FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Željooooo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Željooooo » 28 jul 2015, 18:11

samoplavo je napisao/la:Pozdrav svim forumašima plave boje. Odmah na početku da kažem da svakodnevno čitam forum, bio sam par puta i član foruma, većinom sam sam sebe "banovao" jer sam se pitao "Što ovo meni treba?" nakon što sam shvatio da mi zna izvući živce neka "anonimna" osoba koja možda sa namjerom provocira. Volim pročitati konstruktivna mišljenja i prave informacije, volim čak i kad se ne poklope mišljenja, pa se KONSTRUKTIVNO raspravi, ali na forumu, općenito, čim napišeš nešto što nije stav većine, odmah slijede vrijeđanja i ismijavanja. Svako svoje mišljenje ću probati konstruktivno opravdati, prihvatit ću i da griješim ako mi neko dokaže to, neću glavom kroz zid, ali bih volio da me ne nazivate "Aldinom" ako se moje mišljenje ne podudari sa mišljenjem nekog od vas! Da sam regularan, a da nisam "Aldin" ili namjerni provokator može vam potvrditi forumaš @Minjore, on je već na ovom forumu izgradio reputaciju provjerenog!

Eh nakon ovog dužeg uvoda, da se dotaknemo i Želje. Probat ću da što manje pričam o igračima, a i kada to budem radio, bit ću što objektivniji. Naša liga je ipak malo slabija od nekih većih gdje se jasnije može primjetiti ko je kompletan igrač, kome su koje mane ili vrline. Iskren da budem, nikada od Kosorića i Bogdanovića nisam očekivao da će se ovako uigrati i ovoliko NAPREDOVATI, jer da su to ostali igrači bukvalno kakvi su bili do dolaska Odovića, njih ne bi uigrao ni Murinjo. Očito se rade bolji treninzi i napredak je evidentan, ne samo u postavljanju i nadopunjavanju njih dvojice, već i u nekim osnovnim fudbalskim vještinama koje su, ruku na srce, na početku bile dosta lošije. Shvatio sam da se kod nas od prosječnog igrača jakim treningom i sa dobrim trenerom može napraviti iznadprosječan igrač, te je dosta nezahvalno nekog hvaliti ili kritikovati kad im forma varira od utakmice do utakmice.
Bolje je ocjenjivati ekipu kompletno, njihovu uigranost, želju, htjenje, fizičku spremu, jer mi je draže da imamo ekipu s glavom i repom nego tri igrača tipa Zeba, a da ovi ostali ne znaju gdje udaraju. Inače, apsolutno povjerenje Odoviću, da mene pozove i kaže da mogu pomoć povjerovao bih mu da i ja mogu biti koristan. :mrgreen:

Možda nas baš Uzelac koji je odigrao lošu utakmicu protiv Borca iznenadi u Liježu i bude neprelazan za igrače Standarda.
Da post ne bude predug, kasnije ću nešto još malo dodati oko nečeg u šta se bolje razumijem od procjenjivanja ekipe, a što se tiče Željezničara.
Dobro ti nama došao. Piši druže šta god hoćeš(vezano za naš klub), niko ti to ne može zabraniti, dobro je što svi ne razmišljamo isto i što nekad ima baš dobrih i konstruktivnih rasprava. Ako mi te neko bude nazvao "Aldinom" samo cire ko je, pa da ga bijemo :mrgreen:
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 28 jul 2015, 18:11

EdoM je napisao/la:
delinjo je napisao/la:zna li neko sta se desava sa orgom ?
PostPostao/la Peterski » 28 jul 2015, 00:31

Braći koja idu za Belgiju nek je sretno i berićetno :D
Vezano za ORG, strpite se dok se vrate momci odozgo pa ćemo sredjivati.
hvala
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 28 jul 2015, 18:12

DANDY je napisao/la:
Minjore je napisao/la:
zubar je napisao/la:Sta je ovo slaba zainteresovanost drama za belgiju, cujem ovi iz m97 danas zvali ljude koji su platili put da postoji mogucnost odgode jer ne mogu da skupe 40 ljudi koji ce ic, razumijem finansije, al opet ni da se 40 ljudi nije prijavilo :hmmmmm:
Nece niko s njima da ide jer momci koji su na malti bili preko aranzmana M97 nisu nimalo zadovoljni i tako ide, od uha do uha i zato je tako..
Ja Boga mi znam ih dosta i ne znam da se iko zalio.Svi koji su isli imali su iati tretman kao i ekipa.Sasvim neSto drugo je u pitanju.Agencija se pojavila iznenada i postala je nekome ozbiljna konkurencija.Otuda i tihi bojkot.
Slobodno napises od koga dolazi bojkot ja znam na koga mislis... ali eto nek znaju i drugi...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 28 jul 2015, 18:15

samoplavo je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:niko ne uči osnovne fudbalske vještine sa 28 godina, pa tako ni aleksandar kosorić. da to može ni za mene ne bi bilo kasno, ali ne može :D konkretno on je došao sa vrlo finim referencama za naše uslove, ali ono što smo gledali prošle godine u ova doba gledaš kad se ni u svlačionici ni više u klubu ne zna ko pije a ko plaća, ko sastavlja ekipu a ko je postavlja na terenu i tako to.
Ne možeš NAUČITI fudbalske vještine, ali možeš napredovati. Ja kad se sjetim Kosorića iz Adžemovog perioda, naumpadne mi iskreno jedan mlak štoper, ponekad sa dosta nekoordinisanim pokretima, koji je i na Grbavici igrao "gostujuće tekme". Ni njemu ni Bogdanoviću nije bio problem samo međusobna uigranost, jer su po meni dosta igrački napredovali. Bogdanović je također pozitivan primjer kako se rad isplati, izgleda mi dosta brže i spretnije nego u Adžemovom mandatu.
A uigranost je po meni samo šlag na tortu i dobar taktički rad Odovića i Mulalića.
bilo je tu mnogo stvari koje se ne vide na utakmicama, a koje su sad sjele na svoje mjesto. ali slučajno nije ništa, ni što smo prošle godine onako ispali ni što smo ove ovako prošli - bez obzira što je i sreća neizostavni dio.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 28 jul 2015, 18:17

samoplavo je napisao/la:Pozdrav svim forumašima plave boje. Odmah na početku da kažem da svakodnevno čitam forum, bio sam par puta i član foruma, većinom sam sam sebe "banovao" jer sam se pitao "Što ovo meni treba?" nakon što sam shvatio da mi zna izvući živce neka "anonimna" osoba koja možda sa namjerom provocira. Volim pročitati konstruktivna mišljenja i prave informacije, volim čak i kad se ne poklope mišljenja, pa se KONSTRUKTIVNO raspravi, ali na forumu, općenito, čim napišeš nešto što nije stav većine, odmah slijede vrijeđanja i ismijavanja. Svako svoje mišljenje ću probati konstruktivno opravdati, prihvatit ću i da griješim ako mi neko dokaže to, neću glavom kroz zid, ali bih volio da me ne nazivate "Aldinom" ako se moje mišljenje ne podudari sa mišljenjem nekog od vas! Da sam regularan, a da nisam "Aldin" ili namjerni provokator može vam potvrditi forumaš @Minjore, on je već na ovom forumu izgradio reputaciju provjerenog!

Eh nakon ovog dužeg uvoda, da se dotaknemo i Želje. Probat ću da što manje pričam o igračima, a i kada to budem radio, bit ću što objektivniji. Naša liga je ipak malo slabija od nekih većih gdje se jasnije može primjetiti ko je kompletan igrač, kome su koje mane ili vrline. Iskren da budem, nikada od Kosorića i Bogdanovića nisam očekivao da će se ovako uigrati i ovoliko NAPREDOVATI, jer da su to ostali igrači bukvalno kakvi su bili do dolaska Odovića, njih ne bi uigrao ni Murinjo. Očito se rade bolji treninzi i napredak je evidentan, ne samo u postavljanju i nadopunjavanju njih dvojice, već i u nekim osnovnim fudbalskim vještinama koje su, ruku na srce, na početku bile dosta lošije. Shvatio sam da se kod nas od prosječnog igrača jakim treningom i sa dobrim trenerom može napraviti iznadprosječan igrač, te je dosta nezahvalno nekog hvaliti ili kritikovati kad im forma varira od utakmice do utakmice.
Bolje je ocjenjivati ekipu kompletno, njihovu uigranost, želju, htjenje, fizičku spremu, jer mi je draže da imamo ekipu s glavom i repom nego tri igrača tipa Zeba, a da ovi ostali ne znaju gdje udaraju. Inače, apsolutno povjerenje Odoviću, da mene pozove i kaže da mogu pomoć povjerovao bih mu da i ja mogu biti koristan. :mrgreen:

Možda nas baš Uzelac koji je odigrao lošu utakmicu protiv Borca iznenadi u Liježu i bude neprelazan za igrače Standarda.
Da post ne bude predug, kasnije ću nešto još malo dodati oko nečeg u šta se bolje razumijem od procjenjivanja ekipe, a što se tiče Željezničara.
dobrodosao Aldine ...:P :P
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

DANDY
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la DANDY » 28 jul 2015, 18:17

pile87 je napisao/la:
DANDY je napisao/la:
Minjore je napisao/la: Nece niko s njima da ide jer momci koji su na malti bili preko aranzmana M97 nisu nimalo zadovoljni i tako ide, od uha do uha i zato je tako..
Ja Boga mi znam ih dosta i ne znam da se iko zalio.Svi koji su isli imali su iati tretman kao i ekipa.Sasvim neSto drugo je u pitanju.Agencija se pojavila iznenada i postala je nekome ozbiljna konkurencija.Otuda i tihi bojkot.
Slobodno napises od koga dolazi bojkot ja znam na koga mislis... ali eto nek znaju i drugi...
Vlasnik agencije je trazio vaucere odnosno karte za ljude koji su preko agencije isli u madjarsku ovi mu ih nisu htjeli dati.Fol samo udruzenje i oni koji idu preko udruzenja imaju pravo na karte a na nota racunu odnosno vauceru :mrgreen: stoji pecat kluba.Zalosno je to.

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 28 jul 2015, 18:18

Hoce li biti prijenos???

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 28 jul 2015, 18:19

Željooooo je napisao/la:

Dobro ti nama došao. Piši druže šta god hoćeš(vezano za naš klub), niko ti to ne može zabraniti, dobro je što svi ne razmišljamo isto i što nekad ima baš dobrih i konstruktivnih rasprava. Ako mi te neko bude nazvao "Aldinom" samo cire ko je, pa da ga bijemo :mrgreen:
Nema se tu sta potvrdjivat, zna raja da Aldin nije sposoban ovoliki post napisati :D :D dobrodosao i ovaj put smireno, ne leti pred rudu :lol:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Peterski
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Peterski » 28 jul 2015, 18:25

DANDY je napisao/la:A sta bi trebalo da se desava....kod mene je sa orgom sve u redu
Uredu je org nego su većinom pogubili stare profile pa hoće ponovo.
Jači od ratova, režima i partija. 1921

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 28 jul 2015, 18:29

Mene zanima ako neko zna šta se dešava sa našim forumašima @superom, @Duke of Wellington itd, odavno nisam vidio neki njihov post, nisu valjda banovani ?
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 28 jul 2015, 18:31

ne bi trebalo.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 28 jul 2015, 18:33

Željooooo je napisao/la:Mene zanima ako neko zna šta se dešava sa našim forumašima @superom, @Duke of Wellington itd, odavno nisam vidio neki njihov post, nisu valjda banovani ?
...i ficobahtic, vec dugo ne pise nista. Nadam se da je tu negdje.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 28 jul 2015, 18:39

Iako njihova publika važi za najbolju u Belgiji, fudbaleri Standarda neće imati tako veliku podršku protiv Željezničara u četvrtak.
Naime, objavljeno je da se na tribinama očekuje tek između 8 i 10 000 gledalaca, a iz Sarajeva je najavljen veći broj pristalica Plavih, kojih bi prema najavama trebalo biti preko 1000.

Belgijski klub je za ovu priliku odlučio prenositi meč putem live streaminga na svojoj zvaničnoj stranici, što će sigurno obradovati sve one koji nisu u mogućnosti doći na stadion.

Eto ako ne bude prenosa,za svaki slucaj..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 28 jul 2015, 18:41

Sto ne mogu ovih novinarskih supljaka bice nas preko 1000 i tako to.Ja sam zadovoljan brojkom od 300-400 navijaca,jer to je neka realnost.

I NARAVNO DA POZELIM HAIRLI I BERIĆETAN PUT I IGRAČIMA I NAVIJAČIMA,DA SE ŽIVI,ZDRAVI,SRETNI I PONOSNI VRATE.LJUBI VAS BRAT. :)
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 28 jul 2015, 18:41

pa dijaspore bi moglo biti dosta. iz sarajeva naravno da neće...

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 28 jul 2015, 18:47

ChWilla je napisao/la:pa dijaspore bi moglo biti dosta. iz sarajeva naravno da neće...
Tako nekako..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 jul 2015, 18:49

Hoce li nas Face prenositi ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 28 jul 2015, 18:50

Elegant je napisao/la:Hoce li nas Face prenositi ?
Pa trebalo bi ali zasad nema nikakvih obavjestenja..

samoplavo
Kontakt:

Post Postao/la samoplavo » 28 jul 2015, 18:51

@Željooooo hvala jarane na dobrodošlici, dogovoreno sve :D

Vrlo bitna stvar za Želju je novac. To svi znamo. Svi smo svjesni da je svaka marka bitna, pogotovo jer smo i u periodu vraćanja dugova i "rezanja" troškova. Eh, nikad mi neće biti jasno sljedeće, ako neko ko je bliži klubu može malo detaljnije da objasni. Jer stvarno, par minuta razmišljanja nekog da bez nekih velikih troškova može se bolje napuniti kasa.

Krenuo ja na utakmicu protiv Ferencvaroša. Nigdje da primjetim neki naš kombi-štand, gdje bi stavili naše artikle iz fanshopa i prodali ih. Pitah raju, niko ništa ne primjeti takvo. Ali zato primjetim pijačare koji sa šalovima Želje na kojima nije ni grb nacrtan da valja mašu narodu, mašu dresovima koje kući heklaju i nalijepe grb koji opet ne liči na naš :mrgreen: . Ali oni uzmu pare.
Također, najpoznatija gradska ćevabdžinica dobila je ime po našem klubu. Da su dva zakleta neprijatelja na strani FK i te ćevabdžinice opet mogu izvući obostranu korist jer je ŽELJO sam po sebi brend. Uz neki dogovor, mogli su i oni napraviti neki štand, evo ja prvi bih prepoznao tu neki dogovor između kluba i najpoznatijeg gradskog "restorana" i ubio glad poslije tekme. Ovako narod daje pare onim pijačarskim ćevabdžijama koji sa asfalta odvaljuju ćevape i trpaju ih u somune stare 7 dana. Ali oni uzmu pare.
Još milion nekih "programa" klub može pokrenuti, a da sigurno bude u plusu. Evo, te kombi-štandove sa Fanshop proizvodima može sigurno naći preko ove nove agencije, ako ne kod njih, onda sigurno kod nekog preko njih, sigurno postoje neke veze.

Sam Fanshop ima ogromne propuste. Prvo stvari su "kako naletite". Od 4 majice koje imam, dvije valjaju, a dvije su mi pobojile ostalu odjeću, a print se "komi". Ova što valja je sa greškom, ali to je i moja greška što ne pogledah bolje, a ne da staru zadužujem kući da prepravlja majicu da ne bude rupa.
Svakodnevno sam u centru grada, i milion Japanaca, Kineza, Amerikanaca nosaju kese iz fanshopa komšija. Blage onaj "Amer" nema šta je on uzeo, zna da je sportsko, ali će pokazati to svojoj raji kad dođe kući iz Sarajeva. A oni uzeše pare.
Moraš imati Fanshop na čaršiji. Ako je već za nekog običnog turistu atraktivnije ime Sarajevo kao ime grada (objektivno), onda će neko ko malo prati fudbal sigurno uzeti i kod nas nešto. Nalijepiš na jedan prozor grb kluba, na drugi Edina Džeku sa šalom kako namiguje, ispod njega Ivicu Osima i neku njegovu poznatu o Želji (prevedenu i na engleski), pa kad Arapi i Englezi vide Edina, uzet će nešto, kad Japanac vidi Ivicu koji je ikona u njegovoj državi, gdje se u milionskom tiražu prodala knjiga sa njegovim izrekama, ući će, uputit će se malo i uzeti nešto Željino da ga podsjeća i da pokaže raji.

Članske se treba ozbiljnije pristupiti, ne možemo mi navijači pokretati marketing akcije da bi im napunili kasu, oni trebaju nama uzimati pare, a ne mi njih molimo da nam uzmu. Također, meni i mnogim je samo biti član velika stvar, onom kome nije želi neke popuste kad nekom pokaže tu člansku (ali ne u Fanshopu našem), već i u nekim drugim prodavnicama, centrima, pumpama i sl. Sklapaj poznanstva, teško da će ko odbiti da se reklamira preko Željinog brenda, a ti sa tim marketing potezima automatski privlačiš i one kojima samo komad plastike koji pokazuje da si član nije dovoljno.

Evo sad ćemo dobiti određeni novac, uloži ga jednom malo i riskantno, sve u životu ima rizik, ali se kvalitetno isplaniran posao uvijek isplati. Imamo brend, imamo tradiciju, imamo ime, tačno me duša zaboli, prođe ljeto, prođe ova turistička sezona, a mi ne znamo uzeti pare koje su u ispruženim rukama.

I treba jednom odraditi da valja, a nešto sam poprilično siguran da će se nešto probati "u skladu sa mogućnostima", tj. niđe veze. Znam da nije lako, ali pola od ovih stvari da urade ja bih bio zadovoljan, ma eto samo Fanshop na čaršiji.

Za zeleni teren i igrače ćemo lako, tu je Odović, a i to će rastom kluba u svim infrastrukturama rasti i napredovati, moramo napredovati u svim sferama.
Grehota je da ne znamo iskoristiti euforiju poslije Ferencvaroša, pa dođeš u Fanshop i imaš samo S veličine, sramota je da ljudi dugo čekaju na obični print dresa, sramota je da Željini navijači prave bolje majice i prodaju nego klub, da Odović nosi super dizajniranu majicu koju prodaju navijači sa motivima kluba, a da se to nekako ne poveže.

Pisalo se već o ovome, pisao sam i ja sa "samobanovanog" profila, raja samo govori "idi u klub pa reci". Ja ne mogu, ne znam Almira Gredića, ne znam ni Šiljka, ne pijem kafu sa njima, ali siguran sam da ima neko blizak.

Izvinjavam se na dugom postu!

Zivot
Kontakt:

Post Postao/la Zivot » 28 jul 2015, 18:55

Odlicne vijesti za igracki kadar
Neki ljudi misle da je fudbal važan poput života i smrti. Uvjeravam vas da je i važniji od toga.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 16 gostiju.