Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la tepsija » 01 avg 2015, 20:08

Sve ste vec napisali.Turci jesu bili ogroman favorit ali boli nacin na koji smo izgubili.Glavu gore i osvojiti to trece mjesto.Ovi momci nemaju za kifle a rame uz rame se nose sa sportskim gigantima.Idemo momci!
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 01 avg 2015, 20:08

Ja sam ponosan na momke, Korkmaz je poludio i 3 trice nam uvalio kao danas Campara. Odlično prvenstvo. Jedino Gegic opet ponavlja ono svoje glavom kroz zid. Bio bi odličan da ima bolji košarkaški iq. I on i Manjgafic imaju isti problem.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 01 avg 2015, 20:11

Clutch je napisao/la:Nema ovo veze s mentalitetom, dokad ćete vrtiti tu istu priču. Ovi momci su davno prevazišli taj "naš mentalitet", inače ne bi bili ovdje gdje jesu.
Svaka cast za ovo. Strasno koliko neki nemaju mrvu postovanja prema samom sebi pa smo eto svi neki luzeri. Al obicno su to oni koji nemaju sta napisati pa to sranje od price o mentalitetu citam na svakoj stranici.

Ne kontam kako nam dva najbitnija napada na prvenstvu zavrsava jedan od najgorih igraca na istom. Place mi se

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 01 avg 2015, 20:11

Tracy3McGrady je napisao/la:Ja sam ponosan na momke, Korkmaz je poludio i 3 trice nam uvalio kao danas Campara. Odlično prvenstvo. Jedino Gegic opet ponavlja ono svoje glavom kroz zid. Bio bi odličan da ima bolji košarkaški iq. I on i Manjgafic imaju isti problem.
Svima je njima ovo i jedno veliko iskustvo. Iz ovoga svi do jednog ce izaci samo jaci. Ekstra prvenstvo za nas. Pa danasnje prvo poluvrijeme je natjeralo i komentatora da kaze cuvenu "I LOVE THIS GAME" a sve zbog sjajnih akcija nasih momaka.
Jednostavno ponosan na sve njih.
BosnaE

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 01 avg 2015, 20:15

VELIKO HVALA MOMCI!

Kako neko napisa, isti osjecaj kao nakon meca seniora sa Litvancima... :plac:
:bih: :bih: :bih:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

djedovic01
Kontakt:

Post Postao/la djedovic01 » 01 avg 2015, 20:15

Nakon sto su se emocije koliko toliko slegle nema se sta drugo osim cestitam momcima ! Igra u prvom poluvremenu podsjecala na San Antonio Spurse predvodjene Greg Popovicem ,toliko asistencija ,ljepote ,leprsavosti u igri stvarno u ovom uzrastu je rijetko vidjeti ! Odusevili smo timskom igrom ,predvodjeni strasnim Edinom Aticem koji je vodio ovaj tim do ovdje , njegov danasnji ucinak opet vrhunski 24 p. ,11 skokova , 8 asis. Imali smo Turke u šaci ,ali njihova serija suteva ih je digla i onda u zavrsnici su imali srece vise nego mi i oni idu u finale koje nisu zasluzili igrom u danasnjoj tekmi ! Ne smijemo ovim momcima zamjeriti ni jednu izgubljenu loptu , promasaj , promaseni skok i slicno , oni su izginuli ,dali sve od sebe i na kraju nije bilo dovoljno jer nismo imali srece ! Dobro je i ovo , sutra borba za bronzu , ali ovoj generaciji bi finale bila nagrada za sve sto su uradili na ovom prvenstvu ! Ostaje žal i gorcina zbog ove utakmice al treba skinuti kapu i poklonit se momcima sto su nas ucinili sretnim sto zivimoo u BiH i sto smo zajedno jedan narod ! Volim te Bosno i Hercegovino ! :bih:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 01 avg 2015, 20:16

Momcima kapa dole,dali su sve od sebe na ovom turniru i hvala im na tome,ovo je veliki rezultat bez obzira dobili ili izgubili za 3 mjesto,.

Dohako nam je Korkmaz,jbg,momak je pogodio par trica preko ruke koje su Turke vratile u život,.

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 01 avg 2015, 20:16

Fahrudin je imao nekoliko losih poteza i ja sam ocekivao vise od njega ali mozda ce neki reci da sam lud i da vezare nemam ali on po svojoj konstituciji ima sve predispozicije da bude dobar igrac i ja ga u buducnosti vidim u A timu aBd.

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 01 avg 2015, 20:17

Nista idemo dalje, idemo po 3 mjesto !!!

freelancer
Kontakt:

Post Postao/la freelancer » 01 avg 2015, 20:18

Momci su odlični, prije svih Gegić na ovoj utakmici, ali meni je interesantan Trbić ..., dere ga Turski trener sa zonom, pravi seriju od 20 razlike a kako on reaguje? Umjesto da ima pripremljenu i uigranu postavku protiv zone u kojoj će najbolji igrači (Atić, Memić) dobiti loptu u završnici, on jedino što je znao da svu odgovornost prebaci na Gegića ... evo ti lopta pa ti kreiraj i sam nadigraj zonu, pa tako svako može biti trener ... umjesto da ima centra u reketu - on napada zonu sa pet vanjskih igrača, sve koševe u zadnjih 15-tak minuta (osim one trice Gegića) smo dali iz nekih odbijenih, presječenih lopti, nigdje osmišljene akcije izrađenog šuta.

Ovo je igrački odlična generacija, kompaktna, pokrivena na svim pozicijama sa najmanje 10 igrača koji moraju biti u rotaciji i nedovoljno iskorištena. Sa Pandžom ili nekim drugim našim trenerom, koji zna i ima mda, sigurno sa potencijalom za zlato

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 01 avg 2015, 20:19

Momcima treba cestitati na izuzetnom uspjehu. Ja sam mislio da je to to kada je bilo 77-74, no glupim potezima smo sve syebali po nasoj staroj navici.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 01 avg 2015, 20:20

let3 je napisao/la: radije litvance...ne zato što su lošiji, vec zato što ne mogu više gledati ocima one šugave grke
Ako ćemo se tom logikom voditi onda bi ih zaobišao i u pravljenju bureka.

Nezz mi smo Grke dobili za pola kosa ali su nas Litvanci nabili 20+ poena.

djedovic01
Kontakt:

Post Postao/la djedovic01 » 01 avg 2015, 20:24

http://moevideo.net/video/40706.470cc0c ... e685d9df63

Momci placu ,al drzite se ! Vi ste nas ponos
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 avg 2015, 20:27

kobe24 je napisao/la:VELIKO HVALA MOMCI!

Gdje je isto grupna faza i zagarantovana srebrena medalja

A što se momaka tiče naklon do poda i šteta ali šta je tu je
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 01 avg 2015, 20:39

Mozda ne bi bilo lose da nasi barem reprezentativni kolektivi koriste psihologe.

Uglavnom, rezultat odlican, ocekivanja premasena. Medjutim, kad imas 16 razlike i izgubis imas los osjecaj ma koliko bio zahvalan i ponosan.
Celik!3,2,2.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 01 avg 2015, 20:42

nerminh74 je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:VELIKO HVALA MOMCI!

Gdje je isto grupna faza i zagarantovana srebrena medalja

A što se momaka tiče naklon do poda i šteta ali šta je tu je
Govorim o onoma kako sam se ja osjecao, nigdje nikog nisam prozvao i poistovijetio sa sobom. ;)
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

adzutant
Kontakt:

Post Postao/la adzutant » 01 avg 2015, 20:46

mozda je neko vec govorio o ovome ali zna li ko sta je sa Sikirasem, odnosno koliko je teska povreda i da li ce biti spreman za EP?

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 01 avg 2015, 20:49

Hvala i nama kada pratimo sva ova desavanja.
Problem koji je akutan su finansije. I covjeku koji ulaze svoje novce u OKK Spars treba se zahvaliti do neba , jer nam Sparsi daju gro repki svih uzrasta.
Da li ce se naci taj sponzor, da li ce parlament nekada usvojiti zakon o sportu, kao sto usvojise zakon o radu. Ljepe bi to vijesti bile.
BosnaE

mancity
Kontakt:

Post Postao/la mancity » 01 avg 2015, 20:51

Bravo :bih:
Odlicno prvo poluvrijeme, onakvu kosarku nisam dugo gledao!
U drugom poluvremenu zbog licnih gresaka osjetio se u odbrani nedostak Hadzica a kasnije i Memica.
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 01 avg 2015, 21:20

Musa, Čampara, Atić, Nedim Đedović, Sikiraš, Nurkić, Buza... sve odlični igrači koji kad sazriju mogu biti veliki igrači. Mogli bi imati repku za medalje, uz malo starije igrače Nihada (ako vrati naš pasoš, prestane biti Nijemac), Teletovića, Kikana. :bih:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.