FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

modusvivendi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la modusvivendi » 30 jul 2015, 23:33

Ja stvarno opusten maksimalno bio :D Lajao sam malo na sve zivo i mrtvo kad smo primili prvi samo zbog ncina na koji smo ga primili. Znaci ne krivim Kosorica nego neku visu silu. Pa zar nije mogao uci onaj sut prije, kad su pogodili precku, ako je vec morao uci? Kasnije sam se opustio, tuzan sam bio do poluvremena jer su nas stvarno ljudi pojeli u svakom segmentu igre. A onda poluvrijeme i govorim ovoj ekipi sto je sa mnom gledala da ce ih Oda naruziti itekako i da ce morati pokazati zube u nastavku. Stvarno, cim smo poceli drugo osjetio sam napredak. Zabili smo ga i stvarno je nepravda sto nismo izjednacili, ali opet kad skontam, mi moramo pobijediti na Kosevu ako zelimo dalje. Dakle, ovaj rezultat je odlican, uz fenomenalnu podrsku, momci mogu barem do minimalne pobjede.

Sada nesto realno, onako kao covjek koji voli ovaj sport, koji ima godina prilicno i koji se bavio ovim sportom. Nasi klubovi nikada igrom nista znacajno nece postici na euro sceni, mogu samo srecom. Nama nedostaje kvalitetna liga, kvalitetna sezona prije euro takmicenja. Nama svima ovo predstavlja veliki sok nakon seljackih utakmica u Premijer ligi i sudjenja katastrofalnog. Kada spominjem sudjenje ne mislim na namjestanje nego na svaki faul koji sviraju nase sudije nakon padanja igraca, a u europi su svi slijepi na to jer faula nema. Fali nam momackih utakmica u domacoj ligi gdje igraci moraju biti 120% spremni. Tek kada se liga poboljsa, onda cemo imati kvalitetne nastupe u euro kupovima.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 30 jul 2015, 23:34

Najveci problem u prvom je bio taj sto su se Amir i Blagojević sporo oslobadjali lopte..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 jul 2015, 23:34

Kako mi je krivo za prvo poluvrijeme, ne shvatljiva izgubljenost i bezidejnost.

Ali u drugom dosli sebi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 30 jul 2015, 23:34

lazar je napisao/la:
rodom s Mejtaša je napisao/la:Klub mora učiniti sve da dovede 30 milja pa tamam dijelili karte kod tetke Zilhe
Dočekali su popravni. Ako sad ovo useru, definitivno nešto nije uredu sa glavama. Nema plagijatora, dobar rezultat, dovoljno vremena, vidjeli kako ne treba. Sve je tu
Nadam se, ali nisam siguran.
Sjećam se protiv recimo protiv Hearts-a da su se recimo karte po firmama dijelile. Pun grad nakih firmi, zaći malo tuhnut im nek dijele svojim radnicima. Jeb.eš firmu ako ne može kupiti 5-10 karata.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 30 jul 2015, 23:37

Pratio sam malo uporedo sa Vojvodinom i vas mec. Da je pristup bio od pocetka kao i u drugom poluvremenu, vjerovatno bi se izvukao i povoljniji rez...ali je i ovako ok za dosta ujednacene sanse pred revans... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 30 jul 2015, 23:38

Kvota je napisao/la:Zelji iskrene cestitke na drugom poluvemenu kad je bosansi inat proradio al djelimicno! Prvo poluvrijeme je proslo u klasicnom strahu sto je nas mentalitet,al kasnije sa tegovima na nogama ipak pokazali 70% mogucnosti! Kapa do poda i veliki pozdrav iz Gradacca!
PS: ZA RAZLIKU OD VAS, OVE SARAJLICE NEKA SE OKANE PLJACKI PREKO FS BiH I NEKA SE UGLEDAJU NA VAS AKO MISLE NESTO VISE!!!!!!!!!
Ne mogu se toga nikad okaniti. Šta su oni sve radili to je mila majka. Prosto je nevjerovatno kako u jednom gradu mogu biti tako dva različita kluba.
Hvala na čestitkama

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 30 jul 2015, 23:38

Neandertalac je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:Eto vam Standard iz Madrida. Divlja ekipa koja te moze pobjediti samo ako joj dozvolis da se razmase. Nemaju odgovor na disciplinovanu i organizovanu igru. Neki od njih napravise najbolju ekipu u Evropi, pa onda ispljuvase sve redom na polivremenu. Zasto ne bi vjerovali ovim momcima? Zasto da ih degradiramo i pisemo gluposti da su svi bolji od njih, kada to jednostavno nisu. Moglo je vrlo lahko biti 5-4 ovdje ili opet neki ludi rezultat. Samo zbog toga jer smo im dali prostor da divljaju po nasoj polovini. Posebno ona sedmica, ali vec u drugom ga nije bilo. Serite, serite, ali Zeljo ce razvalit ove :D
Aj bjezi ba, vjerujem da si gace napunio prvi poluvrijeme, ko i svi uostalom :)

Rekoh ti ja buraz, kad se susretnes sa jacim, sjebe te njegova dominacija. To se nama desilo, noge se odsjekle, nestalo vazduha, koncentracija pala totalno, ono sto se kaze voda u usima.

U drugom kako sam i predvudio, padaju u igri cesto i puste protivnika da se vrati. Go nam je legao pravo i steta sto im nismo zabili jos jedan, ubijedjen sam da bi tada izgledali gore od nas, pa ni pobijeda ne bi bila nemoguca.

Eh sada za revans da ti kazem. Hebacemo im mamu pisku, pokazacemo im sta je pritisak 25 000 milja pobijesnjelih bosnja. I oni su ljudi, uz sve pripreme oni su ovaj dvomec izgubili pustivsi nas da se vratimo. Psiha je cudo, a mi sada i pored negativnog rez imamo psihicku prednost, pkred fizike u sportu najbitnija stvar.

Poz ;)
Pa tako jarane. Idemo svi bale na usta, crvene oci i ludilo. Ima da se saseru kada vide Kokota s nozem u zubima kako trci po Kosevu. Znao sam ja, kao i svi, da su ljudi nesto bolji od nas, ali daleko, daleko od toga da ih se treba plasiti. Posebno jer im je ovo druga utakmica u sezoni, a mi smo dobro naganjali lopte do sada. Oni su nas stisli na prepad prvo poluvrijeme, a sada ce da bude obratno. Ja ocekujem haos u prvih pola sata na Kosevu. Posebno na tribinama, a to ce ponjeti i igrace. Kako god, sta mi god mislili i pisali, slagali se ili ne, neka prodje Zeljo i ove pa cemo se poslije popitati. :D

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 30 jul 2015, 23:39

Video

Hajde momci pogurajte brata sa lajkom, komentarom, shareom, subskrajbom ... Postao sam neki partner, pa da ugrabim kakvih novaca .
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 jul 2015, 23:39

marconato je napisao/la:Pratio sam malo uporedo sa Vojvodinom i vas mec. Da je pristup bio od pocetka kao i u drugom poluvremenu, vjerovatno bi se izvukao i povoljniji rez...ali je i ovako ok za dosta ujednacene sanse pred revans... ;)
Ne shvatljivo je sta se desilo u prvom djelu, niko ne moze da objasni.

Stvarno steta, ali jos nista nije izgubljeno, napuniti Kosevo i odigrati hrabro, najhrabrije do sada.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 30 jul 2015, 23:41

mnogo brzi ljudi, brži za korak od svakog našeg - dok mogu, mi se malo pogubili i to je to.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 30 jul 2015, 23:42

Nego raja šta mislite poslije svega, može li nas protiv Radnika biti barem 7,8 milja? Izuzetno nam je bitna i ova utakmica u ligi!
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 30 jul 2015, 23:43

DooVe je napisao/la:Nego raja šta mislite poslije svega, može li nas protiv Radnika biti barem 7,8 milja? Izuzetno nam je bitna i ova utakmica u ligi!
Mora biti..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 30 jul 2015, 23:44

nažalost, ja objektivno mislim da ne. ja bi bio zadovoljan i sa 5. koga zanima radnik kad igramo za plej of? samo pravog navijača, a furače ne...

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 30 jul 2015, 23:44

Svaka utakmica je novo iskustvo...
Ovo večeras je jako dobra lekcija a nismo je skupi platili...
Ali moramo biti pametni i učiti...

Yoyo
Kontakt:

Post Postao/la Yoyo » 30 jul 2015, 23:44

ChWilla je napisao/la:mnogo brzi ljudi, brži za korak od svakog našeg - dok mogu, mi se malo pogubili i to je to.
Fizicki smo spremniji od njih i to se pokazalo u 75min da nisu mogli hodati. Ipak mislim da su se nasi u glavama sasrali i da su s tim lako dolazili do lopte puno lakse nego mi. Kasnije kad su se psihicki sredili pokazali smo da smo spremniji.

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 30 jul 2015, 23:45

Standard je na pocetku nametnuo prezestok ritam sebi a Zeljo je sa previse respekta usao u mec i u drugom dijelu su fizicki pali belgijanci i jos ih je gol osamario

H-beg
Kontakt:

Post Postao/la H-beg » 30 jul 2015, 23:46

AsharaK je napisao/la:Video

Hajde momci pogurajte brata sa lajkom, komentarom, shareom, subskrajbom ... Postao sam neki partner, pa da ugrabim kakvih novaca .
Nema problema, jeKo Fata? :D
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga, u mom' srcu jedna ljubav i ne postoji druga, volim te Željo, tvoj Manijak s' Juga !!!

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 30 jul 2015, 23:46

Elegant je napisao/la:Kako mi je krivo za prvo poluvrijeme, ne shvatljiva izgubljenost i bezidejnost.

Ali u drugom dosli sebi.
Ma ne treba ti biti krivo, za razliku od proslih sezona izuzev Viktorie. ovo je prva utakmica gdje smo se vracali u igru. Prije kad smo god primili dva primili smo jos tri.
Na psiholoskom planu ova utakmica je bila doktorat za nas. Iz ovakvih tekmi se uči i stvaraju igrači.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

fcz
Kontakt:

Post Postao/la fcz » 30 jul 2015, 23:46

Vidim odmah se javljaju neki koji bi da "seru u usta" svakome ko da kritiku - ako se odnosilo na mene, ja i dalje stojim pri svome - Bajic nam je bas najslabija karika. Pored toga sam rekao da se Memija malo previse opustio i da je imao nekih bespotrebnih rizika na veceras najodgovornijoj poziciji i na tome ce, siguran sam, poraditi do revansa.

Sto se svega ostalog tice, ni na 2:0, kao ni sad, nisam srao ni po kome. Bilo je gresaka, ali u globalu nijedan igrac nije za pljuvanje. Najbolji definitivno Dado i Djelma, vrlo blizu njih Mladenovic, Jasmin, Amir i Aco (jbg, onaj autogol je nevjerovatan peh).

U cetvrtak se potuci junacki, pa sta nam Bog da.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 30 jul 2015, 23:46

jedno je spreman, a drugo brz i jak. njihov od 190 trči k'o naši od 172. dok može. i dok je mogao i izgledali smo k'o tri klase slabija ekipa.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Hrasno15 i 24 gosta.