marconato je napisao/la:Hercegovac_do_groba je napisao/la:Zvezdi to i trebe, ne treba im klasican zadnji vezni jer i ne igraju sa takvim u postavi (ok sada Kovacevic igra ali do kraja prelaznog roka ce ga negdje uvaljati).
Izbrisao sam post, jer nije ok da ja pisem ovde pored navijaca Sarajeva koji su dosta upuceniji u njegove igre od mene...

Cimirot je igrac koji kad primi loptu mozes biti miran i bez srkleta , zjanit je nece sigurno ,a i nerijetko pokazuje svoje ofanzivne sposobnosti.
Velika radilica na terenu i sigurno bi dobro legao svakom timu na balkanu.
Iskreno bih volio da ode u neku od europskih liga jer je decko profesionalac(nije alkoholicar i slicno) ,a tamo ce takav talenat i profesionalizam sigurno cijeniti.
Meni je ponuda od milion eura prihvatljiva jer je vec poceo stagnira i sigurno da ce napredovati u Srbiji jer su tamo uslovi za razliku od BiH mnogo bolji(mislim na infrastukturu).
Sto se tice Kairata i ispadanja za one koji ne prate desavanja u "nižim" ligama reci cu samo da je azerbejdžanski fudbal u velikoj ekspanziji , samo cinjenica da im je prvak izbacio Maribora govori nešto,a sigurno nije slucajno da je Kairat u obje utakmice pobijedio CZ.
Ukoliko imamo dostojnu zamjenu za Cimirota zasto ga ne prodati za fine pare uz to i golmana im lapit

?
Isto tako obzirom da je sljedece godine skracenje lige i samim time povecava se kvalitet takmicenja moramo i mi poceti dovoditi igrace za 500 do milion eura , stekli su se kakvi takvi uslovi da i kvalitetniji igraci napreduju.
Opet kazem , njemu je mjesto u nekoj srednje-europskoj(geografski mislim) ligi, sve zapadno od BeNeLuxa (bez Luxa

) nije za njega.
Holandija,Belgija,Svicarska(jaci timovi) idealno.