstvo započeo porazom Željezničar je osvojio duplu krunu
Sarajevski Plavi su tako novu sezonu najjačeg ranga bh. fudbala započeli porazom prvi put nakon sezone 2011/2012.

Tada je popularni Željo u prvom kolu gostovao na Pecari i doživio je poraz u posljednjim minutama meča, za trijumf Širokog u sudijskoj nadoknadi pogodio je Wagner. Konačni rezultat glasio je 2:1 za Širokobriježane.

Interesantno da je na kraju te sezone Željezničar postao prvi klub u Bosni i Hercegovini koji je uspio osvojiti duplu krunu otkako se u Premijer ligi i Kupu takmiče klubovi iz oba entiteta naše zemlje.

Ekipa sa Grbavice je prvenstvo završila sa rekordnim 71 bodom, dok je u finalu najmasovnijeg takmičenja savladan Široki Brijeg sa ukupnih 1:0.
:kafa: :kafa:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

zeljo1974
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1974 » 27 jul 2015, 11:20

Bilo proslo ovo je bila jedna od oni tekmi kad ti nista ne ide od noge kad svaka odbijena lopta gura protivnika u sansu cini mi se iz takve situacije smo primili go

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 27 jul 2015, 11:21

AnelZ je napisao/la:
amko27 je napisao/la:Krivo nam je jer je izasao najaaci sastav i izgubio. Sad nit smo odmorni nit napravili nesto u BL. A nakon Standarda dolazi neugodni Radnik kojeg moramo dobiti. Naravno da nije problem izgubiti i mozda je dobro sto se desilo sada... Pristup nekih igraca je bio katastrofalan. Za svaku pobjedu se mora boriti kao protiv Ferencvarosa.
E upravo to, nisu se borili protiv Borca kao protiv Ferencvárosi jer da jesu bila bi sigurna pobjeda. Ali to je ocekivano i ja odobravam jer ovako su se manje istrosili i bice spremniji za Standard. Ne mozes valjda zaista ocekivati da igraju u cetvrtak punom snagom, onda opet u nedjelju i onda opet u cetvrtak? Meni je trenutno vaznija utakmica protiv Standarda nego ove dvije protiv Borca i Radnika.
Bravo. Upravo je ovo bit svega.

Jbg, ovo se znalo, ne znam koji vrag su ocekivali da ce ovih udarnih 11 sada letiti po terenu. To na balkanu mogu samo masno placeni igraci DInama, ali jbg, prica za druge dane.

Sve u svemu, jasno je svima da ni protiv Radnika nece nista izgleda kako se ocekuje, zato neka se prilika da momcima sa klupe..

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 27 jul 2015, 11:22

realno ne mogu ni oni. nego oni stvarno kvalitetom žestoko odskaču u svojoj ligi, a mi ne.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.