FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

salle86
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la salle86 » 28 jul 2015, 22:46

za_zivot_cijeli je napisao/la:jos se mi pure moramo najesti dok ne dosegnemo nivo u kojem bi artikle plasirali putem velikih trgovackih lanaca.

takodjer i prodaja artikala na carsiji ili bilo gdje izvan stadiona je u ovom trenutku mastarija. ugrubo, fiksni troskovi za takav projekat bi se na mjesecnoj razini kretali od 5 do 7 hiljada maraka. mozemo li mjesecno prodati robe u vrijednosti od 25 hiljada maraka? i tako svih 12 mjeseci? ja se ne bi kladio.

od svega pomenutog mozemo dobiti jedino maskotu i furati raju :mrgreen:
25-7=18.000 rashoda
planiraš mjesečno zarađivati 18.000 KM ?
teško, kao što ChWilla reče nema šanse
međutim za početak kad bi se imala zarada 1 KM mjesečno to bi se isplatilo jer brend ne nastaje preko noći
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 28 jul 2015, 22:48

nabavna cijena robe nije fiksni, nego varijabilni trošak. nisu profiti ni blizu takvi na tim robama kakve idu u fan shopu.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 28 jul 2015, 22:49

ChWilla je napisao/la:ja se bi kladio, po dobru lovu - da ne možemo.
naravno da ne mozemo.

stavio bi lovu da mozemo jedino kada bi prodavali jestivo ulje Zeljo, brasno Zeljo, kafu Zeljo, secer Zeljo, pastetu Zeljo, sladoled Zeljo, cokoladu Zeljo i tako tu Zeljo robu.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 28 jul 2015, 22:49

Ma Standard pada, bilo štanda ili ne :D
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

samoplavo
Kontakt:

Post Postao/la samoplavo » 28 jul 2015, 22:51

Naravno da je najbitnije da klub radi po pravilima, da nema daljeg zaduživanja.
Ali ako je problem brojnost, daj nek taj neko ko je nadležan pokrene akciju, radiće raja volonterski sve što se može volonterski.
Stvarno mislim da klub treba cijeniti to što smo voljni i željni da pomognemo i da volontiramo, pa onda bar neke ideje da se probaju sprovest, dao bi taj gest još dodatne pozitivne energije i nama.
Mišljenja sam da ako se pojedinim igračima koji igraju malo ili nimalo mogu davati sasvim fine plate za bh svakodnevnicu, može se odvojiti i za jednog majstora marketinga koji će i od ničega napraviti nešto. I drago mi je da se radi na tome.

I opet ponavljam, ideje iz prvog posta nisu moje (ako išta mrzim na svijetu mrzim ljude koji kopiraju nešto pa se diče), ja sam ih uobličio na način na koji bih ja to uradio, ali definitivno ima materijala u njima kojeg se treba iskoristiti.

Yoyo
Kontakt:

Post Postao/la Yoyo » 28 jul 2015, 22:58

Sta je s onim klosarom Ligatom. Kakav je to ljigavac :puke: I njega treba odmaknuti od kluba. Jer s ovim glupim tekstovima samo pravi debila od sebe iako je vec debil samo veci.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 28 jul 2015, 22:59

Koliko ovdje ima samo pametnih sposobnih ljudi...na ovom forumu mislim i opet iz kluba to ne iskoriste...ja bi prvi volontirao bilo kako pomogao...a vjerujem da nas je ovdje vecina takvih...samo treba dobra volja razumjevanje ljudi iz kluba i...ako Halid moze plasiati kafu sa svojim imenom...sti ne moze zeljo?
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 28 jul 2015, 23:00

Minjore je napisao/la:Ma Standard pada, bilo štanda ili ne :D
kad smo već kod standarda, šta ovo prvo sanjin prcić a sad i milan đurić interesantni onom šarlatanu Muslinu na klupi

ili ovi naši novinari laprdaju po običaju, ili ovo belgijanci lafo pokušavaju pokazati snagu "interesujući se" za igrače koji su naši a ope daleko iznad našeg nivoa
ovako je još jedino u svoje vrijeme sir bobi robson bio zainteresovan za Ćosića :D
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 28 jul 2015, 23:02

salle86 je napisao/la:
Minjore je napisao/la:Ma Standard pada, bilo štanda ili ne :D
kad smo već kod standarda, šta ovo prvo sanjin prcić a sad i milan đurić interesantni onom šarlatanu Muslinu na klupi

ili ovi naši novinari laprdaju po običaju, ili ovo belgijanci lafo pokušavaju pokazati snagu "interesujući se" za igrače koji su naši a ope daleko iznad našeg nivoa
ovako je još jedino u svoje vrijeme sir bobi robson bio zainteresovan za Ćosića :D
Za Prcića sam vidio i na Standardovoj stranici da se spominje,Đurića nisam..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Enemy00
Kontakt:

Post Postao/la Enemy00 » 28 jul 2015, 23:05

Ma jok hoce Jamaka da dovedu :)
Treba Livaji dati sansu ako nista protiv Radnika

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 28 jul 2015, 23:05

za_zivot_cijeli je napisao/la:jos se mi pure moramo najesti dok ne dosegnemo nivo u kojem bi artikle plasirali putem velikih trgovackih lanaca.

takodjer i prodaja artikala na carsiji ili bilo gdje izvan stadiona je u ovom trenutku mastarija. ugrubo, fiksni troskovi za takav projekat bi se na mjesecnoj razini kretali od 5 do 7 hiljada maraka. mozemo li mjesecno prodati robe u vrijednosti od 25 hiljada maraka? i tako svih 12 mjeseci? ja se ne bi kladio.

Znam ja dobro da niko nije ušao u tržni centar sa nekim proizvodom, a da nije kešom podmazao. Ali vidi, neko je neki dan spominjao Konzum. Pa evo Konzume spominjat ćemo te ko sponzora, a stipu nas džaba da uđemo sa svojim proizvodima. Ne košta te ništa, sem jedne police po objektu, a imaš reklamu preko Želje. Recimo meni je lično taj Konzum najmrža prodavnica, ali jarane ako poguraju Želju odmah su mi najdraži. Ili recimo onaj Amko (doduše nema nešto velikih objekata) je kao navodno Koldžin , Mutevelijin itd. koji su Željovci, posebno ovaj drugi. Itd. Koldžo ko Koldžo samo da mu je tv-a i reklame. Pa eto reklame, prodaj nam šta.

Zivot
Kontakt:

Post Postao/la Zivot » 28 jul 2015, 23:11

delinjo je napisao/la:Kako ovi albanci na foru udjose u grupe EL...svaka cast...respekt bgm
Srest cemo se s njima u grupi
Neki ljudi misle da je fudbal važan poput života i smrti. Uvjeravam vas da je i važniji od toga.

Peterski
Kontakt:

Post Postao/la Peterski » 28 jul 2015, 23:26

vrbanjusa je napisao/la:Ideje sa ovog i slicnih foruma dodju do ljudi koji su zaduzeni za to. Najveci problem oko realizacije ideja je manjak ljudi koji se bave tim. U buducnosti ce vise ljudi raditi na tome i rezultati ce biti vidljivi.

Ima ideja i ljudi. Evo ti primjer, da smo u mogucnosti npr ja i ovaj naš student da se zauzmemo da volonterski odradimo taj "open fan shop" pred utakmicu. Potreban je npr jedan uposlenik kluba koji ce nas drzati na oku i nas dvojica da igramo oko raje i điđamo majice, dresove, šalove. I da, treba nam Pekićev caddy i jedan štand :P
Jači od ratova, režima i partija. 1921

plavanacija
Kontakt:

Post Postao/la plavanacija » 28 jul 2015, 23:29

Nesto me inspiracija opalila pa cu da podjelim ovu ideju, a znam da forum citaju ljudi koji rade u klubu.
Posto nam treba naklonost novinara, i da nas svi mediji poprate, treba pozvati Amela Tuku, dati mu pocasno mjesto i voditelj da ga najavi pred pocetak utakmice(standard)!!! po svemu sudeci Amel Tuka ce biti sportista godine u BiH, a ovaj gest bi bio pravi potez uprave ;)

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 28 jul 2015, 23:33

rodom s Mejtaša je napisao/la:

Znam ja dobro da niko nije ušao u tržni centar sa nekim proizvodom, a da nije kešom podmazao. Ali vidi, neko je neki dan spominjao Konzum. Pa evo Konzume spominjat ćemo te ko sponzora, a stipu nas džaba da uđemo sa svojim proizvodima. Ne košta te ništa, sem jedne police po objektu, a imaš reklamu preko Želje. Recimo meni je lično taj Konzum najmrža prodavnica, ali jarane ako poguraju Želju odmah su mi najdraži. Ili recimo onaj Amko (doduše nema nešto velikih objekata) je kao navodno Koldžin , Mutevelijin itd. koji su Željovci, posebno ovaj drugi. Itd. Koldžo ko Koldžo samo da mu je tv-a i reklame. Pa eto reklame, prodaj nam šta.
nemamo mi toliko trziste a ni kapacitet u organizacijskom smislu da se uopste upustamo u takav posao.
s druge strane ovo trziste nije potentno.
nama prioritet mora biti omladinski pogon, prvi tim i strucni stab, sigurnost na stadionu, uslovi za publiku pa tek onda sve ostalo.
suludo je u ovom trenutku uopste razmisljati o nivou u kojem artiklima snabdjevamo npr. Konzum.

ako vec zelimo ici u tom smjeru onda je pravi online shop optimalno i izvodivo rjesenje. ulog je neoporedivo manji, troskovi nizi a domet dalji.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 28 jul 2015, 23:39

i jos nesto...
Zeljo mora igrati dopadljivo. utakmice moraju biti nabrijane i uzbudljive. Zeljo mora pobjedjivati. to je najbolji marketing. sve ostalo se moze smatrati prodajom muda pod bubrege.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 28 jul 2015, 23:44

Ma fan shop ne radi kako treba, a jos i fuseri...mom jaranu otpo grb sa dresa
=\_1921_/=

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 28 jul 2015, 23:48

Svaka cast momak na postu,alal ti vjera,lijepo si napisao.Ali gledajmo malo sa druge strane.
Ako si upratio prije mozda mjesec dana je bila tema izgradnja Grbavice.Odavde svi sa foruma postadose donatori,dali bi platu za Želju.Par dana prije utakmice haos,dvije marke povecali kartu,i ti isti ispisaše 20 stranica foruma o tome.Ne kontam poentu,kome mlate?Kome bacaju suplje price,jesam li ja ili neko treci bitan na forumu pa da pises kako bi ovo kako bi ono,a na kraju zakukas ko da hljeba nemas.Reci kako jeste i kraj price.Sad bi opet svi bili volonteri,a svi znamo koliko se nas javi u volonterskim radovima kluba i grupe.Kome pisete ovo?Koga uvjeravate dragi moji forumasi,koga lazete?
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

miretm
Kontakt:

Post Postao/la miretm » 28 jul 2015, 23:53

Ubjedljivo najslabija karika kluba smo mi navijaci tako da nema potrebe uopste da se zalimo
19TM87 ZAVIDOVICI

Yoyo
Kontakt:

Post Postao/la Yoyo » 28 jul 2015, 23:54

invincible1921 je napisao/la:Ma fan shop ne radi kako treba, a jos i fuseri...mom jaranu otpo grb sa dresa
Ne slazem se. Jako dobar materijal dresa, meni je odlican. To sto nekome otpadne grb, Boga pitaj kako ga pere i ko ga pere. Sve je to relativno. Jedino sto niko nije zadovoljan to je ova nova agencija, veliko sranje.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: voltron30 i 12 gostiju.