2. Bundesliga - Cvajta

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi će ostvariti ulazak u viši rang?

1) Schalke
22
28%
2) Werder
20
25%
3) St. Pauli
11
14%
4) Darmstadt
8
10%
5) Nürnberg
5
6%
6) HSV
13
16%

Ukupno glasova: 79

Omerbavarac
Kontakt:

Re: 2. Bundesliga - Cvajta

Post Postao/la Omerbavarac » 18 jun 2015, 17:36

Ryo Miyaichi nova akvizicija St. Paulija.

Dosao je kao slobodan igrac i potpisao je trogodisnji ugovor.

Imace Pauli mozda i najbrzeg igraca u cvajti.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 26 jun 2015, 14:38

Massimo Bruno novi je igrač RB LEipziga. Konzerve su ga prošle godine kupile za 5 mil eura i poslale na posudbu u Salzburg. Sad se vraća i biće vjerovatno uz Selkea najveće pojačanje kluba. Još uvijek se ne zna hoće li Sabitzer pojačati Leipzig, svakako najtaletnovaniji austrijski igrač u ovom trenutku. On je također kupljen prošle godine za 2 mil eura.

Danas bi trebao biti ozvaničen transfer Atinc Nukana . Mnogi smatraju da se radi o najveće turskom defanzivnom talentu. On je pred kraj sezone dobio šansu u BEsiktasu i pokazao je zavidan kvalitet. Mediji spominju 6 mil eura, mislim da će to biti manje na kraju.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 30 jun 2015, 12:25

Atinc Nukan je od danas novi igrač RB Leipziga. Izvrstan mladi igrač koji će sa Orbanom vjerovatno činiti udarni štoperski tandem. Besiktas će na ime obeštećenja dobiti 6 mil eura. Prije par dana klubu se priključio i Marcel Sabitzer, on je u prošloj sezoni uz Soriana bio ubjedljivo najbolji igrač Slazburga. Od ovog momka se mogu očekivati genijalne stvari, nije da samo liči na C. Ronalda. Rangnick je najavio dvije transfer bombe ovo ljeto i jednu na zimu, vjerovatno će to biti neki od igrača sa SP U20 ili nedavno završenog Eura do 21 godine. Leipzig već sad ima jači roster od bar pola bundesligaša, Bundesligi treba ovakav klub, treba nam svježa krv među uspavanim divovima koji se redovno bore za opstanak zadnjih godina (Werder, HSv, Stuttgart). Ovo je ujedno i kritika toj polovini da mnogo bolje iskorištavaju budžete koje imaju i da sr više okrenu dovođenju mlađih igrača od koji će imati koristi od isluženih i propalih kao što je to bila praksa HSv-u unazad 2,3 godine.

U ovoj sezoni ulaze jači za:

-Massimo Bruno (prošle godine plaćen 5 mil eura, vraćen sa posudbe - RB Salzburg)
-Marcel Sabitzer (prošle godine plaćen 2 mil eura, vraćen sa posudbe - RB Salzburg)
-Davie Salke ( Werder - 8 mil eura)
-Willi Orban (Kaiserslautern - 2 mil eura)
-Gino Fechner (Bochzm - 100hiljada eura)
-Peter Gulacsi (RB Salzburg - free)
-Ken Gipson (Stuttgart - free)
-Stefan Ilsanker (RB Salzburg - free)
-Nils Quaschner (RB Slazburg - free)
-Federico Palacios Martínez (vraćen sa posudbe - Rot-Weiß Erfurt)

Špekulacije: Niklas Stark (Nurnberg), Marc-Oliver Kempf (Freiburg)

Trenutno prvih 11:

----------------------Gulacsi----------------------

Teigl-----------Orban--------Nukan-------Klosterman

----------------Khedira-----Kaiser--------------------------

Sabitzer---------------Bruno----------------Poulsen

-------------------------Selke-------------------------

Moje lično mišljenje da se RB Leipzig bolje pojačao od Gladbacha, ali opet kažem to je moje mišljenje. Potrošili su manje novca, a doveli su produktivnije i u najmanju ruku talentovanije igrače.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 08 jul 2015, 15:03

Danas "konzerve" igraju protiv Southamptona, jednog od najboljih engleskih klubova, odlična provjera da se vidi koliko mogu ovi izuzetno madi igrači.Biće i prenos utamice. Prije par dan deklasirali su jednu od najpoznatijih čeških ekipa Liberec sa 3:0. Novi igrač Rb Leipziga trebao bi biti omladinski ruski reprezentativac Dmitri Skopintsev. Ovaj već sad bivši igrač Zenita ima 18 godina i igra na poziciji lijevog beka.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 jul 2015, 18:04

@FRANK: ko ce prenositi taj mec?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 08 jul 2015, 20:15

Leipzig 5:4 Southampton :salut:
Don't believe the hype.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 08 jul 2015, 23:26

LEipzig je bez par prvotimaca relativno lagano dobio izuzetko jaku ekipu Southamptona. Potencijal koji se krije u "konzervama" je zaista nevjerovatan. Mali Quaschner je strašan igrač i bez problema može da nadomjesti Selkea i Poulsena. Zaista ne znam kome od njih trojice dati prednost, a jasno je da sva trojica ne mogu igrati. Inače, danas je ekipa bila lišena usluga Klostermana (Euro U19), Poulsena (odmor), Selke (tek se oporavio od povrede), Bruna (također je pošteđen danas), Comper (povreda), Gulascija i Boyda.

elbflorenz
Kontakt:

Post Postao/la elbflorenz » 08 jul 2015, 23:32

FRANK RIBERY je napisao/la:LEipzig je bez par prvotimaca relativno lagano dobio izuzetko jaku ekipu Southamptona. Potencijal koji se krije u "konzervama" je zaista nevjerovatan. Mali Quaschner je strašan igrač i bez problema može da nadomjesti Selkea i Poulsena. Zaista ne znam kome od njih trojice dati prednost, a jasno je da sva trojica ne mogu igrati. Inače, danas je ekipa bila lišena usluga Klostermana (Euro U19), Poulsena (odmor), Selke (tek se oporavio od povrede), Bruna (također je pošteđen danas), Comper (povreda), Gulascija i Boyda.
Nemoj mi protiv Poulsena. :stop: Koja je to masina ljudi moji. :tokralju:

Odbrana tanka u odnosu na ostatak tima. Golmani jos tanji. No, bez problema ulaze u Bundesligu.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 08 jul 2015, 23:49

elbflorenz je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:LEipzig je bez par prvotimaca relativno lagano dobio izuzetko jaku ekipu Southamptona. Potencijal koji se krije u "konzervama" je zaista nevjerovatan. Mali Quaschner je strašan igrač i bez problema može da nadomjesti Selkea i Poulsena. Zaista ne znam kome od njih trojice dati prednost, a jasno je da sva trojica ne mogu igrati. Inače, danas je ekipa bila lišena usluga Klostermana (Euro U19), Poulsena (odmor), Selke (tek se oporavio od povrede), Bruna (također je pošteđen danas), Comper (povreda), Gulascija i Boyda.
Nemoj mi protiv Poulsena. :stop: Koja je to masina ljudi moji. :tokralju:

Odbrana tanka u odnosu na ostatak tima. Golmani jos tanji. No, bez problema ulaze u Bundesligu.

Poulsen igra ko da je Henry hehe, stvarno igrač po mom ukusu i neko koga bih ja volio vidjeti u Bayernu, ali to nije realno nažalost. Stižu pojačanja u odbrani najvjerovatnije. Ja se nadam da je to mali Kempf ili Stark. Ostatak tima kad se popuni izostalim igračim izgledaće zaista moćno, ali može se očekivati i jedan bek pošto su Klosterman i ovaj Rus dosta mladi i nezreli za izazov ulaska u prvu ligu. Možda zvuči i subjektivno, ali oni su već sad kvalitetom i potencijalom iz velike šestorke. Ovo što radi Hsv, Werder, Stuttgart sa transferim samo ide u prilog mojoj tvrdnji.

elbflorenz
Kontakt:

Post Postao/la elbflorenz » 09 jul 2015, 00:13

FRANK RIBERY je napisao/la:
Poulsen igra ko da je Henry hehe, stvarno igrač po mom ukusu i neko koga bih ja volio vidjeti u Bayernu, ali to nije realno nažalost.
Davno sam ja govorio @Paletu da ga uzme Borusija. Ali oni zapeli za Drmica. Neobjasnjivo.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 25 jul 2015, 10:23

Jucer je pocela nova sezona 2. Bundeslige ,a 1. kolo otvorili su novi drugoligas Duisburg i Kaiserslautern .

Duisburg 1:3 K ' lautern
(Bajic /Przybylko 2x ,Wolze )

Danas su na rasporedu tri utakmice .

13:00 | Furth -Karlsruher
15:30 | St Pauli - Bielefeld
15:30 | FSV Frankfurt - Leipzig
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 27 jul 2015, 20:32

Kakav start Freiburga. Za 13 minuta Su postigli tri gola, hat trick Petersena.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 27 jul 2015, 21:42

Vec 8 golova ko na traci :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 jul 2015, 22:20

Odlicna utakmica izmedju Freiburga i Nürnberga i ut hattrick Petersena...
Ako se po jutru dan poznaje mogli bi gledati uzbudljivu sezonu u Cvjati kada je ulazak u Bundesligu u pitanju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 27 jul 2015, 22:30

Za trenutak sam pomislio da ce se Nurnberg potpuno vratiti u igru, ali imaju tako losu odbranu i mogu biti sretni sa 6 komada. U prvom teska katastrofa, ulaskom Polaka su malo povezali igru i stigli na gol zaostatka. Medjutim, vec pomenuta odbrana je sa prvim napadom Freiburga sve upropastila sto se u napadu uradilo.
NIje mi jasna politika vodecih ljudi Nurnberga. Prosle su sezone imali preko 10 miliona dobiti od transfera. Ali novac nije ulozen u kvalitetne zamjene. Sezona prosla lose. Evo ove ista prica sa pojacanjima, nema ih ni na vidiku. Izgleda oni zele malo do trece lige pa da pocnu raditi.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 28 jul 2015, 00:18

Doveli su hannu behrensa on je prosle godine bio darmstadtov kljucni igrac ....odbrana im je da bog sacuva I tu I'm treba 2 igraca najmanje

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 28 jul 2015, 17:53

Mrtva trka će se voditi između RB Leipziga koji je već u prvoj ligi s obzirom na kadar, Kaiserslauterna i Freiburga. Od ostalih iznenaditi mogu Nurnberg, Karlsruher, Dusseldorf i Furth. Ostali su tanki ko lizalo, ne bih da ih gledam ni blizu prve tri pozicije.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 01 avg 2015, 23:29

1860 :facepalm:

A i ovaj Duizburg mescini zaluta u cvajtu :crazy:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.