Pozdrav svim forumašima plave boje. Odmah na početku da kažem da svakodnevno čitam forum, bio sam par puta i član foruma, većinom sam sam sebe "banovao" jer sam se pitao "Što ovo meni treba?" nakon što sam shvatio da mi zna izvući živce neka "anonimna" osoba koja možda sa namjerom provocira. Volim pročitati konstruktivna mišljenja i prave informacije, volim čak i kad se ne poklope mišljenja, pa se KONSTRUKTIVNO raspravi, ali na forumu, općenito, čim napišeš nešto što nije stav većine, odmah slijede vrijeđanja i ismijavanja. Svako svoje mišljenje ću probati konstruktivno opravdati, prihvatit ću i da griješim ako mi neko dokaže to, neću glavom kroz zid, ali bih volio da me ne nazivate "Aldinom" ako se moje mišljenje ne podudari sa mišljenjem nekog od vas! Da sam regularan, a da nisam "Aldin" ili namjerni provokator može vam potvrditi forumaš @Minjore, on je već na ovom forumu izgradio reputaciju provjerenog!
Eh nakon ovog dužeg uvoda, da se dotaknemo i Želje. Probat ću da što manje pričam o igračima, a i kada to budem radio, bit ću što objektivniji. Naša liga je ipak malo slabija od nekih većih gdje se jasnije može primjetiti ko je kompletan igrač, kome su koje mane ili vrline. Iskren da budem, nikada od Kosorića i Bogdanovića nisam očekivao da će se ovako uigrati i ovoliko NAPREDOVATI, jer da su to ostali igrači bukvalno kakvi su bili do dolaska Odovića, njih ne bi uigrao ni Murinjo. Očito se rade bolji treninzi i napredak je evidentan, ne samo u postavljanju i nadopunjavanju njih dvojice, već i u nekim osnovnim fudbalskim vještinama koje su, ruku na srce, na početku bile dosta lošije. Shvatio sam da se kod nas od prosječnog igrača jakim treningom i sa dobrim trenerom može napraviti iznadprosječan igrač, te je dosta nezahvalno nekog hvaliti ili kritikovati kad im forma varira od utakmice do utakmice.
Bolje je ocjenjivati ekipu kompletno, njihovu uigranost, želju, htjenje, fizičku spremu, jer mi je draže da imamo ekipu s glavom i repom nego tri igrača tipa Zeba, a da ovi ostali ne znaju gdje udaraju. Inače, apsolutno povjerenje Odoviću, da mene pozove i kaže da mogu pomoć povjerovao bih mu da i ja mogu biti koristan.
Možda nas baš Uzelac koji je odigrao lošu utakmicu protiv Borca iznenadi u Liježu i bude neprelazan za igrače Standarda.
Da post ne bude predug, kasnije ću nešto još malo dodati oko nečeg u šta se bolje razumijem od procjenjivanja ekipe, a što se tiče Željezničara.